Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Oprosti, najbolje je da ti napraviš snimak sa tim kašnjenjem od 15 sekundi, pa da vidimo!

Neam pametnija posla, to sam imao volje kad sam jos bio nahajpovan na WM i imao neku nadu, sad stvarno nema potrebe da video dokazima nekog nesto ubedjujem, samo dajem iskrene savete..

Znam sve, samo ja nikad nisam bio za prikrivanje mana, mogu da ih navodim, kao sto sam to uvek radio do sada. Jedino neke stvari, kao sto su kasnjenje prilikom pokretanja aplikacija i to od 45, pa 15 sekundi... To je neprihvatljivo i volim da se takve stvari potkrepe cinjenicama, jer ovako ispada da kasne, a to nije tako... Ranije sam pravio neke snimke, gde se jasno vidi da to nije "bas" tako.

Pogledaj!

[YOUTUBE]JY9UP4mH87U[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]2gmHk3PAy-I[/YOUTUBE]

I komentarisi.

Pogledaj!

[YOUTUBE]JY9UP4mH87U[/YOUTUBE]

.

Pa evo, na tom prvom klipom, minut 2:45, trebalo mu je 5 sekundi da udje u tu poruku.. hoces da kazes da je to prijatno iskustvo? Upravo o tome pricam, sve tako nesto po 5, 3, 4, 6 sekundi kad se skupi, dovodi do ludila..

I opet nije 5 sekundi, inače... Ta L550 je povezana na tre signal, ima upaljen wifi, ali se veza bazirala na 3.se, a signal je očajan...
U svakom slučaju, sa 45 sekundi smo pali na 15, a sad na "5" i to nije tih 5 sekundi, jer ne znaš šta je učitavao sa nikakvim signalom, a pod tim mislim, da u toj privatnoj poruci ima jako puno fotografija, koje se isto učitavaju...
Ne razumem samo što nisi napisao istinu, već samo mračiš postojeće stanje.
I opet da objasnim na drugi način...
Ovo je bio prikaz clio 1.2 , a ne clio sport V6.

Rotkod potopio Borisa lol

Sent from ass

***... WP je daleko od savršenog, ali da je baš "šit nad šitovima" nije. Jeste da je ovo tema L640, pa da ne pravim toliki offtopic, (ne bi li dobio upozorenje pred isključenje), ali ovo je telefon od 699sek (70€),u Švedskoj.
Nije cosworth mašina i što je Dejan rekao za njega i njegov rad: "solidno" !

Vreme je relativna stvar... 5 sek, 15 sek... Samsung, Nexus, Xiaomi, Meizu može da kasni i 50 sek pa ništa, dobra reklama sve to pokrpi.

Lumia 532ds Win10 continum carl zeis 256gb Grand surface

Dok sam bio na isajderu bilo svakojakih zezancija ali valjda je to i normalno ali sad na zadnjem oficijelnom bildu radi besprekorno. Na insajderu sam bio od trenutka kad je ponudio opciju nadogradnje sa 8.1. Sad jednostavno nema potrebe osim za entuzijaste biti na isajderu. Telefon radi kao mina Vajber Skype Facebook a kao pretraživač koristim Edge i Cók cók browser koji poseduje sve što mi treba. Telefon koristim već dve godine među prvima koji su Stigli u Srbiju i ne pomislim da ga menjam za nešto drugo jer mi je baš po meri. WP nije za svakoga i sve je jednostavno stvar ukusa ali sistem radi besprekorno. Svakako moja preporuka za ulazak u svet WP jer sad ima na kp i za 50 € a za dalje sve je stvar ukusa i džepa.

Neam pametnija posla, to sam imao volje kad sam jos bio nahajpovan na WM i imao neku nadu, sad stvarno nema potrebe da video dokazima nekog nesto ubedjujem, samo dajem iskrene savete..

Izvini, ovaj post mi je baš zapao za oko, jer ima još članova koji nemaju pametnija posla, a čak nemaju trenutno ni pomenuti telefon na poslednjoj verziji WM10 i onda daju sebi za pravo da daju iskrene savete !

