Šta je novo?

Miele uređaji - iskustva

mi105

Poštovan
Učlanjen(a)
01.09.2021
Poruke
195
Poena
50
Bosch i nekako, za ovo teško da ćeš dobiti sve savete. Trebalo bi da su kvalitetni, ali Bosch nam je pristupačniji. Uostalom, ako si ih već uzeo ne vidim svrhu da pitaš kakvi su u praksi. Trebalo je to da uradiš pre kupovine.
Možda ti je taj dizajner mogao dati ocenu ili preneti iskustva drugih, čim je bio toliko pametan da ih preporuči.
 
Pazi, cene su vise i nemacka je firma, mislim da neces imati problema... :)
kako citam na nekom forumu, kazu da je vrh sto se tice bele tehnike, tako da verujem da nisi pogresio...e sad, to sto je kod nas slabije poznata, je verovatno zato sto nema jeftinije uredjaje, koje kupuje 90% stanovnistva... :)
 
Servis i rezervni delovi su takođe bitna stavka. Većina kupuje u nekom cenovnom rangu i na osnovu iskustava drugih.
Bosch je ispred Miele. Nisam tu mislio na kvalitet naravno.
 
Samo da pojasnim, pitam za iskustva jer sam prvi put čuo za njih, Bosch mi je poznat naravno, Miele nije bio.
Ova firma i dizajner što mi rade enterijer kažu da imaju najbolja iskustva sa njihovim uređajoma, a ja ne bih da im se mešam u posao previše, pogotovu kada to nije moja uža struka.
 
Nemam lična iskustva, ali vidim da su dosta popularni u Norveškoj. Prijatelji koji imaju petoro dece se "kunu" u Miele veš mašinu, kažu da je u jednom periodu radila "bez prekida", neuništive su. To im je i mana, jer posle 10-15 godina hoćeš nešto savremenije, a ovo ti je žao menjati kad radi bez greške, a papreno plaćeno u startu.
 
Svi njihovi uređaji su vrhunski. Nema mnogo priče oko toga. Ali to i lepo naplate...
Po meni, za neke stvari se može lepo uštedeti, a da se opet uzmu kvalitetni uređaji.
Frižidere za Miele proizvodi Liebherr. Jeftiniji su dosta u direktnom poređenju. Osim ako baš baš mora da bude sve sa potpisom Miele, mislim da je bolje (isplativije) uzeti Liebherr.
Aspirator istih specifikacija i skoro istog dizajna ima u ponudi i Bosch za skoro 3x manju cenu. To je nešto što se ne vidi (jer su potpuno ugradni) a dobra je ušteda. Prost je to uređaj.
Mašine za sudove, za istu ili skoro istu cenu možeš uzeti širine 60 cm iz njihove serije 7000. Na sam rad nećeš imati primedbi. Bitno je da ima auto-open za bolje sušenje i quickpower wash program.

Mašina za veš je odlična, imamo takav model. Nešto što bi nekome možda bilo kao nedostatak je što nema quickpower wash program. Mašina ima inox kazan, što je baš retkost danas (ne znam da li iko osim Miele to i nudi). Patrone sa twindos deterdžentom su skupe, ali bar traju dosta (na kraju je opet skuplje u odnosu na standardni deterdžent iz radnje :)) Wifi aplikacija je lepo osmišljena da se lako odaberu programi i opcije, ali ima svoju narav i povremeno neće da radi i generalno je spora.
Imali su pre par meseci akciju sa nekim drugim modelom za koji su davali garanciju 10 godina na kompletan uređaj. Ne znam da li to još traje.

Oko cena pogledaj malo i popričaj. Velike su pare u igri a svakome je cilj da proda, bez obzira na ime brenda. Ima tu finog prostora ako su zainteresovani. Enerijeristi i arhitekte uglavnom imaju svoj procenat od preporuke, pa će i njima biti interes da dobiješ dobre uslove da kupiš.
 
