To bi bilo u redu kao objasnjenje, kad bi taj notify zavisio od samog protokola, ali ne zavisi. GoogleTalk je klasican Jabber, a sam klijent ima taj nacin obavestavanja o novoj poruci, pa ne vidim problem da ga ima i Miranda. Uostalim Trilian ima takve popupove, bez obzira na protokol koji salje poruku.Jabber je vrlo konzervativan protokol, bez prostora za bitnija unapredjenja...
......... nego nesto sasvim glupo (npr. obavestava me da je veza pukla i da ce za 10 sekundi pokusati da se rekonektuje)..........
...... Zamerke 1-3 i dalje stoje.....
.....
Problemi sa Message notify:
1. Pojavljuje se zaseban popup za svaku poslatu poruku poslatu od strane istog korisnika, umesto da mi stoji samo 1 notify, a da kad kliknem na njega, prethodne poruke pokaze u chat prozoru.
2. Popupovi se javljaju i kad je chat prozor aktivan.
3. Popupovi moraju rucno da se zatvaraju ili da se stave na timeout (a to znaci da nece stojati na ekranu dok se ne klikne na njih).........
Popupovi moraju rucno da se zatvaraju ili da se stave na timeout
to znaci da nece stojati na ekranu dok se ne klikne na njih
Izgled mi se popup plus prozora mi se ne svidja, hocu da budu kao kod MSNa
Readme je mnogo lakse procitati kad se distribuoira zajedno sa pluginom
To pod 3. je vezano za 1. i 2.: Popup treba da nestane kad otvorim odgovarajuci chat prozor sa onim ko je poslao poruku signaliziranu popupom, no umesto toga on i dalje stoji na ekranu + se pojavljuje novi sa svakom novom porukom, bez obzira sto je meni chat prozor aktivan. E, svaki TAJ popup moram rucno da zatvaram.ovo pod "3." te nista ne razumem?
koji treci nacin zatvaranja bi ti zeleo?
pa stajace, ako za trajanje stavis mnogo sekundi.
uglavnom se za beskonacno "trajanje" popup-ova za raznorazne mirandine plagine koriste vrednocti "0" ili mozda "-1".
Da.M$N-ov popup izgleda kao u tvom postu #15 ?
i tebi se ne svidja bas ni jedan od 50-ak popup skinova, nego hoces isti kao kod M$N-a ?
jel' tako?
Znam. Jos kad bi popup plus bio podesiv da slajduje odozdole, ne samo iz gornjeg levog ugla. ***a, ocu bas kao na MSNu. Za sada sam na milk06 skinu, najvise mi odgovara...mozes da uzmes neki najslicniji (ispod svakog "download" linka imas "view" link) i da ga editujes.
to su obicne ".png" slicice, a koliko vidim ovaj M$N-ov popup izgleda najprostije moguce:
- bela pozadina i svetlo-plavi border.
- ovaj "X" za zatvaranje mozes da presiklas.
- i treba da vidis koji su fontovi u pitanju.
Znam. Ali nemam vremena ni zivaca da jurim gde je ko okacio redme, ako je njega mrzelo da taj text spakuje u jedan txt fajl, mene mrzi jos vise da trazim po nekom njegovom sajtu, narocito kad pregledam nekoliko desetina skinova i pluginova i ostalih informacija jureci ono sto trazim...hebi ga, tako stvari stoje.
mirandin development tim je "odgovoran" samo za "core" plugine koji dolaze u paketu sa mirandom.
sa svim ostalim pluginima imaju veze koliko i ti i ja, tj. mozda neki od njih koriste, a mozda i ne koriste.
tako da je slobodna volja autora dal' ce da napise readme il' ga mrzi,
dal' ce da okaci plugin na mirandinu addons stranicu ili na svoju home stranu,
dal' ce da da source il' nece.
itd.......
.... kako kaze ona poslovica:
100 ljudi - 100 cudi, 100 zena - 200 sisa.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari