Šta je novo?

miranda backup

digital01

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2006
Poena
619
Kako da backapujem sva podesavanja, pluginove i profile u mirandi pa kad formatiram c da samo vratim sve nazad? Jel ima neki plugin ili se radi rucno i kako?

Ја бих ти предложио да само прекопираш Мирандин фолдер из Program Files на сигурну локацију и после само вратиш. Својевремено је мени Ronnie Coleman обилато припомагао да подесим и решим проблеме са Мирандом (поз. за њега), на крају сам са њиховог сајта скинуо верзију која не захтева инсталацију већ се само распакује, наместиш подешавања, скинове и остала чуда и запакујеш као back up.

Samo prekopiraj kompletan Miranda direktorijum i posle ga vrati nazad.

digital01, upravo je predlog MaxXx-а odličan. Ako imaš Mirandu koja je instalaciona verzija - obriši je. Reinstaliraj sistem, i downloaduj Mirandu (ili developer ili "official") koja se ne instalira. Ta verzija je mnogo zgodnija i kompaktnija. Možeš da je staviš na USB disk i nosiš sa sobom jer je sve u jednom folderu i nema fajlova van istog koji su potrebni za njen rad.

Nema baš idealnih pluginova za backup Mirande. Ovo može da pomogne: http://help.miranda-im.org/Backing_up_your_profile

Hvala MaxXx. 🙂

Postoji li plugin za Mirandu koji izbacuje obavestenje o novoj poruci, ali kao sto to rade MSN ili Gtalk? Ovaj fazon. Ceo onaj kvadrat da izadje i stoji na ekranu dok se ne klikne na njega. Nedovoljno mi je samo blinkanje u trayu, nekad ga ne primetim po vise sati, narocito ako nisam bio za kompom kad je poruka stigla.

Nije, imam vec "instaliranu" verziju 2.1.0.1, ne radi to sto mislis, nego nesto sasvim glupo (npr. obavestava me da je veza pukla i da ce za 10 sekundi pokusati da se rekonektuje). Nikad mi nije proradilo s porukama (ne bih rekao ni da je to namena plugina), a i ovi popupovi koje izbacuje traju fixan period, npr. 2 sekunde, sto mi ne odgovara.

a da li si probao Message Notify? smaranje je samo podesavati pluginove, ali posle radi ko ludo 😀
btw: dosta pluginova zavise jedan od drugog...

@RazbojNick: http://www.zshare.net/download/262058534d40db/

Siguran sam da ćeš se snaći. Tu su dva plugina: Popup Plus i NewXstatusNotify YM.

Evo kako to izgleda (tek sam instalirao, tako da nije customizovan izgled...):

popup2yf4.png

I kada se neko konektuje (promeni status itd., u zavisnosti šta je podešeno):

popupplusay1.png

Poslednja izmena:
Nije ni to, Ronnie. Meni treba iskljucivo za poruke koje mi stizu, status me ne zanima. Zasad je ovaj drugi Northwoodov najblizi resenju, ali bi zaista bilo idealno kad bi se obavestenje manifestovalo kao pravi MSN i da naravno radi za sve protokole (MSN, ICQ i Jabber za sada).

Problemi sa Message notify:

1. Pojavljuje se zaseban popup za svaku poslatu poruku poslatu od strane istog korisnika, umesto da mi stoji samo 1 notify, a da kad kliknem na njega, prethodne poruke pokaze u chat prozoru.
2. Popupovi se javljaju i kad je chat prozor aktivan.
3. Popupovi moraju rucno da se zatvaraju ili da se stave na timeout (a to znaci da nece stojati na ekranu dok se ne klikne na njih).
4. Popupovi se pojavljuju odozgo i zato ih ni ne primetim ("krivica" popup plus-a).

Poslednja izmena:
Pa ovaj prvi screenshot je deo plugina koji obaveštava samo nove poruke. To je ono što te zanima?

Da, ali kad bi bar mogao da bude dole, ne gore. Ne vidim opciju da to podesim. Inace, to sa slike mi vec radi Message Notify.

Dalje, ne mogu da namestim da radi za sve protokole (jabbera nema u listi u opcijama).

I ostale navedene zamerke...

Poslednja izmena:
Jabber je vrlo konzervativan protokol, bez prostora za bitnija unapredjenja...

Ja postavio pitanje i zaboravio na njega skroz Imam onaj Dmikos pack, tako da mora da se uradi instalacija, ali zbog pluginova necu da ga menjam. Ma i kopiranje mi skroz odgovara
Hvala svima

Jabber je vrlo konzervativan protokol, bez prostora za bitnija unapredjenja...
To bi bilo u redu kao objasnjenje, kad bi taj notify zavisio od samog protokola, ali ne zavisi. GoogleTalk je klasican Jabber, a sam klijent ima taj nacin obavestavanja o novoj poruci, pa ne vidim problem da ga ima i Miranda. Uostalim Trilian ima takve popupove, bez obzira na protokol koji salje poruku.

