Šta je novo?

Mobilna telefonija: korisnička pitanja i podrška

Pozdrav trenutno sam u Vrdniku i juce sam primetio problem sa brzinom mobilnog interneta. Imam samsug s24 plus i stari paket go data i juce popodne primetim jako spor protok pa proverim sa speedtesto i download bude 5Mb/s a upload 75Mb/s i to na 4g mrezi na 5g koja se povremeno pojavi jos manji protok. U toku noci opet probam i tada je 120Mb/s download a 50Mb/s upload. Jutros je vec bio mnogo manji a sada je download 5Mb/s. Javío sam korisnickoj podrsci oni odgovaraju da je sve u redu iako ocito nije i da im je slaba bazna stanica a ja ovde nemam mogucnost za wifi trenutno a sa ovim protokom jedva otvara stranicu a o gledanju hbomax ili netflix nema govora. Sreca pa mi uskoro istice ugovor pa ih napustam. Na zeninom telefonu u A1 mrezi 5g download ide i do 600Mb/s izvan kuce i nesto manje u kuci

Pozdrav trenutno sam u Vrdniku i juce sam primetio problem sa brzinom mobilnog interneta. Imam samsug s24 plus i stari paket go data i juce popodne primetim jako spor protok pa proverim sa speedtesto i download bude 5Mb/s a upload 75Mb/s i to na 4g mrezi na 5g koja se povremeno pojavi jos manji protok. U toku noci opet probam i tada je 120Mb/s download a 50Mb/s upload. Jutros je vec bio mnogo manji a sada je download 5Mb/s. Javío sam korisnickoj podrsci oni odgovaraju da je sve u redu iako ocito nije i da im je slaba bazna stanica a ja ovde nemam mogucnost za wifi trenutno a sa ovim protokom jedva otvara stranicu a o gledanju hbomax ili netflix nema govora. Sreca pa mi uskoro istice ugovor pa ih napustam. Na zeninom telefonu u A1 mrezi 5g download ide i do 600Mb/s izvan kuce i nesto manje u kuci
Hej, ćao! Hajde javi nam se privatnom porukom, rado ćemo proveriti sve detalje.

@bora81 baš čudno da ti ne radi? Jedino da ti je telefon za Indijisko tržiđte, pa nema u kofiguraciji tu frekvenciju koju su ovi pustili u etar. Jesi ažurirao software na poslednju verziju i jesi išao da zameniš karticu sim kod njih?

Ne verujem da je za Indijsko trziste.Kupljen je u Madjarskoj.Nisam menjao karticu jer je nova kupljena tipa 2 -3 meseca pre sto je pusten 5g.Azuriran je na najnoviji softver.Mada sam citao da to nema nikakve veze sa time.Btw , kad sam bio u Budimpesti u novembru 2025 radio je uredno 5g na Yettel Madjarskoj esim kartici.Tako da nije 100% to telefona nego do operatera.Posto sam ja cuo da radi na A1 a ne radi jedino MTS i Yettel.

Onda je onaj problem što smo pominjali, da su na već postojeće antene od 4G pustili 5G, pa i nije čudo da ne radi. Merio sam to i upoređivao specifikaciju mreže kroz program, sve se lepo vidi, a i ovde je neko to iznosio par postova unazad. Ja sam rekao prvi dan kada je krenulo, da nije ok i da nema logike da na toj frekvenciji radi 5G. Na žalost, ispostavilo se da je tako. Oni su u međuvremenu ložili ljude da potpišu nove ugovore na kojima imaju 5G.

Sad cu bas probati jos 1 u aprilu kad budem isao u Budimpestu ponovo.Proverio sam jos 1 update i skinuo mi je zadnji security update od 5 februara.I proverio sam i Yettel karticu ali i MTS.Posto mi je MTS prepaid jedino sto sam uspeo je da mi skine par dinara kredita.😆Jedino nemam A1 karticu da probam.Ali znam da je drugarica probala Iphone sa Yettel karticom i njoj je radio a meni nista.Nije najgore ni to sto ne radi.Nego je najgore sto na call centru lazu i kazu update telefon i radice sigurno.Radice malo sutra.Nije to 100% do update nego sto rece kolega do frekvencija i Yettel i MTS u Srbiji.

