Šta je novo?

Misljenje o Pioneer DVD

pantaNS

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2002
Poena
620
Da li se neko susreo sa Pioneer DVD-119 i DVD120?
Da li su stvarno bolji od starih, konkretno mislim na DVD-106s?

Pozdrav,
Nebojsa

pantaNS je napisao(la):
Da li se neko susreo sa Pioneer DVD-119 i DVD120?
Da li su stvarno bolji od starih, konkretno mislim na DVD-106s?

Pozdrav,
Nebojsa

Batali te Pioneer-e, imas u Pin-u Liteon DVD-e odlicni su! Pogledaj samo www.cdspeed2000.com i vidi koji uredjaj ima najbrzi DAE i DATA reading od DVD-ROM-ova.

Ma kakvi.
Modeli 105S(Z) i 106S su neprevazidjeni. Konkretno su bolji i od bilo kog novog drajva, ukljucujuci i LiteOn.
Egzaktno iskustvo coveka(ne moje) koji se godinama radi audio/video - obradu, kompresiju i ostale zafrkancije sa filmovima, muzikom...

BokiPK je napisao(la):
Ma kakvi.
Modeli 105S(Z) i 106S su neprevazidjeni. Konkretno su bolji i od bilo kog novog drajva, ukljucujuci i LiteOn.
Egzaktno iskustvo coveka(ne moje) koji se godinama radi audio/video - obradu, kompresiju i ostale zafrkancije sa filmovima, muzikom...

Ocigledno taj covek nikada nije ripovao ni jedan audio cd sa tim pioneer-ima. Prosto su ocajni u pogledu brzine, a ni kvalitet ripa je na nivou nekih prosecnijih cd uredjaja. Meni je ovo presudna stvar kod uredjaja.

Alexandar je napisao(la):
Ocigledno taj covek nikada nije ripovao ni jedan audio cd sa tim pioneer-ima. Prosto su ocajni u pogledu brzine, a ni kvalitet ripa je na nivou nekih prosecnijih cd uredjaja. Meni je ovo presudna stvar kod uredjaja.

Hm. 105SZ ripuje perfektno i brzo. Bio u mom vlasnistvu a kod njega je nekoliko meseci. I najbitnije mu je DVD ripovanje.
A ako je tebi bitno ripovanje AUDIO diskova, uzmes neki "obican" citac, sta ce ti dvd.

Bila je ranije skoro ista ova diskusija ali evo opet. Dakle moje iskusto kazuje da sto se tice Audio grabovanja tu je Lite-On neprevazidjen racunajuci i obicne Cd-romove. Kvalitet odlican, a brzina da se i ne pominje. Pionir ima relativno slab kvalitet i nije nesto preterano brz. Dakle, to je sto se tice Audio diskova, sto se tice grabovanja filmova to nisam radio tako da o tome ne mogu da sudim

Hej Aleksandre, ne cini li ti se da si thread odveo u pogresnu stranu?

Coveka je interesovalo poredjenje Pioneer-ovih modela, nije pitao za LiteOn. A i po kojoj logici mozes da kazes da je Pioneer los ako ima (lupam) brzinu ripovanja x44, a LiteON x45,5 ? To ne znaci da je Pioneer los, vec da je LiteOn jos malo bolji od njega. I to samo u ekstrakciji, za ostalo nam nista nisi rekao. Coveka interesuju DVD plejeri, njih niko ne kupuje samo da bi grebovao audio...

Ajd` neka neko odgovori na pocetno pitanje, i mene interesuje odgovor.

p.s.
Pioneer 105s je legenda! Kod mene vec 2,5 godine radi k`o Doxa!

A na koji nacin ste ustanovili kvalitet audio grebovanja ovih cd romova. Kako ocenjujete to da je jedan los a drugi bolji, po kvalitetu zvuka, brzini grebovanja ili broju glitcheva po pesmi ?
Ja sam imao prilike da malo radim (doduse na tudjim masinama) sa 116s i 106s, gde se 106s pokazao neuporedivo brzim i boljim (moguce da je onaj 116s bio pohaban ali je stvarno bio spor - masine su bile iste). 106s je grebovao muziku 16x, bez glitcheva, kvalitet zvuka nisam mogao da proverim jer je racunar bio prikopcan samo na mini liniju (a ne neki ozbiljniji sistem).
E sad, mene je zanimalo da li su i koliko bolji noviji modeli pioneer-a kao sto su 117, 119 i 120 od npr. 106s.
LiteOn je mozda dobar ali nazalost imam blagu averziju prema toj i slicnim markama. Inace u kuci imam od analognok cas-a, preko trakasa, audio CD player-a, pisaca i cd rom-a sve TEAC-ove, ali me poslednji modeli pisaca, cd rom i DVD-a bas ne odusevljavaju pa sam zato resio da mozda uzmem pioneer DVD za comp.

Pozdrav,
Nebojsa

Ja ostajem pri svojoj tvrdnji.
Stari Pioneeri bolji su od novih i tacka. Jednostavno, iskustvo moje i jos nekih ljudi. Modeli 105/106 zvacu svaki CD/DvD koji se ubaci u njih bez ikakvih problema. Njihov RPC1 fw je odavno ispeglan i radi ko zmaj. Izuzetno su trajni, i ponavljam: kao DvD citaci su izuzetni, bolji od novih zakljucno sa LiteOn-om, uopste nisu losi kao audio greberi, ne kao LiteOn ali im kvalitet nije diskutabilan.

Zorro je napisao(la):
Coveka je interesovalo poredjenje Pioneer-ovih modela, nije pitao za LiteOn. A i po kojoj logici mozes da kazes da je Pioneer los ako ima (lupam) brzinu ripovanja x44, a LiteON x45,5 ? To ne znaci da je Pioneer los, vec da je LiteOn jos malo bolji od njega. I to samo u ekstrakciji, za ostalo nam nista nisi rekao. Coveka interesuju DVD plejeri, njih niko ne kupuje samo da bi grebovao audio...

Pa ako Liteon u Exact Audio Copy u Secure modu (apsolutno pouzdan rip) dostize 38x a Pioneer 106s svega 7-8X za mene je svaka prica dalje zavrsena.

Alexandar je napisao(la):
Pa ako Liteon u Exact Audio Copy u Secure modu (apsolutno pouzdan rip) dostize 38x a Pioneer 106s svega 7-8X za mene je svaka prica dalje zavrsena.

Kakav blefer...:)

Prvo, ti poredis Pioneerov model koji je napravljen pre skoro tri godine sa novim LiteOn modelima.

Drugo, coveka uopste ne interesuje da kupi Pioneera 106 (i da hoce - ne moze da ga nadje novog), vec 119 ili 120.

Trece, postovao si samo rezultat koji odgovara tvojoj teoriji (iako, ponavljam, nema veze sa onim sto covek pita). Precutao si ostale rezultate sa tog sajta kojeg si naveo. A oni su:

Data speed
LITEON LTD163---x39.0
Pioneer 116---x34.7

Pa i nije neka razlika...

DVD speed
LITEON LTD163---x11.92
Pioneer 116---x11.68

Ovo je vec u domenu statisticke greske...
Svi ovi rezultati se dakle odnose na model 116. Kako mozes da znas da Pioneer 119 ili 120 ne postizu mozda i bolje rezultate, kad ih nema u tablici?

Cetvrto, na sajtu se nigde ne pominje EAC u secure modu kao test program. Koriscen je CDSpeed99.

Peto, i dalje ne mogu da skapiram da je tebi brzina audio grebovanja etalon za poredjenje DVD plejera ?!? Kao sto vidis, DVD brzina je Pioneeeru i LiteOn-u skoro identicna. Dalje, sta je sa "gutanjem" ostecenih diskova? Izdrzljivost? Trajnost/kvarenje? Opterecenje procesora? Grejanje?...

Sesto, i kljucno pitanje: da li si ti ikada imao u ruci taj LiteOn DVD player, tj. da li imas prakticna iskustva s njim?

Pa stari jesu dobri, ali model koji ja imam 116 i nista mi se ne svidja. Cim ubacim RW pocinje da preskace puca nesto u njemu itd. Ja bih izbegavao Pioneer-a da sam na tvom mestu.:wave;

PS: To pucanje itd. desava mi se i sa obicnim diskovima koje ubacim

Zorro je napisao(la):
Sesto, i kljucno pitanje: da li si ti ikada imao u ruci taj LiteOn DVD player, tj. da li imas prakticna iskustva s njim?

Samo za tebe uradicu test ovih dvd-a. Sa LiteOn-om se relativno kratko druzim, ali iskustva su mi vrlo pozitivna.

Kazi sta zelis od testova?
Bleferu. :)

Dobro bre, sto si nakraj srca:)

A jesi malo kvarno navodio na svoju vodenicu, priznaj... Naveo si najgori rezultat koji si pronasao za Pioneer, i na njemu zasnovao celu konstrukciju price.

Nemam nista protiv LiteOn-a, samo smatram da si pomalo neopravdano i napamet napljuvao Pioneer modele. I skrenuo si tok threada, jos uvek nismo dobili bar nekakav odgovor na pocetno pitanje.

Ako bas nemas neki bolji nacin gubljenja vremena, testiraj makar jedan od ova dva Pioneer-a. Ali ne samo u DAE...:)

Ma nisam na kraj srca :) Evo malo sam proveo u gubljenju vremena testirajuci Liteon LTD 163. U pitanju je JLMS XJ-HD163 uredjaj (promenili su ime od kako su se spojili sa JVC-om JLMS - Jvc Liteon-It_Manufacturing & Sales). Firmware je GDHG datiran 15. decembra 2002. god (Napomena: firmware je od Dell verzija ovog uredjaja, ne kesira audio sto je tajna brzog ripovanja u EAC-u, jer svi noviji JLMS firmware-i kesiraju audio). Po kvalitetu izrade nije spektakularan, ali za njegovu cenu je vise nego pristojan uredjaj.

Nadam se da necu smoriti sa ovim testovima, cisto i mene interesuje poredjenje sa novijom generacijom Pioneer uredjaja (ko ima ovako nesto a ne mrzi ga, nek protrci kroz par testova) posto imam pristup samo starijem uredjaju 106s

Prvo slika iz Nero Info Tool-a:

Zatim, Nero CD Speed, CDR disk:

Zatim DVD single layer:

P.S. Disk je propisno izgreban na par mesta, ali za test nisam imao bolji

Advanced DAE quality test:

I kao poslastica za kraj Exact Audio Copy [Secure Mode]

Vrh Dno