Šta je novo?

Microsoft Surface

Nisam, ima 16GB 🙂 - čak je bila i tužba protiv MS-a zbog toga.

Evo imaš ovde sve zvanično objašnjeno od MS-a.

Po MS-u Surface od 32Gb ima 16GB slobodno, a onaj od 64GB ima 45Gb slobodno.

Naravno, čim ga inicijalizuješ sledi update pa će i mesta biti nešto manje 🙁

Hteo bih da mozda uzmem neki tablet da ispobam windows 8 na tabletu.. pa sad nesto gledam da li je pametnije uzeti surface rt za 350e (32GB) ili Acer W500/510 i roknuti mu win8 i android.. on je takodje oko 300e..

Ima prednosti uzeti tablet sa punokrvnim Windows-om i x86 cpu-om, ali kontam da ti Android na x86 platformi nece biti od puno koristi.

Ima prednosti uzeti tablet sa punokrvnim Windows-om i x86 cpu-om, ali kontam da ti Android na x86 platformi nece biti od puno koristi.

Pa nzm kako radi, ali u sustini, ja sam zadovoljan i sa windowsom 8, tako da nemam neku potrebu da moram da imam android.. Samo nzm kakav je kao uredjaj, izuzetno je redak kod nas..

Win rt nema nigde da se skine zvanicno. Jedino da ga neko sa xda ripuje sa surfacea pa napravi neki rom koji moze da se flashuje na Android spravu.

Win rt nema nigde da se skine zvanicno. Jedino da ga neko sa xda ripuje sa surfacea pa napravi neki rom koji moze da se flashuje na Android spravu.

To je bila i poenta price.. Znaci dok se ne pojavi neko ko ce napraviti sve to, od takvog posla nema nista..

Po MS-u Surface od 32Gb ima 16GB slobodno, a onaj od 64GB ima 45Gb slobodno.

Naravno, čim ga inicijalizuješ sledi update pa će i mesta biti nešto manje 🙁

Da ali postoji i MicroSD slot, mada se u principu slažem trebali su drugačije rešiti, ovakve reakcije su predvidive

Pa nzm kako radi, ali u sustini, ja sam zadovoljan i sa windowsom 8, tako da nemam neku potrebu da moram da imam android.. Samo nzm kakav je kao uredjaj, izuzetno je redak kod nas..

Čini mi se da Samsung XE500 ima u CT-u

Čini mi se da Samsung XE500 ima u CT-u

99 999 rsd . . 😀 Mng volim ove cene.. 😀 I zasto nikad nemaju da vrate dinar??? 😀

salim se.. Ne ipak je ovo skupo, msm ok nigde nema jeftinije, ali isreno ne vidim ko ce kod nas (normalan) dati 900e za ovo.. Adekvatna zamena za laptop (desk) nikad nece biti, a kao tablet je ok, tako da nzm, stvarno su ovi uredjaji stvorili neku kategoriju specificnu..

edit:
eheheh pa nisam lepo obratio paznju, pa oni nisu normalni, pa onaj acer w500 je boljji uredjaj od ovog sa atomom, oo Bozeee.. jos ja tripujem sigurno je makar i3, kad ono gedora, atom na 1.8, ma ajde.. Ja bi svakom kupcu davao vaucer za lekarski pregled, ko za ovo da pare taj nije cist.. :S: :wall:

Poslednja izmena:
99 999 rsd . . 😀 Mng volim ove cene.. 😀 I zasto nikad nemaju da vrate dinar??? 😀

salim se.. Ne ipak je ovo skupo, msm ok nigde nema jeftinije, ali isreno ne vidim ko ce kod nas (normalan) dati 900e za ovo.. Adekvatna zamena za laptop (desk) nikad nece biti, a kao tablet je ok, tako da nzm, stvarno su ovi uredjaji stvorili neku kategoriju specificnu..

edit:
eheheh pa nisam lepo obratio paznju, pa oni nisu normalni, pa onaj acer w500 je boljji uredjaj od ovog sa atomom, oo Bozeee.. jos ja tripujem sigurno je makar i3, kad ono gedora, atom na 1.8, ma ajde.. Ja bi svakom kupcu davao vaucer za lekarski pregled, ko za ovo da pare taj nije cist.. :S: :wall:

