Šta je novo?

Mis za duzi rad.... preporuka?

Nagy

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2006
Poena
319
Dakle, molim za savet: treba mi mis, ne mora wireless, rad u office-u i slicno, bitno je samo:

1. da ne boli ruka posle duzeg rada (celo r. vreme...)

2. da nije preskup. Udobnost i kvalitet pre svega, marka, brzina itd - nebitno.

Hvala!

:type:

Gledaj da mu onaj trbuscic nije mnogo zaobljen, a mozes i da imas 2 recimo pa ih menjas na 15 dana, da se ruka ne navikava na polozaj previse.
I savet, zaobidji gamerske, glomazni su i po meni nisu za klasican rad na PCu.
Logi ima gomilu tih jeftinih spoljtenih i lakih.

Microsoft, Comfort, Classic Optical, Intelli...Ovih dana je ih bilo bas dosta po oglasima. Em sto su ok za ruku em traju dugo dugo.

Microsoft Wireless 6000 (nikako onaj Natural sto je "ergonomski")
Logitech MX1100 ... Oba odlicna , sa oba radio ne umaraju ruku ...
Preporuka ide na microsoft - za manje para daje skoro pa isto ...

Hvala, mozda je ova ideja sa 2 komada i najbolja...videcemo :)

Ja radim vec duze vreme sa mx1000 i mogu ti reci da je mis extra, ima dosta dugmica sto mozes da iskoristis za razne precice. Tezak je sto meni i odgavara i velik je, radio sam jedno vreme i sa deathadder isto extra mis ali mi se ne svdija samo sto je lagan. E sad najbolje bi ti bilo da odes kod nekog i isporbas razlicite modele da vidis koji mis ti najbolje pristaje uz saku i sa kojim se neces umarati.

:wave:

ikari laser ima identican osecaj pri radu kao i microsoft wireless 6000 (stari model) - radio i na jednom i drugom jedino sto ikari ima malo "skuplji" osecaj kada ga drzis u ruci , ali tu je i razlika od jedno 4k dinara :)Postavlja se pitanje gde da se nadje taj stariji model kod nas doduse , ali ni novi zaista nije losh , a opet cena nije kao kod nekih razer-a , logitech-a , SS etc...

Poslednja izmena:
iako je gejmerski, aj nisam osetio lepshu senzaciju u ruci od X7 All4tech-a. prosto milina kliktati, josh ako je "obuchen" u neko od varijanti koje imaju u ponudi, milina ti je da ga drzish i radish sa njim.

Ikari laser definitivno. Ne verujem da postoji jos neki mis da tako dobro i savrseno lezi u ruci. A probao sam ih brdo, preko logija, razera, microsofta, geniusa, a4tech... Eventualno mozes da uzmes ikari optical, koji je identican po obliku kao i laser, osim sto je razlika u senzoru, a i jeftiniji je nekih 3000, tj. kosta oko 4k kolko se secam. svu tu SS opremu uvozi games.

Ikari optical kosta 5000, a laser kosta 7000. Iako su po obliku isti, Ikari laser je napravljen potpuno od gumirane plastike, dok optical nije. Naravno, senzori su im potpuno razliciti.

Ikari optical kosta 5000, a laser kosta 7000. Iako su po obliku isti, Ikari laser je napravljen potpuno od gumirane plastike, dok optical nije. Naravno, senzori su im potpuno razliciti.

Izvini jel ti posedujes ikari laser pa znas da je ceo od gumirane plastike? On nije potpuno ceo od gumirane plastike. Siva povrsina je od obicne plastike koja je prefarbana nekom krs farbom koja se ljusti cim malo zagrebes noktom. Imam ga, znam ;) Iako vrh lezi u ruci, previse je osetljiv na ogrebotine.

@lanmi86

Vidim da nisi pratio moje postove...ja sam za ovih nekoliko godina koliko se bavim misevima (recimo da mi je to hobi:)) posedovao vise od 15 miseva (dakle ovih poznatih, ne pricam o no name kinezima)...imao sam i Ikari Laser (sad je kod oCZ sa foruma) i Ikari Optical...Ikari Laser sam imao 5 meseci i za to vreme se meni nije nista ljustilo. Plastika je meni na dodir i sa gornje povrsine i sa strana delovala isto kao i strane na IE 3.0 sto mu dodje kao plastika prevucena slojem silikona ili gume...s tim da je sloj na gornjoj povrsini tanji i hrapaviji. Tako je bar meni po dodiru izgledalo, nisam mu uzimao sample i radio laboratorijsku analizu! Definitivno mi se ruka nije znojila uopste, dok mi se na Ikari optical i MX518 znojila jer imaju glossy lak preko sive plastikee odozgore. Ako te interesuje jos nesto, pitaj.,)

Poslednja izmena:
Hmm onda sam ja zabo los primerak ikari-a. Da li ima sanse da reklamiram u games-u posto je poceo nenormalno da se guli? Sry na off.

iako je gejmerski, aj nisam osetio lepshu senzaciju u ruci od X7 All4tech-a. prosto milina kliktati, josh ako je "obuchen" u neko od varijanti koje imaju u ponudi, milina ti je da ga drzish i radish sa njim.

+ :)

Moram priznati da taj mis bas dobro lezi u ruci. Niti je egonomski, niti onaj niskoprofilni, simetricni :) ....znaci zlatna sredina ;) . Jos kad se uz to uvrste i dodatni tasteri i cena.....milina ;)

MX 518

Nazad
Vrh Dno