Poslednja izmena:
Nekada je za Miele bila dozivotna garancija ili 20 godina, tako nesto. Zaprepastio sam se kad sam cuo da je danas garancija 2 ili 3 godine. Na masine od 150-250k.
Imao sam prilike da budem prisutan dok je jedna u radu, nije narocito tiha, vlasnici zadovoljni. To je sve sto mogu da kazem :)
 
Imas na miele sajtu da ukucas serijski broj uredjaja itd i tu nadjes servisere koji ih rade, cisto da vidis koliko ih ima. :)
 
Nekada je za Miele bila dozivotna garancija ili 20 godina, tako nesto

To je ipak samo mit :) Bar u poslednjih 15tak godina, standardna garancija je 2 godine. Imaju opciju da se dokupi na 5 ili 10 godina. Ponekad (kod nas jako retko) imaju akcije sa besplatnom garancijom do 10 god.
Meša se često jer kažu da su uređaji napravljeni (ili testirani) da rade 20 godina. Npr. veš mašine su navodno testirane da odrade bar 10.000 sati pranja (~5000 ciklusa).
Mašine za sudove na 7500 ciklusa pranja na 75C, na 100000 otvaranja/zatvaranja vrata, itd...
Naravno, zavisi od toga koliko se koristi, ima tu i dosta marketinga, ali svakako su transparentni sa podacima.

Koga zanima ima pdf ovde: https://www.mieleexperience.com.au/miele-20-years/
 
Poslednja izmena:
Mitova kol'ko hoces :)
Slazem se za Miele, u Americi su izuzetno popualrni, ugradjuju u skoro svaku od onih "besnih visemilionskih" kuca/vila

 
Poslednja izmena:
Eh... ko baš hoće da se k**** postoji i Gaggenau za kuhinjske uređaje (ponajviše za rerne i ploče) :)
A imaju tamo i druge, slično "besne" proizvođače tih stvari...
 
Nazvao ih upravo za ovu produženu garanciju, kaže da to imaju samo akcijski na poneke uređaje, ne može se dokupiti, makar kod nas ne može. U nekim zemljama u inostranstvu može, otprilike 10% preko cene ide za 10 godina garancije.
 
Poslednja izmena:
Mi smo uzeli Miele usisivač pre par meseci, devojka presrećna. Štapni baterijski sa 150mbar i motornom četkom je smešan za Miele, uzeli smo model sa kesom jer je najjača usisna snaga. Kese se menjaju, ali ga mi slabo koristimo, svakih par dana, štapni radi maltene 2x dnevno. Uglavnom, nakon iskustva sa usisivačem, verujem da nećete imati problema ni sa ostalom tehnikom.
 
Jesu skupi, ali su vrh. Jedino Gaggenau može da im parira. Ja imam svu belu tehniku Miele (rernu, parnu rernu, mikrotalasnu, ravnu ploču, aspirator, mašinu za sudove, kafe aparat, fioku za grejanje, frižider, zamrzivač, mašinu za pranje i mašinu za sušenje veša), već više d 7 god. i prezadovoljan sam. Dobio sam garanciju na sve 5 god, sem za mašinu za pranje i sušenje veša koja je 10 god (garancija izgleda ko diploma i na njoj stoji hologram). Do sada nisam imao nikakvih problema, sve radi kao i prvog dana, tako da što se garancije tiče, nemoj da te brine, neće ti biti potrebna. Jesu papreno skupi, ali vrede svaki dinar. Evo ti jedan primer: Imam u drugom stanu Siemensovu mašinu za sudove, mislim da je plaćena oko 600e (nije bio neki najjeftiniji model) i kad opere sudove, svaki put pomislim da je Miele od 1500e jeftina. Evo i zašto. Dok iz Siemensa vadim sudove, većina nije skroz suva, kod Miele je to naučna fantastika, dakle sve što izvadiš iz Miele sudo mašine bude perfektno suvo i sjajno. O kvalitetu klizača, toškića, prskalica… bespredmetno je govoriti. Jednostavno, mislili su na sve i treba da koštaju koliko koštaju. E da, na mašini za sudove jedino što sam menjao bio je bespovratni ventil, koji sam menjaš, vraćalo se malo vode u mašinu i platio sam ga oko 3500din. Kažu mi u radnji da je stari otišao zbog korišćenja lošeg deterdženta, koji je bio prejak i da je to jedini deo koji često prodaju.
Dakle, kroz moj stan je svašta od uređaja prošlo godinama u nazad. Ranije sam imao od Gorenja do Boscha i uvek je dolazilo do kvarova u garanciji i van nje. Te rerna ne peče ravnomerno, ne isuše se sudovi, ispadaju točkići u mašini za sudove, sve se klima kad se spakuju sudovi, menjaj filter na respiratoru (kod Miele se pere u mašini za sudove), ringla slabije greje… ne mogu više svega da se setim. Tačno je da sam se za Miele žestoko izuo, ali u bukvalnom smislu žestoko (u to vreme sam kupio skoro svaki uređaj top of the range, znači njihov tadašnji najskuplji model, sem ravne ploče, mikrotalasne i aspiratora), da sam jedno vreme pomislio da nisam normalan i da treba da odem na lečenje, ali kada sam se opasuljio, kako koji dan prolazi, siguran sam da sam uradio ispravno i nije mi žao ni jednog dinara. Kada bih sada ponovo pravio kuhinju, ni trena ne bih razmišljao šta da kupim od bele tehnike. Svim mojim prijateljima savetujem da je bolje da kupe najjeftiniji Miele model, nego najskuplji Bosch i stojim iza toga.
Skoro je jednom prijatelju crkla veš mašina i ubeđivao sam ga da kupi neku najjeftiniju Miele za oko 1000eura, on uzeo na akciji Whirpool za 500 i dan danas se kaje što me nije poslušao.
Sve u svemu, dizajner te nije prešao, ako imaš novca, nema potrebe da se dvoumiš, kupuj i ne razmišljaj, bez obzira što ti modeli za koje si postavio linkove, po ceni deluju da su jedni od jeftinijih od Miele asortimana. Doduše, nisam skoro pratio njihovu ponudu, ali znam da sam ja sve to platio puta dva i to sa dodeljenim popustom.
Od mene imaš preporuke za Miele.
Njihov slogan “Immer Besser” nije samo reklama, veruj mi.
Dobro platiš i ne razmišljaš, ne kaže se džabe: “Nisam dovoljno bogat, da bih kupovao jeftino.”
 