A bas ce samsung da postavi normalne cene...Ima ga i za 94.999, i samo da znate da se oko toga treba boriti iz principa... Ja iz radnje ne izlazim dok ne dobijem 1dinara 🙂 Mislim da nisi u pravu sto se tice toga da nece moci da zamene laptopove, kao i ovaj, svi ce preci na vece dijagonale (11.6 - 12.5''), a ovi koji imaju specifikacije ultrabook-a, zasto da ne, evo pogledaj ovog : http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/dell-xps-12 Pa ovo ne samo da moze da ih zameni, nego ce jos bolji da bude zato sto ima mogucnost da bude tablet, 12.5'' u full hd je sasvim dovoljno...
EDIT : Bas me je zanimalo koliko to ovi preteruju sa cenama, otisao sam na gigatron konfigurator, napravio konfiguraciju ovog tableta, i sa win8 pro verzijom cena mi je ispala 71.590... E sad sam ubedjen da ovi bas preteruju sa cenama... Ovo sto ima touch screen fhd 400nits, s-pen , i to sam uracunao sve, ali 95000-10000 nije ni blizu realnog...

Poslednja izmena:
A bas ce samsung da postavi normalne cene...Ima ga i za 94.999, i samo da znate da se oko toga treba boriti iz principa... Ja iz radnje ne izlazim dok ne dobijem 1dinara 🙂 Mislim da nisi u pravu sto se tice toga da nece moci da zamene laptopove, kao i ovaj, svi ce preci na vece dijagonale (11.6 - 12.5''), a ovi koji imaju specifikacije ultrabook-a, zasto da ne, evo pogledaj ovog : http://windows.microsoft.com/en-US/windows-8/dell-xps-12 Pa ovo ne samo da moze da ih zameni, nego ce jos bolji da bude zato sto ima mogucnost da bude tablet, 12.5'' u full hd je sasvim dovoljno...

Dell ima i3 u naaaajslabijoj varijatni, a ovaj ima atom.. Razlika kao dupe i oko.. 🙂 Ja ne kazem da ne moze, uredjaji od 11`` + su neka druga pesma.. Ali ovaj koji je Abraksas naveo ne vredi vise od 600e.. Ako cemo realno I TO sa uracunatim bezobrazlukom..🙂

I da onaj acer o kome smo poceli pricu W500, ima bolji procesor od ovog samsunga, a kosta 300e, pa o cemu pricamo.. a on ima win7, znaci za nekih 30e dobijes legalnu 8-icu.. PLUS msm da ima i bolju grafiku.. A s obzirom da fura amd cpu, mozda je i stedljiviji od ovog atoma.. Ali to mozda, necu da pricam napamet..

Poslednja izmena:
Dell ima i3 u naaaajslabijoj varijatni, a ovaj ima atom.. Razlika kao dupe i oko.. 🙂 Ja ne kazem da ne moze, uredjaji od 11`` + su neka druga pesma.. Ali ovaj koji je Abraksas naveo ne vredi vise od 600e.. Ako cemo realno I TO sa uracunatim bezobrazlukom..🙂

I da onaj acer o kome smo poceli pricu W500, ima bolji procesor od ovog samsunga, a kosta 300e, pa o cemu pricamo.. a on ima win7, znaci za nekih 30e dobijes legalnu 8-icu.. PLUS msm da ima i bolju grafiku.. A s obzirom da fura amd cpu, mozda je i stedljiviji od ovog atoma.. Ali to mozda, necu da pricam napamet..

Jeste cena previsoka, tako da je pametno čekati da svi "igrači" izadju sa ponudom.

Jeste cena previsoka, tako da je pametno čekati da svi "igrači" izadju sa ponudom.

Slazem se, mislim da ce cene padati drasticno, ova platforma tek treba da sazri i da se slegne njeno pozicioniranje na trzistu. Setimo se samo koliko je kostao prvi Android tablet - Galaxy tab, mislim da je bilo oko 700-800 eur ako se ne varam?

