Šta je novo?

MITSUBISHI Heavy Industries klime

Ti "bjesni" benzinci treba na leru da idu i spuste obrtaje a kad zahladni da neosjete brdo. A ovi svako malo u df... Kako god okrenes pa i haj ako je takav rad sa smanjuju brzinu al glupo je svako malo df.

@mickeyrs
Ti imas srk35zsx model? Kako izgleda kod nje sa Fix Fan 3? Da li smanuje Fan kad dostigne zadatu temp ili duva dalje na Fix Fan 3?

Ti "bjesni" benzinci treba na leru da idu i spuste obrtaje a kad zahladni da neosjete brdo. A ovi svako malo u df... Kako god okrenes pa i haj ako je takav rad sa smanjuju brzinu al glupo je svako malo df.
Pa neće nijedan benzinac (posebno ne ovi koji vole da se vrte na 7k+) sa 1500 obrtaja da povuče nešto posebno, ni na ravnom, a tek uzbrdo, nije to dizel. :)
Ali da se manemo poređenja sa autima više, pošto je uspešno zaledila cela spoljna kada je opterećena samo jedna klima, deluje da nema tu nikakvog vazdušnog džepa.
Ostaje da vidimo kako će mu se ponašati klime kada rade samo po jedna i na većim minusima (ako ih bude) pa potera obe u paraleli, za sad deluje da jedna sasvim solidno pokriva izolovani prostor.
@mickeyrs
Ti imas srk35zsx model? Kako izgleda kod nje sa Fix Fan 3? Da li smanuje Fan kad dostigne zadatu temp ili duva dalje na Fix Fan 3?
Proveriću, ne sećam se nešto da sam je ganjao toliko uopšte, mislim da je uglavnom na auto bila ili fix 2 pa se ugasi skroz duvanje kad dostigne temp... ove godine su ipak pušteni radijatori jer je gospođi tako prijatnije nego grejanje na klimu, a i pošto se još ne odjavih s centralnog, Mica može da iskulira ovu zimu.

Ma I ona slika gde na vrhu nije zaleđena mi deluje kao da je df već počeo.

Ma I ona slika gde na vrhu nije zaleđena mi deluje kao da je df već počeo.
nije nije, veruj mi, prozor mi je odmah do nje tako da u isto vreme sam snimao i unutrasnju i spoljasnju, vise puta

Sinoc sam poterao samo jednu, onu u dnevnoj, ali uslovi su takvi da i nije neki test...bilo do 5 nocas. Morao sam ovu u vecem da dignem na 24 jer kada je bila na 23 strandardno, pored mene je bilo 22.2 tako da je to vec malo smrz. Evo nocas i danas:
1732797895711.png
Peak-ovi su luftiranje.
Oko 400 se vrtela dakle, veca temperatura a tu i obitavam najvise tako da mi tu treba preko 23 a ispod 24 da mi bude taman.
Malo sam eksperimentisao i sa krilcima i duvanjem da je nateram da se ne smanjuje fan jer je bila smanjivala i sinoc pre nego sam ugasio drugu pa da razbijem dzep ako ima, malo pomerio i onaj TV koji je nakoso i nije smanjivala ispod 3 fan.
Sracunao COP - delovao mi manji nego na onoj u kuhinji, sinoc na 7 stepeni je bio 4.2 COP sto mi deluje malo ali necu donosim nikakav sud na konto toga jos.

Opasno su onda ošišane ta 20 i 25 u odnosu na 35icu. 35ica 100% ne smanjuje fan. Kad bi mi smanjila fan završila bi na kp odmah.
Moje neće da zavrse na KP ali hoće u spavacoj i kod matoraca,to je sigurno. Ali slazem se,velika razlika u odnosu na 35,makar do sada sto sam video. Kao da nije ista serija a ni isti proizvodjac. Tako da vi aktivniji savetujte na opštoj temi ako neko pita za 20/25.

Pozdrav svima. Ne znam da li postavljam pitanje o Micubišijevoj klimi ali pitaću ovde pa ako nije tu mesto nek admini prebace pitanje ili mi kažu gde da ga postavim. Radi se o klimi MSZ-HR50VF. Ako je broj u imenu 50 a ne 5 pa slovo O. Naime rođaka u jednom lokalu me pitala da li može preko wi fi da joj radi klima. Rekao sam da ću da proverim i da joj javim. Na internetu sam našao različite odgovore. Da ima ugrađen wi fi, da nema ugrađen, da može opciono da se ugradi i da ne može. Ja sam instalirao AC Cloud aplikaciju za Micubišijeve klime, povezao se na njen ruter, na wi fi i nije klima uopšte reagovala niti je prepoznala. Nisam imao vremena da otvaram poklopac jer sam žurio a i nije imala merdevine pošto joj je visoko okačena unutrašnja jedinica. Ako neko ima ovu klimu ili iz te serije neka mi odgovori da li ima ili ne wi fi i da li uopšte postoji mogućnost za wi fi preko nje. I ako ima gde može da se nađe adapter za nju. Hvala puno.

