djunta
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 15.06.2012
- Poena
- 154
Da ne davim mnogo...
U kući imam HG 520C od Telekoma, sa bežičnim prcoljkom, koji mi ne dobacuje do garaže. To je nekih 30m dalje i par zidova izmedju. Kada sam ispred garaže, radi solidno, mislim, teče internet (nije nešto da leti, al' meni dovoljno). Čim udjem u garažu, kažem mu do vidjenja.
Pre ihihiii godina sam kupio (2007) Mikrotik, karticu, kablove, kutiju, antenu, onaj mali kablić, ispravljač, po specifikaciji nekog kobojagi provajdera, koji nikada nije proradio, a ja nikada upalio debelo plaćenu skalameriju... Pa reših da uzmem stvar u svoje ruke (makar crkoo).
Sve sklopim po slikama koje sam video na netu, antenu, karticu, metaalnu kutiju, kabliće, ispravljač... One male sijalice zasijaše. Jupi!
Brkljao sam po netu, kuckao po nekim uputstvima (slikovnim), instalirao winboks, onaj terminal... učio umrežavanje na nekom užičkom sajtu (hvala za podeljeno znanje) i ništa. Nema !
Engleski poznajem na nivou zabavišta, kompjutere, tako-tako , ali mišem klikćem ka soko sivi
Zato cu pokušati slikama da vam pojasnim, dokle sam stigao i šta sam uradio. Pa , ako neko ima strpljenja...
Po uputstvima za konfigurisanje sa tog užičkog sajta, stigao sam do ovoga, na podešavanju u termilu, ali 'ne sluša' te komande koje on navodi tamo, a piše ovo
.......................................................................................................................
Choose options by pressing one of the letters in the left column, before
dash. Pressing 'x' will exit current menu, pressing Enter key will select the
entry that is marked by an '*'. You can abort setup at any time by pressing
Ctrl-C.
Entries marked by '+' are already configured.
Entries marked by '-' cannot be used yet.
Entries marked by 'X' cannot be used without installing additional packages.
r - reset all router configuration
+ l - load interface driver
* a - configure ip address and gateway
X d - setup dhcp client
X s - setup dhcp server
X p - setup pppoe client
X t - setup pptp client
x - exit menu
your choice [press Enter to configure ip address and gateway]:
............................................................................................
U kući imam HG 520C od Telekoma, sa bežičnim prcoljkom, koji mi ne dobacuje do garaže. To je nekih 30m dalje i par zidova izmedju. Kada sam ispred garaže, radi solidno, mislim, teče internet (nije nešto da leti, al' meni dovoljno). Čim udjem u garažu, kažem mu do vidjenja.
Pre ihihiii godina sam kupio (2007) Mikrotik, karticu, kablove, kutiju, antenu, onaj mali kablić, ispravljač, po specifikaciji nekog kobojagi provajdera, koji nikada nije proradio, a ja nikada upalio debelo plaćenu skalameriju... Pa reših da uzmem stvar u svoje ruke (makar crkoo).
Sve sklopim po slikama koje sam video na netu, antenu, karticu, metaalnu kutiju, kabliće, ispravljač... One male sijalice zasijaše. Jupi!
Brkljao sam po netu, kuckao po nekim uputstvima (slikovnim), instalirao winboks, onaj terminal... učio umrežavanje na nekom užičkom sajtu (hvala za podeljeno znanje) i ništa. Nema !
Engleski poznajem na nivou zabavišta, kompjutere, tako-tako , ali mišem klikćem ka soko sivi
Zato cu pokušati slikama da vam pojasnim, dokle sam stigao i šta sam uradio. Pa , ako neko ima strpljenja...
Po uputstvima za konfigurisanje sa tog užičkog sajta, stigao sam do ovoga, na podešavanju u termilu, ali 'ne sluša' te komande koje on navodi tamo, a piše ovo
.......................................................................................................................
Choose options by pressing one of the letters in the left column, before
dash. Pressing 'x' will exit current menu, pressing Enter key will select the
entry that is marked by an '*'. You can abort setup at any time by pressing
Ctrl-C.
Entries marked by '+' are already configured.
Entries marked by '-' cannot be used yet.
Entries marked by 'X' cannot be used without installing additional packages.
r - reset all router configuration
+ l - load interface driver
* a - configure ip address and gateway
X d - setup dhcp client
X s - setup dhcp server
X p - setup pppoe client
X t - setup pptp client
x - exit menu
your choice [press Enter to configure ip address and gateway]:
............................................................................................