Šta je novo?

Midea Extreme klima uređaji (iskustva)

dexter87

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2011
Poena
335
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 2600x & Cooler Master 410r rgb
Matična ploča
Asus Prime A320M-K
RAM
16GB DDR4 3200 Kingston Fury Beast
GPU
Asus 1050ti Cerberus
Storage
240gb SSD & 1TB WD Blue
Zvuk
Integrisana + VIVAX Soundbar zvučnik SP-7080H 2.1
PSU
FSP Hydro G pro 650W
Kućište
Deepcool Matrexx 30
Monitor
TV Hisense 55 U7QF
Mobilni telefon
Samsung A54
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ovde možemo pisati iskustva o ovoj klimi, da ne gušimo ostale teme.

Ja je imam kratko, nekih nedelju dana u 32kv (prosečna izolacija i drvena stolarija) i generalno sam zadovoljan. Modulira minimalno na nekih 250W i na podešenih 23 stepena, održava 24 stepena lagano.
Nije nešto bučna, jedino kad povuče nekad malo više W onda se čuje brujanje, ništa preterano. Jedino glupo što sam primetio kod nje je što ide u defrost na debelom plusu par puta dnevno po minut-dva, ne kapiram što su je tako podesili jer realno nema nikakve poente da to radi.

Mene je to jako nerviralo na Vivaxu koji je prepakovana Midea. Dešavalo se na svakih sat vremena.
Ajde do nekako i da svarim, ali prvi put kad je temperatura pala na nekih 1 stepen u plusu tokom noći, radila je defrost na sat-dva i trajali su više od 10 minuta. Mislim da je ovo kod mene bio feleričan primerak ili joj je cureo freon, nemam pojma.

Nista tu nije prepakovano
Vivax ima svoje delove Midea svoje
Koje delove koristi Midea za njih kojeg kvaliteta ,vidi se po ceni istih
Niti bi Midea sebi dozvolila da cerke firme budu bolje od nje
Dodaju tacno koliko cega treba i dobijes toliko koliko ti naplate
Tako je svuda i automobilskoj industriji,mobinoj telefoniji,tv,pc itd
Nikada cerke firme nece biti bolje od glavne firme,uvek ce ih zakidati tacno koliko treba da ne bi bile bolje

Nista tu nije prepakovano
Vivax ima svoje delove Midea svoje
Koje delove koristi Midea za njih kojeg kvaliteta ,vidi se po ceni istih
Niti bi Midea sebi dozvolila da cerke firme budu bolje od nje
Dodaju tacno koliko cega treba i dobijes toliko koliko ti naplate
Tako je svuda i automobilskoj industriji,mobinoj telefoniji,tv,pc itd
Nikada cerke firme nece biti bolje od glavne firme,uvek ce ih zakidati tacno koliko treba da ne bi bile bolje
Mislis da ce Midea praviti-ugradjivati za svakog narucioca(citaj brend) posebne delove i da ce joj se to isplatiti? Ajd da banalizujem, evo ja imam Vox koji je kopija Aux klime, znam tacno i kog modela, i sad hoces da kazes da Vox nema iste delove unutra kao Aux, da je manje kvalitetan ili sta?! To vazi i za Mideine klonove ili bilo cije!

Zarad ushtede shto da ne😂 ima midea i skuplje i jeftinije modele.

Taj defrost kad su temperature u debelom plusu su me jako iritirale jer posle defrosta sledi zaletanje kompresora na 1300-1400w koje je isto bucno,koje pak prouzrokuje naglo širenje plastike i još iritantnije krckanje a klima u spavaćoj,nema šanse da spavaš sa uključenom klimom da čovek poludi,reklamirao sam i vratio klimu uzeo posle daikin koji kad odradi defrost naravno ne u plusu nastavlja da radi sa istom snagom kao i pre i uglavnom se krece potrošnja od 160-250w

Kod mene su bile dve varijante. Ako je uključen iFeel, posle defrosta neće ni da se uključi sat vremena i više iako je temperatura u prostoriji spala.
Ako je iFeel isključen neretko ista situacija i kod mene, zaleti na 1500-1600w čak, gruva tako solidno vreme, naravno pregreje, onda opet isključi, defrost i sve tako u krug. Jako iritantno.
@Braca23 Koji Daikin si uzeo posle?

Kod mene su bile dve varijante. Ako je uključen iFeel, posle defrosta neće ni da se uključi sat vremena i više iako je temperatura u prostoriji spala.
Ako je iFeel isključen neretko ista situacija i kod mene, zaleti na 1500-1600w čak, gruva tako solidno vreme, naravno pregreje, onda opet isključi, defrost i sve tako u krug. Jako iritantno.
@Braca23 Koji Daikin si uzeo posle?
Uzeo sam FTXF sensiru,jeste ona siromašnija sa nekim funkcijama od kineza ali mi je bitna kultura rada koja je neuporediva.

Odlazila je kod mene u defrost i preko deset stepeni spoljnje. Praktično uvek defrost traje oko 50-60 sekundi. Sigurno jeste softverski podešeno da se tako ponaša, ni ja ne kapiram zašto.
Videćemo šta će da bude kad temperature padnu i vlažnost poraste, što se mene tiče tada se računa kako će da radi, a ovo je nešto što mogu da tolerišem.
1000005137.png

Brine me jer ako sad ide u DF kad su lagani uslovi za klimu kako će kad bude nula ili minus.

A jel i kod tebe ide tako u DF pre sledećeg autopaljenja kada je pala malo temperatura u prostoriji?

Verovatno ide u defrost nakon što pregreje, isključi kompresor i radi ventilator samo neko vreme, e čim upali kompresor ponovo tad je ulazila u defrost kod mene.

Da isto tako, koji model si ti beše imao?

Kako znate da je to sto radi zapravo defrost?
Ne znam koje bi poente imao defrost od minut...

Piše da je defrost i varira potrošnja od 150-500w za to kratko vreme, a čuje se i inače promena u režimu rada.
Sa druge strane, gotovo sigurno radi to zato što je tako programirana, a ne zato što ima stvarne potrebe za defrostom.
Znaće se definitivno kad padnu temperature.

Kako znate da je to sto radi zapravo defrost?
Ne znam koje bi poente imao defrost od minut...
Upravo što je Poolmaker napisao, ispiše na displeju DF i čuju se karakteristični zvuci za DF i klima ode u tu neku potrošnju od 500W.
Tako neke "probleme" znam da je opisivao neki član foruma sa 9tkom (extreme), pre nekog vremena.

Tako je sa 9-kom, stalno mu je isla u DF u plusu, a sa 12-kom nije imao tih problema, mada je i ona znala otici u DF isto u plusu

Da vas ne plašim, ja sam imao još gore probleme na nižim temperaturama. Ali mislim da je moj primerak klime imao neki drugi problem, da ne radi tako svaka. Barem se nadam.
Na +1 je radila na sat vremena prave defroste od jedno 10 minuta otprilike, zamrzavala se skroz spoljna jedinica i baš mučila. Nakon što završi defrost onda povuče 1800-1900w zaleti kao mlaznjak, brzo pregreje i onda sve u krug.

Vivax AEHI je li tako?
U plusevima se ponašala ovako kao kod nas? Minutni defrost? Kod mene povuče nakon tog fake defrosta oko 700w i za dve, tri minute je spala na 250w. A defrost kao takav se dešava recimo na svaka 3 sata u proseku.
Još jedna stvar, koristiš li je i dalje, ako da koja joj je verzija firrmwarea i koji je, Midein ili Vivax?

Mislim da je bio @fatza, da je on zamijenio Mideu 9-ku i uzeo Dakin, ako nije neka me ispravi😃
Ko zameni Mideu za japanca ne vraća se na forum, jer problema nema 😂
Piše da je defrost i varira potrošnja od 150-500w za to kratko vreme, a čuje se i inače promena u režimu rada.
Sa druge strane, gotovo sigurno radi to zato što je tako programirana, a ne zato što ima stvarne potrebe za defrostom.
Znaće se definitivno kad padnu temperature.
Ta troši i kad ne greje!

@dexter87 Kakav je pular bio sa defrostima i ostatkom nacina rada? Znam da nije hteo da ti spusta ispod 550W..

Vivax AEHI je li tako?
U plusevima se ponašala ovako kao kod nas? Minutni defrost? Kod mene povuče nakon tog fake defrosta oko 700w i za dve, tri minute je spala na 250w. A defrost kao takav se dešava recimo na svaka 3 sata u proseku.
Još jedna stvar, koristiš li je i dalje, ako da koja joj je verzija firrmwarea i koji je, Midein ili Vivax?
Tako je Vivax AEHI. Isto se ponašala u plusu kao kod vas, opisao sam gore detaljnije. 2-3 minuta defrost, nakon njega povuče 700-900w na tim temperaturama i dešavalo se na svakih sat vremena. A recimo ako je uključen iFeel onda nakon tog kratkog defrosta neće uopšte ponovo da se uključi.
Ne koristim, reklamirana i dobio novac nazad. Ne bih znao da kažem za firmware, ali koristila je Mideinu aplikaciju, Midein daljinac je funkcionisao normalno i na njoj.

@dexter87 Kakav je pular bio sa defrostima i ostatkom nacina rada? Znam da nije hteo da ti spusta ispod 550W..
Pa slično se ponaša kao Muse model. Spušta ispod 500W kada je temperatura oko 0 ili ispod 😁.
Defroste retko ima, jedino baš kad su loši uslovi, velika vlažnost, ali i tad u proseku ima jedan DF u par sati koji retko traje više od 4-5 minuta.

Definitivno Mideini proizvodi nisu za ozbiljno grejanje

Nazad
Vrh Dno