Šta je novo?

Mobilni do 450e

Requiem

Cenjen
Učlanjen(a)
27.11.2010
Poena
159
Do 450e, nov, ništa preko toga.

Telefon bih koristio najviše za pozive, poruke kao i surfovanje, umereno korišćenje dok nešto da menjam, modujem, custom rom i ostala 'customizacija' niti znam da radim niti me zanima.

Iako kažem umereno korišćenje podrazumevam da telefon većinu vremena bude priključen na internet, osvetljenje da bude na nekih 50% sve vreme, tako da mi je bitna baterija. Poređenja radi, ja trenutno imam iPhone 5 na kojem nisam zadovoljan baterijom koju moram puniti minimum jednom dnevno.

Nije mi bitan ni preteran broj aplikacija, u smislu da skidam svašta i isprobavam, bitne su mi aplikacije kao što su one za vesti ( Blic, b92 itd. ) , YouTube, Viber, Skype ( bitna je prednja kamera kao i kvalitet zvučnika na mobilnom ), dok igrice ne igram - naravno da ću probati neku ali u suštini ne igram igrice.

Što se tiče poziva tu mi je bitan kvalitet prijema zvuka prilikom razgovora koji je kod iPhone 5 srednja žalost.

Tako da sumirano sve to, bitan je kvalitet prijema, dobro optimizovan brauzer ( kod prethodnog androida se često dešavalo da 'zakuca' prilikom pretrage ), baterija , kamera mi nije najbitniji faktor ali naravno da je bitna - osnovne funkcije koje će što bolje funkcionisati u lepom obliku ( znači izgled je bitna stavka ).

Od telefona koje sam ja gledao zapazio sam Htc One m8 i čini mi se da je to najbolji telefon za ove pare, prema specifikacijama ( ne razumem ultrapiksele ali gledao sam neke fotografije slikane pomoću njega i to mi je sasvim dovoljno što se kamere tiče, zvučnici su odlični, kvalitet prijema ne mogu znati, izrada je takođe fantastična ( mada mi se čini lepša kod m7 ) za razliku od Samsungovih telefona koji mi deluju kao plastične igračke ( nemam ništa protiv proizvođača ali mi se izgled ne sviđa ) tako da ne bih voleo da kupim S4, S5 ili koji već Galaxy spada u 450e ).

Tu je i G3 za koji mi kratko kažu da ima bolju kameru i bolji ekran od G2 ( koji sam koristio ) ali zato manju bateriju. Pa sad ako je razlika samo u tome onda ispada bolje uzeti G2 nego G3, a ne verujem da je tako ?

Lumia telefone nisam gledao ( tj jesam ali ima ih mnogo tako da teško mogu da propratim jer inače ne pratim tržište telefona ) ali naravno mogu i one doći u obzir, taj Windows market ima manje aplikacija ali verujem da ima one osnovne koje meni trebaju tako da to ne bi predstavljao problem kao ni to da se taj sistem ne može mnogo modifikovati ali opet ja to ne radim. Jedino što oni jeftiniji modeli takođe deluju kao plastične igračkice.

Hvala unapred svima na predlozima 🙂

One M8 ili Sony Z3. Možda i OnePlus One mada cimanje je oko nabavke.
G2 verovatno jeste bolja kupovina od G3 ali to ti je isti đavo kao Samsung, plastikaner sa nebuloznim softverom.

Od wp 1520 ako ne smeta veličina

Ako nećeš da modujes, cackas, flesujes, zaobidji LG. Tu sve radi, ali posle dva sata posete na xda i flesovanja fixeva.

M8 ili Z3. Uzmi procackaj i odluči.

Nisko osvetljenje ili ne, Z2 i Z3(c) imaju najbolje autonomije medj' androidima koji se ne vode kao phablet, a i u toj klasi bi bili pri vrhu. I da se podesi isto osvetljenje u nitsima u nekom direktnom poredjenju opet ce biti malo bolji od velike vecine telefona.

@ requiem
Do 450e i u skladu sa ovim sto si naveo M8 i Z3 pa sad ti sam proceni sta ti vise odgovara.

