Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Takođe je glupost stavljati cene sa kp i sličnih sajtova gde bilo ko može da lupi bilo koju cenu.
Ne lupaju bas tako cene,nekoliko novih telefona sam na kp kupio,od ozbiljnih ljudi koji se trude da rade kako treba,oni najozbiljniji su obicno i najpovoljniji a vidim da masa ljudi tamo kupuje telefone,verujem da se tu proda vise nego u nasim legalnim prodavnicama,naravno zbog povoljnije cene.

Ali ne možeš porediti na mestima koja nisu prodavnice, već su oglasi, poput kp. Najmerodavnija je bilo koja prodavnica koja ima oba modela, i to nova, ne stara jedan dan ili kako ih već opisuju. To hoću da kažem.

Naravno da je glupost porediti cenu preko operatora i standardnu maloprodajnu cenu. I u Telenoru i u Telekomu postoje i maloprodajne cene, to je već realnije. Takođe je glupost stavljati cene sa kp i sličnih sajtova gde bilo ko može da lupi bilo koju cenu. Elem, kada su u pitanju legalne prodavnice i maloprodajna cena sa regularnom garancijom i fiskalnim računom, primer može biti Winwin. Cena Lumia 640 u Winwin je 23000, Lumia 640XL 30000, A Lenovo K6 30000.
Napomena - Lumia 640XL nemaju više u ponudi, ovo je stara cena.

Otkad nemaju lumia 640xl u win win-u... U Handy je 25000 i imaju je na stanju... Ja sam uzeo 2 komada za PO 20000 kod njih, samo im se posalje zahtev, kad se kupuje bar 2 komada i placa u kesu...

Sto se vip-a tice, evo cena za k6:
Oz9vTio.jpg

Skoro pa 3 * 10800 (400 dinara vise)

I ne vidim kako se mogu porediti Lumia 640/640xl i Lenovo K6...

Za poredjenje imam Lenovo A536 DS / Lumia 640XL DS ako se uredjaji sa razlicitim OS uopste mogu porediti...

Sto se HW tice, veoma su slicni, QC1.3/QC1.2, 1gb/1gb, kamera i baterija su na strani 640xl, ali to ne pokrece telefon... I mogu da kazem da sam zadovoljan i jednim i drugim...

Edit: U WINWINu nemaju cak ni L650 vise...

U Handy je odnos cena, jer imaju oba modela:

L650xl 25000
K6 30000

Sent from mTalk Lumia 640XL

Poslednja izmena:
U Handy je odnos cena, jer imaju oba modela:

L650xl 25000
K6 30000
E o tome pričam - treba naći bilo koju radnju sa MP cenom za modele koji se upoređuju, jedino tako se dobija neka realna slika. Naravno, niko ne sprečava ljude da kupe na kp po nižoj ceni, ali ovo ovo u Hendiju, Gigatronu, Tehnomaniji, Winwinu itd. su cene za legalno uvezene, potpuno nove telefone.:)

A ovde na forumu svi kupuju potpuno nove !
Daj bože da 15-20% ljudi kupuje nove u radnjama. Sve je zo oglas ili operater.

Sent from mTalk

Pa ako ćemo da gledamo beneficirane cene kod operatora uz postpejd paket, realna cena svakog telefona iz mts ponude, od Tesla 3.1 do iPhone 7+ iznosi tačno 1 dinar. :)

Kakva god da je realna cena l640 uskoro će biti nemoguće utvrditi je jer je više neće biti nove na tržištu, tako da se džabe raspravljate. [emoji1]

Lumia 532ds

Kakva god da je realna cena l640 uskoro će biti nemoguće utvrditi je jer je više neće biti nove na tržištu, tako da se džabe raspravljate. [emoji1]

Lumia 532ds

Eh da je samo L640 (kad napisem Lumia 640 mislim samo na onu sa sufix-on XL) nego blo koja Lumia...

Interesuje me da li ce se ikad vise pojaviti neki novi model MS Lumia !!!

Lumia 532ds

Ovde se ne govori o buducnosti, nego o sadasnjosti... A i realno je da se vise ne prodaje, jer je gazi vreme, a postoje troskovi skladistenja...

Pa neki androidi posle godinu dana se povlace iz prodaje, a 640 se zadrzala dugo, sto znaci da vredi...

@deki Dobro me podseti za ovo skaliranje, hvala na tome, jer nikad nisam isprobavao, 640xl mi je bila na 175( preporucena)... Na 150 mnogo bolje radi! Recimo na viberu se desavalo da ucitava stikere, sad nema ucitavanja, odmah su vidljivi...