Prilozi

• IMG_20250407_133241598.jpg
    IMG_20250407_133241598.jpg
    106.8 KB · Pregleda: 35
Pozdrav svima. Ne znam da li postavljam pitanje o Micubišijevoj klimi ali pitaću ovde pa ako nije tu mesto nek admini prebace pitanje ili mi kažu gde da ga postavim. Radi se o klimi MSZ-HR50VF. Ako je broj u imenu 50 a ne 5 pa slovo O. Naime rođaka u jednom lokalu me pitala da li može preko wi fi da joj radi klima. Rekao sam da ću da proverim i da joj javim. Na internetu sam našao različite odgovore. Da ima ugrađen wi fi, da nema ugrađen, da može opciono da se ugradi i da ne može. Ja sam instalirao AC Cloud aplikaciju za Micubišijeve klime, povezao se na njen ruter, na wi fi i nije klima uopšte reagovala niti je prepoznala. Nisam imao vremena da otvaram poklopac jer sam žurio a i nije imala merdevine pošto joj je visoko okačena unutrašnja jedinica. Ako neko ima ovu klimu ili iz te serije neka mi odgovori da li ima ili ne wi fi i da li uopšte postoji mogućnost za wi fi preko nje. I ako ima gde može da se nađe adapter za nju. Hvala puno.
Sama app nije dovoljna. Moras kupiti adapter koji se ubaci u klimu ( ima vec odredjeno mjesto, vidi se kad otvoris poklopac ) i tek tada pratis proceduru za mel cloud.

Prilozi

• Screenshot_20250522_084102_Firefox.jpg
    Screenshot_20250522_084102_Firefox.jpg
    61.8 KB · Pregleda: 28
Sama app nije dovoljna. Moras kupiti adapter koji se ubaci u klimu ( ima vec odredjeno mjesto, vidi se kad otvoris poklopac ) i tek tada pratis proceduru za mel cloud.
Hvala puno. Izlazi mi u ponudi 567if-e. Siguran sam da tvoj predloženi modul je za ovu klimu a pretpostavljam da i ovaj drugi bi mogao? Uglavnom tražićemo ovaj prvi što si predložio. Sigurno nije teška instalacija. Možda za modul mora da se buši na zidu da bi stajao? Nema veze, uglavnom napravićemo kako treba. Hvala još jednom u svakom slučaju. Pozdrav.

Hvala puno. Izlazi mi u ponudi 567if-e. Siguran sam da tvoj predloženi modul je za ovu klimu a pretpostavljam da i ovaj drugi bi mogao? Uglavnom tražićemo ovaj prvi što si predložio. Sigurno nije teška instalacija. Možda za modul mora da se buši na zidu da bi stajao? Nema veze, uglavnom napravićemo kako treba. Hvala još jednom u svakom slučaju. Pozdrav.
Modul vec ima svoje mjesto gdje se ugura. Jako je jednostavno, vidjeces kad otvoris poklopac. Meni tako izlazi da ide taj dio pa sam ti tako i prenio. Mozes i na youtube da pronadjes kako se ubaci, lakse je.

Na kraju su ipak dosli iz ovlascenog servisa. Inicijalno je serviser dosao i samo izmerio pritiske na obe - sve je delovalo ok. Kada sam mu objasnio sta se desava, rekao je da mu to ne deluje normalno. Ovo je bilo pre nekih mesec dana. Ja sam mu preneo neko generalno misljenje odavde da je ili do freona ili do vakumiranja. Juce su dosli opet, izvukli gas iz obe (nije bilo manjka gasa), vakumirali po nekih 15-20 minuta pa dopunili tacno po 675 grama koliko ide po specifikaciji. Za sve su koristili digitalne sonde, vage itd tako da nista nije bilo odokativnom metodom.
E sada, da li ce ovo da pomogne, serviser nije mogao da mi tvrdi naravno. U oktobru mi istice garancija na njih tako da je ovo verovatno i bio zadnji pokusaj da se sredi situacija sa izmenjivacima.
Eto, cisto da napisem ovde da dam neki feedback.
Inace, pohvale za ovlasceni servis sto se tice komunikacije i strucnosti (koliko ja to kao laik mogu da zapazim). Bio sam malo pizdeo sto im treba toliko da dodju ali posle sam skontao da ih po starom nasem obicaju nisam ni gazio preterano tako da sam sam kriv.

