Šta je novo?

Mob do 180E - kriterijumi

Ocoolaja

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2006
Poena
320
Jedva sakupih lovu za nov mobilni (trenutno imam 3310, samo toliko :wc: ), a kako nemam blage veze koji su modeli aktuelni treba mi savet. Dakle:
- Kamera iznad 1MP
- Prosiriva memorija
- Bluetooth
- MP3 reprodukcija
- autonomija, tj izdrzljivost baterije.
- BEZ DZOJSTIKA! (znaci otpada vecina SE modela)
- po mogucnosti monoblok, ali nije obavezno.

Poslednja izmena:
naveo si 7610 a niko ti nije taj predlozio kao alternativu umesto 6630 i neznam zasto jer je fontel u svojoj klasi jako dobar tj. ispunice tvoje uslove... ali cena mu je malo...pfff bar po meni jer je stariji model..akcenat je stavljen na dizajn i izgleda pristojno.
savet i preporuka 7610 u crno-crvenoj nijansi

Prvo nisam gledao sta su drugi pisali

ali ti mogu reci da je N6630 oooodlican fon
i mogu ti reci posto sam presao na N70 da N70 ima malo jacu zadnju kameru
to jest dve 1 napred 0.3M i 1 nazad 2M normalno neces moci da igras sve igice ali ces imati FM radio i blic a ti odluci

jos ako se se malo potrudis N70 mozes da kupis za 160e kao i ja 2-3mes star (leva ruka-desni dzep) i da te bog vidi

pozzz...........

Poslednja izmena:
Pricajte vi sta ocete ali za te pare telefon sa takvim opcijama nepostoji vise ni jedan.
Postoji mpx220 :D
A ni ne treba ti torba da bi nosio telefon kao sto je slucaj kod 98% symbian Nokia, to im najveca mana jer ipak mobilni telefon treba uvek da bude sa tobom.
Vidi i Motorolu V360, zadovoljava sve tvoje kriterijume osim kamere, ali zato je mnogo jeftinija, recimo u bg video sam ga za 125 evra sa karticom od 64Mb, baterija kazu da traje 5 dana.

Poslednja izmena:
Kod samsunga sto najvise meni smeta (a mislim da nisu jos sredili) je nemogucnost da vibrira i zvoni u isto vreme od pocetka, imas samo da vibrira pa posle da ukljuci i zvono.

Kod samsunga sto najvise meni smeta (a mislim da nisu jos sredili) je nemogucnost da vibrira i zvoni u isto vreme od pocetka, imas samo da vibrira pa posle da ukljuci i zvono.
Svasta. Nije strasno, ali je zesca glupost, nisam znao za to.
A kod motorole 220 baterija traje jedan dan + spor je do bola
Znaci i ovaj otpada.

A kod motorole 220 baterija traje jedan dan + spor je do bola
Ko te je to slagao? :)
Baterija kod mpx200 je trajala 1 dan a kod 220 traj 3 dana, a sto se tice sporosti ako nije brzi od 6630 onda je ista brzina samo sto nema problem da se usporava kada se napuni memoria sto sam procitao da je slucaj sa 6630.
Jedina mana sto je to windows i mora da se instaliraju razni programi i da se flesuje sa zadnjim romom da bi radila kako hoces, ali to je veliki plus jer mozes da je prilagodis po tvojim zelji. Instalacija programa i flesovanje nije komplikovano a radi se preko usb kabla koji dobijes uz tel.
Drugim recima to nije telefon za ljude koji ne vole da se igraju i cackaju puno telefon.

Poslednja izmena:
Ja imam 6630 i extra sam zadovoljan, svaka preporuka za njega, za te pare je savrsen telefon, ne samo zbog toliko f-ja i mogucnosti nego sto je veoma lak za upotrebu i extra praktican.Mada ne znam zasto odbacujes SE modele jer su odlicni, a i joystick uopste nije tako losa stvar, a na njima traje dosta dugo.Mozes da nabavis K750i polovan ili mozda nov za te pare a skroz je dobar tel i nije cigla...
Medjutim ako te to ne zanima 6230i je odlican fensi izbor, malih je dimenzija, lagan, ali mu je i ekran mali sto se meni ne svidja.
Ako te zanimaju modeli na preklop preporucujem Samsung E730, mali je crn, maska gumirana, kvalitetno napravljen, 90Mb memorije, FM, MP3,1.3Mp kamera, dobijes i sluske, pravi multimedijalni telefon, samo sto nije smartphone...

