........ pokusavao sam cak i na icq sajtu .........
to su dve razlicite stvari/slike
avatar u mirandi/bilo kom klijentu je "slicica" koju vidi tvoj kontakt u svom klijentu i moze biti, pored 'gif'-a i 'bmp', 'jpg' i 'png' (64*64 pix)
a "slicicu" koju postavis na njihovom sajtu vide ljudi koji tamo rade "Search People" i mora biti 'jpg' ili 'gif' manja od 50 KB
....elem, mozes li malo preciznije da opises sta "nece"?
tvoji kontakti ne vide tvoj ICQ/MSN avatar, a kod tebe u "miranda/main menu/my details/....." sve izgleda normalno? ..... ili sta?
....... a ni file transfer mi ne radi za msn preko mirande
help?
u proteklih par meseci je dosta uradjeno na poboljsanju stvari, u msn pluginu, vezanih za file transfer
uglavnom to lepo radi ....
problem moze biti u mnogo stvari, ali je tesko pomoci ti, ovako, bez i jedne date informacije
kako god, ja bih ti savetovao da:
- instaliras
poslednju stabilnu mirandu v0.6.1 (naravno, i msn.dll iz istog paketa)
- iskljucis firewall, antivirus isl.
- napravis
version info i
network log u trenutku kad file-transfer "nece" da radi
- postujes to, uz kratak opis problema na
mirandinom forumu
...... tamo ce ti bokra ili neko drugi sigurno reci o cemu se radi ....
i da jos jedan problem. kada chatujem sa nekim
svaka 2-3-ca poruka ne stize nekome kome saljem
u cemu je fora?
huh ... ovde, cak, nisi ni naveo sa kojim protokolom ti se to desava. msn, icq, neki treci?
kako god, mozes da uradis istu stvar opisanu iznad, s tim sto ces da kopiras deo network_log-a u trenutku kad "chat nece da stigne nekome"
...... pre toga, obavezno,
negde u mirandinim optionsima, povecaj "Show warning when message has not been received after" sa default 10-15 na 30-40 sec.
ovo
negde se nalazi na razlicitim mestima i razlicito se zove u zavisnosti od toga koji chat modul koristis. scriver, tabsrmm, srmm ........