Šta je novo?

miranda, po stoti put :(

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
podesio sam jedva slanje i prijem fajlova za icq ali nikako ne mogu da postavim avatar za icq i msn. pokusavao sam cak i na icq sajtu da ga stavim i on kaze succes a cak ga ni na sajtu nema. a ni file transfer mi ne radi za msn preko mirande
help?

i da jos jedan problem. kada chatujem sa nekim
svaka 2-3-ca poruka ne stize nekome kome saljem
u cemu je fora?

Ako niste jedno drugog stavili na contact list ICQ guta poruke čak i na njihovom klijentu, nemam pojma zašto je tako.

ICQ avatar = 64x64 only GIF smaller than 6k.

Desava se da kada je bandwtih preopterećen poruke ne mogu da se razmene.

........ pokusavao sam cak i na icq sajtu .........

to su dve razlicite stvari/slike

avatar u mirandi/bilo kom klijentu je "slicica" koju vidi tvoj kontakt u svom klijentu i moze biti, pored 'gif'-a i 'bmp', 'jpg' i 'png' (64*64 pix)

a "slicicu" koju postavis na njihovom sajtu vide ljudi koji tamo rade "Search People" i mora biti 'jpg' ili 'gif' manja od 50 KB

....elem, mozes li malo preciznije da opises sta "nece"?
tvoji kontakti ne vide tvoj ICQ/MSN avatar, a kod tebe u "miranda/main menu/my details/....." sve izgleda normalno? ..... ili sta?

....... a ni file transfer mi ne radi za msn preko mirande
help?

u proteklih par meseci je dosta uradjeno na poboljsanju stvari, u msn pluginu, vezanih za file transfer
uglavnom to lepo radi ....
problem moze biti u mnogo stvari, ali je tesko pomoci ti, ovako, bez i jedne date informacije

kako god, ja bih ti savetovao da:

- instaliras poslednju stabilnu mirandu v0.6.1 (naravno, i msn.dll iz istog paketa)
- iskljucis firewall, antivirus isl.
- napravis version info i network log u trenutku kad file-transfer "nece" da radi
- postujes to, uz kratak opis problema na mirandinom forumu

...... tamo ce ti bokra ili neko drugi sigurno reci o cemu se radi ....

i da jos jedan problem. kada chatujem sa nekim
svaka 2-3-ca poruka ne stize nekome kome saljem
u cemu je fora?

huh ... ovde, cak, nisi ni naveo sa kojim protokolom ti se to desava. msn, icq, neki treci?
kako god, mozes da uradis istu stvar opisanu iznad, s tim sto ces da kopiras deo network_log-a u trenutku kad "chat nece da stigne nekome"

...... pre toga, obavezno, negde u mirandinim optionsima, povecaj "Show warning when message has not been received after" sa default 10-15 na 30-40 sec.
ovo negde se nalazi na razlicitim mestima i razlicito se zove u zavisnosti od toga koji chat modul koristis. scriver, tabsrmm, srmm ........

sto se tice avatara, podesim ga u mirandi "change my details" i kaze connection to server failed, server refused the image ili tako nesto. inace u my details stoji slicica ali ga ljudi ne vide
Verzija je 0.6.1 najnovija, i svi protokoli su najnoviji.

file transfer sada radi ali videcemo kasnije, mozda opet poludi 🙂

a ne stizanje poruka se desava sa ICQ protokolom, ali to mi nije cudno, cak mi se isto desilo i sa ICQ lite 5.1, najcesce kad pricam sa korisnicima koji imaju dial up konekciju, tako da mi ni to nije cudno..

ok sve sam sredio osim avatara za msn i icq posto ih niko ne vidi a kod mene u my details je sve ok

Proveri da li su ti stiklirane sve opcije u Options->Network->ICQ->Contacts->ICQ Avatars i Options->Network->MSN->Account->Enable Avatars .

pozd

dovoljno je (za ICQ) stiklirati 'enable avatar support', ali, svejedno, to je stiklirano, jer u suprotnom ne bi imao 'ICQ avatar' i 'MSN avatar' tab-menu item-"kako se vec zove" u 'my details'.

mozes da uradis mali test:
napravi jednu novu instalaciju mirande, sa novom data-bazom i sa samo 'core' pluginima, tj. miranda.exe + u plugin folderu: msn.dll, icq.dll, dbx_3x.dll, png2dib.dll, clist_classic.dll, srmm.dll ..... (dakle 6 komada) ....... i vidi sta se tad desava.

ako ni tada ne radi, onda je problem definitivno na drugoj tj. trecoj strani - ili na serveru ili kod tvojih kontakata
jer da je obrnuta situacija, da ti ne vidis njihove avatare u svojoj mirandi, onda bi tu postojalo hiljadu mogucih razloga/*******cija. ovako nema neke velike mudrosti, stikliras check-box, stavis sliku, stisnes ok i to je to .....

...mada ..... hmmm ...... jako je cudno da ne rade ni u msn-u ni u icq-u ....
kad kazes "niko ih ne vidi", dal je to makar 4-5 ljudi od kojih bar dvoje sa oficijelnim messengerima?

kako god, da bi 100% bio siguran, mozes i za ovo da napravis network_log i da ga postujes na mirandinom forumu (gore imas linkove)

ipak resenje za msn:
zameni (u plugins folderu) sadasnji sa ovim png2dib
nakon toga ponovo selektuj istu sliku, bez obzira sto vec stoji tamo

Nazad
Vrh Dno