Ja bih rekao da ti je "dizajner" dao preporuku koja se njemu najvise isplati, svi oni imaju deal za proviziju.

Sumnjam da su aparati "losi", za cenu ne bi smeli ni biti ali da li si mogao da prodjes bolje svakako mislim da jesi pogotovo sto si uzeo sve od jednog branda a nije svaki brand "tata" bas za sve uredjaje. Treba pogledati ko je OEM proizvodjac (sto neko rece frizidere im pravi Liebherr) pa pogledati koji je njihov ekvivalent i njegovu cenu jer je to uglavnom isti uredjaj, ako nema razlike u garanciji svakako ides na jeftiniji. Treba pogledati recimo koji su im najstariji tipovi proizvoda a koji najmladji, gde imaju najvise iskustva (ves masine, usisivaci i sudo masine btw). Dakle uzeti te tri stvari Miele verovatno je dobar potez, frizider, rerna i ploca verovatno nisu bili bas optimalna kupovina (sto ne znaci da su "losi").
 
Dobio i kasnije poklonio kolegi Miele ugradnu plocu i rernu jer boja nije odgovarala u novoj kuhinji, staru minimum preko 15 god, radi jos uvek savrseno i ima funkcije (cak i vise) od danasnjih. Kaze zena mu ne da da se menja i ostaje do daljnjeg.
Razlika kod Miele je da iako im i drugi prave proizvode, oni vrse strogu krajnju kontrolu, za Bosch ne znam.
Po recima menadzera iz Bosch i Miele fabrika (radio u firmi koja im je pravila delove za belu tehniku) jednostavno nece da se igraju sa dobrim glasom do kojeg su jako tesko dosli a lako se pada.
Obe fabrike su vrsile jako strogu kontrolu nasih delova i imalo smo specijalni tim koji je radio samo njihov program pod strogim nadzorom, zato su i skuplji.
Skoro jednako su popularni u Nemackoj stim da Miele ima skoro kultni status. Nikada nisam nikog cuo da nije zadovoljan sa Miele. Bas rece pre neki dan kolega da ima ves masinu vec deceniju i nece nikako da umre da je zameni, dosadila im :)
Takodje bar u Nemackoj su servisi izuzetno ekspresni i minimalno naplacuju van garancije, jos jedan adut dobrog glasa.
Ima jeftinih i dobrih, imamo trenutno Ignis koji je tu par godina, radi super ali je meni razlika u kvalitetu izrade i kako to sve radi nebo i zemlja dok zeni odgovara.
Licno mislim da cena opravdava kvalitet koji se dobija.
 
Evo bas pogledah, ovo je ekvivalent tog tvog Miele frizidera, apsolutno identican. Puko si nekih 40k, nije zanemarljivo.