147722560_f91d444f54_o.jpg

E, ali kad bi bio bas kao na Live Messengeru, to bi bilo idealno. ***a, koristio na drugom racunaru i shvatio da mi tacno takav nacin obavestavanja odgovara.

Poslednja izmena:
@ RazbojNick:

stari santarelli-jev PopUp , sje-ov YAPP i taj PopUp+ koji ti imas instaliran su tri modula (plugina) koji sami po sebi ne rade nista.
oni samo stvaraju mogucnost da instalacijom nekih drugih plugina dobijes popup-ove koji te obavestavaju o necemu.

tako da, recimo, ovde u tvom slucaju ...

......... nego nesto sasvim glupo (npr. obavestava me da je veza pukla i da ce za 10 sekundi pokusati da se rekonektuje)..........

... ovo obavestenje ti salje KeepStatus (ili neki slican plugin), a PopUp+ sluzi samo da ti prikaze tu informaciju i nista vise.

dakle PopUp/YAPP/PopUp+ su samo preduslov da uopste imas popup-ove, a o cemu zelis da te oni obavestavaju, ces dobiti instalacijom kojekakvih drugih plugina koji uglavnom imaju rec "Notify" u imenu (mada ne i obavezno).

tako da ti:
"WinampNotify" pokazuje koja pesma trenutno svira u playeru
"Call Notifier" da imas poziv u Skype-u
"NewStatusNotify" obavestava o promeni statusa kontakata
............
.............
...........
.........
itd. itd. itd.
ima ih na desetine i mogu da te obavestavaju o skoro svemu sto ti moze pasti na pamet.
kad' se uradi search sa recju "notify" na mirandinoj addons stranici, dobije se nekoliko stotina rezultata.

elem, za notifikaciju o novim porukama mozes, kao sto ti je Northwood predlozio, da koristis Message Notify - najpopularniji plugin za to sto tebi treba.
ako koristis TabSRMM kao chat modul, onda ti ne treba nista, zato sto TabSRMM vec ima ugradjen notifikator za nove poruke.

ovo sve sto sam napisao gore si mogao procitati u readme-jima tih plugina koje si skinuo.
da te ne bih prepustao stihiji tvoje lenjosti, necu ti reci gde se menja vreme trajanja popup-ova, mesto na desktopu gde se prikazuju, nacin kako se prikazuju itd......

😛

..... jer sam siguran da znas da se to nalazi u "Options-ima", kao i sve ostalo, samo treba pronaci.
u svakom slucaju izbor opcija je mnogo veci no kod M$-ovog messengera .....

.... i da ....... popup notifikacija, ili neka druga (postoje i drugi nacini obavestavanja), o novim porukama ne zavisi od protokola.
radi za sve protokole, zato sto se zna da je stigla nova poruka i user samo dobija info o tome i to je to.
Typing Notify (info o tome da kontakt sa druge strane trenutno kuca poruku), npr. zavisi od protokola, zato sto se ta informacija ne salje u svim protokolima/messengerima ...

Zavaljujem na zrtvi koju si podneo dok si kucao post. Sve od navedenih stvari znam. Readme je mnogo lakse procitati kad se distribuoira zajedno sa pluginom. Zamerke 1-3 i dalje stoje. Izgled mi se popup plus prozora mi se ne svidja, hocu da budu kao kod MSNa. I bas da ne bih trazio madju stotinama rezultata pretrage, pitao sam ovde da li neko zna za plugin koji trazim.

Popup-ovi mogu biti prikazani bilo gde na ekranu Options->Customize-Popup plus, u General tab-u imas opciju Size and position. I sve ostale stvari koje si naveo je moguce uraditi, samo procackaj malo po opcijama.

pozd.

...... Zamerke 1-3 i dalje stoje.....

.....

Problemi sa Message notify:

1. Pojavljuje se zaseban popup za svaku poslatu poruku poslatu od strane istog korisnika, umesto da mi stoji samo 1 notify, a da kad kliknem na njega, prethodne poruke pokaze u chat prozoru.
2. Popupovi se javljaju i kad je chat prozor aktivan.
3. Popupovi moraju rucno da se zatvaraju ili da se stave na timeout (a to znaci da nece stojati na ekranu dok se ne klikne na njih).........

nekad davno sam koristio NewEventNotify i on je 100% imao opciju (otprilike) "don't show popup if chat window is open".
tako da problem pod "2." mozes da resis sa njim.
za ovo pod "1." nisam siguran, ali mozes da isprobas nekoliko varijacija tog plugina od razlicitih autora, pa da vidis:

NewEventNotify (mod.) 0.0.4
NewGenerationEventNotify 0.1.7.3
NewGenerationEventNotify 1.9.4
NewEventNotify 0.2.0.0

ovo pod "3." te nista ne razumem?

