Jes x64Jel to x64? Čini mi se da se neko i ranije žalio na memory leakove, ja sa 32-bitnom nisam imao takvih problema.
Na Visti se vrti oko 2GB koliko god je ne gasio, a nisam je gasio i po dve nedelje.Pod Vistom se događa ista stvar, ali to je normalno. Operativni sistem drži u memoriji stvari koje se češće koriste jer smatra da je ima dovoljno na raspolaganju.
a druga koja mi najvise i smeta je ispis fonta. Najvise mi odgova font kao u XP-u sa clear type na off, a ovde sta god da sam pokusao nisam uspeo dobijem nesto priblizno. Ovaj u winu 7 mi je nekako previse sitan i mutan.
Ja Control Panel držim sa ikonicama, ne znam šta ti je konkretno u njemu problem.
Opera, jdownloader i aimp u tom trenutku. Iste programe koristim na oba sistema, tako da su uslovi identicni...Zavisi naravno od toga šta držiš u pozadini, ali meni recimo Win7 koristi manje rama pod sličnim uslovima kao u Visti, a radi već nedelju dana bez restarta.
Meni uopste nije jasno sta vise drvite sa Control Panelom, totalno nebitno kako su rasporedjene ikone tamo.
U svakom slučaju, Windows 7 je na pravom putu da postane novi etalon za funkcionalnost i vizuelni identitet operativnih sistema, u to više nema sumnje.
Vista je danas ono što je nekad trebalo da bude i takva je poslenjih godinu dana, ko to ne vidi, taj je slep kod očiju. Mene realno zanima koji su argumenti da ja uopšte sa Viste prelazim na W7? Šta je to toliko bolje? Za ljude koji su do sada koristili XP razumem zašto su oduševljeni, pa me njihovo mišljenje i ne zanima 🙂
Zanimaju me testovi sa performansama za Vistu x64 i Win7 x64.
Performanse su približno iste, zauzeće hard diska i memorije je sasvim blago smanjeno, boot je malčice ubrzan, ali je i dalje tragično spor kada se uporedi sa Mac OX X i Ubuntuom. Meni lično su se dopale neke sitnice, kao što je recimo mogućnost da se iz Sedmice napravi image Windows particije i po potrebi vrati bez potrebe za korišćenjem nekog drugog softvera za tu namenu. Pretežno su unapređenja u W7 ustvari samo izbacivanja nekih loših stvari iz Viste.
Moj prijateljski savet ljudima koji razmišljaju o prelasku na Windows 7 bi bio otprilike ovakav:
- ko tera piratski Win XP, neka pređe na piratski Win 7 ako ima hardver za to.
- ko tera piratsku Vistu, može kako hoće, razlike između ova dva OS-a su manje nego između Win 2000 i XP.
- ko tera legalni XP ili Vistu i razmišlja da kupi Win 7 neka sačuva svoje pare i ne prelazi.
- ko hoće OS koji stvarno donosi novosti i unapređenja neka zaboravi na Windows.
XP Mode also enables you to use peripherals (such as older scanners and multifunction devices) that are not supported by Windows 7; you can run them in XP Mode and save the output to locations accessible to both XP Mode and Windows 7
When you install programs into XP Mode, they are automatically published to the Windows 7 Start menu, so you can run them in separate windows on the Windows 7 desktop, or in full-screen, or within the Windows XP VM desktop. Virtual PC 2007 must run Windows XP programs within the Windows XP VM desktop.
You must manually configure Virtual PC 2007 to run Windows XP - this is not necessary with XP Mode.
You can move your mouse freely between XP Mode and the Windows 7 desktop - with Virtual PC 2007, you must click within the window to capture the mouse cursor, then press the right alt key to release your mouse to return to the Windows 7 desktop
VPC 2007 cannot use USB mass storage devices – XP Mode can use USB mass storage devices.
VPC 2007 runs Windows XP as a VM very poorly (slow CD-ROM access, etc.) unless you install VPC 2007 extensions. XP Mode does not require you to install extensions.
XP Mode automatically integrates the Windows clipboard, printers, drives and smartcards at startup, and you can also also selectively disable and select whether to enable at start up (default).
E pa Boga mi danas sam morao da ga restartujem, zauzece se popelo na 3.4GB i sve je pocelo poprilicno da laguje :wall:Za sada nemam problema sa time, iako je veliko zauzece sve radi normalno, jos uvek nisam imao potrebe za restartom.
samo na po par sec, mada i to ubija 🙁Ja imam veliki problem sa fontovima na CRT monitoru. Ako je Clear Type ukljucen onda su slova debela i mutna, boli glava. A ako iskljucim Clear Type onda su slova tanka i krzava. Velika razlika u odnosu na XP. I jedno i drugo je skoro ne prihvatljivo koliko je lose.
Na TFT monitoru sa DVI nemam takvih problema. Sa ukljucenim Clear Type-om slova izgledaju sasvim prihvatljivo.
I jos jedna stvar, hoce win7 da se zaglupi ponekad na 2-3 minuta i nista ne reaguje. Samo mis mogu da pomeram i nista vise. Kad dodje sebi onda nastavi najnormalnije. Bas kao kod ovih japanaca samo malo duze traje....
samo na po par sec, mada i to ubija 🙁
^
samo si preskočio najvažnije 😉
samo na po par sec, mada i to ubija 🙁
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari