Šta je novo?

miniITX kućišta, diskusija

Irska je na spisku ali kad dodam air code, tad izbaci da ne šalju.

Nebitno, pisu mu svejedno, mozda odradi posiljku, nista novo, stalno problemi slicni sa Ncase-om xD

Dancase je mnogo ispeglanija kupovina (al C4-SFX V2 odlozen dok se ne najavi 5080/5090 nazalost), trenutno od slicnih kucista samo Mcprue Apollo SE moze da se uzme odmah, i Louqe Ghost R1 moze pre-order da se uradi za kraj godine

McPrue slike ispod:

2024060415045111-70744bf4.webp

2024060415172310-8def29fc.webp

202406051430409-fa2f05be.webp

DSC0127.jpg
DSC0128.jpg

20240627_093322.jpg

Poslednja izmena:
Zalili si u drugi, vidim napisao je da je iskljucio region lockout-e zbog Shopify bug-a, ali da su se prodala sva M2 kucista tako da niko ne moze nista da naruci vise, i nece se znati da li radi kako treba sajt do sledece ture xD

Kao i uvek sa Ncase zanimljiva vremena, zanimljiva iskustvo, zanimljiva korisnicka podrska i zanimljivo putestvije xD

Dobro, na njemu je, ima i drugih kucista. :)

da :)

LL_2.jpg

Zna li neko koji su ventovi u ASUS A21 PLUS TG ARGB?

Zna li neko koji su ventovi u ASUS A21 PLUS TG ARGB?
Asus nece da ih prodaje odvojeno, najslicnije mozda novi Asus TR120:

Dolaze i u pakovanje 1 i od 3, i beli, i obrnuti, reverse flow

Zalili si u drugi, vidim napisao je da je iskljucio region lockout-e zbog Shopify bug-a, ali da su se prodala sva M2 kucista tako da niko ne moze nista da naruci vise, i nece se znati da li radi kako treba sajt do sledece ture xD

Kao i uvek sa Ncase zanimljiva vremena, zanimljiva iskustvo, zanimljiva korisnicka podrska i zanimljivo putestvije xD
Kolega je tek zašao u tu noćnu moru nabavke W360 kućišta... polako, ima vremena za njega. :D

Ontopic, FormD i dalje najbolje, najkompaktnije, pa i najlepše (ok, subjektivno, ali najčistija kocka vizuelno, pa ko voli... 😇 )
Ovo što su napravili sa A3 i NCase M2 mi je em bljak, em pogolemo. H20 max za SFF, mada mi ovaj zarez sa strane sa portovima nikako nije legao.
Gledajući i cenu, a naročito dobavljivost, A4 H20 je ubedljivi best buy.

FormD i dalje najbolje, najkompaktnije, pa i najlepše (ok, subjektivno,
Dobro se poklopilo da se 3FC odvojio od W360 i da stabilno stancuje T1, + FormD kanal ima drasticno veci obim poruka ljudi sto zapitkuju nesto i pozitivnih pruka, od bilo kod drugog kanala, tako da, definitivno izgleda kao najpopularnije "butik" kuciste (Kad DanCase C4-SFX V2 nikako da se pojavi ponovo xD)

Nisam dugo pratio SFF scenu, i taman kada mi se ukazala prilika da napravim novi računar za posao i finansijski i vremenski, i kada sam mislio da će to sve biti upakovano u Dan A4 H20 jer je lako dobavljiv pored toga što je odlično kućište, nisam ni znao ni video da se pojavio C4 i Ncase M2. Slatke muke, tek sada ne znam šta da radim :LOL: Mami me i mATX zbog više slotova za SSD i memoriju :LOL:

Posle dva meseca čekanja stigao nCore, ja prezadovoljan kvalitetom i izgledom.

Prebacio u njega sve ono sto ga je čekalo.

7800x3d
Gigabyte B650I
2x32gb Fury 6400
Asus ProArt 4080 Super

Do duše sad shvatam da je mogla solidno veca grafika da ide, mada nema veze, ova radi odlično.

Par fotki u prilogu.