Ma imao sam SE K500i oko 1.5god, sad ga ima jedan klinac iz kraja jos 6 meseci i nista ne fali joysticku, ortak ima k700i zadnje 2.5 godine i opet nista, mislim da se to ne kvari toliko koliko ti se cini... A K750i ima ubedljivo najbolju kameru u svojoj klasi... Inace brojevi se pozivaju na dugmice a ne na joystick na svim SE modelima...

Ne znam koji je model u pitanju, ali znam da moze da se poziva i preko joysticka - ides napred/nazad po listi i pritisnes joy na dole (to je valjda OK dugme ili nesto slicno) i pozvao si izabrani kontakt. E ovom ortaku je pokvaren i kretanje prema dole registruje kao pritisak na joy i kada mu mob nije zakljucan redovno poziva neku Anu na pocetku phone booka. Mada mozda to i nije toliko slucajno ;)

pa nemoj SE telefone odbacivati na osnovu jednog loseg iskustva. Dzojstik je sjajna stvar na telefonu. Uzmi u razmatranje K750i, jer je zaista jedan od najboljih telefona, a pri tom ima sve sto si trazio.

I sta si odlucio da kupis?
Isti si kao jedan moj ortak-Tr... kada je trebao da kupi telefon. Mesecima je krstario netom, visio na mobilnom svetu.. ali nije podigao toliku "frku". Kupio je SE K700i (naravno dekodiran sa vodafona-kraden) i hvala bogu sljaka mu.

Covjek nije pitao koji se vama telefoni svidjaju, nego sta bi NJEMU preporucili s obzirom na potrebne karakteristike koje je naveo u prvom postu. Pored toga, pomenuo je da mu NISU POTREBNE mogucnosti smartphone aparata, pa ne znam sto mu stalno preporucujete 6630, a evo sad i mpx220. Po meni, oba ta telefona su super, 6630 me bas odusevio dok sam ga imao (osim izgledom :) ), ali meni je potreban smartphone.

Nekom kome nije, kao ovom momku koji pita koji telefon da uzme, ne bih preporucio smartphone. Nego da pogleda 6230i ili taj Samsung D510 za koji vidim da se zagrijao. Mogucnosti im nisu blizu onih u 6630, ali imaju sve sto ce mu zatrebati, pa i MP3 player. A sto je jos bitnije za njega, bateriju koja duze traje i manje dimenzije/laksi je.

Ne trazi svako isto od telefona.

P.S. Ono za samsung (zvono i vibraciju) je tacno.

Poslednja izmena:
Nisam jos odlucio, razmisljam se izmedju 6230i, D510 ili X700. Poslednji ima najbolju cenu, ali ga je teze naci u bg jer je stariji model, a cuo sam i da mu autonomija nije jaca strana. Opet, tripujem se verovatno, jer sam navikao na telefone prve generacije (talk i sms) pa mi je bat trajala i po nedelju dana. D510 mi najbolje i najkvalitetnije izgleda, a nokia ima i fm radio. Videcu, lova je tu, nece nigde da pobegne...Ako se u medjuvremenu kod nas ne pojavi 7600GT AGP :eyebrows:

EDIT: Sad vidim da i X700 ima FM.

