Šta je novo?

MK802 - mini android računar

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Pa zato sam i pitao. Stvarno mi se čini preskupo. Zna li neko koliko ovo košta kod naših severnih suseda mađara?

Prilično zanimljiva stvarčica mada,kad malo bolje razmislim,i kontam mu baš svrhu ...
Posebno za 110€ !

Praktično,to mu dođe kao minijaturna desktop mašina,zar ne ?
Obavezan je LCD TV/monitor i mrežno napajanje tako da,imaš konfor Android aplikacija u isključivo kućnom okruženju.Na velikom ekranu ali,nisi mobilan ni sa manjim ekranom.
Tako da msm da je ipak malo bzvz ...

Ili ja možda ipak ne kapiram najbolje uređaj :trust: !?!

Pa dobiješ smart tv (i više) ako imaš običan LCD:) Šalu na stranu, ali bi meni u dnevnoj sobi pasovao jedan ovakav gadget. Zavalim se u fotelju pa idem na Skype, Youtube, uključim neku igricu u sl. Plus dođe kao odličan medija plejer za TV.

To stoji ali,ako već imaš (a imaš) desktop mašinu i LCD TV,treba ti samo HDMI kabal i wireless komplet (tastatura i miš).
I sve to za, lupam,20-30€ .

Dobijaš sve isto za mnogo manje para.

^ Ti onda ne razumes svrhu ove sprave.

Hackberry je u globalu bolje rešenje, a bezmalo upola jevtinije. Isti proizvodjač.

Ja imam Android Tv vise od godinu dana,ali malo veca varijanta....i prilicno je dobar gedzit za obican Lcd tv....youtube..blic..b92..skype..msn...Fitefox...Plex klient....igrice.....android market sa brdo aplikacija.....i sve to prilagodjeno tv ekranu....uz to imam nakacenu malu Lenovo wifi tastaturu...pa lenjosti nikad kraja:).....
U prilog ide I to da je skoro izasao I Xbmc za Android....pa je multimedia potpuna.....

Pa za očekivati je da će u nekom narednom periodu Android zavladati i na televizorima kao što je već viđeno na telefonima, jer su već hardwerski sazreli za tako nešto... ovaj uređajčić je samo prelazna faza...

Ja naručio crveni od 10000 dinara. To mu dođe 85 eu. Znači Android 4.0.4 sa Allwinner A10 Cortex A8 i Mali400 3D grafikom. Valjda ću biti zadovoljan. Sad samo da nabavim bežičnu tastaturu i miša. I da, pošto mi je potrebna i kamera, zna li neko koje su android kompatibilne web kamere?

Poslednja izmena:
Blje za te pare uzeti tablet racunar i isto tako ga povezati na TV. A kad ti treba otkacis ga i imas mobilan uredjaj..

Kako za koga....meni je ok da mi stoji stalno nakacen na tv....stvar ukusa....:)

Tablet imam, ali mi nije zgodno da ga stalno kacim/skidam. Plus za te mare nema iole kvalitetniji tablet (normalan ekran, te jačine).

Stigao uređaj. Probaću u toku dana. Uzeo sam i Wireless Logitech komplet MK260, valjda će da radi u paru sa ovom napravom.

javi ,utiske..probaj kako radi XBMC(ja na mom ne mogu ,jer trazi najmanje Os 2.3,uskoro mi stize jaca mashina sa Os 4.0)...i probaj da li vidi neku webcam za Skype...

Imao sam samo pola sata fore da se igram pa sam morao na posao.

Radi solidno, ne preterano brzo u sistemu. Probao sam Youtube koji radi super i u window i u full screenu. Probao blic aplikaciju koja takođe radi. Igre u startu odusevljenje - radi Angry Birds i Angry Birds Space a onda razočarenje jer par manjih igara nije htelo da s einstalira - Ninja Jump, ninja Climb, Fruit Ninja - piše incompability nešto (po preuzimanju).

Večeras ću probati filmove, naročito MKV fajlove koji su mi posebno važni. Videću i kako radi Browser. Logitech komplet keyb/mouse radi savršeno i risiver zauzima samo jedan USB port, tako da mi drugi ostaje za eksterni hard/flaš/kameru. Povezao sam ga na net odmah preko WiFi-a iako ima i LAN port. Sam uređaj sam nakačio na TV preko HDMI-a a dobio sam i činč kabal.

Ne znam. Nisam baš vičan tim stvarima. Kako bi išao postupak za root i šta dobijam time?

Postupak se razlikuje od uredjaja do uredjaja. Dobio bi mogucnost koriscenja SD kartice za instaliranje aplikacija (Link2SD), overclock (ili underclock) ako postoji custom ROM u kom je to omoguceno...

***, ostaviću to drugima:)

Jedno pitanje - vidi li android i NTFS formatirane hardove ili samo FAT32 - pitam da bih znao kako da formatiram eksterni hard za filmove?

Vidi NTFS samo ako ima drajver u kernelu. Čini mi se da ICS+ ima ubačen drajver, ali ne drži me za reč.

Ok hvala. Imam hard od 1TB formatiran u NTFS-u. Na njemu imam brdo DivX-a, par MKV Full HD, kao i par 3D Half SBS filmića. Probaću sve večeras. Poz.

Ja isti program koristim na HTC Wildfire.

Inače, ne čita NTFS formatiran hard - mada možda je i do harda (nedostatak napajanja). Probaću sa drugim hardom. Pustio sam DivX sa fleške i radi ekstra. Koristio MX Player. Prepoznaje naša slova i ima solidna podešavanja.

Ima na dealextremu gomila ovih varijanti za 70tak $ bas treba ovih dana da naručim drugu mk802 II verziju

mislim da nece proci bez carine.. mada srecno, nikad se ne zna...

Zašto ne ? Liči na flashku a kinezi stavljaju manju vrednost iskreno ja bih se iznenadio ako bi je naplatili

kolko ja znam kod nas se ne placa carina na cenu do 70 eura

Nazad
Vrh Dno