Šta je novo?

Midea Breezeless

Izgleda da su je nabili u plafon, isto kao kod mene

Kod ovih novih, to tako treba 😀

Postovanje, koristim Breezeless E skoro dvije godine, unazad pet sest mjeseci pojavio mi se fantomski schedule koji pali klimu u rezimu grijanja na 24° u 1.05h svako vece. Ima li ko iskustva s ovom pojavom?
Reinstalacija aplikacije kao i brisanje podataka nije pomoglo...

Postovanje, koristim Breezeless E skoro dvije godine, unazad pet sest mjeseci pojavio mi se fantomski schedule koji pali klimu u rezimu grijanja na 24° u 1.05h svako vece. Ima li ko iskustva s ovom pojavom?
Reinstalacija aplikacije kao i brisanje podataka nije pomoglo...
Cupanje iz struje i baterije iz daljinski na 10-15min?

Cupanje iz struje i baterije iz daljinski na 10-15min?
Probacu i to mada je ostajala bez struje u ovom periodu. Kada je uklonim iz aplikacije nema tih problema. Ne vjerujem da bi daljinski mogao to raditi jer po nekad bude u ladici a klima se upali. Dakle samo kad je on-line pali se.

Naravno da nema veze sa daljincem, kada aplikacija pokreće klimu.

Pogledaj sve postavke i scenarije u aplikaciji. Da nisi možda nešto preko Alekse i Google home podešavao?

Pre tri dana sam postao vlasnik Midea Breezeless CB1-18HRFN8.
Došli momci iz ovlašćenog Midea servisa i postavili je za 35 minuta.

Kažu crevo što kraće to bolje, vakumiranje ne treba, to se ozrači lagano jer gas pod pritiskom istisne vazduh i nema frke. Vakumiranje se koristi samo za dugačke instalacije, za kratke je nepotrebno....

Sve što sam čitao na netu i što piše u uputstvu za instalaciju palo u vodu...

Ispao sam onaj magarac u crtaću duška dugouška.

Ovako sam mogao i ja da uradim i da sačuvam razliku u ceni i ugradnji.
Sam si kriv, sto si ih pustio.
Zvao sam i ovlašćeni midein servis i oni kažu da je to sve ok. Javio mi se neki inženjer i kaže nemaš frke, to je nekad bilo da mora tako i tako. Ove sad nove nemaju tih potreba.
Ovo trazi napismeno, da ne bude posle problema oko garancije jer nije pravilno ugradjena.

Naravno da nema veze sa daljincem, kada aplikacija pokreće klimu.

Pogledaj sve postavke i scenarije u aplikaciji. Da nisi možda nešto preko Alekse i Google home podešavao?
Sve sam to pretreso nigdje nista nema... Zanimljivo, instalirao sam aplikaciju na drugi account i opet se ponasa isto cak i potrosnju energije unazad godinu ipo vidi, da li te podatke povuce iz uredjaja ili si ipak u nekom oblaku nemam pojma vise.

Jesi sherovao mozda klima app nekom drugom unutar domacinstva/porodice?

npr:
photo_2025-07-30_17-38-49.jpg

@FULLSOUND
Jesi ti pogledao malo recenzije, unazad godinu dana, tog servisa "servis cool" iz Kragujevca, jel' da?

Ovo ti pisem zbog najvece crvene zastavice koju si pisao u svom postu, i ne to nije razmak unutrasnje od plafona...
Nego u vezi duzine bakarnih cevi... videces i sam, tj. cuces, zimi... o cemu ti pricam.
Mozda budes i zadovoljan ako ne znas za razliku, ne znam... ali sve mislim da bas i neces biti, tj. da ce biti kiselo grozdje na zimu...

I koga si to zvao posle, kao 2nd ovlascenog servisera, da nije mozda sajt mideaklime.rs?

Poslednja izmena:
Pre tri dana sam postao vlasnik Midea Breezeless CB1-18HRFN8.
Došli momci iz ovlašćenog Midea servisa i postavili je za 35 minuta.

Kažu crevo što kraće to bolje, vakumiranje ne treba, to se ozrači lagano jer gas pod pritiskom istisne vazduh i nema frke. Vakumiranje se koristi samo za dugačke instalacije, za kratke je nepotrebno....

Sve što sam čitao na netu i što piše u uputstvu za instalaciju palo u vodu...