Garancija ne istice na kvar koji je bio unutar garancije, nebi smjelo.
Jesu li vracali gas u bocu pa mjerili vagom koliko je povrata bilo? Inace ga ispuste u vazduh, ubace novi i caos, onda nemas pojma koliko je tacno bilo u sistemu.

vracali su u posebnu bocu, nisu ispustali nista. Bilo je i nesto viska, nisam gledao u gram,manjka nije sigurno. Sve u svemu, ovde bi onda razlika u odnosu na predjasnje stanje trebalo da bude samo sto su opet vakumirane. Valjda ce to da pomogne sto se tice onog problema sa parcijalnim zamrzavanjem izmenjivaca.

vracali su u posebnu bocu, nisu ispustali nista. Bilo je i nesto viska, nisam gledao u gram,manjka nije sigurno. Sve u svemu, ovde bi onda razlika u odnosu na predjasnje stanje trebalo da bude samo sto su opet vakumirane. Valjda ce to da pomogne sto se tice onog problema sa parcijalnim zamrzavanjem izmenjivaca.
Mozemo se nadati da je do vakuma onda. Nazalost nema hladnih dana da probas.

@freerage
Nadamo se (y) :)
Svakako imaju cudan rad, da li SRK ZS-W 20/25/35/50 i sam si video/citao na onom forumu ;)
Ja sam sve komentare citao od 2019 do 2025 ---> preko 300 stranice
Najvise se bune sto se zalice posle on/off na neki 600-700w izmedju 5-7min i tamam kad treba da spusta ona vec pregrejala gore i sledi OFF i tako upadne non stop u taj algoritam 5/3min = 5min radi/3min odmara i nikako da izadje iz tog rezima
I onaj skok od minimalne modulacije na -2c ---> Iako odrzava zadatu na minimun (180-200w) cim bude -2c ima taj automatski skok modulacije (na 400w) i opet moze da upadne u rezim on/off 5/3min!
Takodje isto imaju onaj kontrolni DF cim odrade na minusu 10x on/off (5min/3min),kod nekoga rade i posle 4x on/off kontrolni DF :unsure:
Tacno se vidi da je modulacija na minusu preko 400w takodje radi mu kao on/off + DF na svaki sat, cim bude preko +2c pada odmah na 200w... kad je jos malo toplije krece rezim on/off 5min/3min ---> 7-8komada na sat
20zs.jpg
Ja bi rekao da je najveci problem, sto ljude stave takve masine u male sobe (+izolovane) i onda krece sve ono ludilo gore :)
Nekome doduse i ne smeta takav rad bitno im je da je toplo i da je tiha!

Ima i slike od izmenjivaca sto je tebe najvise bunilo ;)
ali se slabo nesto na to zalili
20240121_093121.jpg

Poslednja izmena:
Da li je srk35zsp zastareo model? I da li postoji mogucnost ugradnje wifi modula kasnije? Koliko se krece njegova cena i da li to mogu sam da uradim?
Ovu klimu koristimo na poslu za hladjenje server sobe, cuo sam dosta pozitivnih komentara.
Uglavnom bih je koristio za hladjenje i grejanje u prelaznim periodima, mada kakve su zime mozda se i na nju prebacim. Stan je povrsine 62kvadrata, ali bih njom pokrivao oko 45, zbog soba hodnika i vrata nije realno da sa jednom jedinicom resavam ceo stan.

Da li je srk35zsp zastareo model? I da li postoji mogucnost ugradnje wifi modula kasnije? Koliko se krece njegova cena i da li to mogu sam da uradim?
Pa sve zavisi iz koje godine sto bas dugo postoje tih modela ako je sa r410a onda je stara ---> A nova serija je SRK35ZSP-W sa R32 (milsim 2019)
Sto se tice modula (WF-RAC) kosta kako ja vidim preko 100€, i mozes sam ugraditi ima dosta klipova na netu!
Vidim da je SRK35ZSP-W oko 90-100k + wifi modul itd. A ovamo imas sa 130k SRK35ZS-WF koja vec ima modul

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno