Šta je novo?

Miodrag Kuzmanovic Intervju !!

Pa tako je kulturnije valjda?
Ma *****avam se ljudi, iako nemam nista protiv kacenja mobilnog.
A ipak sam na Kuzminoj sam strani u ovoj raspravi.

Ma plitak je, to mu je glavna osobina. Posvetiti celu stranicu nečijem slobodnom lupetanju, to je bruka za časopis pre svega. Nije to ni politika ni sociologija. Pre će biti psihologija, bolje rečeno sociopatološko izdrkivanje.
Takve gluposti o zapošljavanju, ženama itd. Ovo sa nuklearnim ratom u zadnjem broju je šlag na tortu :(

Drunk Devil je napisao(la):
Ma plitak je, to mu je glavna osobina. Posvetiti celu stranicu nečijem slobodnom lupetanju, to je bruka za časopis pre svega. Nije to ni politika ni sociologija. Pre će biti psihologija, bolje rečeno sociopatološko izdrkivanje.
Takve gluposti o zapošljavanju, ženama itd. Ovo sa nuklearnim ratom u zadnjem broju je šlag na tortu :(

A ipak citas redovno :)

Poslednja izmena:
Agilni je napisao(la):
A ipak citas redovno :)
Da, skoro redovno, kada bih redovno kupovao SK, ali u zadnje vreme uzimam svaki drugi broj otprilike. Taman čovek pomisli da ne može da napiše nešto *****skije, a on nas 'prijatno' iznenadi.
Ali ovo je stvarno otišlo predaleko. Najbolje bi bilo zatvoriti ovaj thread.

Agilni je napisao(la):
Na mestu? A ono gde kritikuje one koji kace mobilni oko vrata? Kao ja na primer :)

Da, bedak, i moja devojka je to radila i jedva sam je ubedio da prestane...

Ne radi se tu samo o pukom kačenju mobilnog. On je tu kritikovao celu tu Pink-CityRecords-Palma populaciju debila i razuđenih klinki što srljaju u pogrešnom pravcu. O tome se radilo. Pogledajte ujutro po gradu. Klinke od 14-15 godina sede u baštama i piju sok, a likovi tuku pivo! Ej, dete, idi u školu, idi juri za loptom! Oni sede u 8 ujutro u kafiću i tračare o Dragani, Ceci i ostaloj bagri. To je naša omladina. Lepo je rekao Miodrag - tp je stado!

Stvarno bi bilo sjajno da se zatvara svaki thread koji se nekome, bilo kome ne svidja :)
Da li bi ikoji bio otvoren, hmmmm ? :)

Sasa je napisao(la):
Stvarno bi bilo sjajno da se zatvara svaki thread koji se nekome, bilo kome ne svidja :)
Da li bi ikoji bio otvoren, hmmmm ? :)

Covek je ******. Mislim da svi ovde imamo pametnija posla nego da raspravljamo o njemu. To je jedini razlog zasto sam rekao "zatvarajte ovo".
On ovo cita i uziva. Njemu je jedino vazno da izazove reakciju, bilo kakvu. Da se prica o njemu. Nebitno je da li su reakcije pozitivne ili negativne. Zato toliko i lupeta. Ime "Kuzma" ulazi u usi a to mu je upravo cilj. Ipak je ruzno da se samozadovoljava na nama. Neka mu ga onaj njegov krs od novina sa sve manjim i manjim tirazom. Tamo neka uziva.

On nije ni poceo ni "gurao" pricu.
Siguran sam da ne cita, to se masovno ljudi tripuju da on obraca paznju na svaki komentar.
A krsh od novina je upravo stigao do tiraza od 40 hiljada. ;)

Pozdrav!

jos pride bi mogao i da zaradi na tuzbama zbog rushenja ugleda i time jos vise uveca svoju popularnost :d
Meni su njegovi textovi sasvim na mestu, s obzirom u kom chasopisu izlaze...

Sasa je napisao(la):
On nije ni poceo ni "gurao" pricu.
Siguran sam da ne cita, to se masovno ljudi tripuju da on obraca paznju na svaki komentar.
A krsh od novina je upravo stigao do tiraza od 40 hiljada. ;)

Pozdrav!