Ako je to zaista tako, onda sam platio danak neiskustvu 😅

Nadam se da ipak ima neke razlike osim brendinga za tih 40k, neku kvalitetniju komponentu unutra ili nešto slično tome…

Ako i nema prežaliću 40k, bacio sam ja u životu i dosta više para od toga, samo da sve radi pouzdano narednih 10ak godina i da se ne smaram s majstorima i popravkama…
 
Nisi pukao nista, nisi u kladionici niti si spalio pare.
Cekam da se javi kolega, koji ima dosta iskustva u prodaji Miele u Srb pa da kaze iz prve ruke.
 
Pukao je gore nego u kladionici jer u kladionici je imao neku sansu za zgoditak ali boze moj ko da nismo svi pukli ponesto tamo i ovamo. Ako si ucestvovao u procesima proizvodnje kao sto kazes onda znas koji je trosak modifikacije proizvodne linije zarad neke "customizacije" i ako se ta varijanta ne broji u jako velikom broju to se jednostavno ne radi. Frizider je na oko i po statistikama 1:1, kontrolni panel na istom mestu, ista zapremina, ista energetska klasa, identicne pregrade, fioke, funkcije, nivo buke... apsolutno sve je 1:1. Ako znamo pouzdano da je Liebheer OEM proizvodjac za Miele, a znamo, matematika je prosta.

Ima tu price i o servisu tj usluzi, naravno. Da li ce Miele servis da odreaguje brze, bolje i ljubaznije od Liebheer servisa u slucaju problema moze da bude slucaj, da li to vredi 50% vise cene to je subjektivna stvar. Ako smatra da vredi, onda nista nije "pukao". Po meni to je previse i za tu cenu Miele bi morao da da recimo dosta duzu garanciju a koliko vidimo to nije slucaj. Eventualno i kontrola kvaliteta igra ulogu mada i to se ogleda kroz garanciju, ako je Miele sproveo dosta rigorozniju kontrolu zasto ne bi dali duzu garanciju kao adut prodaje? Da su bar stavili neki dodatni sound dumping sistem pa da su bar na tom polju "premium" u odnosu na Liebheer imalo bi smisla ali po specifikacijama nisu...

Kompanije naplacuju brand, sto i da ne naplacuju kad mogu. Jel vidimo sta se desava na GPU trzistu samo zato sto "se moze"? Jel 3080 "vredi" >2000e zato sto je nVidia? Naravno da ne ali ako smo mi spremni da platimo... pa prema kapitalistickim nacelima bili bi uslovno "glupi" da nam ne uzmu te pare. Kad odes u prestiznu advokatsku kancelariju oni naplacuju paprenu satnicu ali bitne klijente radi partner a "boraniju" radi pripravnik, za istu cenu.

Miele ima ogromnu tradiciju i renome sto se tice ves masina, sudo masina i usisivaca. Sami projektuju i prave jos pre WW2, iako nisam imao njihove proizvode verujem da su u tom domenu majstori zanata i da tu itekako ima smisla izdvojiti cenu koju traze. Ostatak programa je tu da se popuni portfolio, zasto da ti ne prodaju i frizider ako imaju izgradjen brand kvalitetne bele tehnike, pa to je >50% posla. Ako im ves masina (sa razlogom) kosta 50% vise od ostalih onda oni donekle moraju da naplate i ostale stvari vise od ostalih bas da ne bi srozali brand, krastavac, tako prosecan potrosac funkcionise, "ko ne zna sta je dobro zna sta je skupo", itd.
 
Poslednja izmena:
Hajde i ja da kazem nesto na ovu temu. :) Ne jurim za markama, to mi je bas poslednja stavka na listi prioriteta, ali volim kvalitet. Licno imam iskustva sa Miele usisivacem (s kesom), ravnom plocom i rernom. Dakle, te stvari rade vec decenijama (ne, ne preterujem!), bez ikakvih problema. Stos je sto je to kupljeno u Nemackoj, radjeno kako treba, a tako i placeno. Dobro kod Miele-ta je sto ces uvek imati rezervni deo, nebitno koliko je star uredjaj! Dakle, ne interesuju ih zakonski okviri koji propisuju obavezu proizvodjaca za odrzavanjem 5-7-10 godina, bla, truc... bar je tako deklarativno.