Poslednja izmena:
E pa dobro vidim dosta vas kaže da je m8 dobar izbor tako da će on za sada definitivno ostati prva opcija ..

One plus one i Xiaomi deluju lepo i čuo sam da su solidni prema specifikacijama ali evo tražio sam malo, ne znam gde bih to ni kupio, verovatno mislite na inostranstvo kada mi njih preporučujete a ja nemam nikoga da mi kupi to pa donese, da imam tako bih i m8 ili bilo koji drugi uzeo. Plus ne znam ko bi to znao da mi popravi ako se nešto pokvari i slično ...

Note 3, deluje lepše od Galaksija, pogotovo poleđina. Dobar telefon, samo ne znam da li bi mi prelaz sa 4 inča na skoro 6 bio previše, kao i kako bi mi to ležalo u ruci, imam malu ruku. 🙂 Pretpostavljam da ću morati da probam negde.

Sony Z3 mi se na prvi pogled učinio kao plastikaner ali posle vidim da je zapravo lep telefon, pročitao sam nekoliko recenzija a pročitaću još ali kažu da Z3 ima veoma malo lošiji ekran od tih 20 piksela po inču ako se to tako zove, što je primetno jedino kada ih stavimo jednog pored drugog, ali ima nešto ( sad koliko je to nešto ne znam, ako gledam brojke tj 4 megapiksela sa ultra senzorom i 20 megapiksela kod Z3 ) rekao bih primetno bolju kameru ( m8 ima više podešavanja za kameru i sliku ali to mi nije nešto bitno ).

Z3 ima veći standby a manji talk time, pretpostavljam da je taj Stantdby kada se uključi Stamina opcija kao što je jedan član ovde napisao, a kao što pišu korisnici na internetu - jedan dan bez Stamine, dva sa. Ne znam samo koliko korišćenja podrazumvaju pod 2 dana trajanja.

Z3 stvarno hvale zbog baterije, ali i za m8 iako ima 2600 mah a Z3 3100 mah opet čitam da je odlična baterija.

Ne znam koliko utiče to što Z3 ima 3 GB rama, a M8 2 GB, pretpostavljam ne mnogo jer sve to zavisi od sistema i toga kako je sve to uklopljeno ? Jer na primer iPhone ima malo rama ali lepo radi.

Snimanje videa, M8 je 1080p što mi je super za video kojih pravim možda 1 do 2 mesečno, dok Z3 ima tu 4K rezoluciju te iako mi to nije bitno to je velika razlika.

Z3 je otporan na prašinu i vodu ? To mi kada čujem i ne igra neku ulogu ali verujem da hoće ako mi upadne negde. 😀

Što se dizajna tiče, prema mom mišljenju M8 tj HTC One uopšte je neprevaziđen, prelepo deluje, takođe i Z3 je lep ali koliko vidim pozadi je staklo ? To će mi pući ako ga jednom ispustim ? Planiram ja futrolu u svakom slučaju ali staklo mi se čini kao mana ... Kao i što pretpostavljam ostaju otisci na njemu.
M8 je aluminijum što se da izgrebati lako ali neće se razbiti ako mi ispadne nekada.

I Sony i Sense UI su lepi sistemi, jednostavniji čini mi se od KitKat i koji je već aktuelni Android, i za to svi kao i članovi ovde kažu da moram probati oba telefona pa videti, pa kako mi se svidi.

M8 sam koristio, Z3 nisam ni znao da postoji (slabo pratim market kao što rekoh ) dok mi ovde niste preporučili, vidim da je i to super telefon, naravno da ću morati da probam i njega pre nego se odlučim. Jedino što ne znam nekoga da ima taj mobilni pa ću videti da odem do Mtsa, Vipa ili Telenora da isprobam ukoliko imaju izloženo.

I da, bitna mi je stavka da taj telefon traje ? Ne u smislu da će se pokvariti, nadam se i pretpostavljam da neće, dobri su ovo modeli, već u smislu da ga neću menjati 2 godine, da može da se nosi sa apdejtovima, da bude podrške za njega, ne mora biti u modi jer čujem da izlazi, ako već i nije, M9, već jednostavno da traje i bude koliko - toliko aktuelan. M8 je izašao u Martu 2014 a Z3 u septembru 2014 tako da je možda i to bitno.