Zato sto smo MI poceli MI trebamo i da prestanemo. A on, kako hoce. Neka ima i tiraz od 100.000 ali ti citaoci verovatno nece biti sa Bencha. Bar se nadam. Mislim da je nekada toliko imala i cuvena "Prakticna zena" a sada vise i ne izlazi.

POZDRAV!

@baneks
a sta ako si na bench-u onda si superduper user??

i sta si ti uradio da bi nekog imao pravo da nazoves "******"? mogao bi da popijes jedan BANnaEKS ^^

i sam si mogao da se uveris da ovde ima ljudi kojima se Kuzmina rubrika svidja, iako ima delova sa kojima se ne slazu, ali boze moj, koliko ljudi toliko cudi. Previse ozbiljno shvatas kolumnu koja je tu da bude zabavna u prvom redu. Mnogo je pametnih stvari Kuzma napisao, ali mozda je nekome njegov nacin retorisanja tezak.

baneks je napisao(la):
Zato sto smo MI poceli MI trebamo i da prestanemo. A on, kako hoce. Neka ima i tiraz od 100.000 ali ti citaoci verovatno nece biti sa Bencha. Bar se nadam. Mislim da je nekada toliko imala i cuvena "Prakticna zena" a sada vise i ne izlazi.

Kako sada neka 100k, ako se malopre smanjivao iz broja u broj ? :)

baneks je napisao(la):
Please...zatvorite ovo...

primetio sam da je ovo postala veoma česta pojava ,da neki member uleti u tread koji se njega ne tiče uopšte i obaveštava ili moli moderatore da zatvore isti...pa njihov je posao(ne ulazim u to koliko su plaćeni za isti,valjda je to na dobrovoljnoj bazi) da brišu neprimerene postove-treadove.Koja bi to bila provala da se zatvori ovaj tread koji npr. mene interesuje i ja sad postavim pitanje zašto je zatvoren taj i taj tread,a odgovorno lice mi kaže "pa zamolio me baneks" ......buahahahaha.

Poslednja izmena:
Samo da dodam da to što se nekome sviđa nečije pisanije ništa ne znači u smislu kvaliteta. Shvatam ja da tu ima i ironije i sprdanja, ali ta 'filozofija' je na nivou deteta od 12 godina. Mada kad se bolje zamislim, i ceo SK nije na nekom višem nivou. Najveća prednost časopisa je njegova cena.
Ovo se sigurno neće dopasti Saši, koji btw. piše po meni daleko kvalitetnije tekstove.
Tako je to kod nas. Kad se neko utrpa na neku stolicu teško ga je maknuti.

Znaci, u poslednjih nedelju dana na ovom forumu popljuvan je Digital! (joj :) ), PC Press (joj :) ) i, evo sada, SK. Eto sta je demokratija :)
Fali jos da neko oplete po Mikru i IT Marketu, ako to iko i cita ;)

Poslednja izmena:
Ne razumem zasto se diskusije o casopisu tretiraju kao pljuvanje istog? Ovde ocigledno nije pljuvan SK, nego Kuzma - upravo iz tog rezona da SK moze bolje (znamo da moze bolje, citali smo ga jos osamdesetih kada su se ljudi stvarno trudili). A PCP i D! kao casopisi uopste nisu "pljuvani", nego se prosto diskutovalo o tehnickim resenjima.

A sto se Kuzme tice, on je sada "javna licnost" i moze da trpi diskusije, a izgleda da je i zeleo da bude tema rasprava, inace se ne bi ponasao tako kako se ponasa. Verovatno se vodi prema onoj 'any exposure is good exposure' - njegov problem, u sustini.

Jedino sta ne valja u ovom topiku jeste lokacija, pa cemo ga odmah premestiti na pravo mesto...

Nije, naravno, bukvalno isključivo "pljuvacina". A da su spominjani Digital!, PC i SK u negativnom kontekstu - jesu. Evo ti iznad post Drunk Devila vezano za SK...

