Šta je novo?

Microsoft Windows 8 Pro upgrade za 14,99$

dEXE

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2001
Poena
755
Microsoft Windows 8 Pro upgrade za 14,99$, za legalne i nelegalne, sta i kako... :)

Ukoliko zelite, do 31. 1. 2013. godine mozete kupiti Windows 8 Pro upgrade za 39,99$, pri tome imate mogucnost za dodatni popust od 25$ ukoliko ste od 2. juna do 31. januara sledece godine kupili PC sa Windows operativnim sistemom...
Inace retail cena Windows 8 Pro-a je 139$.

Dakle, sumirano, bez ikakvih uslova mozete kupiti legalni operativni sistem Windows 8 Pro za 14,99$, i apgrejdovati svoj postojeci sistem XP, Vistu ili Win 7 (legalan ili ne - daz), ili instalirati Windows 8 Pro iz pocetka bez prethodno instaliranog OS-a, i sve to na sledeci nacin...

btw, ukoliko radite upgrade sa sledecih OS-ova, evo sta ce Vam ostati posle instalacije "osmice":
Windows 7: settings, files and programs
Windows Vista (SP1): settings and files
Windows XP (SP3): files only

Prvo, idite na http://windows.microsoft.com/en-US/windows/buy
kliknite na Download Pro, i skinucete Windows8-UpgradeAssistant.
Mozete ga pokrenuti i proveriti da li imate mogucnost za upgrade, ali na njega cemo se vratiti kasnije...

Sada idite na http://www.windowsupgradeoffer.com/sr-Latn-RS
da bi ste dobili dodatni popust od 25$.
Registrujte se, tako sto cete dati podatke, "kao" da ste kupili PC ili Notebook sa Windows OS-om posle 2. juna...
Za brend recimo stavite Ostalo; prodavnica, Comtrade, WinWin ili neka druga; naziv modela PC ili nesto drugo; datum kupovine bilo kad od 2. juna do sada...
Kad zavrsite registraciju (nema provere), dobicete promotivni kod na mail (ili ga mozete videti u sekciji Moja porudzbina)...
"Uskoro ćete primiti poruku e-pošte sa ličnim promotivnim kodom koji vam omogućava da dobijete specijalnu promotivnu cenu za digitalno preuzimanje operativnog sistema Windows 8 Pro."
Neki kazu da se pri tome trazi verifikacija tako sto vam se trazi originalan win serijski, ali meni nista nije trazeno.

Sada se vratite na UpgradeAssistant, popunjavajte polja sve kako treba, naravno sa pravim podacima, kupovinu mozete izvrsiti kreditnom karticom, dakle na ekranu posto upisete broj kartice, dobicete ekran za potvrdu kupovine.
Na njemu ce biti polje za promo kod, tu prekopirate kod koji ste prethodno dobili mailom, i kliknete Apply dugme, cena ce se automatski sa 39,99$ spustiti na 14,99$.
Kliknete finish i izvrsite kupovinu.
Dobijate serijski broj Vaseg Windows 8 Pro-a.

Nakon toga krecete da skidate fajlove za upgrade, oni se smestaju u temp folder ESC folder na C particiji, i posto zavrsi skidanje, dekripciju i verifikaciju, nudi vam instalaciju odmah, naknadno sa desktopa ili ono najbolje da napravite bootabilan medijum, flash ili ISO fajl... Sve ostalo je vasa volja kako cete sacuvati instalacione fajlove i apgrejdovati vas sistem na Win 8.