Izvinjavam se što pišem romane ovde ...

Poslednja izmena:
Na koristim stamina mode, može se pročitati u Z3 temi kako koristim mobilni. Ni games, no music. WiFi kući, 3g napolju, 50% osvetljenost unutra je dovoljno, napolju 70. Vesti, net, viber, instagram, sve umereno. Tri profila sve kontrolišu, home, office, out. Ne spavam na telefonu, imam posao, porodicu i život.

Screenshot_2015-02-07-17-48-31.webp

Poslednja izmena:
Hehe tako sam i ja govorio,a onda pazario i uverio se da je autonomija bolesna...evo. Inace 3g je bilo sve vreme kad sam testirao (jos prilicno los signal na poslu). Wifi se vidi da je upaljen skoro sve vreme ali je zakacen na isti bio svega par sati,ostalo data preko hspda. Svetlina ekrana jeste niza (nesto izmedju 25-30%) ali opet meni sasvim dovoljno. I nije bas dva dana,ali da sam ga ostavio i to vece pred spavanje izgurao bi do ujutru na 2-3% garantovano (morao sam da ga punim zbog posla).
5cb152735cc2465647212cec49a15bb2.jpg

2f797787846866884001b815ea03b71e.jpg

c318cf6da920269bc4b0b5d645e47bf3.jpg

@ requiem

Ne gledaj te ''piksele po incu'' i slicne specifikacijske fore 🙂

M8 i Z3 su sjajni androidi ali moras sam da procenis, probao si vec M8 pa pokusaj da nadjes neki Z3 da bi se uverio da li ti odgovara taj telefon.

Mislim da ce tih 1Gb rama vise na Z3 znaciti u buducnosti jer je android takav OS a i kamera/kamkorder su realno bolji i upotrebljiviji na sony-u. Z3 ima i malo bolju autonomiju i malo veci i svetliji displej. IP68 zastita dodje kao bonus jer telefon, kameru mozes da koristis u svim vremenskim uslovima sto bar ja vidim kao veliku prednost i potreban mi je takav fon. Ali zbog zastitnih membrana malo ispastaju stereo zvucnici.

M8 ima najbolje zvucnike od android telefona (a i uopste) sense radi podjednako dobro kao sony UI ali ima malo vise opcija i vizuelno se razlikuju.
Slicno vazi i za dizan, oba telefona su premium i dizajnovi :d su im odlicni samo je pitanje sta se kome vise svidja.. sw su odlicni i svaki od njih ima korisne fabricke opcije, aplikacije.. za zvuk preko slusalica vazi da je slicnog kvaliteta ali je glasniji na M8.

Sve ostalo mozes da pitas vlasnike pomenutih telefona, kako se ponasaju u realnom radu, kakvi su apdejtovi, ima li bagova, kakav je prijem, audio kvalitet u toku razgovora itd.

Vidim da ste rešili čoveku problem, pa ajde da ne otvaram novu temu: šta uzeti za malo manje para -350€?

Imao sam Oneplus do NG, odličan telefon. Razmišljam se između novog G3 i Z2, eventulno polovan Note3 sa garancijom.

Sony nikad nisam koristio, pa sam najbliži tome da isprobam nešto novo. G3 mi se estetski sviđa, ali za te pare može samo 16gb verzija, plus kažu svi da jako kuburi sa baterijom.

Zasto ne koristis i dalje One Plus? Sta mu fali? G3 zaobidji (previse problema), Z2 losi zvucnici i slike na auto su obicno losije od konkurencije (ako slikas tako).

Pa Oneplus sam morao da prodam, ne bih da nisam morao.

Htedoh Meizu MX4 prošle nedelje, iz nekog razloga mi Aliexpress odbio transakciju.

Ne mogu Oneplus, sve neke komplikacije. Prošle nedelje sam izgubio više od 4 sata zezajući se aa pozivnicama i pokušavajući da ga naručim na burazerovu adresu u Nemačkoj, i na kraju se smorio i odustao.

Nazad
Vrh Dno