Šta je novo?

Midea Breezeless

Na poslu klime čiste jednom godišnje, vidi se prljavština golim okom ali ipak je vazduh svež, isto tako kad uđem bilo gde oseća se hladnoća i svež vazduh.
Verovatno rade na dosta nizu zadatu i nikada ne upadnu u rezim on/off! Zato se oseca uvek hladnoca!
Nešto mi glupo da zovem ove što peru klime jer je nova, nije ukupno radila ni tri četri meseca.
Moraces na kraju ---> detaljno pranje!
Jednom kad krene uvek ce da smrdi, obicno se pere klima posle sezone hladjenje! A koji greje tokom zime (24/7) takodje pere i posle sezone grejanje 🙂

Moja je brezza SS+ 12-tica, hladi 50 kvadrata odlično izolovanog prostora i imao sam isti problem. Klima stara godinu dana hladila ,grejala odlično. Prostor kućni gde se ne puši,ne kuva,prvi put sam očistio filtere posle nekih 6 meseca rada ,i bili čisti ,vrlo malo prašine bilo na njima, ali ove sezone na hlađenju mi se javio taj problem,nekao ustajao vazduh kad se uđe spolja i isto kao i ti smetalo mi jer sam i ja gubip glas. Uzeo i otvorio klimu,pogledam saće listo,ventilator čist, nije mastan,nije prašnjav,prođem prstima po njemu suv , i onda uzmem ovaj sprej,prvo je stavim na aktivno čišćenje,oa onda skinem oprem filtere i sa sprejom poprskam po saću,filterima,turbini,ostavim jedno pola sata ,i ponovo je aktviram aktivno čišćenje,i od tada nemam više taj problem. Probaj ,možda i tebi pomogne.

Prilozi

• Screenshot_20260802_205414_com_brave_browser_ChromeTabbedActivity.webp
    Screenshot_20260802_205414_com_brave_browser_ChromeTabbedActivity.webp
    43.6 KB · Pregleda: 36
Ja sam ga uzeo online. Sad imaš dosta vrsta,vidim da ima neki koji pene ,ovaj ne.

Prilozi

• Screenshot_20260803_073048_com_brave_browser_ChromeTabbedActivity.webp
    Screenshot_20260803_073048_com_brave_browser_ChromeTabbedActivity.webp
    28.6 KB · Pregleda: 21
Breezeless E retko glupa klima. Kada se stavi da duva skroz dole, duva maltene pod uglom od 45 stepeni. Dizajn ovog rupičastog poklopca je toliko nepraktičan da potpuno poništava svrhu breezeless sistema. A i sam breezeless mode duva u jednom pravcu, uopšte ne raspršuje vazduh kao reklamirano, samo stavi masku preko da bi duvalo slabije i to samo u jednom pravcu. Ne razumem zašto sivi deo ne bi mogao da se pomera gore dole u breezeless modu.

Sve u svemu jako neudobna klima i potpuno kontra od reklame. Dobro hladi, ali ja bih pre uzeo najobičniju klimu pa i sa lošijim performansama, nego ovo gde ne možeš da usmeriš hlađenje gde hoćeš. Ili to ili imam falična dva primerka gde usmeravanje ne radi kako treba.

Edit: ili sam ja glup pa ne znam kako funkcioniše. Jel moguće usmeriti vazduh da duva samo dole? Znam da u breeze away modu duva gore i dole

Poslednja izmena:
@Melenor24

Verovatno kao što ni Clivia neće skroz gore na grejanju, tako ni ova neće skroz dole na hlađenju.
Kao što reče @style53 - ne valja za hlađenje, a potencijalno može i da kondenzuje na krilcu pa da kaplje dole (važi za svaku klimu, ne samo za Brizlu).

A ako baš hoćeš da ti pada hladnoća ispod nje - koristi Full Breezless mod (ne Breeze Away, on ima egzaktno suprotnu funkciju).

Neznam dali sam u pravu što ću ovo sada prezentovati ali mislim da je ova moja fizika tačnija,klima duva dole hladan vazduh koji ispunjava prostoriju i potiskuje topliji vazduh u gornju zonu odakle klima uzima taj topliji vazduh i tako dolazi do kruženja i mešanja.Zato klime mnogo više troše energije na grejanju baš zbog te fizike,jer duva topao vazduh koji je lakši i brže se podiže od hladbijeg vazduha i lošije je mešanje toplog i hladnog vazduha i ciklusi rotacije moraju da se ponavljaju sigurno nekoliko puta više nego kod hlađenja. Kod grejanja bi bilo sigurno mnogo ekonomičnije da je klima na nekih 20 santimetar od poda i izduvava topao vazduh ,a kod hlađenja da je u gornjoj zoni,ali to baš nije izvodljivo😎.Jer da se razumemo klima uređaji su i izmišljeni u nameni da hlade ,a ne da greju,ali sa napretkom tehnologije počinju i da se koriste kao i grejna tela.Možda grešim...

Toplota uvek ide ka hladnom. Ergo, preladiš noge plus ti toplota sa plafona pada niže, ili još gore ostaje visoko.

Zato se generalno usmerava višlje, jer onda hladan vazduh pokupi toplotu odozgo i neminovno padne dole - nakon malo vremena imaš fino izmešan vazduh i ravnomernu temperaturu (samim tim i preciznije merenje sobne).
Isto kao što na grejanju funkcioniše, samo u kontra smeru - podešava se da duva dole, kako bi hladan vazduh ugrejala nakon čega se on sam diže gore.

Ovo ti je za hlađenje u praksi najkaše proverivo u kolima. Pusti klimu samo u noge, pa sledeći put samo u šoferku, pa ćeš videti šta je sveukupno efektnije i prijatnije.... 🙂

Nazad
Vrh Dno