Ispao sam onaj magarac u crtaću duška dugouška.

Ovako sam mogao i ja da uradim i da sačuvam razliku u ceni i ugradnji.

Zvao sam i ovlašćeni midein servis i oni kažu da je to sve ok. Javio mi se neki inženjer i kaže nemaš frke, to je nekad bilo da mora tako i tako. Ove sad nove nemaju tih potreba.

Bolje da ništa nisam čitao i da sam samo klimao glavom lakše bi mi bilo.

Sama klima je lepog dizajna i breezless mode je interesantan. Imaš utisak da klima ne radi, a opet hladi. napolju 40° a u kući lagano 23° posle sat vremena rada klime.

Videćemo vremenom kako će to raditi, pa ću podeliti još neka iskustva.

Pogledajte prilog 500503

Super što si napravio profil da meni odgovoriš tako mudro. Baš si se potrudio. Hvala ti na tome.
Isti problem sam imao, ali im ja izvadim upustvo i pokazem sta u njemu pise, da bi mi se na kraju ovlasceni serviser naljutio i bukvalno odbio da je ugradi, a ovlascen je od strane prodavnice.
Nije htio da mi napismeno da da je odbio ugradnju, tako da sam izgubio dodatne tri godine garancije, ali nijesam bio tu ni kada se kupovala ni kada se ugradjivala, a zurilo mi se. Na kraju sam pozvao nekog ko je stavio i ugradio kako treba, lupio pecat i potpisao. Trenutno sam u pisanju dopisa da mi odobre dodatne tri, jer sam istog momenta kontaktirao radnju i rekao im situaciju da je njihov serviser odbio ugranju.
Slazem se sa @srkiller -om, znaces zimi. Ali ja vama ne mogu objasniti niti prepricati njegovu pricu ubjedjivanja da treba kratka instalacija, kao te cijevi se motaju, ostace kompresor bez ulja, trba dopunjavati freon i to se placa, prosula se prica da treba 3m instalacije od kako je Gree dosao na trziste, itd….. 🤣

Zdrav razum nalaze da ih izbacis napolje naglavacke ako se prave pametni. Decenijama se prave ludi, prvo je bilo za duplo izolovanje cevi i vakuumiranje pa polozaj pa proveravanje i dopunjavanje (bez vage), dokle bre vise.

Za Midea ne pise https://www.bigbang.rs/files/files/midea-garantni-list.pdf da traze neki njihov servis
.NAPOMENA za klima uređaje:Neophodno je da uslugu montaže klima uređaja izvrši servis ovlašćen za tu vrstu delatnosti, u skladu sa propisanim standardima na teritoriji Republike Srbije.
Imaju neki spisak servisa ali to ne znaci da ne moze bilo koji drugi registrovan za tu delatnost.

Kod nas je malo to komplikovanije. Osiguravajuca kuca sklapa ugovor za fabrikom i sa nekim prodavnicama i daje tu mogucnost, tako da dodatna garancija zavisi od mjesta gdje je kupis. Nije na primjer kao Gorednje, gdje je svuda 5 godina.
Prodavnica gdje si kupio klimu, salje podatke osiguranju, a onda ti unisis tvoje radi potvrde i garancija ne vazi za sve modele klima uredjaja, vec za odredjene.

Jesi sherovao mozda klima app nekom drugom unutar domacinstva/porodice?

npr:
Pogledajte prilog 500633

@FULLSOUND
Jesi ti pogledao malo recenzije, unazad godinu dana, tog servisa "servis cool" iz Kragujevca, jel' da?

Ovo ti pisem zbog najvece crvene zastavice koju si pisao u svom postu, i ne to nije razmak unutrasnje od plafona...
Nego u vezi duzine bakarnih cevi... videces i sam, tj. cuces, zimi... o cemu ti pricam.
Mozda budes i zadovoljan ako ne znas za razliku, ne znam... ali sve mislim da bas i neces biti, tj. da ce biti kiselo grozdje na zimu...

I koga si to zvao posle, kao 2nd ovlascenog servisera, da nije mozda sajt mideaklime.rs?
Nisam, nije ni bilo potrebe za to. Mislim da bi se vidjelo pod sheranim uredjajima...
U principu sve normalno radi ako je uklonim sa neta.

Nazad
Vrh Dno