Slazem se, mislim da ce cene padati drasticno, ova platforma tek treba da sazri i da se slegne njeno pozicioniranje na trzistu. Setimo se samo koliko je kostao prvi Android tablet - Galaxy tab, mislim da je bilo oko 700-800 eur ako se ne varam?

galaxy tab p1000 7 ako na njega mislis, kod nas je bio 1080e, a u ostatku normalnog sveta oko 800-900.. 🙂

mada ti i nije neko poredjenje.. 😀

galaxy tab p1000 7 ako na njega mislis, kod nas je bio 1080e, a u ostatku normalnog sveta oko 800-900.. 🙂

mada ti i nije neko poredjenje.. 😀

Pa u pravu u, i nije, tab je bio igracka sa telefonskim OS-om, dok ove Win8 masine nude daleko, daleko vise upotrebljivosti. Jos kad im padne cena na neki prihvatljivi nivo, obrisace pod sa konkurencijom.

Pa u pravu u, i nije, tab je bio igracka sa telefonskim OS-om, dok ove Win8 masine nude daleko, daleko vise upotrebljivosti. Jos kad im padne cena na neki prihvatljivi nivo, obrisace pod sa konkurencijom.

Naravno zato ja skoro i ne razmisljam vise o android tabletu.. Ali je cena i dalje pevisoka.. Cak bi isao i na RT varijatnu, ali opet trebalo bi da ove neke slabije Pro varijante dodju na neki prihvatljiv nivo..

Moja slobodna procena je da ce broj prodatis Surface-a fo kraja godine kod nas biti moguce izbrojati na prste - jedne ruke.

A ukupno u narednih godinu dana do 100 komada, pod pretpostavkom da mu padne cena na 500-600 evra.

Sa druge strane, nadam se da ce touch monitori od 20+ inca napokon sici u narodne mase...

Moja slobodna procena je da ce broj prodatis Surface-a fo kraja godine kod nas biti moguce izbrojati na prste - jedne ruke.

A ukupno u narednih godinu dana do 100 komada, pod pretpostavkom da mu padne cena na 500-600 evra.

Sa druge strane, nadam se da ce touch monitori od 20+ inca napokon sici u narodne mase...

iznenadjujuce je da je Tehnomanija pre jedno 6,7 meseci nudila neki Dell monitor 23``, nije bio los, za neki 20 000 rsd.. A sad kad je aktuelan win8 nigde touch monitora.. 🙂

Slazem se za ove sadasnje cene, ali po ceni od 500-600 evra bi se prodavao znatno ispod cene za takve komponente, i mislim da bi planule sve zalihe.

Drugo je pitanje da li nekom treba i5 na tabletu i da li je iz tog razloga (prebudzenih komponenti) cena opravdana. Kada se pojavi konkurencija sa cenovno pristupacnijim hardverom, i cene ce biti ok.

Ne razumem zasto nekom toliko smeta win na tabletu.. Kao sto ed-hunter jednom rece, bilo bi cool kad bi mogli da nabavimo tablet sa Linuxom.. Nzm zasto se kunete svi toliko u android, ok je sve to da su ga stvarno unapredili narocito u zadnjim verzijama(malo kubure sa decembrom, ali ionako ce smak sveta 😀 ), ali zaista nzm zasto nekom smeta win na tabletu, ae ovaj RT mogu da razumem da je broj aplikacija taj koji koci prodaju, ali za pro verziju sem cene, ja ne vidim drugu manu, i da tu bateriju od 4 sata, realno to je mozda i najveca mana, s obzirom da moj laptop drzi toliko sramotno je da jedan tablet ima toliku autonomiju..
Ali za drugo nesto ne shvatam zasto bi neko toliko vise potencirao na androidu nego na win8.. Izgovori kao sto je imam win na kompu ne treba mi i na tabletu su mi nejasni, valjda najbolje da ukoliko si u mogucnosti stvoris interakciju izmedju sto veceg broja uredjaja koje koristis.. A mng od nas tesko da mogu da pobednu od Windowsa kad su desk i laptop racunari i svakodnevno koriscenje u pitanju...

