Šta je novo?

Mobile Nostalgia Thread

Neko je pomenuo Nokia Ovi Store za Symbian. Da li se neko seća cena za aplikacije i igrice? Ja sam zapamtio da je cena za universal ir remote control bila oko 20eur. Previše.

Ova tema me ubija :) valjda zato što sam tad bio kraj osnovne-početak srednje pa me uspomene rade :) imao sam i Samsung d600, nervirao me glupi softver. Za mene su to bili fenserski telefoni. I nasledili su ga onaj d900 pa u600 i u700, takođe popularni modeli. Nikad nisam Nokiu voleo jer su mi ozbiljni modeli bili suviše ozbiljni a neozbiljni mi bili smešni i odbojni. Voleo sam SE, i one ranije modele (t610, k700) i novije walkman i cybershot. Prijatelj kaže da mu je w810 najbolji telefon koji je imao.

K700i... Imam 2 komada, razbijeni ekrani. W800, ovo sam skupo platio sa originalnim slusalicama, danas mi sluzi kao remote za pc (baterija ladno drzi 2 dana sa upaljenim BT-om). K810i (seme i pleme onome ko mi ga ukrao), po meni najbolji telefon koji sam imao. Koje god Nokije da sam imao, ova 3 modela SE su mi u top 3 od svih telefona koje sam imao.

Jao meni je najdraži bio prvi telefon ,bio sam kraj srednje škole.

T10

0be3f95d8729638c751bf1bf4356778e.png

Samsung E730 je bio super,lep mali ,fino radio,kasnije prodao i kupio Nokia N73 .

cdef6d5903f96ff7d71892688684f4df.jpg

Poslednja izmena:
SE K510i
1200945057_sony-ericsson-k510i-2.jpg

Ima vec 7g, radi ko sat, samo baterija polako posustaje, ne moze duze od dan-dan i po. :)
Ne bih ga dao za brdo karamela. :d

SE W200i - budžetski Walkman
87yHC39423.jpg

Jedan od najpovoljnijih u to vreme sa slotom za memorijsku karticu (mada M2 tip, koje su bile skuplje). Nedavno u kutiji nađoh jedan W200 sa polomljenim ekranom. Pošto sam imao LCD od K510, koji je bolji jer prikazuje više boja, eksperimentisao sam. Ubacio da drajvere za displej i radi bez problema. :)

jos imam jedan koji je zadnji put radio ali nemam punjac a usb kabal ili nema potpun kontakt ili ko zna sta je bilo po sredi...super telefonce,solidan i zvuk ali su slusalice,kablovi itd katastrofa zbog konektora.ako kome treba,menjam za t28 ;)

edit: mislim da imam i 1gb memorijsku u njemu.

super telefonce,solidan i zvuk ali su slusalice,kablovi itd katastrofa zbog konektora.ako kome treba,menjam za t28 ;)

Po meni, to je bio odličan konektor. Jeste malo veći, ali zato zamena i čišćenje - nikad lakše. Pravio sam svojevremeno adaptere za korišćenje sa klasičnim slušalicama, nije teško.
Eto, nadam se da će se neko javiti da obavite zamenu. ;)

Od svih telefona meni je SE w830i ostao u najboljem secanju. Odlican audio player, fenomenalan zvuk, zezanje sa elfovima, audio config fajlovima. :)

gavran:

ma bilo ih je za dz,ali su se kvarili i raspadali stalno,zilion sam ih promenio na SE fonovima.

uploadfromtaptalk1454086645201.jpg
Ja sam ovaj Sony dobio iz Italije, kada sam bio u prodavnici telefona tada je vredeo oko 1200 maraka.

1000 melodija telefon i sjajni roll and click točkić.

Još od matorih, a koje niko nije pomenuo koliko mi se čini je

Alcatel DB

Motorola bebica

Neko je pomenuo V3, ja sam imao V3x on je imao slot za memorijsku, pošto je običan imao samo 5mb memorije ako se dobro sećam.

Sony w810 ili w800, imao sam i t38.

Meni koji su ostali u lepom sećanju D900, E720 od Samsunga, Sony k800, Nokia 6510, E71, 6500, N95 (crni 8 gb), 7900 prism.

A SE Z600?zna neko koji je model? :) kupim ga ja za neku novu godinu,dal 2004,e ne mogu obisati tu radost :D jedino imao samo 2 mb memorije.
A uz njega najvise sam se obradovao i najveci tehnoloski skok jer bio sa tih telefona koji su imali po 2mb interne memorije na K700 koji je imao u ono vreme cak 41 mb interne memorije,java igrice dobre,opera mini,lep ekran :)
Eh da mogu tako da se obradujem nekom telefonu sad. :)

Alcatel DB mi je prvi, samo moj, mobilni. Imao je neviđenu glupost da nisi mogao da kucaš mala slova u porukama, iako ih je mogao da prikaže u dolaznim. Efekat stalnog dranja. ( : Ali i dosta zgodnu mogućnost korišćenja običnih AAA baterija. Isprazni ti se baterija i samo na prvoj trafici/prodavnici rešiš problem, par puta me spasilo muka. To bi na modernom telefonu bila odlična mogućnost.