Poslednja izmena:
Moze pomoc ljudi, Drugar ima lumiu 640 i posle nekih silnih apdejtova mu vise ne radi youtube u browseru a kako mi je rekao aplikacija ne postoji ili radi uzasno ( ne secam se tacno )
da li postoji neki metod tj nacin da se telefon rutuje ili ubaci neki rom kao sto je na androidu (" nikad se nisam susretao sa lumiom oko ovakvih stvari ) Uglavnom ne treba ni to ako ne mora , nego mu je bitno samo da mu prorati taj youtube,.
On je odradio factory reset i dalje mu ne radi youtube

Tesko da ce ti/mu ovde iko pomoci. Ne zato sto ljudi nisu voljni ili ne znaju, nego sto nisi nista napisao o problemu. "posle nekih silnih apdejtova mu ne radi yt u browseru"...:trust: Najbolje da ti drugar sam napise sta je radio sa tlefonom, ili ti umesto njega, pa da se ima od cega poceti...

Moze pomoc ljudi, Drugar ima lumiu 640 i posle nekih silnih apdejtova mu vise ne radi youtube u browseru a kako mi je rekao aplikacija ne postoji ili radi uzasno ( ne secam se tacno )
da li postoji neki metod tj nacin da se telefon rutuje ili ubaci neki rom kao sto je na androidu (" nikad se nisam susretao sa lumiom oko ovakvih stvari ) Uglavnom ne treba ni to ako ne mora , nego mu je bitno samo da mu prorati taj youtube,.
On je odradio factory reset i dalje mu ne radi youtube

Posle silnih nadogradnji mu ne radi YT u pretrazivacu interneta...
Kakvih nadogradnji, OS-a ili programa...
Nece to samo od sebe tek tako a da nista nisi dir'ooo...

@Dzox
Oni koji su znali su batalili malcenje prazne slame i presli na nesto drugo...

Ja sam od onih koji nista ne znaju, nista ne cackam i zamisli sve sem jedne stvati radi savrseno...
Jedino sto mi se ponekad desi da na par sati evenutalno dan nestanu slike kontakta sa plocice "ljudi" i samo se vrte sivi kruzici...

Nisi napisao kako ne radi:
- Vrti a ne pusta klip?
- Ne ucitava stranicu?
- Kad se otvori stranica kresuje i zatvori browser?

Koji Win je u pitanju?

Nece da ucita stranicu...a u pitanju je update OS...win 10....vise mu ne nudi nikakve apdejtove....uradio je factory reset i takodje mu ne daje vise apdejtove

Nece da ucita stranicu...a u pitanju je update OS...win 10....vise mu ne nudi nikakve apdejtove....uradio je factory reset i takodje mu ne daje vise apdejtove

Ja koristim tube HD app, super radi. Sad sam proverio i na edge radi m.youtube.

A koju gresku mu izbaci ili izbaci samo blanko stranicu? Jel ucitava druge stranice? Jel probao da pusti recimo youtube klip sa neke stranice za vesti tipa b92?

Izbaci mu blanko stranicu, ostale klipove u aplikacijama ne vidi...sve ostalo lepo radi

Posto razmisljam opet na win 10 da budem,hoce li mi neko reci koji je najbolji i kako doci do njega,mislim kako sve to instalirati i preko koga...ne razumem se bas najbolje pa ako moze sve lepo da se napise...da razumem...hehehe...hvala

Imam 640xl....hocu win 10...koja je najbolja verzija i kako je instalirati.....eto...pojednostavljeno ako razumete....:)

Odvoj jedan ceo dan za tu paradu. Skineš sa store Upgrade advisor, pokreneš tu aplikaciju i kreneš u akciju. Posle sve ide automatski, samo dugo traje. Kad se prvi put podigne 10-ka, odradi jedan hard-reset i onda nastavi sa nadogradnjom do poslednje.

Stvarno, kako nije sramota ove iy MS. Mogli su lepo da naprave kao na Androidu da telefon sa koriscenjem sve sporije radi, da mora da se cisti smece i da mora HR. A ne ovo na Lumia, telefon svakim danom sve brze radi, ne mora da se koriste glupave app kao CleanMaster i slicne... :D

Au bracala, tvoji sendvici mora da su sa pecenicom..

Pa ima cleanup APP i za 10ku ako ti je do nostalgije. Evo sad updejtujem na 15043, prošli sam morao da preskočim zbog problema sa BT i novih uparivanja.

Zanimljivo, kad ostavim komentar na forum koji prepoznaje OS i Browser, sa Lumia 640xl, prepozna ovo:

9hfh7wC.jpg

Aj mi sad lepo kazi koji je to 15043...kod mene pise da je 10.0.10586.107 e sad,da
li je ovaj dobar,da li treba nesto da updejtujem na bolje ili sta vec?

Aj mi sad lepo kazi koji je to 15043...kod mene pise da je 10.0.10586.107 e sad,da
li je ovaj dobar,da li treba nesto da updejtujem na bolje ili sta vec?
U pitanju su insider bildovi (verzije). Meni se jutros instalirao upravo taj - 15043. Samo, telefon iz nekog tupavog razloga treba da bude podešen na engkeski jezik da bi pronašao download i da bi krenuo da ga skida.

Nazad
Vrh Dno