Popupovi moraju rucno da se zatvaraju ili da se stave na timeout

koji treci nacin zatvaranja bi ti zeleo?

to znaci da nece stojati na ekranu dok se ne klikne na njih

pa stajace, ako za trajanje stavis mnogo sekundi.
uglavnom se za beskonacno "trajanje" popup-ova za raznorazne mirandine plagine koriste vrednocti "0" ili mozda "-1".

Izgled mi se popup plus prozora mi se ne svidja, hocu da budu kao kod MSNa

M$N-ov popup izgleda kao u tvom postu #15 ?
i tebi se ne svidja bas ni jedan od 50-ak popup skinova, nego hoces isti kao kod M$N-a ?
jel' tako?

mozes da uzmes neki najslicniji (ispod svakog "download" linka imas "view" link) i da ga editujes.
to su obicne ".png" slicice, a koliko vidim ovaj M$N-ov popup izgleda najprostije moguce:
- bela pozadina i svetlo-plavi border.
- ovaj "X" za zatvaranje mozes da presiklas.
- i treba da vidis koji su fontovi u pitanju.

Readme je mnogo lakse procitati kad se distribuoira zajedno sa pluginom

hebi ga, tako stvari stoje.
mirandin development tim je "odgovoran" samo za "core" plugine koji dolaze u paketu sa mirandom.
sa svim ostalim pluginima imaju veze koliko i ti i ja, tj. mozda neki od njih koriste, a mozda i ne koriste.
tako da je slobodna volja autora dal' ce da napise readme il' ga mrzi,
dal' ce da okaci plugin na mirandinu addons stranicu ili na svoju home stranu,
dal' ce da da source il' nece.
itd.......

.... kako kaze ona poslovica:

100 ljudi - 100 cudi, 100 zena - 200 sisa.

ovo pod "3." te nista ne razumem?
koji treci nacin zatvaranja bi ti zeleo?
pa stajace, ako za trajanje stavis mnogo sekundi.
uglavnom se za beskonacno "trajanje" popup-ova za raznorazne mirandine plagine koriste vrednocti "0" ili mozda "-1".
To pod 3. je vezano za 1. i 2.: Popup treba da nestane kad otvorim odgovarajuci chat prozor sa onim ko je poslao poruku signaliziranu popupom, no umesto toga on i dalje stoji na ekranu + se pojavljuje novi sa svakom novom porukom, bez obzira sto je meni chat prozor aktivan. E, svaki TAJ popup moram rucno da zatvaram.
M$N-ov popup izgleda kao u tvom postu #15 ?
i tebi se ne svidja bas ni jedan od 50-ak popup skinova, nego hoces isti kao kod M$N-a ?
jel' tako?
Da.

Ovo u postu #15 je GTalk, prikazan kao odgovor na Ronniev komentar da je jabber jako konzervativan protokol, sto sam shvatio kao da je nemoguce napraviti takav nacin signalizacije koji je kod MSNa. Link za MSN screenshot je u postu #5, ali su prakticno isti. Ono sto bi idealno odgovaralo jeste da popup plus ima opciju da se popup podesi p visini, priblizno MSN/Gtalk dimenzija, jer ovako cesto bude samo jedna linija texta, prakticno neuocljiv.
mozes da uzmes neki najslicniji (ispod svakog "download" linka imas "view" link) i da ga editujes.
to su obicne ".png" slicice, a koliko vidim ovaj M$N-ov popup izgleda najprostije moguce:
- bela pozadina i svetlo-plavi border.
- ovaj "X" za zatvaranje mozes da presiklas.
- i treba da vidis koji su fontovi u pitanju.
Znam. Jos kad bi popup plus bio podesiv da slajduje odozdole, ne samo iz gornjeg levog ugla. ***a, ocu bas kao na MSNu. Za sada sam na milk06 skinu, najvise mi odgovara...
hebi ga, tako stvari stoje.
mirandin development tim je "odgovoran" samo za "core" plugine koji dolaze u paketu sa mirandom.
sa svim ostalim pluginima imaju veze koliko i ti i ja, tj. mozda neki od njih koriste, a mozda i ne koriste.
tako da je slobodna volja autora dal' ce da napise readme il' ga mrzi,
dal' ce da okaci plugin na mirandinu addons stranicu ili na svoju home stranu,
dal' ce da da source il' nece.
itd.......

.... kako kaze ona poslovica:

100 ljudi - 100 cudi, 100 zena - 200 sisa.
Znam. Ali nemam vremena ni zivaca da jurim gde je ko okacio redme, ako je njega mrzelo da taj text spakuje u jedan txt fajl, mene mrzi jos vise da trazim po nekom njegovom sajtu, narocito kad pregledam nekoliko desetina skinova i pluginova i ostalih informacija jureci ono sto trazim...

Videcu za ove linkove sto si stavio.

Nazad
Vrh Dno