Šta je novo?

Midea Extreme klima uređaji (iskustva)

Midea Air aplikacija je izgubila podatak o trenutnoj potrosnji struje. Da li postoji neka druga aplikacija preko koje se moze to pratiti?
SmartHome (MSmartHome) - moze li ova raditi?

Midea Xtreme AG-12NXD1 - da li je neko ugradjivao grejac tacne u SJ pomenutog modela?
Pitanje iznad vazi takodje za ovaj model, ako neko ima iskustva neka podeli. Hvala.

Midea Air aplikacija je izgubila podatak o trenutnoj potrosnji struje. Da li postoji neka druga aplikacija preko koje se moze to pratiti?
SmartHome (MSmartHome) - moze li ova raditi?
Da odgovorim samom sebi, Midea Air aplikacija je "end of life" i prelazi se na pomenutu MSmartHome. Ovaj model klime izgleda nema mogucnost pracenja potrosnje struje iz aplikacije ali zato Tapo smart uticnica resava problem.
Za ugradnju grejaca spoljne jedinice nemam pouzdanu informaciju pa to ostaje kao otvoreno pitanje.

Edit: na dogrevanju u ovom kratkom periodu je modulirala oko 260W a intervali onog cuvenog defrost-a su bili na svakih sat i po pa i na 4-5 sati, zavisi kako kad. Videcemo uskoro kako ce biti na hladjenju sto se tice modulacije.

Sa wifi modulom koji se isporucuje sa njom nema te opcije, na SK-105 i valjda sk-102 moze da se prati, ali opet mozda je smart uticnica jeftinija...

Modulacija na hladjenju bi trebala da bude u pola manja.

SK-105 sam dobio i nema Energy monitor, barem iz MSmartHome aplikacije. Ne znam kako je iz Midea Air, nisam probao.

Ugradio sam Midea Xtreme 12 i malo pre upalim da dogrejem malo i upali se DF bukvalno na minut ili dva, sad sam bas u dubiozi da li reklamirati to ili ne? Kakav crni defrost na 15 stepeni napolju, a klima je mozda ukupno radila 10h od utorka kad je ugradjena...

Klima mi nije primarna za grejanje, preko zime imamo centralno koje odlicno radi.

Apropo potrosnje energije, za stariji Midea inverter vidim realtime potrosnju preko SmartHome, za ovaj novi toga nema ali ima nekih drugih opcija..

Da li postoji neko zvanično objašnjenje zašto je to tako? Pošto nema apsolutno nikakvog smisla.

Jedino objašnjenje je loš algoritam softvera. Osim tog što pali df kad ne treba, pali ga često kada stvarno treba jer Midee vole da mrznu vise od ostalih klima.

I to je za nepoverovati, da je los algoritam softvera?! Jer kako je moguce da je na svim Mideama i njihovim derivatima los softver?! Kako je moguce da toliko dugo vec niko to nije ispravio, ucitao novi softver, aman, milioni jedinica izasli iz proizvodnje zadnjih 2-3 godine imaju los softver?! Nesto je drugo tu u pitanju, za njih trenutno neresivo, ali dovoljno da ko zeli da se greje na klime zaobidje klime Made in Midea, za sada!

Juče mi je ugrađena jedna 12ka, prvenstveno je uzeta za hlađenje ali i da bude druga opcija ako kojim slučajem ne bude gasa za centralno😃. Ne gasim je, greje baš fino bez ikakvog defrosta ili bilo kakvog zaleđivanja. Jedino što mi smeta je to što je malo bučnija ali postoji i silent mode.Treba sledeće nedelje da odaberem I drugu klimu pa sam u dilemi da li uzeti još jednu 12ku ili nešto drugo? Pošto se ne razumem da li je gree amber premium bolja klima, mislim na 12ku.😺

Poslednja izmena:
Pošto se ne razumem da li je gree amber premium bolja klima, mislim na 12ku.😺
Bolja sigurno, ali zavisi i do prostora!
Amber Premium/Ultra ide u +40m2 i ne ide ispod 500w!
Ali kad vec imas centralno na gasa onda mozes slobodno nesto drugo da uzmes, neka koja na grejanje spusta nisko u prelazni period!
Ne treba ti bas takva krmaca od 45.5kg i min. 500w!
Npr. Gree Clivia 12 se dobro pokazala!