Prilozi

• IMG_20240725_154440.jpg
    IMG_20240725_154440.jpg
    161.4 KB · Pregleda: 92
  • IMG_20240725_161811.jpg
    IMG_20240725_161811.jpg
    174.7 KB · Pregleda: 83
  • IMG_20240725_161952.jpg
    IMG_20240725_161952.jpg
    170.2 KB · Pregleda: 88
  • IMG_20240725_162945.jpg
    IMG_20240725_162945.jpg
    161.6 KB · Pregleda: 141
  • IMG_20240725_172548.jpg
    IMG_20240725_172548.jpg
    326.5 KB · Pregleda: 152
prelepo :) mada vise volim ove vodoravne :)

mozda da blurujes one fotografije na poslednjoj slici, ipak je ovo public space

90% tih fotki je ili na insta ili cak i ovde na forumu u foto temi tako da nije problem.

U sustini jedina mana kucista koju sam za sada nasao su ventilatori i to manje ova dva klasicna, koliko onaj u napajanju, koji radi na 100% sve vreme i jos veci problem, zvuk mu je jako iritantan. Tako da jurim sada noctua nf-a9x14 i dva neka 12cm pa ce onda biti kul.

Tačno to što je falilo, ne znam kako su na raznim testovima pakovali hlađenje gore, jedva ugurah dve slim Noctue i iCue H100 radijator od 27mm...

samo sto sada nije sub 10l :D

to je jedan od dva velika razloga zasto sam batalio T1 i uzeo A4 (AIO i lakoca nabavke)

samo sto sada nije sub 10l :D
Kod mene je i dalje :LOL: a i koliko ga koristim, neće se ni širiti skoro... možda mi nekad dunu lutke da stavim regularne 25mm ventilatore uz neku veću vurunu od 5800X, ali za sad mi je ovo taman.

U kontekstu kućišta, sada mislim da je kompletirano savršeno - ko hoće, može da tera default sa slim air ili slim WC, a može i da se proširi lepo.
Nešto što je bilo super osmišljeno za Louqe Ghost, jedino mi ona zaobljenost nije čučnula, ali su od početka imali top-hat dodatke.
Na kraju ispade dobro što je jedan od one dve strine otišao da se fokusira na nCase... sad koliko vidim, nije problem da tamo izlista opet i T1 u novijim verzijama...

k4q8v4jzvdgd1.jpeg

spakovano :)

5.jpg

6.jpg

da, malo je topliji drugi nvme sa druge strane ploce, nema nikakav hladnjak, videcu nesto da stavim na njega. ostalo mi deluje ok

nisam palio klimu u sobi pa je malo vruce, u diablu 4 sve maxed u 1440p 240fps (DLSS) i cpu je dosao do 88C a gpu do 79C. nisam palio T30 na max. ovako je necujno sve prilikom light usage

Ako nemaš mesta za hladnjak na SSD-u, zalepi samo termalnu traku odgovarajuće debljine da se spoji direktno sa metalom iza ploče...ako ima nečega iza.

da, ima metalna ploca, videcu koliko je razmaka

Ako nije preveliki razmak, prosti termalni pad bi verovatno bio bolji jer ionako nemaš cirkulaciju vazduha tamo iza a pad bi imao poveću površinu na koju bi prenosio toplotu...

da, malo je topliji drugi nvme sa druge strane ploce, nema nikakav hladnjak, videcu nesto da stavim na njega. ostalo mi deluje ok

nisam palio klimu u sobi pa je malo vruce, u diablu 4 sve maxed u 1440p 240fps (DLSS) i cpu je dosao do 88C a gpu do 79C. nisam palio T30 na max. ovako je necujno sve prilikom light usage
Isto kućište ide mi i do 65c već godinama p5plus m.2 i sve ok.

Da li je moguće da mini ITX bude bez aktivnog hlađenja?

Treba mi jedan pomoćni komp tipa HP Elitebook G2, ali svi oni imaju aktivne ventilatore koji stružu kada su u akciji. Mislim da je to situacija kod 99%, iako imaju integrisanu grafiku.
Hteo bih ići na neku pasivnu varijantu, kao što rekoh neću se igrati na njemu, čist penzionerski rad.

Da li je moguće da mini ITX bude bez aktivnog hlađenja?
moze, samo je tesko ukombinovati da ne bude skupo i da ne budu mali potrosaci.

Ventilatori moraju pa moraju, ali mogu da budu podjednako tihi kao da ih nema

Tebi za neki idle rad, mali load, ce manje vise samo biti problem, cekanje za dostavu raznoraznih delova iz inostranstva, i cena, posto neki delovi kao napajanje, kuler, kuciste, moraju da budu skuplji u 50-200 eur rangu po komponenti

Nazad
Vrh Dno