Poslednja izmena:
Chovece, ti si kao jedan moj drug, i cini mi se da bi se 'pre ozenio nego kupio mob tel' ...vec sam poceo da pisem reply ranije, pa ga nisam poslao

ja te samsunge svakako ne bih uzimao, sem crispy ekrana mi se nista na njima ne dopada (510 uglavnom vidjam na ulici kod ljudi koji cini mi se nisu bash prosvecene glave),a ne bi ni taj 6230i ... na tvom mestu uzeo bio 7610 koji je i fancy, i prima mem kartice, i nije vishe skup, i kupis jos jednu bateriju pa imas autonomiju, jedino sto je malo sporiji u radu, jer kao i 6600 ima sporiji CPU od 6630

Dobro ljudi ne znam zasto me napadate?! Ja sam student, a ne multimilioner i 180 evra vidjam na gomili jednom godisnje, valjda je i razumljivo sto mi treba vremena da se odlucim.
Ne kapiram ovaj argument protiv D510, ne zanima me kakvi ga ljudi imaju vec kakav je telefon. Inace, najblizi sam X700, videcu anyway...

Poslednja izmena:
Ako je brzina bitan faktor, MPx220 je jedan od najbržih telefona na tržištu - drastično brži od svih Symbiana izuzev E61. Baterija 4 dana slabog korišćenja, 2 dana da spavaš sa njim u ruci.

Za 180€ nečeg moraš da se odrekneš na bilo kom od modela, svaki ti nudi nešto dobro. Činjenica je da i na onim do 500€ moraš da se odrekneš isto nečega, pošto idealan telefon ne postoji.

Mislim da su ti najbolji izbor K750i, bez obzira na džojstik, i 6630. MPx220 samo ako imaš volje i želje da ga setuješ, pošto fabrički dolazi sa totalno usranim firmware-om. Po meni je, uz jedan tjuning, MPx220 daleko daleko ispred svih navedenih aparata, izgledom, dizajnom, brzinom i funkcionalnošću.

Ako ćeš samo da se javljaš i SMS, kupi bilo koji telefon, samo da ti bude lep, i zaboravi na sve ovo što sam ti napisao.

neo geo, krajnje subjetkivni komentari...

nidza, lijepo receno.

Ocoolaja, moje misljenje je da ne treba da ides na smartphone. Glomazniji su i sporiji, a ako neces koristiti njihove mogucnosti ne vidim zasto bih onda izabrao sporiji i glomazniji telefon.
I pusti ko sta prica, tvoje su pare, i imas svako pravo da razmislis u sta ces ih potrositi.

Poslednja izmena:
Mozda sam se neprecizno izrazio - htio sam reci da treba da slusa argumentovane savjete (a da pusti kraju izjave tipa "ovo je najbolje... nemoj to... uzmi ovo..." Ili, jos gore "sta razmisljas toliko, kupi vec jednom...") i da na osnovu toga, i onog sto zeli, kupi tel. Bezveze je napadati nekog samo zato sto hoce da razmisli prije kupovine.

3230 ima dzojstik :p
Drugo, zvono se mnogo slabije cuje nego na ostalim telefonima... Inace, imao sam ga i bio sam extra zadovoljan (ako izuzmemo tu cinjenicu oko zvona).
Trece, MP3 muziku pusta, ali u mono varijanti (dok je FM stereo).

Pa steta sto si ga prodao...

Jeste da te je vise zezao nego sto je radio, ali necemo sad mak na konac.

Fon ima apsolutno sve sto mi treba! Kamera ok, (doduse slike ne izgledaju bog-zna-kako kad se gledaju na ekranu, ali kad se prebace na komp ok), fm dovoljno osetljiv, mp3 reprodukcija isto dobra, mms i internet klasika, e sad memorijska samo 32mb, ali to ce da se pojaca kad sakupim lovu. Izgleda kao telefon za razliku od nekih, i na prvi pogled ne bi provalio da ima sve zive funkcije. Ja vise od mobilnog i ne trazim - mali, praktican, opremljen potrebnim funkcijama i ne trazi neka podesavanja, promene firmwarea i sl.
Jedino sto me malo brine je trajnost baterije - do sada mi je trajala 2 dana max (uzimajuci u obzir da sam se non-stop zezao sa telefonom). Mozda sam pogresio sto sam poslusao savete na benchu da Li-Ion bateriju ne treba formirati (ona 3 ciklusa po 15 sati - sto mi je prodavac preporucio), jer sam pronasao u uputstvu sledece (mada moze da se tumaci na razne nacine):
The full performance of a new battery is achived only after two or three complete charge and discharge cycles.

Vrh Dno