Da biste besplatno dodali i Windows Media Center Pack for Windows 8 Pro, idite na
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/feature-packs
i upisite vas mail u box za to i dobicete kljuc na mail (mozda ne istog trenutka)...
"For a limited time, get Windows 8 Media Center Pack for free"

To je sve bilo u vezi Upgrade-a na Win 8, dakle vazno je da ste dobili legalan windows za 1200 din.
Na sledeci nacin mozete pomocu dobijenog kljuca uraditi "clean install", bez prethodno instaliranog nekog drugog OS-a (ovo nije isprobano):

It just requires a simple registry edit to activate OR you can add the cfg file to the iso and it allows you to skip to lic key altogether during installation, and you add it later manually.
Install it and after install do this:

1. open regedit

2. search this: HKEY_LOCAL_MACHINE/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Setup/OOBE

3. Change "MediaBootInstall" from "1" to "0"

4. open cmd with admin privilegies

5. tipe this: slmgr /rearm and hit enter

5. restart pc/laptop etc.

6. again open cmd with admin privilegies

7. then install your key with these commands:

7a. slmgr /ipk XXXX-XXXX-XXXX-XXXX and hit enter

7b. slmgr /ato and hit enter

This will activate it with the upgrade key without having prior install,
or as i said simply ad the ei.cfg in Sources folder to the iso prior to installing:

[EditionID]
Core
[Channel]
Retail
[VL]
0

You can replace Core with Pro or Enterprise (or leave blank to select the edition), Retail with OEM, and VL with 1 (for true). Once that has been taken care of, you need to create a bootable Windows 8 ISO image again.
Once you have created and burned the ISO image, you can run the installation from it. When you get to the product key screen simply skip it when it appears.

Poslednja izmena:
Svaka cast za upustvo, radi. :) pokusao sam prvo preko Chrome, trazio mi je serijski broj. posle sam probao preko IE, nije trazilo, i dobio sam kod. :D

Svaka cast za upustvo, radi. :) pokusao sam prvo preko Chrome, trazio mi je serijski broj. posle sam probao preko IE, nije trazilo, i dobio sam kod. :D

Da, nekima je proradilo za popust preko IE-a, meni je radilo i u Chrome-u... Ko zna kako oni to biraju, moguce da na neki nacin gledaju da li ti je win aktiviran ko zna, a meni jeste, by daz :)

Meni i na IE trazi serial :S

Uradio sam sad i za brata, i on dobio kod bez provere. Ako nesto znaci, za datum sam stavio 21. Jul, WinWin. :)

Probao Chrome, Firefox i IE9, nece :(

Probao Chrome, Firefox i IE9, nece :(

Trazi ti serijski? Meni je odmah izbacio kod, nista me nije pitao... Koji os imas, jel aktiviran daz-om ili na neki drugi nacin, jel radis regularni update sistema?
Uopste mi nije jasno kako odlucuje kome trazi a kome ne...
Check Meijer Ad and Walgreens Ad.

Nema veze ni zemlja odakle se pristupa, jer meni je regularno proslo iz Srbije...

Poslednja izmena od urednika:
Ako sta znaci, meni je win 7 original...

Win 7, DAZ, se redovno update. Daj onaj kome radi sve, nek mi odradi jos jedan kljuc visde, ne kosta ga nista

Ako tako izvrsim upgrade, jel mogu posle na jos 1-2 racunara da izvrsim upgrade sa taj cd-kay?
I meni trazi verifikaciju ali meni nije genius windows, ne znam ni odakle mi...ne pise ni da je aktivran .... :D

Poslednja izmena:
Ako tako izvrsim upgrade, jel mogu posle na jos 1-2 racunara da izvrsim upgrade sa taj cd-kay?
I meni trazi verifikaciju ali meni nije genius windows, ne znam ni odakle mi...ne pise ni da je aktivran .... :D

ne mozes, jedan kljuc za jedan racunar, pretpostavljam da nece dati da nadogradis i drugi sistem...
ako je genuine mora da ti pise da je aktiviran...
jedino ako nisi instalirao neki precracked na ko zna koji nacin...

ali s obzirom da serbiadiablo ima original, izgleda da nije do toga...

moze 5 na 1 nalog tako su rekli :)

Prodajem popuste od 25$ za kilo cevapa :)

pogresio si temu, za to sluze oglasi :)

I da dodam, ukoliko neko ne zna sta radi, bolje da ne radi, tj. ne snosim nikakvu odgovornost ukoliko se nekome nesto ne svidja ili im ne odgovara ili ne radi nesto...
Preneo sam iskustvo, pa kome pomogne, pomogne...

