Šta je novo?

.mkv convertor

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Treba da prebacim neke crtace iz .mkv format u neki format koji ce moci da cita DVD player, pretpostavljam da treba divx odnosno .avi. Koji je najzgoniji convertor a da je besplatan?
Nasao sam na netu nekoliko "besplatnih" ali svi konvertuju samo 10% videa, svi su kao free a ustvari su trial.

To je zadnji program sa kojim sam probao i uspeo sam, ali on fajl od ~300 MB pretvara u fajl od 800 MB. Koji je najbolji format za dvd player i koja rezolucija?

Onaj format koji dvd plejer hoce da ocita, a za velicinu imas u podesavanjima verovatno bitrate pa eksperimentisi.
Rezolucija 720x576

Nije za mene nego za druga, ja nemam dvd player nikad ga nisam ni imao, zato nisam siguran sta sve moze da pusti. On ce da pusta crtace cerkici a ja sam ih skinuo u .mkv.
U ovom programu imam opciju da konvertujem u avi, wmv, mpeg, mp4, dvd, sta je najbolje odabrati? Imam sedam tih ctraca od po 50ak minuta u 1024x576 300tinjak MB.
Da je za mene i da ja imam dvd player ja bi se zezao sa tim, ne bih da mu narezem a da onda ne moze da reprodukuje.

Poslednja izmena:
Kada je u pitanju konvertovanje za reprodukciju na DVD plejeru teško je da ti neko može dati siguran odgovor, "experimentisanje" je skoro pa nužno... Konkretno, za moj plejer se kao najsigurnija opcija pokazao MPEG format, rezolucija 720x576, bitrate 1500, audio mp2 128kbit.
U principu, kad je DVD plejer u pitanju, teško da išta osim avi/xvid i mpeg opcije može da dođe u obzir. Osim toga, ako plejer ima usb ulaz bilo bi dobro da konvertuješ u nekoliko formata, sve ih staviš na fleš, pa onda vidite šta je odgovarajuće.

Treba da prebacim neke crtace iz .mkv format u neki format koji ce moci da cita DVD player, pretpostavljam da treba divx odnosno .avi. Koji je najzgoniji convertor a da je besplatan?
Nasao sam na netu nekoliko "besplatnih" ali svi konvertuju samo 10% videa, svi su kao free a ustvari su trial.

Skoro mi je trebala ista stvar, prvi najvise rejtovan program preko gugla na koji sam naisao i zadovoljan sam, jednostavan a mocan - Bigasoft Total Video Converter 5
Nadji izlecenu verziju

Ja sam prošle nedelje drugarici konvertovao crtaće da pušta deci na DVD plejeru uz pomoć MeGUI programa. Program je malo komplikovan za rad ali još uvek podržava AVI/Xvid/mp3 koje DVD plejeri puštaju. Postavim rezoluciju na 720*xxx (ne veće od 576), audio bitrate na 128kbs i stereo i postavim veličinu izlaznog fajla u zavisnosti od trajanja crtaća, obično tako da 70-90 minuta zauzeme oko 700MB. Sve to sam narezao na DVD disk i deca uživaju u Maši i medvedu i Kung Fu pandi. :)

Komplikovan je MeGui za pocetnike, Freemake je sasvim ok program za te namene a mogu i meniji da se lako naprave. Samo ne znam zbog cega ga Panda prepoznaje kao virus.

Jeste, komplikovan je. Trebalo bi ga duže koristiti dok se čovek ne navikne. Inače, Freemake je ubacivao adware, a možda još uvek ubacuje pa ga zato Panda detektuje.

Konvertovao sam sa Freemake ali mi Potplayer prikazuje gresku "file system error (-2018375670)".

probao sam i .avi i divix i mpg4 istu gresku prijavljuje. Windows media player ih pusta.

Sad hoce da pusta i Potplaeyer i Movies & TV. Sigurno se nesto kom zaglupio.

Koji kodek da odaberem XVID ili MPEG4? Ako stavim xvid onda moze da stane na jedam dvd, a na MPEG4 nedostaje oko 100MB. Ima sedam crtaca, upitanju je isto Masa i Medved.

Stavi avi-xvid, na krajnju veličinu fajla uvek možeš da utičeš sa stavkom video bitrate (manji bitrate, manji fajl).
Mp4 teško da će čitati dvd player, malo ih je sposobnih za mp4.

Ne bude li čitao avi-xvid, kodiraj u mpeg-2 video sa mp2 audijem.
To je u stvari dvd format, tako da to mora da pročita.

Stavio sam bitrate 1400Kbps, 720x480, ali sad slika nije preko celog ekrana, malo je smanjena. Da li je to zbog manjeg bitrate?

Кад је мања резолуција онда је цео плејер мањи, а сад је у оквиру плејера слика мања а плејер исе величине. На 1080p ми се плејер аутоматски развуче преко целог монитора, на 720p буде мало мањи...али увек слика увек попуни цео плејер колико год да заузме места на екрану и кад га ставим у фул скрин слика иде преко целог екрана. А сад око слике има црни оквир, имам и клипове са мањом резолуцијом па буде преко целог екрана, и ово што сам предxодно конвертовао је преко целог екрана а иста резолуција или мало мања.

Резолуција је 720x480.

Капирам, него покушавам да ми све стане на један двд, чим сам смањио bitrate на 1400 смањила се слика, а изгледа да је било намештено да има тај црни оквир. Дал се то само наместило и како је било пре не знам. Нема двд па не могу да проверавам дал пушта а и компресовање траје дуго скоро па као филм плус дискови.
Нарезаћу на два двд.
Како се конкретно манифестује то смањење/повећање bitrate, пуштаће на crt телевизору?

Kada je veći bitrejt veći je kvalitet slike, odnosno manja kompresija izvornog signala. Ovo važi pod uslovom da je rezolucija konstantna.

Nazad
Vrh Dno