@greatgonzo
Slažem se sa tobom, za 50-70€ u oglasima, ovaj aparat je bestbuy. ALL AROUND.
Mene je inače kupio i tim što zbog specifičnosti posla kojim se bavim često bude izložen raznim nesvakidašnjim agensima ( masti, lepkovi, hemija....) i ništa mu ne fali. Lako se obriše i idemo dalje :)
Ja stvarno ne vidim neke mane u radu sem problema sa učitavanjem FB i mesendzera, koji umeju da potraju.

Čak i moja klinka od 8 godina više voli tablet na windowsu da koristi nego na androidu, a na 640 sama skida igre i app sa prodavnice, instalira, deinstalira a priča se da je konfuzno, koristi viber da "se gleda sa drugarima" :) itd.
I pored njenog maltretiranja i mog, nikakav restart, zabadanje, ne pamtim ni kad sam ga ugasio poslednji put.
Ispao mi jednom na pločice, oštetila se pozadina. Stavio novu i telefon kao nov. To mu je i bio možda i jedini put da sam mu skinuo bateriju u poslednjih godinu dana.

Poslednja izmena:
ma tel je zverka skoro... ima ga supruga, zaista za 25 eur koliko je placen preko MTS vredi

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Izvini, ovaj post mi je baš zapao za oko, jer ima još članova koji nemaju pametnija posla, a čak nemaju trenutno ni pomenuti telefon na poslednjoj verziji WM10 i onda daju sebi za pravo da daju iskrene savete !

@greatgonzo
Slažem se sa tobom, za 50-70€ u oglasima, ovaj aparat je bestbuy. ALL AROUND.
Mene je inače kupio i tim što zbog specifičnosti posla kojim se bavim često bude izložen raznim nesvakidašnjim agensima ( masti, lepkovi, hemija....) i ništa mu ne fali. Lako se obriše i idemo dalje :)
Ja stvarno ne vidim neke mane u radu sem problema sa učitavanjem FB i mesendzera, koji umeju da potraju.

Čak i moja klinka od 8 godina više voli tablet na windowsu da koristi nego na androidu, a na 640 sama skida igre i app sa prodavnice, instalira, deinstalira a priča se da je konfuzno, koristi viber da "se gleda sa drugarima" :) itd.
I pored njenog maltretiranja i mog, nikakav restart, zabadanje, ne pamtim ni kad sam ga ugasio poslednji put.
Ispao mi jednom na pločice, oštetila se pozadina. Stavio novu i telefon kao nov. To mu je i bio možda i jedini put da sam mu skinuo bateriju u poslednjih godinu dana.

Covek sve to sto si rekao stoji ali uvek je tu jedno veliko ALI...
ALI konkurencija ne spava dok MS skoro godinu dana nije predstavio ni jedan krsten telefon sa pristojnim HW... trziste je prepuno pristupacnih androdida sto "krstenih" sto onih "no name"... recimo meni smeta sto me postoji neka LUMIA sa FHD, sa bar 2GB RAM memorije, sa bar 16GB skladisnog prostora...
Da postoji takav Lumia telefon po pristupacnoj ceni od 150-160E poput Lenovo K6 prica bi sad bila drugacija...

Hteli mi da priznamo ili ne cini se da je vreme polako pregazilo sve postojece Lumia telefone sem serije 950 sa ili bez XL sufiksa...

Lenovo K6 je 280evra u win-win... Daleko od 160 evra

Sent from mTalk Lumia 640XL

@maliabner
Poenta je bila da za oko 60-70€ možeš uzeti skroz upotrebljiv windows telefon. Šta će i kako će biti, to je druga priča.

Sent from mTalk

Budućnost sa Lumia telefone ne postoji, ako se nešto bude pravilo biće to neki drugi brand i sasvim druga cena. Surface da platim nisam lud da dam te pare tako da su alternative samo preći na neki prihvatljiv robot. Za sada neću o tome u opšte da razmišljam jer sam zadovoljan sadašnjim stanjem.

Lenovo K6 je 280evra u win-win... Daleko od 160 evra

Da, kako da ne !!!

U Vip-u uz ugovor na nova 2 tarifi L650 (dok ih nisu povukli iz prodaje) je bio 16.500 RSD, a ja uzeh klincu Lenovo K6 za 10.800 sa sve onom narukvicom koja jelte radi.
Koliko god bio pristrasan ka v10m moram priznati da mi je Lenovo K6 daleko bolji telefon.

