Šta je novo?

Mob 100-140e.

Rapture

Slavan
Učlanjen(a)
10.08.2008
Poena
485
Prvenstveno mi treba zbog gps-a, za voznje bajsom, da baterija drzi sto duze, i da li je 512mb ram-a dovoljno za nezahtevnog korisnika? posto me savetuju da uzmem bar sa 768, da ne bacam pare, ovaj bi bio neka gornja granica - http://www.mobilnishop.com/mobilni-telefoni/lg/Optimus-L7-2-2473/ , i vise bih gledao da uzmem nesto novo.

Isključivo nov android? Neki evro preko i uzmeš L70 koji je noviji i ima 1 GB RAM

Ako je namena samo GPS, bolje je da kupiš samostalnu navigaciju.

Poslednja izmena:
Slazem se. Dodaj malo za L70, dosta bolje radi, mozda i ne moras da doplacujes, ulovi nov na oglasima za 140. Bas dobro radi, lep je, i ekran je dobar, niska rezolucija ne dolazi do izrazaja.

Za te pare naručiš Lenovo P780 iz Kine sa 4000mah baterijom i bog da te vidi.

http://www.aliexpress.com/item/Orig...5-0-Gorilla-glass-8Mp-1GB-RAM/1726508671.html
Samo sa slanjem, to je već 160 evra. Plus će da ga ocepe na Carini dodatnim troškovima.

Receno mi da je bolje da uzmem android zbog aplikacija, kakav je ovaj - http://www.mobilnishop.com/mobilni-telefoni/sony/Xperia-M-2605/ , ima 1G ram-a... samo da napomemen da nemam blage veze oko smartfonova..
Xperia M je starija, gotovo sigurno ne dobija Android 4.4.2 (do Beograda :D) koji je kod L70 po def., a koji radi bolje sa slabijim hardverom. L70 ima IPS ekran, što je jak plus u startu. LGjev korisnički interfejs je daleko ispred Sonijevog, govorim kao neko ko je skoro zamenio LG za Xperiju. Iako na prvi pogled izgledaju isto, nikako nije tako. XM koristi microsim, ako nemaš takvu - zamena kod operatera. Da ja biram, pre bih uzeo L70 nego Xperiju M, ne samo na osnovu navedenog ovde.

Xperia M je los izbor kao i svi slicni Androidi. Tu nema sta da se polemise, za te pare (tj za malo vise) je bolje ili na polovan bolji Android ili WP8 Lumiu kao 920 npr, i ona moze da odradi odlican posao za mtb gps a sve ostalo je i dalje solidno.

Softver jeftinijih androida je uvek bio krs, sada je sve to malo bolje ali ti L9/L7 II LG dosta baguju i laguju, znam jer je ortak imao oba.. pri nezahtevnoj upotrebi sve je ok ali rapture je trazio pouzdan telefon za mtb gps aplikacije a svi ti LG i drugi polu-krs androidi to sigurno nisu osim sto L7 II ima solidnu autonomiju pa mozda moze da izdrzi ceo dan gps maltretiranja - ako se ne restartuje pri vecem opterecenju, npr muzika/kamera/gps/sms/poziv a onda kad ostanes bez tracker podataka mozda ukapiras koliko je sve to pouzdano i dobro :d a upravo to se desavalo ovom ortaku. Sto se autonomije surfa tice l7 II kida vecinu jeftinih androida.

