Šta je novo?

Mobilni telefon Mobilni za oko 20-30k

Koji mobilni telefon kupiti

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
845
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 1600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba mi mobilni za penzionere... Koriste ga za slikanje, da nije bas neki plastikaner (u smislu da se ne savija i krcka kad ga jace stegnes), da moze da potera
penzionerske igre, da je preko 6.6", 8/256Gb
Cena 20-30k

ovo je neki izbor... ali ni jedan nisam uzivo video.
Samsung A35
Motorola G85
Honor X8b
Honor 200 Lite
Honor Magic6 lite

Ili mozda nesto treve? Ne bih Xiaomi jer su samo xiaomi nosili u zadnje vreme...

kakav je software (realme ui ili kako se vec zove) na realme telefonima? mislim da nikad nisam video realme telefon :)

redmi nigde nije spomenut :)

mislim da se izbor sveo na 200 lite i realme 12+
magic6 lite ima zaobljen malo ekran na ivicama a to mi je no, no

Jel mora u zvanicnim radnjama ili moze sa oglasa?

Ja ne bih taj honor 200 lite.

Magic 6 Lite је добар, али мислим да је Самсунгов софтвер много лакши за коришћење за старије особе. Тако да размисли и о А35 или још боље А55 јер му је израда биља од свих ових. Ја бих ишао на неки од ова 3.

Magic 6 Lite је добар, али мислим да је Самсунгов софтвер много лакши за коришћење за старије особе. Тако да размисли и о А35 или још боље А55 јер му је израда биља од свих ових. Ја бих ишао на неки од ова 3.
A55 je duplo skuplji od niegovog budzeta, a i za penzionere je besmisleno uzimati takav fon.

A55 je duplo skuplji od niegovog budzeta, a i za penzionere je besmisleno uzimati takav fon.
Био је на некој акцији, чини ми се А1 37К,тако да се уклапао у буџет, а на КП га има за 300 и кусур, ако му је тешко да се испрси 30е више, онда нека узме неки пластиканер који ће унучићи поломити на пола.

Ma da, A55 je previse skup i overkill za penzionere. a ja moram 2 telefona da uzmem... tako da je budzet blize 200e (25k)
Sto je Honor 200 Lite za izbegavanje?

Ovaj magic 6 lite mi je takodje dobar i cena je ok, ali me samo plasi taj zakrivljeni ekran...

Poslednja izmena:
ne znaci mi mnogo sto navodite telefone koje sam i ja gore naveo. dajte mi i razlog, zasto bi ili zasto ne bi neki uzeli?

posto gledam da sto jeftinije prodjem (do 25k) rekao bih da je ovo uzi izbor:
200 lite
12+
magic 6 lite (mada kao sto sam rekao, zbog zakrivljenog ekrana bih ga mozda izbegao)

svi kazu nikako 200lite, niko ne kaze zasto.
kakav je ui na 12+?

do sad su roditelji koristili xiami redmi note 9 neki... uzas softver, uzas telefon...

redmi note 13 pro je takodje ok, softver im je dosta bolji nego sto je bio... jedino sto sam mislio da malo promene marku :)
g85 po specifikaciji mozda malo slabiji od ostalih a najskuplji...

Honor 200 Lite bez kompromisa. Mislim da je najbolji odnos uloženo-dobijeno i definitivno će najduže da traje. Moja preporuka Honor.

cisto da ne bude zabune, vidim ja specifikacije svih njih, ali to ne mora nista da znaci... zato i postavljam ova pitanja :)

Pa retko ko je koristio sve ove telefone. Tako da ćeš teško naći neku realnu preporuku. Ljudi uglavnom preporučuju ono što si oni kupili. :) Nema ni komparacija na netu jer nisu nešto super popularni uređaji. Koji se tebi svidi, mislim da će njima sve to jednako dobro raditi.

folija ne moze lepo da nalegne, mora neka skuplja da se stavlja.
drugo, kad padne, a mojima ce sigurno da padne, razbice ekran na keca...
Imali smo vec takav peh sa huawei mate 20 pro, ekran nije trajao ni mesec dana... prvi pad i pukao je...

ne znaci mi mnogo sto navodite telefone koje sam i ja gore naveo. dajte mi i razlog, zasto bi ili zasto ne bi neki uzeli?
Motorola ima IPS екран.
Oled екрани имају pwm и уме да се види трептање екрана на нрким фреквенцијама.
Ips су бољи за очи.

Posle malo istrazivanja, citanja o problemima sa ovim telefonima, Realme je izgleda najbolje resenje od ovih sto sam naveo, ali...
Ipak sam na kraju uzeo 2x A55 8/256GB. Nasao sam ih za 32k, nov, 3god domace pisane garancije.
Na gornjoj granici je budzeta ali ajde... Za roditelje sve :) A i meni ce biti mirna glava duze nego da sam uzeo 200 lite ili nesto slicno :)

Posle malo istrazivanja, citanja o problemima sa ovim telefonima, Realme je izgleda najbolje resenje od ovih sto sam naveo, ali...
Ipak sam na kraju uzeo 2x A55 8/256GB. Nasao sam ih za 32k, nov, 3god domace pisane garancije.
Na gornjoj granici je budzeta ali ajde... Za roditelje sve :) A i meni ce biti mirna glava duze nego da sam uzeo 200 lite ili nesto slicno :)
Baš si dobro prošao.

Nazad
Vrh Dno