Ali opet, kao što kaže naš narod: "Za dobrim konjem prašina se diže" ( zlobnici će reći: "To važi i za Kuzmu" :d ) ;)

Opet, Sale kaže da je tiraž 40000 primeraka mesečno, a to je zaista velika cifra za naše uslove. Naravno da urednik neće ništa da menja.

Dobro, tiraz ne mora da bude iskljucivo pokazatelj kvaliteta nekog casopisa, nego ujedno i nepokrivenost distribucije konkurencije ili njihove cene.

E bre ljudi sta toliko razglabate oko toga.Kuzmanovic je novinar koji ima svoj stav.Ako vam se svidja , svidja a ako ne zaobidjite njegovu kolumnu.Mene licno vise nerviraju onolike reklame u SK a boga mi i ove na benchu.Recimo ochi mi izbi ovaj baner PINsofta gde nude ATI 9200 zvao sam ih ali mi oni ljubazno rekoshe da te kartice odavno nema u prodaji.

Poslednja izmena:
Ma Kuzma fantasticno pice i tekstovi mu prosto odisu inteligencijom. Mislim da svaki clan foruma mora da ovde ostavi svoje misljenje u cilju davanja svog licnog doprinosa polularizaciji navedenog. Evo, ja za primer, povlacim sve lose sto sam rekao o njemu. I predlazem, da mu se i ovde dodeli, na home page jedna kolumna pa da onda svi sa uzivanjem mozemo da citamo njegove vesele dosetke. Kako stvari ide, on ce postati nas Idol

P.S. @niple
A ko si ti da sudis o meni. Ja nisam komentarisao tebe ili nekog drugog nego njega. A to sto si namenio meni da popijem daj svom voljenom (nikada prezaljenom) Kuzmi ili pak podeli sa njim. Moje misljenje o njemu je moj licni stav. Pogresan ili ispavan nije vazno. Ali predmet rasparave nisam ja nego on. Zato se zadrzi na predmetu. Ti kazes da je on dobar ja kazem da je los i to je to. Ali ja nisam komentarisao tebe, do sada.

silverglider je napisao(la):
Dobro, tiraz ne mora da bude iskljucivo pokazatelj kvaliteta nekog casopisa, nego ujedno i nepokrivenost distribucije konkurencije ili njihove cene.

Naravno, tiraz ne znaci kvalitet. Pored gore nabrojanih, bitnu ulogu ima i prilagodjenost trzistu/kupcu, cena (kada je ovako niska) i recimo navike.
Ima ih jos, a SK ocigledno ima dosta poena u mnogim ovim pokazateljima.
Ja nikako ne kazem da je ne znam kako kvalitetan, ali mislim da je ok.
Namenjen je za ljude od 7 do 77 godina, kako "vunama" tako i naprednijim korisnicima. Takvima ocigledno odgovara.
To sto se ne dopada hardverasima koji kupuju Digital! ili "ne znam koja je to osobina presudna ali znam da" kupuju PCPress, ******.
Ne moze svako svakome da se svidja.

Sto se Kuzme tice, koliko ga poznajem, on ne mari za komentare, ali je apsolutno svestan da ima svakakvih. Medjutim, njegova kolumna je samo njegova i dogovor je takav da moze da napise sta god zeli. Dakle, to nije misljenje casopisa ili urednika, ono sto pise na strani "Ja, igrač" je samo Kuzma.
Licno mislim da je nekoliko puta pricao gluposti, medjutim mnogo vise puta me odusevio. Kako temom, tako razmisljanjem ali najcesce stilom i izrazavanjem.
Meni se to jednostavno dopada, onima koji ga zbog nacina na koji pise smatraju debilom, ocigledno ne.
Verujem da ima uticaja to sto ga i licno poznajem, kada covek skapira da on funkcionise upravo tako kako pise valjda ga prihvatite takvog kakav je i lakse vam ga je skapirati i kada pise.

Pozdrav!

@baneks
ako nisi primetio ovaj topic je zapocet sa recenicom "Koga interesuje..." dakle ako toliko imas nesto protiv Kuzme, ako te toliko iritira da ga puko vredjas recima "******" i slicno bez neke dublje argumentacije, onda jednostavno zaobidji topic.