E, sad, frizideri su druga prica, bar ja na to tako gledam. Ako znamo da prakticno svaki proizvodjac bele tehnike ima nekoliko fabrika po svetu i svesno i namerno radi za A, B i C trziste (gde je A najbogatije), velike su sanse da ono sto ovde stize je roba za C trziste. Kad sam kupovala frizider, Liebherr je bila jedna opcija od koje sam odustala. Videla sam njihove frizidere u Nemackoj i videla ovo kod nas. Nije to ista stvar! Detalji se bas razlikuju iako na slici moze da izgleda isto. Ono sto se ovde prodaje kao Liebherr premium, to je u vecini slucajeva radjeno u Nemackoj i to kosta boga oca. Ovi ostali modeli bez premium oznake su radjeni u Bugarskoj. Tom logikom, ako Miele ima oznaku "made in Germany", prilicne su sanse da je to OK, pa cak i ako je radjeno za B ili C trziste, racunam da je proslo prilicno dobru kontrolu kvaliteta.

Ono sto me nervira je, ako su vec toliko sigurni u svoj kvalitet, zasto ne daju garanciju 10 godina?! Za sve, ne samo za pojedine modele. Samo zbog toga bih bila oprezna da li sve njihove uredjaje da uzmem ili tek pojedine za koje znam da su stvarno dokazano kvalitetni.
 
Dakle uzeti te tri stvari Miele verovatno je dobar potez, frizider, rerna i ploca verovatno nisu bili bas optimalna kupovina (sto ne znaci da su "losi")

Smatram da sa Miele jako teško može se promaši, šta god da se kupi. Cena je već individualna stvar; zavisi koliko ko hoće ili može da plati.
Planirao sam da uzmem njihovu ploču i rernu; na kraju ipak nisam uzeo i mislim da sam se prevario.

Što se tiče garancije; kod njih je standardna 2 godine za sve. Nije to uopšte merilo kvaliteta. Najduže garancije obično nude firme koje se ili tek probijaju ili im je to glavni (jedini) prodajni argument.
Inače, ne proizvode sve uređaje u Nemačkoj; npr. mašine za sušenje veša se proizvode u Češkoj, kao i neke serije sudomašina. Nove, jeftinije serije veš mašina (sa plastičnim kazanom) proizvode u Poljskoj.
Aparati za kafu dolaze iz Švajcarske (mislim da je Jura).
 
Poslednja izmena:
Lepo sam i ja rekao, sigurno nije dobio "krsh" ali je stvar "upper mid" segmenta platio apsolutno premium cenu i samim tim nije dobro prosao.

Za 80-85k, ne secam se tacno, moja devojka je pre 4 godine kupila Samsung kombinovani frizider iste velicine, istih funkcija, sa garancijom od 10 godina na motor i 5 godina na ceo uredjaj, sa maksimalnim nivoom buke od 35 dB jer ima motor sa digitalnim inverterom (visebrzinski, takoreci). Taj motor kada radi na nizem stupnju (kada samo odrzava) radi na oko 30 dB. Da li ste svesni koja je razlika nivoa buke od 10 dB?! Taj frizider mozes komotno da stavis u dnevnu sobu, ovaj od 40 dB i ne bas, to ipak drnda i cuces ga iz kuhinje ako nije odvojena vratima. To je funkcija koja meni recimo predstavlja premium produkt a opet kostao je 85k, sa znacajno duzom garancijom. Ovde je kvalitet ostao na "veri" sto je ipak drugacije nego kada ti imas ugovor o saobraznosti.

Btw ako "ne jurite za markama" onda se drzite cinjenica. "To nije to", "u pitanju su detalji" ne znaci ama bas nista. Koji detalji, konkretno? Jeste li vi otvarali vrata 20.000 ciklusa pa utvrdili da ne mogu da izdrze zato sto su za "C" trziste? Naravno da niste, pricate napamet. Da "brand" ne utice na nas i da smo svi tako svesni ti isti brendovi ne bi vredeli toliko koliko vrede na trzistu, ne bi se svi trudili da ih kopiraju, ne bi svaka tezga na buvljaku lepila Nike i Adidas logo na pamucne trenerke...
 
@PPC Šta bi bio nedvosmisleno premium kombinovani frižider kojeg mogu kupiti, a da je približnih dimenzija i cene do max +30% od cene ovog?

Sve ove stvari koje sam naveo sam platio avans 50%, ali nisu još dostavljene, ako ima nekog razumnog argumenta gde mogu nešto značajno bolje da dobijem, mogao bih da probam da ispregovaram odustajanje od frižidera ili da ga zamenim za nešto drugo tipa mašina za sušenje.
 