Tako da sto se mene tice ti i dalje veruj u cene iz "Halo, Bing i Bina"...

Da, kako da ne !!!

U Vip-u uz ugovor na nova 2 tarifi L650 (dok ih nisu povukli iz prodaje) je bio 16.500 RSD, a ja uzeh klincu Lenovo K6 za 10.800 sa sve onom narukvicom koja jelte radi.
Koliko god bio pristrasan ka v10m moram priznati da mi je Lenovo K6 daleko bolji telefon.

U Telenoru su Lumiama bile napumpane cene,preterali su bas...evo i sad,na kp su nove l650 od 110 evra a lenovo k6 je 210,uvek pogledam tu odnose cena,mislim da su najrealnije.

Da, kako da ne !!!

Nikada ne uzimam preko paketa, iskljucivo za kes. K6 je mozda 10.800, ali koliko izadje posle ugovorne obaveze?

U VIP vidim da je k6 uz Nova 2, 12000+24000=?
U winwin je K6 29.990

Jeste, kad se poredi K6 i recimo Lumia640 xl (koja je u handy 25000) bolji izbor, gledajuci HW je k6. Medjutim dva OS se ne mogu porediti.

U Telenoru su Lumiama bile napumpane cene,preterali su bas...evo i sad,na kp su nove l650 od 110 evra a lenovo k6 je 210,uvek pogledam tu odnose cena,mislim da su najrealnije.

Pa na tim istim oglasima ima i za 155...

@mbcom
Cena uz paket je 12000 kad placas karticom popust je 10% pa izadje 10800... tih drugih 24000 koje si naveo su mi misterija ili si to sracunao kao cenu paketa...

Poslednja izmena:
u svakom slucaju je najjeftiniji nov lenovo k6 (skoro) duplo skuplji od najjeftinije nove Lumie 650,onda i ne cudi sto kazes da je lenovo bolji,nisu u istom cenovnom rangu,za jedan lenovo mogu da se kupe 2 lumie .

Cekaj bre sad smo poceli da mesamo babe i zabe...

Situacija je sledeca moju L640 DS sam u Julu 2015-te platio 20570 RSD, sada ta ista Lumia u istoj radnji kosta 18100...

Klincu sam pre nedelju dana u VIP-u kupio Lenovo K6 uz nova 2 paket i platio je karticom 10800 RSD i dobio narukvicu G02 (cca 4000 RSD) gratis...
Sa uvecanom pretplatom telefon ce izaci 10800 + (24*270) = 17200...

Ja moju Lumiju 640 XL DS nikad nisam kudio ALI moram da priznam da je vreme pregazilo, ekran HD (Lenovo K6 FHD), 1GB RAM-a (Lenovo K6 2GB), 8GB skladiste (Lenovo k6 16GB), 3G (Lenovo K6 4G), odlicna baterija.... i uz sve to L640 XL DS jednu crvenu skuplja...

E sad ako bas ces da objasnjavas neobjasnjivo samo cepaj... meni ne smeta...

P.S. (dopuna) u pomenutoj radnji L650 kosta 15600 dinara ili ti jednu crvenu manje nego ovaj Lenovo K6, pri cemu je moje misljenje da je L640 XL bolji telefon od L650.

Poslednja izmena:

Situacija je sledeca moju L640 DS sam u Julu 2015-te platio 20570 RSD, sada ta ista Lumia u istoj radnji kosta 18100...

Klincu sam pre nedelju dana u VIP-u kupio Lenovo K6 uz nova 2 paket i platio je karticom 10800 RSD i dobio narukvicu G02 (cca 4000 RSD) gratis...
Sa uvecanom pretplatom telefon ce izaci 10800 + (24*270) = 17200...

Ja moju Lumiju 640 XL DS nikad nisam kudio ALI moram da priznam da je vreme pregazilo, ekran HD (Lenovo K6 FHD), 1GB RAM-a (Lenovo K6 2GB), 8GB skladiste (Lenovo k6 16GB), 3G (Lenovo K6 4G), odlicna baterija.... i uz sve to L640 XL DS jednu crvenu skuplja...

E sad ako bas ces da objasnjavas neobjasnjivo samo cepaj... meni ne smeta...

P.S. (dopuna) u pomenutoj radnji L650 kosta 15600 dinara ili ti jednu crvenu manje nego ovaj Lenovo K6, pri cemu je moje misljenje da je L640 XL bolji telefon od L650.

