Šta je novo?

Hardver Može pomoć oko kupovine Baterije za UPS

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

limontus

Cenjen
Učlanjen(a)
05.05.2018
Poena
115
Imam dve baterije u UPS crkle su pre neki dan i ne drže ništa i sad hocu da kupim dve nove baterije ne znam koje
Stare baterije sam kupio u radnji pre 5 god one su oznake RITAR Battery 12V/7.2Ah RT1272
Sad koje baterije da kupim da nisu preskupe da su ok po kvalitetu
Evo slika starih baterija
20220706-165232.jpg20220706-165229.jpg

Ja se izvinjavam zaboravio da dodam, da ove baterije nema nigde na netu da se kupe sve pretražio. Ako neko zna gde ima neka mi pošalje link na pp ako mu nije teško i bio bi mu jako zahvalan.
Ili da mi kaže koje su dobre baterija da uzmem zamenske

CSB GP1272, sto se tice kvaliteta neces imati problema, ako je cena faktor Triax su jeftinije ali nisam imao iskustva sa njima.
Hvala ti puno
Samo da te pitam koja je razlika u ove dve baterije vidim samo ova ima 7200ah a ova 9000ah a cena mala razlika
GP1272 Olovna VRLA baterija 12V 7.2Ah
HR1234W Olovna VRLA baterija 12V 9Ah-High Rate

Ali vodi racuna o dimenzijama, 9Ah možda neće stati u UPS predviđen za 7Ah baterije.

Ja se izvinjavam zaboravio da dodam, da ove baterije nema nigde na netu da se kupe sve pretražio. Ako neko zna gde ima neka mi pošalje link na pp ako mu nije teško i bio bi mu jako zahvalan.
Ili da mi kaže koje su dobre baterija da uzmem zamenske
Nešto si loše tražio.
Ovo je sasvim česta i standrdna baterija, ima je na netu. Ako ti gugl ne da rezultate, baci pogled na pretragu slika za "baterija 12V 7.2Ah" pa odatle nađi domaći sajt.
Imaš na primer SvetBaterija.

*ostli su dali korektne predloge, slažem se sa njima

Nešto si loše tražio.
Ovo je sasvim česta i standrdna baterija, ima je na netu. Ako ti gugl ne da rezultate, baci pogled na pretragu slika za "baterija 12V 7.2Ah" pa odatle nađi domaći sajt.
Imaš na primer SvetBaterija.
Nisam loše tražio vec nigde nema RITAR Battery 7.2Ah RT1272 ima samo RITAR Battery 7Ah RT1270 zvaću u ponedeljak koju si mi firmu posla da divim možda imaju oni
Ali vodi racuna o dimenzijama, 9Ah možda neće stati u UPS predviđen za 7Ah baterije.
Uzecu ove baterije od 7ah ili 7.2ah neću od 9ah da ne pokvarim ups
A ups mi je Unit Red 1000D uzeo mi prijatelj u nemačkoj pre 5god, a ove baterije RITAR 7.2Ah su mi držale računar 28 minuta merio,a i kad nestane struja napravo sam dva kabla za sijalice sa jedne strane viljška za utikač sa druge fasong i stavio dve led sijalice od 10 vati jedna za kuhinju a druga za dnevni boravak.
ups.png
Da pitam koja je kvalitetinja
CSB ili RITAR ?
Imam još jedno glupo pitanje u slučaju da crkne trafo u ups-u da li to ima kod nas da se kupi i zameni i zanima me od prilike koja je cena tih trafoa?
Hvala svima na pomoći

Poslednja izmena:
OD baterije 12V 9Ah neće da ti crkne ups, već će ups raditi duže prilikom nestanka struje, kao što je rekao @Wire .

Moguće je da je mala razlika u veličini, koji milimetar samo. Ali ako je ups projektovan tako da kad staviš 2 baterije ne bude mesta (zbog, npr. mogućeg tumbanja ups-a u transportu) - ne vredi stavljati 9Ah.

Stavljao sam bez problema baterije od 9Ah u ups koji je pre toga imao bateriju od 7,2Ah.

OD baterije 12V 9Ah neće da ti crkne ups, već će ups raditi duže prilikom nestanka struje, kao što je rekao @Wire .

Moguće je da je mala razlika u veličini, koji milimetar samo. Ali ako je ups projektovan tako da kad staviš 2 baterije ne bude mesta (zbog, npr. mogućeg tumbanja ups-a u transportu) - ne vredi stavljati 9Ah.

Stavljao sam bez problema baterije od 9Ah u ups koji je pre toga imao bateriju od 7,2Ah.
Mene je bunilo ovo što stoji na oznaci baterije,Ne znam čemu služe ti wati za to mislio da ne pokvarim ups.Hvala ti puno
GP1272
GP1272 (12V25W)
GP1272 (12V28W)
HR1234W
Iste su dimezije u pitanju, moze slobodno da se koristi i svakako nece da naskodi samom UPS-u.
Hvala i tebi puno

Nazad
Vrh Dno