Šta je novo?

Microsoft Surface 3

tolero

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2011
Poena
260
Danas je predstavljen Surface 3 , sa full win 8.1. Za razliku od ranijih Surface modela koji su dolazili sa winRT sistemom ovaj dolazi sa windows 8.1 kao i stariji brat Surface pro 3 .

Microsoft Surface 3 specs

Screen size 10.8 inches
Screen type ClearType Full HD Plus Display
Resolution 1920 x 1280
Pixel density 210 ppi
SoC Intel Atom x7-Z8700
Type Quad-core
Speed 1.6GHz (with Intel Burst up to 2.4GHz)
GPU Intel Gen 8
RAM 2GB / 4GB
Storage 64GB / 128GB
Expansion microSD
Camera 8MP autofocus
Flash None
Front-facer 3.5MP
Battery 10 hour
OS Windows 8.1 (with Windows 10 upgrade coming)
Bands LTE version not due until June
SIM type n/a
Bluetooth Bluetooth 4.0
WiFi 802.11 a/b/g/n/ac
NFC None
Infrared None
Sensors Ambient light sensor / proximity sensor / accelerometer / gyroscope / magnetometer
Build Magnesium alloy with ceramic finish
Size 267 x 187 x 8.7mm / 622g

Microsoft's Surface 3 is a $499 tablet that could be a full Windows laptop

Microsoft reveals Surface 3 with Windows 8.1, starting at $499 and on sale May 5

Poslednja izmena:
Taj cherry trail procesor, odnosno soc, ima samo malo bolje performanse u odnosu na bay trail, sa istom frekvencijom i istim brojem jezgara. Trebalo bi videti kakve su grafičke performanse i potrošnja, ali je cena previsoka i to sa samo 2gb memoeije. Sigurno ima jako dobar displej, ali ipak ispada da se plaća velikom delom sam brend

Meni je interesantno, koliko će koštati tableti i noutbukovi sa tim novim procesorom, ali od manje premium brendova sa lošijim displejem i drugim uštedama u u proizvodnji

Poslednja izmena:
Taj cherry trail procesor, odnosno soc, ima samo malo bolje performanse u odnosu na bay trail, sa istom frekvencijom i istim brojem jezgara. Trebalo bi videti kakve su grafičke performanse i potrošnja, ali je cena previsoka i to sa samo 2gb memoeije. Sigurno ima jako dobar displej, ali ipak ispada da se plaća velikom delom sam brend

Meni je interesantno, koliko će koštati tableti i noutbukovi sa tim novim procesorom, ali od manje premium brendova sa lošijim displejem i drugim uštedama u u proizvodnji

Cena je previsoka u odnosu na sta? ipad koji ima slabiji hardver i inferioran softver? Android tablet-igracke? Ovo je pravi racunar, a kosta isto kao i te igracke, sta je tu skupo?

http://www.anandtech.com/show/9219/the-surface-3-review/10
The $599 model bumps that to 4 GB of memory and 128 GB of storage. It is not inexpensive. Add in the keyboard for another $130 and the Surface 3 is getting close to the pricing of the ASUS UX305, which has a lot more performance available. The pen is another $50 on top.
Cena je previsoka u odnosu na sta? ipad koji ima slabiji hardver i inferioran softver? Android tablet-igracke? Ovo je pravi racunar, a kosta isto kao i te igracke, sta je tu skupo?
U odnosu na ovo
http://www.microsoftstore.com/store...-Signature-Edition-Laptop/productID.313303100

Ovo stvarno nema smisla, poredite cene 13.3" -14" ultrabook-ova od >1.2kg sa 10.8" tabletom težine 622g. Kakve to veze ima?

Tako isto možete pitati nekog ko je kupio iPhone 6 ili SG S6 što nije kupio iPad/Galaxy Tab 10.8, to mu dođe isto, zar ne?

Cena Surface 3-ke jeste jača, ali se meni sviđa, pogotovu ona 4GB/128GB verzija.

Mada biće verovatno uskoro dosta zanimljive konkurencije sa Core M procesorima, kao što je Dell Venue 11 Pro:

http://www.dell.com/us/business/p/dell-venue-11-pro-7000-7140/fs

Core M procesor, 8GB ram i pravi M.2 SSD (do 256GB) umesto eMMC modula, to je pravi tablet za posao. Pritom uz Venue ide 8.1 u Pro verziji, a i stylus, tastature i dock su nešto jeftiniji, tako da može vrlo brzo da se izjednači sa Surface 3 po ceni, a ima bolje performanse.