Poslednja izmena:
Da li postoji neko zvanično objašnjenje zašto je to tako? Pošto nema apsolutno nikakvog smisla.
Majstor, serviser, šta god koji tvrdi da klima u 30sek odradi df, znači: prestanak grejanja, promena na hlađenje, defrost, vraćanje na grejanje, zagrevanje unutrašneg izmenjivača... Važi ;-)

Nemam pojma šta je, može biti bilo šta ali DF teško. Pretpostavljam da radi zagrevanje unutrašneg izmenjivača, ali ne mora da znači.

Mislim da sam negde čitao da za to vreme ventilator u spoljnoj jedinici radi normalno. To je dovoljan dokaz da defrost nije?

Majstor, serviser, šta god koji tvrdi da klima u 30sek odradi df, znači: prestanak grejanja, promena na hlađenje, defrost, vraćanje na grejanje, zagrevanje unutrašneg izmenjivača... Važi ;-)

Nemam pojma šta je, može biti bilo šta ali DF teško. Pretpostavljam da radi zagrevanje unutrašneg izmenjivača, ali ne mora da znači.

Mislim da sam negde čitao da za to vreme ventilator u spoljnoj jedinici radi normalno. To je dovoljan dokaz da defrost nije?
Kakvo crno zagrevanje izmenjivača u sred grejanja. Covek je gore napisao da je 2min trajalo, dosta da ugasi ventil, upali kompresor kratko, vrati ventil i nastavi. Zagrevanje sigurno nije, vec smo o svemu tome pisali. Drugaru na Xtreme 18, 15min nakon paljenja, podesena na TURBO, upalila dF na +10c, prestala sa radom, cuje se ventil itd.. Kod drugog kolege gore je okacena slika, vivax aeri na +13c df u sred grejanja i modulacije od 280W..

Ona nema nacin na koji moze drugacije da zagreje spoljni izmenjivac osim da krene da ga greje gasom, a to se zove Defrost. Okrene ventil u mod grajanja i eto ti ga vruc izmenjivac, a to se zove Defrost. To sto traje minut ili dva, to je druga nebuloza. Prva sto se pali na >10'C

Ovo je velika buba, da "odleđuje" na +12
Pisano je unatrag u temi više puta, tako je programirana zašto tačno svako ima svoje mišljenje.
Za 60-90 sekundi obavi svoje i tera dalje, kome je to neizdrživo da se desi nek je ne kupuje i rešeno.

Pisano je unatrag u temi više puta, tako je programirana zašto tačno svako ima svoje mišljenje.
Za 60-90 sekundi obavi svoje i tera dalje, kome je to neizdrživo da se desi nek je ne kupuje i rešeno.
A sta tacno obavi za 60-90 sekundi na +10 do 15'C, koju to radnju ona odradi ako mislis da su programeri iz Midee tako zeleli da radi i da to nije bag? Osim nepotrebnog defrosta ne vidim sta drugo radi! Neko je spominjao predgrevanje kompresora, i to nema logike jer predgrevanje kopresora ide u startu pre rada klime a ne posle pola ili sat vremena, tada je kompresor vreo! Inace, osim tog cudnog DF, sve ostalo je kod Midea ok, za te pare dobro rade, na hladjenju su ekstra, nema zamerki. Kome treba za primarno grejanje bolje ici na druge kineze, Gree ili Haier za vece prostorije, a za manje ne bih nikad uzimao kineza, bolje ulazni japanac nego neprecizni kinez

Jedino objašnjenje je loš algoritam softvera. Osim tog što pali df kad ne treba, pali ga često kada stvarno treba jer Midee vole da mrznu vise od ostalih klima.
Mislim da mi je serviser za Mideu rekao da ima neke veze sa protokom freona, da sa vremena na vreme predje u rezim hladjenja na minut.

Vidim žale se ljudi na dF kod Midee Xtreme... Kod 12ice se to skoro i ne primećuje, retko kad ode u dF na +10 ili +15, ali kod Midee Xtreme 9 je to neizdrživo. Na svakih pola sata-sat ide u dF na temperaturama koje su debelo u plusu. Zato sam je reklamirao i uspeo da, uz doplatu, zamenim za Daikin. Više mi je duvala hladno nego što je grejala. Promašaj od klime. Dvanaestica je ok, ali ima taj problem sa izduvavanjem hladnog vazduha kad je isključen kompresor.

Ima li neka Midea 9 da vredi datih para?

Midea Extreme AG 18
SPoljna jedinica jaci zvuk pravi
Da li je to normalno ?
Cuje se kao da avion polece kada je pokrenem za grejanje
I propeler njen dok se vrti pravi zvuk
I da li sve klime imaju zvuk protoka vazduha ako se priblizite onim cevima koje povezuju spoljnu i unutrasnju jedinicu ?

Vrh Dno