Stigao Surface RT i iskreno moji prvi utisci su više nego pozitivni, da ne kažem da sam oduševljen, kasnije ću okačiti i fotografije ako nekog zanima

@Air-max
Stigao iz USA - doneo prijatelj. Cena 599$ - 32 GB with Black Touch Cover

@ProMaster
Utisci su za sada baš neverovatni, neke od web aplikacija koje nisam mogao da koristim sada mogu a i samo postojanje miša (strelice) meni mnogo znači. Nisam imao lagova ama baš ni jedan niti bilo kakvih problema funkcionalnih. Multitasking radi odlično ali baš odlično. Razmišljao sam taksativno da navodim gluposti koje su navodili u raznim recenzijama ali me iskreno mrzi i nema nikakvog efekta. E sad opširnije - sutra. Pitajte šta vas interesuje i staviću par fotki. Stigao mi danas i momo12 pa mi nedostaje ruku 🙂

@Air-max
Stigao iz USA - doneo prijatelj. Cena 599$ - 32 GB with Black Touch Cover

@ProMaster
Utisci su za sada baš neverovatni, neke od web aplikacija koje nisam mogao da koristim sada mogu a i samo postojanje miša (strelice) meni mnogo znači. Nisam imao lagova ama baš ni jedan niti bilo kakvih problema funkcionalnih. Multitasking radi odlično ali baš odlično. Razmišljao sam taksativno da navodim gluposti koje su navodili u raznim recenzijama ali me iskreno mrzi i nema nikakvog efekta. E sad opširnije - sutra. Pitajte šta vas interesuje i staviću par fotki. Stigao mi danas i momo12 pa mi nedostaje ruku 🙂

Nista vise, za sad neka je sa srecom.. 🙂 Pa kad budes imao nesto da kazes, kazi.. 😀

Samo da ubacim par fotki

WP_000046.webpWP_000047.webp

Mene jako zanimaju utisci, posto sam se bas naprzio na Surface Pro 128 GB, kada se pojavi. Jest da ce se razlikovati, ali opet, ako su ljudi zadovolji sa RT onda Pro mora da bude samo bolji, nikako gori.

Microsoft (barely) sells a million Surface units

If you’re Microsoft, January can’t end too soon. The company’s Surface RT is taking a battering from the iPad, selling one million of the tablets during the holidays. According to one Wall Street observer, the consumer-oriented tablet has two strikes against it: being compared to Apple’s product and too little retail exposure.

The one million figure is less than half of the two million units previously forecast by UBS analyst Brent Thill. In December, IHS iSuppli projected Microsoft would sell just 1.3 million units of the Surface RT…

“Surface RT is a consumer device with sales suffering from the difficult iPad compare and narrow distribution,” Thill told investors Monday (via Cnet).

In December, a day after ad network Chitika announced the Surface had just 0.13 percent of tablet traffic, came news Microsoft would expand its retail presence, selling the tablet at Best Buy and Staples. Previously, the Surface was available only at Microsoft’s nationwide stores.

Of course, it didn’t help that Microsoft insisted the Surface match the iPad’s price. The pricing was a bit of faulty logic brought about by dreams of retaining PC profits in a tablet age.

For Microsoft, the hope now is for its tablet dreams to limp along until later this month, when the Surface Pro will finally be released. Unlike the RT, the Pro will run all Windows applications, including the firm’s latest Windows 8 offering.

Additionally, the Surface Pro will more likely catch the eye of Microsoft’s core audience: the enterprise.

By the way, Microsoft is“actively investigating” a Surface RT jailbreak.

Noting the Surface Pro has a more promising future, Thill expects Microsoft will sell 2.5 million Surface devices by June, when the company’s fiscal 2013 concludes. The analyst further expects sales of up to eight million Surface tablets for fiscal 2014.

David Pogue of The New York Times was in a hotel room where Microsoft gave a few reporters an early look at the Surface Pro. He felt it was a game-changer:

But even if the Surface Pro is not strictly a laptop killer, it nonetheless changes the game. It’s a machine nobody’s built before, and it should get a lot of imaginations whirring.

For now, it looks as if the Surface Pro is, conceptually and practically, a home run. For thousands of people, it will be an ideal mobile companion. It will mean the end of the daily question: “Hmm, should I take my laptop or my iPad?”

Hopefully, Microsoft learns a lesson from the blip known as the Surface RT.

Like RIM, which thought it could duplicate a successful brand in the enterprise into an iPhone killer in the consumer sphere, anyone who believes they can come from enterprise sales to beat Apple in consumer sales is certifiable.

The consumer tablet race is between just two players: Apple and Samsung. All other entries will simply be road-kill.

http://www.idownloadblog.com/2013/01/14/surface-sells-1m/

Nazad
Vrh Dno