Ne znam, nisam ekspert za frizidere, samo za zdrav razum. :D

Nisam gledao frizidere poslednje 4 godine, od kada je devojka uzela taj Samsung, ne znam kakva je situacija na trzistu i koji modeli su aktuelni. Ja bih ti rekao da odes lepo do Tehnomanije i pogledas onaj Liebheer koji je identican tom Miele koji si narucio, ako ne vidis nikakvu ociglednu manu uzmi njega i ustedi lepo 42k. Ako ti ni to nije dovoljno ima negde i taj Miele izlozen pa otidi pogledaj i njega cisto da se uveris da je to isti firzider kao sto jeste. 42k nije losa dnevnica da se prosetas do dve radnje.

Ili pogledaj Samsung modele sa digitalnim inverterom, odlicni su. Ovaj kod devojke radi cetiri godine kao sat i opet je bio isto tako ~40k jeftiniji od tog Miele a po svemu je egal ili bolji (niza buka, duza garancija). Koliko vidim top Samsung modeli su i dalje tu negde 80-90k. Verujem da nisu odjednom losiji nego pre 4 godine.

Takodje, sve dok robu nisi primio, ma koliko je narucio i avansno platio, ne moras da je kupis. Ako si narucio preko interneta tj. van sluzbenih prostorija firme koja ti je prodaje imas i 14 dana lufta nakon isporuke da je vratis, prema zakonu. Sve to lepo mozes da otkazes, mozda nije bas eticki ali je to tvoje zakonsko pravo.
 
Takodje, sve dok robu nisi primio, ma koliko je narucio i avansno platio, ne moras da je kupis. Ako si narucio preko interneta tj. van sluzbenih prostorija firme koja ti je prodaje imas i 14 dana lufta nakon isporuke da je vratis, prema zakonu. Sve to lepo mozes da otkazes, mozda nije bas eticki ali je to tvoje zakonsko pravo.
8 -12 nedelja im je rok za isporuku, tako da robu očekujem da stigne tek negde između 15.10. i 15.11.

Poenta je u tome da mi nije ni naročito stalo do tih 40 i kusur hiljada, osim ako ne mogu naći nešto što je zaista klasa iznad ovog za cenu do 160k.

Imaju oni i kombinovani frižider koji je vidljivo klasa iznad ovoga, ali je 310k.

Jeste da, ako je tačno da je to isti rebrandirani Liebherr uređaj, dajem 40k više za praktično isti uređaj, ali biće mi sva bela tehnika njihova što mi je kasnije jednostavnije i za servisiranje zlu ne trebalo, a i izgledaće sve usklađenije kada je isti brend.

Sad, ako bih našao nešto što je do 160k i što je stvarno osetno bolje od ovoga, onda bih se već iscimao i najverovatnije samo zamenio frižider za neku dobru mašinu za sušenje.
 
Poslednja izmena:
Imaju oni i kombinovani frižider koji je vidljivo klasa iznad ovoga, ali je 310k.
Onda se ili posteno "otvori" ili uzmi ekvivalent samo bez Miele nalepnice. Ovo ti je otprilike najgora "polu mera" situacija. Ta dva frizidera su IDENTICNA, funkcije, kvalitet, izgled... sve sem nalepnice.
Sad, ako bih našao nešto što je do 160k i što je stvarno osetno bolje od ovoga, onda bih se već iscimao i najverovatnije samo zamenio frižider za neku dobru mašinu za sušenje.
Ja ti lepo kazem da su svi Samsung frizideri sa digitalnim inverterom bolji od tog konkretno Miele ali tebi izgleda smeta sto nisu i skuplji...
 
Ja ti lepo kazem da su svi Samsung frizideri sa digitalnim inverterom bolji od tog konkretno Miele ali tebi izgleda smeta sto nisu i skuplji...
Aha, nismo se razumeli onda, ja sam te shvatio da su Samsung koje pominješ ista klasa kao ovaj, sa pokojom boljom stavkom, za manje para.

Ne smeta mi što nisu skuplji, pogledaću ovih dana i njih i neke Bosch-ove i navedeni Liebherr.

Ako neko još ima preporuku osim Samsunga, voleo bih da čujem svakako. Jedino bitno da dimenzije budu približne, side by side otpada kao opcija.
 
Nazad
Vrh Dno