Šta je novo?

MK802 - mini android računar

Ni drugi hard mi nije iščitao (ovaj put FAT32). Najverovatnije je u pitanju napajanje hardova (jedan USB port).

Probaću sa nekim USB hubom koji ima dodatno napajanje.

Zar ne piše da mora power supply uključen za napajanje ako se kaci hard ? Jel si tako i probao ?

Probaj neki flash (cisto da vidis da li radi kako treba).

Radi sigurno nego taj uredjaj nema ni propisanih 500mA za USB prikljucak pa je to problem..

Probaću neki fleš da formatiram u ntfs pa ću proveriti. Inače, utisak je da nam mom TV-u sve deluje po malo ružnjikavo zbog niske rezolucije (HD Ready), što radna površina, što neke aplikacije kad se otvore. U sredu mi stiže full HD TV tako da jedva čekam da vidim kako to izgleda.

NTFS radi, provereno preko fleša formiranog u NTFS. Čita i MKV fajlove bez seckanja i to sam pustio Rio 3D fajl (Half SBS). Znači samo da rešim napajanje za hardove i biće sve super.

Inače, malo mi igara radi (od 10 jedna) pa mi nije jasno da li je do nekompatibilnosti grafike (Mali 400) ili to što je Android 4.0.4?

U kojoj rezoluziji radis? Mozda je problem zbog 1920x1080.

1366x768 - 32" HD Ready

Za većinu igara izbaci na početku instalacije incompabilly APK package

Ova spravica djeluje pravo zanimljivo. Je li u potpunosti orijentisano na multimediju ili ima i funkcije regularnog računara ?

Ne razumem pitanje. Ima Android kao što ga imaju Tableti/Smartphonovi. Od tebe zavisi za šta ćeš ga koristiti. Ja sam hteo da mom TV-u nabacim Smart funkcije. Znači Internet i Multimedia. S obzirom da sam uzeo Logitechov wireless set kontam da može da posluži i kao full računar. Recimo upotrebom Polaris Office-a i sl.

ja ga vise kapiram ,kao Tablet,ali na Lcd Tv-u....ipak je to uredjaj za zabavu....ja recimo nikad ne idem da citam Blic,preko browsera..ili B92...,iako i tako radi savrseno..vec koristim regularnu aplikaciju Blic,napisanu za Android,i koja je super prilagodjena Tv ekranu....lenjosti nikad kraja:)
B92
2d8gw08.jpg

Revision3-najbolje Internet emisije o novim Gedzitima..:)
qx9wfm.jpg

Uzivo kamere Beograda,Srbskih Gradova i ExYu Gradova....
vikwly.jpg

Ne razumem pitanje. Ima Android kao što ga imaju Tableti/Smartphonovi. Od tebe zavisi za šta ćeš ga koristiti. Ja sam hteo da mom TV-u nabacim Smart funkcije. Znači Internet i Multimedia. S obzirom da sam uzeo Logitechov wireless set kontam da može da posluži i kao full računar. Recimo upotrebom Polaris Office-a i sl.
Aha, shvatio sam ga po tvojoj priči kao isključivo multimedijalan uređaj, obzirom da ga spajaš na TV.

pa samo i moze na Tv,eventualno Monitor sa Hdmi ulazom..

Koji program za Android da skinem a da ima sličnu nemenu kao za PC što su Everest, SiSoft Sandra, CPUID i sl. Hteo bih tačno da vidim šta imam u sistemu.

ja sam probao,druge torrent programe..i radi:)..nisam ni znao da je izasao i uTorrent za Android...

Definitivno je problem u rezoluciji i veličini ekrana kad su u pitanju igre. Našao sam 20-tak naslova koji u native podržavaju Mali 400 GPU (za ostale igre treba patch ili chainfire 3D) i sve do jedne rade, ali problem je rezolucija. Igre ili startuje u četvrtini prozora ili kad raširim pređe okvire displeja. Ni u jednom slučaju nema preciznost miša na recimo menije i sl. Za sada sigurno i bez problema rade: Gravity Boy, Angry Birds, Angry Birds Space i Air Control Lite.

Evo linka za spisak igara kompatibilnih sa Mali 400 GPU-om: http://www.slatedroid.com/topic/29848-mali-400-games/

Većina programa pak radi bez problema.

@blue
Da li si probao da povezes eksterni HDD tako sto se MK802 napaja preko svog adaptera?

Zainteresovala me je ova stvarcica, bacili ste temu bas onda kada sam poceo da razmatram neki DIY varijante za Android TV-PC.

Inace postoji i novija UG802 izvedba ovog stick-a, sa dual core Cortex A9 CPU-om klokovanom na 1,6GHz, Mali 400 itd. Naravno skuplja je. No, nista od toga ako ne potera HDD da bi mogao da mi sluzi kao torrent klijent. Kao media player i za browsing mislim da ce biti sasvim ok...

A sto ne uzeti neki kucni NAS, sharovati folder i onda vuces filmove kroz wifi.

ja na mom Android TV FV-1..imam 3xUSB...i uvek vucem video,sa kompa,preko Samba protokola....i sve radi savrseno....i onako je komp uvek upaljen....mada imam i Nas Server......

Mislim da će 100% videti hard ako nabavim hub sa napajanjem. Međutim, živim u mestu od 4000 stanovnika sa jednom radnjom računara koja nije baš najbolje snabdevena. Kad budem išao za Požarevac ili BG potražiću neki hub s aeksternim napajanjem.

Može li mi neko reći koji player za android može da pusti titl u modu za 3D filmove (side by side). MX Player na MK802 bez problema pušta MKV Half SBS fajlove ali titl mi je dupliran. Na kompu recimo u GOM Playeru postoji opcija 3D subtitles on/off . Ima li neki android player sličnu opciju za titlove?

Sam sebi da odgovorim - MoBo Player:)

Jel taj uredjaj isporucuje 1920x1080 rezoluciju ili radi na manjoj na tvom tv-u ?

Mislim da je negde pomenuo da radi na HD Ready rezoluciji, ali da ce uskoro da predje na Full HD TV. Pretpostavljam da ga je sada vec dobio kada se igra sa 3D... Ali sa obzirom na GPU tog malise ne bi trebalo da bude problema sa Full HD. No, potvrdice ti. :)

Ja se odazivam, jer me interesuje kako je prosao film u 3D? Je li moze Mali 400 da gura 3D sa tim single core CPU-om Full HD 3D? Koji TV imas?

Gura u fulu MKV Half SBS fajl ali i dalje imam problem sa titlovima. Ne znam gde je opcija u MoBo playeru za uključenje 3D titlova (na netu kažu da ih podržava).

Vrh Dno