Kod mene ne prolazii, probao sam nekoliko browsera.
Za windows stoji da je da je aktiviran.

Meni preskoci tu validaciju i samo je stiklira, mislim da to ima neke veze sa aktiviranim windowsom, ili kombinacijom hardwera i aktivacije...
Koristim modovan bios, tako da ne koristim loader, mozda na neki nacin i to validacija proverava, pa da li se slaze SLIC i sertifikat sa hardware-om, tako da tu mozda MS pravi razliku...

Da li ikad kod windowsa moze nesto da prodje bez prckanja po regeditu?!
:D

i ja imam modovan BIOS i odgovarajuci SLIC pa ne pusta

Microsoft Windows 8 Pro upgrade za 14,99$, za legalne i nelegalne, sta i kako... :)

Sada idite na http://www.windowsupgradeoffer.com/sr-Latn-RS
da bi ste dobili dodatni popust od 25$.
Registrujte se, tako sto cete dati podatke, "kao" da ste kupili PC ili Notebook sa Windows OS-om posle 2. juna...
Za brend recimo stavite Ostalo; prodavnica, Comtrade, WinWin ili neka druga; naziv modela PC ili nesto drugo; datum kupovine bilo kad od 2. juna do sada...

Da li u ovom koraku ukucavamo prave podatke,
Da li je moguce dobiti serijski broj na jednom PC a koristiti ga na drugom, naravno samo jednom. (na prvom ga ne bih ni instalirao)

Ja upravo uzeo još jednu licencu po sistemu "uzmi ćero obe, neće da se baci", registraciju odradio iz virtuelne mašine sve prošlo bez problema, Win 7 je bio u trial modu. Usput nije potrebno čačkanje po registry bazi kad se radi čista instslacija, samo se ubaci ključ, sve prolazi glatko.

Da li u ovom koraku ukucavamo prave podatke,
Da li je moguce dobiti serijski broj na jednom PC a koristiti ga na drugom, naravno samo jednom. (na prvom ga ne bih ni instalirao)

Mislim da moze, kod za popust nije bitno gde dobijes, samo sto moze jednom da se iskoristi... a licne podatke ja dam prave, sem da sam kupio pc i gde, za to sam dao neke preporuke :)

Ja upravo uzeo još jednu licencu po sistemu "uzmi ćero obe, neće da se baci", registraciju odradio iz virtuelne mašine sve prošlo bez problema, Win 7 je bio u trial modu. Usput nije potrebno čačkanje po registry bazi kad se radi čista instslacija, samo se ubaci ključ, sve prolazi glatko.

Pa jesi li ga progurao preko tog Win7 u trial modu ili iz boot-a, na praznu particiju, nije mi bas najjasnije?
ako si na praznu, jesi li uneo kljuc kada te je pitao pri instalaciji, jer bez dodavanja ei.cfg ne moze se zaobici dijalog za unos serijskog?

Napravio butabilni fleš, uradio secure erase SSD-a, inicijalizovao SSD, pokrenuo instalaciju sa fleške, ubacio serijski broj kad je tražio i to je to. Windows evo fercera treći dan bez problema. Sa drugim serijalom ću sutra da "legalizujem" i drugi kompjuter.

Poslednja izmena:
Napravio butabilni fleš, uradio secure erase SSD-a, inicijalizovao SSD, pokrenuo instalaciju sa fleške, ubacio serijski broj kad je tražio i to je to. Windows evo fercera treći dan bez problema. Sa drugim serijalom ću sutra da "legalizujem" i drugi kompjuter.

OK, super onda...

Zasto treba da se radi secure erase ssd-a i sta znaci to pokrenuo si inicialno ssd??

Vrh Dno