Samo je ovo sve teoretisanje, kod nas ne videh da iko uvozi/distribuira MS Surface ili Dell Venue tablete.

Poslednja izmena:
Pa ovaj lenovo je vise hibrid, a uzeo sam ga za poredjenje zato sto je cenovno blizu a jaci po karakteristikama.

Imaju i neki asusi triobook koji je android tablet a sa dock-om (tastatura) windows masina.. Nije bas poput ovog, ali pojavice se skorije..

Mada je po meni to neupotrebljivo kao pravi racunar (previse je malo), tako da je i android dovoljan za tablete.

Kod Yoge 3 ne može da otkači tastatura, samo da se preklopi da liči na tablet, a ne mogu da zamislim koliko je lepo držati 14" tablet od 1.6 kg.

Za ostalo zavisi od načina upotrebe.

Meni je laptop u 90% vremena na dock-u, nakačen na monitor, tastaturu i miša, tako se ne razliku od desktop mašine. Onih 10% vremena kada ga negde nosim za to što ga tada koristim bi mi bio praktičniji Dell Venue 11 nego klasičan laptop, a i dosta lakši.

Zadnjih par godina na odmor nisam ni nosio laptop kao ranije, samo tablet - za tih pola sata-sat preko VPN-a dnevno nemam nameru da vučem laptop i njegov adapter, dovoljni su mi tablet i mali usb miš nakačen preko OTG-a.

Pritom je Android dosta ograničen, isto kao i iOS po pitanju poslovnog softvera. Ja sam čvrsto odlučio da nabavim neki 10" tablet sa 8.1 Pro, koji ću moći da učlanim lepo u domen, instaliram sve alate koji mi trebaju i da više ne razmišljam da li da vučem laptop sa sobom ili ne kad negde idem.

Surface 3 za sada mi se čini kao najjeftinije prihvatljivo rešenje (u varijanti sa 4GB ram i 128GB eMMC-a), ali mi se Dell Venue 11 Pro ipak više sviđa.

Poslednja izmena:
Razumljivo. Svako ima svoje potrebe i po njima se orijentise. Meni licno tablet sluzi samo kao zanimacija za poneku knjigu/strip isl. Probao sam da radim office na njemu (10" je, nema veze sto je android, kucanje je kucanje) - sitno mi je.

Zato mi je laptop trenutno prava varijanta - licno ne volim sitnise kao sto su tableti - stalno se plasim da ga ne slomim/ispustim isl.. Ali robusniji laptop? No worries.

Meni se toliko dopada ovaj 2 u 1 da mi ne bi bilo zao novaca. Jezivo dobro izgleda.

LOL, po kom kursu je 499$ = 82.000 dinara :)

599€ je evropska cena za osnovni model, a po obicaju je za naše ekskluzivno tržište "malo" skuplje :)

Microsoft Surface 3 je odličan tablet, ali nažalost po nerealno visokoj ceni.

Poslednja izmena od urednika:
Trenutno sam u Parizu i imam ponudu za ovaj surface po ceni od 380e nov neotvoren, isplati li se pazariti to.. Da li funkcioniše pen sa Surface a Pro na njemu ?

Trenutno sam u Parizu i imam ponudu za ovaj surface po ceni od 380e nov neotvoren, isplati li se pazariti to.. Da li funkcioniše pen sa Surface a Pro na njemu ?

To je odlična cena , radi pen sa Surface pro 3 modela na običnom Surface 3 , rečeno je to odmah . Koja konfiguracija je u pitanju , koliko ram memorije ?

Osnovni model ima 2gb rama I 64gb skladište. Mislim da se pojavio u Evropi sa prvom cenom od 599e .

Poslednja izmena:
Ta cena je odlicna i za taj osnovni. Zvanicne cene su dosta vise.

Kako u osnovi radi taj atom sa 2 gb rama i 64 gb hardom?
treba mi verzija koja ce raditi sa LTE internetom jedna aplikacija za kucanje faktura na terenu i mail, nista vise, koliko je funkcionalan?

Nazad
Vrh Dno