LG softver nikako ne moze da bude ispred Sony/htc sense (osim po kolicini bloat-a jer kopiraju TW) i to je opste poznato. Ok, to je i subjektivno (milionima ljude je i TW vrh) ali zna se koja 2 fabricka interfejsa imaju najmanje bloat-a i koji su najpriblizniji vanila androidu. Pa flagship G2 ima uzasne softverske propuste koji ti bukvalno bace mrak na oci da ga otreses o beton a da ne pricam o ovim jeftinijim, sve te probleme prosecan korisnik koji ne coravi po xda i slicnim forumima tesko moze da resi (vise puta se licno uverih u to djubre od bagova). Flagship a sagovornici te cuju kao iz bunara sa katranom, da ne nabrajam ostalo. L7 II se restartuje kada je upaljen gps, sta ima dalje da se pise (pricam o stock LG romovima)

Taj L70 nisam probao i ne znam kako radi ali ni koliko kosta. Kupovina novih androida do 150e je rizik i trazi dosta kompromisa i ja takve telefone nikada ne bih kupio.

@ Rapture

Tebi je najbitnije da dobro radi GPS (znaci mora da ima A-GPS i GLONASS) i da autonomija bude sto bolja, logicno i fabricki interfejs mora da bude sto stabilniji jer sta ti znaci ako upalis neki mtb tracker i u toku voznje par puta popijes restart :d

Ja bih na tvom mestu povecao budzet, ne vredi, bolje dobaciti do 200e nego se nervirati zbog gluposti. Kakva xperia m, kakvi kinezi, lg i slicni do 140e. Ti vozis ture do 200km koliko sam primetio, nisi ni svestan kakva baterija na android telefonu je potrebna za to.. da ne mracim ali tako nesto cak i za 200e neces naci. Pa i neku Lumiu da kupis ne verujem da moze da izdrzi celodnevnu voznju, ja sam iz tih razloga i batalio te aplikacije na telefonu, samo za trcanje.

Poslednja izmena:
Ali to je mnogo mator fon i nece dobijati apdejtove i tesko se nalazi kod nas, zato i napisah da je ovo tesko za preporuku (odlicna autonomija, stabilnost sistema, provereno dobar gps i pouzdanost a sve to do 140e).

Mozda bi Lumia 720 za oko 130e-150e polovna bila ok izbor ali opet treba proveriti kako radi gps. Autonomija deluje ok ali tesko da moze da izdrzi duzu voznju..jeste wp8 ali ima dovoljno aplikacija i radi stabilno, brzo.

http://www.gsmarena.com/nokia_lumia_720-5321.php

Ako se ide na oko 200e, L920 ima losiju autonomiju ali je generalno bolji fon od 720, Samsung S3 jos moze da se ubaci u igru ali slicna prica vazi za bateriju u tim uslovima koriscenja (50+km dnevno i nekoliko sati van punjaca u zonama slabog signala itd). Tu je i Nexis 4 polovan ali opet baterija..

Poslednja izmena:
Motorola moto G ...ja sam uzeo devojci...pogledajte malo...mene je nova izashla 125e.

100 funti + unlock :)

Pisalo je FUNTI (bash da vidim gde se to kod nas koristi), srpski linkovi su zabranjeni za kachenje.

Zabranjeni su ako je očigledno reklamiranje, ako nije, nikome ne smeta...eto ga u prvom postu ove teme domaći link.

Valuta u kojoj si napisao cenu nije bitna, logično je da pišeš o nečemu što je većini ljudi dostupno (pošto čovek iz Srbije traži savet), a ne o telefonu koji si kupio u UK...

Imash na KP po neznatno visoj ceni.

140e na kp, i ja sam uzeo 8 GB ..mojoj devojci super.....

Sad skoknite do Moto G teme i pročitajte deo diskusije vezan za nedostatak memorijske kartice. :)

Ja snimih pre neki dan 11 minuta 1080p videa, ispao fajl veličine 1,5 GB.

ma o cemu pricamo.. uzmes smart telefon sa 5.5gb memorije.. pa bolje onda da si uzeo nokiju 6230 i koristio je samo za pozive i sms. i 10gb slobodnog prostora je malo za savremene smart telefone kamoli upola toliko

Po meni za 115-120 eura nema bolje opcije od Samsunga S2,a ako mozes dodati 20 eura za 160 eura se moze naci polovan S3.

Vrh Dno