Problem je do softvera u Šljamsungu koji je ograničavao 5G mrežu kod operatera koji nisu u vreme prodaje telefona imali 5G u ponudi. Šljamsung mora da reši podršku za 5G u Yettelu što za starije modele telefona čisto sumnjam da će uraditi.

Na starijem modelu telefona 5G služi da vidiš koliko će da se ugreje, da mu se skrati autonomija, nakon čega ćeš da isključiš 5G i aktiviraš ponovo - nikad.

stiglo majci 1000 dinara preko za racun, za neke servise koje nije koristioa i ne zna ni sta su. o cemu se radi?

Prilozi

• IMG_7862.jpeg
    IMG_7862.jpeg
    116.2 KB · Pregleda: 40
  • IMG_7861.jpeg
    IMG_7861.jpeg
    171 KB · Pregleda: 40
To je ona prevara sa sms porukama koje se naplaćuju kad ih primite. Mora da se odjavi u korisničkom servisu. I mojoj majci je to naplaćeno ali ona je ukapirala posle treće poruke da joj je račun uvećan.

Povodom ovih uvećanih računa, mene već treću nedelju neko zove iz Belfasta u Britaniji sa nekog broja, a posle toga obinde Unknow poziv. Tri nedelje uzastopno i rekao mi je čovek da se ne javljam, jer može da mi naplati poziv i ako ja nisam zvao, već oni mene. Ja sam malo čačkao i to se radi odavde, ne bih da pominjem lokaciju ulice do koje sam došao da se nalazi centrala sa koje sam ja imao poziv. Tako da, zaključak je da naši provajderi dele brojeve za neke reklame ko zna kojim firmama, a ovi njima tu bazu dobro plaćaju. Za uzvrat imaš nekog ko se upeca i plati, a oni time peglaju trošprema našim operaterima.

@bora81 baš čudno da ti ne radi? Jedino da ti je telefon za Indijisko tržiđte, pa nema u kofiguraciji tu frekvenciju koju su ovi pustili u etar. Jesi ažurirao software na poslednju verziju i jesi išao da zameniš karticu sim kod njih?
Nije za indijsko tržište već poznat problem sa mts-om i yettel-om i samsung telefonima. Meni radi 5g na A1 kartici, a na ove dve ne radi. Što je još cudnije kad sam bio u Italiji na mts kartici u romingu radi 5g, a na toj istoj kartici u matičnoj zemlji Srbiji ne radi

Pa. čekaj onda? To znači da je do sim kartice i da bi zahtevom za njenu zamenu možda radilo ili se varam?

Onda najbolje promeniti mrežu ili telefon, nema drugog načina. 😀

Ma od kada su uveli 5g, na 4g su mnogo dobre brzine, tako da mi više i ne treba. Čak po mernjima ovde na forumu izgleda da 4g radi mnogo brže nego 5g, ja zadovoljan

To sam i ja primetio za vikend sada testirajući položaj modema po kući za 4G kod rođaka. Vidim da mnogo brže radi i stabilnije nego pre, a mislio sam da je bliže predajniku i da nema opterećenja drugih korisnika u blizini, ali očigledno je druga stvar u pitanju. Rasterećena mreža možda, jer je dosta njih prešlo na 5G i nema teorije da se vrate. Što oni po automatizmu koji i nemaju pojma niti ih zanima kako se to vraća, a drugi ručno prebacili kada već plaćamo, daj da koristimo maksimalno sve usluge. Bitno da je nama dobro na 4G i ide konekcija sada uvek preko 100MB na Speed Test sajtu.

Ma kakva zamena kartice, žena u Honor telefonu koristi Telenor karticu i ima 5G.

Imam problem sa korišćenjem dodatka "bookmate". Nikako nije moguće dovršiti registraciju, ako je neko od korisnika rešio problem ili podrška ima neko rešenje.

Imam problem sa korišćenjem dodatka "bookmate". Nikako nije moguće dovršiti registraciju, ako je neko od korisnika rešio problem ili podrška ima neko rešenje.
Da li si vec imao nalog ili si pravio novi?

Ma nema šanse iz yettela apk me usmerava na Google play I preko njega samo da otvorim apk gde nije moguce završiti i aktivirati aplikaciju. Neverovatno koliko loše iskustvo.

Nazad
Vrh Dno