Aj sredi i meni nova2 za 270 mesecno

Ti mesas,poredis neuporedivo,cene uz kojekakve pakete,od ove,od prosle god...pusti pakete,vip,win win i slicne,gde drze istu cenu prastarim telefonima.Stanje je sledece:Lumia 640xl ds nova-120 evra,Lumia 650 nova 110 evra,Lenovo k6 nov-210 evra.Po ceni je lako zakljuciti sta je tu bolje.
Kada sam kupio l950xl ds za 480 evra u telenoru mu je bila cena 770 evra i to single sim koji je bio manje od 400 evra na kp u to vreme...Rekoh da su operateri naduvali cene lumiama ,zato i nisu za poredjenje to kod njih uzimati je potpuno suludo kad moze da se kupi upola jeftinije.

@mbcom
Nazalost iz prilozene molbe se vidi da tu ni cika Laza ne moze da pomogne...

@Enemoon
Pricaj ti sta ti volja... na oglasima L640 XL DS 120E (14880 RSD) a ja u Bip-u Lenovo K6 platio 10800 RSD (87E), da ne zaboravimo + fitnes narukvicu G02 koja je dosla gratis uz telefon...

Cenu mobilnih paketa ne treba brkati sa telefonom zato sto se ona sve jedno placa kupio ne kupio telefon preko operatera...

@mbcom
Nazalost iz prilozene molbe se vidi da tu ni cika Laza ne moze da pomogne...

@Enemoon
Pricaj ti sta ti volja... na oglasima L640 XL DS 120E (14880 RSD) a ja u Bip-u Lenovo K6 platio 10800 RSD (87E), da ne zaboravimo + fitnes narukvicu G02 koja je dosla gratis uz telefon...

Cenu mobilnih paketa ne treba brkati sa telefonom zato sto se ona sve jedno placa kupio ne kupio telefon preko operatera...

Druze, mnogo si vickast. Tako mozes interno sa porodicom da razgovaras i da ih vodis tamo na izlet. Sam racunas 24*270!

Nisam rekao da je K6 los telefon, vec da mu je cena jaca i da nije 10800!

Mene ne zanimaju te rtd narukvice ni bilo kakvi paketi. Iskljucivo kupujem za kes, sa garancijom! Ne mozes da racunas da si telefon platio 10800 ako imas obavezu da placas jos 2 godine!

Mislis da ta narukvica vredi toliko kad je uvaljuju uz telefon na poklon?

Ako cemo tako i ja sam u Telenoru platio l650 1 dinar,za te pare nigde ne moze da se kupi ;)
samo sto je paket 3500 din ,24 meseca ;)

Ako cemo tako i ja sam u Telenoru platio l650 1 dinar,za te pare nigde ne moze da se kupi ;)
samo sto je paket 3500 din ,24 meseca ;)

Sjajan je to telefon moze da posluzi kao tacna za kafu ili umesto dascice za seckanje belog luka, eventualno kao pritiskac za papir...

Ipak si mogao da uzmes i neki ozbilniji telefon za taj JEDAN dinar...

Poslednja izmena:
Naravno da je glupost porediti cenu preko operatora i standardnu maloprodajnu cenu. I u Telenoru i u Telekomu postoje i maloprodajne cene, to je već realnije. Takođe je glupost stavljati cene sa kp i sličnih sajtova gde bilo ko može da lupi bilo koju cenu. Elem, kada su u pitanju legalne prodavnice i maloprodajna cena sa regularnom garancijom i fiskalnim računom, primer može biti Winwin. Cena Lumia 640 u Winwin je 23000, Lumia 640XL 30000, A Lenovo K6 30000.
Napomena - Lumia 640XL nemaju više u ponudi, ovo je stara cena.

Sjajan je to telefon moze da posluzi kao tacna za kafu ili umesto dascice za seckanje belog luka, eventualno kao pritiskac za papir...

Ipak si mogao da uzmes i neki ozbilniji telefon za taj JEDAN dinar...
Naravno da sam uzeo ,za samo 5000 Huawei p9 lite...zamisli jeftinoce ;)
isto ko taj k6,mozes da ga koristis kao podmetac...;)

Nazad
Vrh Dno