Šta je novo?

Mikrotalasne

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 70647
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da li uzeti LG MH6535GIH (ima 25l zapreminu) ili LG MH6336GIB (23l zapremina)

LG MH6535GIH - 14.999 (popust 2.000, redovna cena 16.999din, BELE boje)

LG MH6336GIB - 17,999 (crna)

U cemu je razlika izmedju ove dve mt rerne sem u ceni, boji i navodno malo vecoj zapremini jeftinije?
Koliko gledam opise ove dve mt rerne, one su iste, sa istim funkcijama.
Da li nesto previđam, da li ne gledam dobro, jesu li ovo rerne iste generacije?

Gledajuci slike čini mi se da LG MH6535GIH ima 4 točkića na rotirajucoj ploči dok LG MH6336GIB ima 6 točkiće?
Ja sam pre jedno mesec-dva kupio LG MH6535GIH u beloj boji i izasla me je tada nekih oko 13500 dinara preko ananas sajta.
Kada se utorkom porucuje sa ananasa i placa master karticom na cene vece od 15 soma dobija se popust od 3 soma.Tada mi je najeftinija kombinacija sa cenom bila preko ananasa.
I ovaj model LG MH6535GIH ima 6 rotirajucih tockica kao i model LG MH6336GIB.
U odnosu na moju staru candy ova lg je dosta tisa mikrotalasna.
Ima gomilu nekih silnih opcija i jos uvek nisam provalio kako se koja koristi.Zato sto koristim samo dve opcije da podgrejem mleko kada pravim produzeni espreso i neko jelo da se malo podgreje.
Zato se i nisam barem za sada vise interesovao oko ovih drugih opcija.
Cena mi je bila skroz ok u odnosu na druge radnje,jedino sam imao malo vise cimanja sa city expres kurirskom sluzbom i njih sam cekao pa skoro dve nedelje da mi dostave mikrotalasnu koja je unapred placena.Dostava je bila nekih 350 dinara i to je placeno unapred.

Како се користи грил на микроталасној?
Има грејач на горњој страни.
Ја сам узео Samsung са грилом јер је била јефтинија од оне без њега.
Имам је преко две године и никад нисам палио грил.

Углавном подгревам храну и млеко.

Valja li otapati ušećeren med u mikrotalasnoj?
Da li uopšte može, kako , koja je preporuka za postupak?

Valja li otapati ušećeren med u mikrotalasnoj?
Da li uopšte može, kako , koja je preporuka za postupak?
Ja ga otapam u mikrotalasnoj. Otapam ga postepeno kratkim programima od po 2-3 minuta. Posle kad se skoro otopi, prebacim u serpu sa vrelom vodom. Verovatno bi moglo i dalje da se otapa u µt, ali me mrzi da se akam svakih nekoliko minuta sa µt. I obavezno skini poklopac. 😉

Preko 40 C med počinje da gubi biološku vrednost

Realno, med i nema neku "biološku vrednost". Običan šećer u tečnom stanju.

Gresis.
Pregrevanjem meda se unistavaju sva njegova lekovita svojstva.

O medu govorim. "Med" nije med.
Cela prica oko meda je obican hype. Stoji da ima anti-mikrobno/inflamatorno/oksidativno dejstvo, ali te kolicine u medu su jako male i, da bi to imalo nekog efekta na organizam, morali bi uzimati med u jako velikim kolicinama. Med koristim skoro svakodnevno, ali to je obican zasladjivac.

Poslednja izmena:
Količine hranljivih i biološki vrednih materija u medu su sasvim dovoljne. To što su neki navikli da unose doze 500 % nečega, ne znači da tako treba. To je hajp.
Ok. Jeste pretežno šećer, ali niko ne jede 100 g meda dnevno.

Igrao sam se sa mojom prvom mt spravom, učim se pomalo kako ta evil contraption radi, koliko, čega, kako...

Podgrijao sam 1/3 tegle od 1kg kristalizovanog meda i otopio, lagano, svaki put na 200W, prvo 10sec i nista se ne vidi niti oseti, onda 20sec i opet nista, onda 30sec i malko se vidi da se poceo otapati, pa na 40 sec i tu se videlo da se otopilo velicine supene kasike, stavim 1minut i tu se vec dobro videlo da se otapa, skoro polovina meda se otopila, tegla topla, dobro topla ali se bez ikakvih poteskoca drzi u ruci (dlanom i sakom zatvorenom oko tegle) donji deo tegle gde je med otopljen, onda stavim na 30 sec pa jos na 20 sec i sve je bilo skroz otopljeno.
Mislim da nisam pregrejao med, bio je skoro pa tecan, topao kad sam ga zaklopio metalnim poklopcem nakon otapanja, ujutru je bio steganut i medan, tesko pokretljiv.
Na netu se mogu naci razni predlozi, ne treba preterivat ali nece se postici nista ni sa malo.

Doba je ova LG MH6336GIB.
Za sad podrgijavao hranu, otapao med, odmrzao neko mljeveno meso (i odma ga spremio, ne valja ostaviti meso nespremljneo nakom odmrzavanja u mt rerni) i sve radi dobro...
Povelika je i steta sto nije bilo one bez grila.
Gril zice hoce da "zasviraju" kad se kucnu, cuje se cing, metalni zvuk slicno zici instrumenta.
Ima melodiju koja svira na kraju i nije napadna, meni ne smeta, ponavlja se ako se ne ugasi uređaj ili ne otvre vrata.
Ima zvuk i za upozorenje da se okrene hrana pri odmrzavanju, mada nastavlja da radi mt rerna ako se ne otvore vrata...

Zasto u uputstvu za moju mt rernu pise da posle odmrzavanja neke kategorije namirnica odstoje neko vreme?

Meso (odmrzava se na def1) junetina, govedina, svinjetina, teletina, jagnjetina... pise "Nakon odmrzavanja, neka odstoji 5-15min".
Živina (def2, opcija odmrzavanja) pise "neka odstoji 30-60min".
Riba (def3), piše "neka odstoji 5-10min".
Hleb (def4) "neka odstoji 5-10min".

Da li je to zato da zle sile izadju iz hrane ili postoji neki drugi ovozemaljski razlog zbog kog bi odmrzuta hrana, gotova ali zamrznuta pa sad odmrznuta, trebala da odstoji pre podgrijavanja i konzumacije?
Da li treba da odstoji sirovo meso koje je odmrznuto pre nego ga se pocne spremati (peći, kuvati, dinstati...) na obicnim termickim ringlama ili u rerni?

Zašto živina 30-60 minuta da odstoji a crveno meso (govedina, junetina, svinjetina, teletina, jagnjetina) da odstoji 5-15 minuta, sto riba i hljeb 5-10 minuta da odstoje, zasto razlicito?

evo tabele za "neka odstoji" nakon odmrzavanja

neka odstoji.jpg

Nazad
Vrh Dno