Db easy, i onaj drugi alcatel na kom su mogle da se komponuju melodije, uvek su mi bili uzasni alkatel telefoni

Neko spomenu K700.. vjerovatno najruzniji dizajn ali snimiš cijeli album i slušaš dok se boje ne rastope. Samo ta serija poslije K750 - W800 serija itd.. ti kompaktni, pa racunajuci i T610/T630, su bili genijalni. Koliko sam samo napravio onih tema, mislim da ih jos imam na onim pro duo karticama.

I kada smo kod memorije, sjecam se 1GB pro duo 60€ u radnji i meni čovjek proda za 50€ ali bez računa. Tada je 1GB bilo ko danas 1TB.. haha.

Ah da, kako da zaboravim ovaj stroj za T230:

21VL0Sk2HAL._QL70_.jpg

Mislim da je moglo stati na memoriju kamere 4 slike ili nesto tako.

P.S. Ne znam da li je takav kod nas bio obicaj ali iz srednje škole, kada su se pojavili telefoni sa kamerama, imam samo jednu jedinu fotografiju. Niko se nije slikao. Danas, neka im je bog na pomoci.

Poslednja izmena:
Alcatel DB mi je prvi, samo moj, mobilni. Imao je neviđenu glupost da nisi mogao da kucaš mala slova u porukama, iako ih je mogao da prikaže u dolaznim. Efekat stalnog dranja. ( : Ali i dosta zgodnu mogućnost korišćenja običnih AAA baterija. Isprazni ti se baterija i samo na prvoj trafici/prodavnici rešiš problem, par puta me spasilo muka. To bi na modernom telefonu bila odlična mogućnost.
zamisli koliko bi morao da bude debeo telefon za danasnje standarde ukoliko bi koristio AA ili AAA baterije. s druge strane sam sasvim siguran da su neki kinezi napravili power bank u koji idu baterije koje mozes da kupis na trafici, pa eto ti resenja...

Najbolje je bilo kad je drug kupio Mitsubishi trium telefon :D

Nisam mu verovao dok mi nije pokazao . Mislio sam da me zeza :)

Dobro me podseti. Ja sam hteo nekog matorog "mesinganog" Philipsa da kupim. Dobro pa nisam.

@tolero
Moj prvi mobilni. Nije imao npr. ni sat ni vibraciju, u to vreme sam se zaista radovao novinama koje donose novi modeli.

Haha, i moj drug imao Mitsubishi, haos [emoji24] a ja tada neki LG na preklop, video ga kod očevog kolege, i bio sam oduvan. Velik ekran (tada), rotirajuća kamera, mogao mp3 za melodiju, imao i 3G koji se tad nije još pojavio kod nas. Bio džabaka jer je "uvezen" iz Italije sa Tre mreže, 100€, 120, tako nešto. Još kad se poklopilo da mi se desetak dana kasnije pokvario M55, moji me obradovali tim LG-jem. Mislim da je to bio U8330 ili tako nešto....uglavnom baš mi je bio kul, retko ko ga je imao, softver malo bolji od Samsunga (mogao da zvoni i vibrira istovremeno yeah!). Najluđe mi je bilo otvaranje i zatvaranje; zbog prejakog mehanizma, otvarao se brzo i snažno, toliko da se čulo "tup", isto i prilikom zatvaranja. Nakon dve godine imao sam pukotinu na kućištu od otvaranja i zatvaranja, i brat ga je dokrajčio, seo na njega slučajno... Posle je došao D600.
Mislim da je to bio ovaj lg
2e43e91c8efda746ac55d4515155bd3a.jpg

Bio mi je skroz gotivan osim ovog kič sjajnog 3 znaka...

Poslednja izmena:
i ja sam imao taj lg, odlican ekran je imao. interesantan telefon skroz. bas sam hteo da nabrojim koje sam telefone imao, a ostavili su jak utisak na mene, tog lg-a se nisam setio recimo, ti si me podsetio...

zamisli koliko bi morao da bude debeo telefon za danasnje standarde ukoliko bi koristio AA ili AAA baterije. s druge strane sam sasvim siguran da su neki kinezi napravili power bank u koji idu baterije koje mozes da kupis na trafici, pa eto ti resenja...

A dobro, to ne mora da bude standardno napajanje, moguće je izvesti priključke za AAA baterije u kojem slučaju ne bi stavljali poklopac za bateriju, samo za prvu pomoć.

zar to nije ovo sto su braca kinezi vec napravili? power bank sa standardnim baterijama i prikljuckom za micro usb?

Ma sve to je dodatna oprema koju neću poneti baš tad kad mi zatreba. ( :

A ko se secaovog lepotana:
maxresdefault.jpg

Ovo sam nosio u prvom ili drugom razredu srednje. Izuzetan telefon, izuzetno kvalitetan i secam se da sam dane potrosio igrajuci onu pseudo-3d igru sa zidovima. Sem toga - poprilicno dosadan telefon, nije imao nista spec (falile mi zmijice mnogo).

Sa ovim modelom mogle su da se salju poruke free na mts-u (valjda), na pola slanja stisnes cancel, poruka se posalje ali ti ne tarifiraju. :)

Ja imam 7110 u mint stanju. Mislim da ne postoji bolji primerak kod nas.

Nazad
Vrh Dno