Mogu ti reci samo da si preopterecen kad pravis halabuku od jedne funny rubrike u jednom listu. Usao si u topic koji te ne zanima da bi cisto pljuvao nekog. Za ban je bila sala, mogao si smile da vidis, mada... ^^

Jedno je kritika, a jedno puko vredjanje.

Sasa je napisao(la):
"ne znam koja je to osobina presudna ali znam da" kupuju PCPress
:D True, true...

SK ni ne pretenduje da bude ozbiljan hardverski casopis, ali je svakako raznovrstan i zanimljiv ako zanemarimo Kuzmanoviceve "Know-It-All" stavove.
Digital je po meni najozbiljniji casopis, a PC Press nema los papir :butt: (ogradjujem se od ne-hardverskih tekstova, koje uglavnom ne citam)

Ma bre....da oce sve moze da vas "potrsi" kad god hoce... :D
Nema dlake na jeziku....ne zameram mu ni za jedno....Ako je Intelov fan i ako je nvidijem fan(a ja imam ATi-ja..kao i dosta nas na ovom forumu... ;)
Njegova lichna stvar....A da chovek u danashnje vreme odveze jezik nishta ne chudi.....ako..i treba tako...on je nash kompjuterski Velja Ilic. :D
Ma kakave veze ja imam s tim i shutne AMD kantu,...kad ne radi.... :crash:

Danas prodaju rachunare u svakom budjaku....Pa eto i mog brata od tetke u Nish....hteli da ubede da uzme AMD....Kazu Intel im se neisplati da rade...I pocheo shovek da vrishti...pomilje Hammer i SlegHammmer...kao chekic i malj koji dolazi posle njega....a uvalice mu ...(AtKlon Xp...nije greshka). Jedva se oteo chovek od njega..ovo ono...lepo reche Kuzma...AMD dobar samo za biznis. Kome se isplati od takvih koji drze "budjake" da radi Intel...Na kraju otisho direkt u p?k?m(da ne bude reklama) i uzo lepo Intela jer je tako hteo i treba mu zbog posla...da se ne za..je..bava....sa Hamerom....i Atklonom

Ne zameram mu ni za nvidiu....tu su "male" razlike....a mozda choveku vishe odgovara nvidia zbog posla.

On je lik i ima svoje ispade....mora da ih ima....svako ih ima..samo neko ne zeli da i pokaze...neko zeli i hoce... :D

Shta mu fali...igra igice po ceo dan i radi sa kompovima...."madjari" su mu blizu. Periferija....josh sever....a ne kao Beograd...sve sami seljaci...shto juznije to tuznije.....A kad smo vec kod toga da u nashtoj zemlji ima i delica Evropske kulture je grad Senta....Ko je bio tamo mislio je da je u drugoj drzavi...

Evo da ije njega ne bi bilo ni ovolike rasprave i dinamike..a to je sushtina foruma...neshto se deshava...

Lepo sam ja doshao da malo zamutim chrbu....:D .A ako hocete da bash bude mutna vi u nju josh vishe pljujte!!!! :D
Pozdrav...

Josh neshto .....kad mogu svashta da pisu u "zutoj shtapi"..shto on ne bi povecao tiraz sk-u....njegovim zanimljivim opisima....a shto se tishe greshaka savakom se da omaci....A ono tipa Direcx 9 kompatibilna karta(gf3)..pa jednostavno chovek je napisao da moze da radi i sa tim...i da mu to uopshte ne treba ali pozeljno je.
Da je 9200 brzi od 9000pro to je diskutabilno...i moze da bude tachno ako je dobra memorija i klok na grafici...(9200)...Ma shta vi mislite shta treba da napishe 5900ultra/9800xt ili sl...pa da niko to i ne kupi..mislim na igru...a masa ljudi niti zna za aa/af ali se polako obrazuje...i shvata da je problem u dubljem djepu...pa veli ako nishta drugo ono gf3 ce zavrshi pos'o.

Vrh Dno