Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Tek trebam da preuzmem telefon, zato se i raspitujem ovako pre kupovine :)

Ja ću ST lako da promenim (sa drugim sličnim programima nisam imao taj problem, pritom su precizniji i manje troše bateriju
Koji su to drugi programi, daj neki?

Ja koristim Runtustic PRO, uhvatio sam ga za dž na MyAppFree, precizna i štedljiva app, zadovoljan sam.

@Marezz, ja sam na 8.1 i kao što ti rekoše sam OS radi ok,
aplikacije prave probleme kad one hoće, Moj MTS nije radio 2 dana, kliknem na njega on krene da uđe i izađe samo,
isto tako i za OneDrive gubi se malo povremeno, zašto ne bih znao :) .

Što se tičće 1gb rama on ti je na window kao 2-3 gb rama na androidu ,za ove pare nećeš naći bolji terlefon.

Jedino se plasim da necu doci u situaciju kao sa ovim trenutnim androidom da "moram" da menjam telefon pre 2 godine upotrebe zbog nevidjenih lagova..

Što se tičće 1gb rama on ti je na window kao 2-3 gb rama na androidu ,za ove pare nećeš naći bolji terlefon.
Nije baš tako, bolje imati 2GB rama.
Kada sam sad kupovao WP, probao sam 830 i 930 i osetno brže i bolje radi 930.
A tek će u budućnosti sa većim i komplikovanijim aplikacijama doći do izražaja 2GB.

Ne razumem..? :)

Inace, jel L640 nije osakacena za senzore kao prosla serija 630, tj da li joj nesto fali od toga?
Razumećeš vrlo brzo kada budeš prešao na wp ;) koliko je bolji os ali ne bih da ti pričam sam ćeš uveriti u to. Ja sam zadovoljan ...

Poslednja izmena:
Ma de nije valjda lagovi na androidu baš me čudi otkud to sad :p

Covek ima jedan od najjeftinijih LG telefona koji je kao model star 2 godine i koji radi lose ne zato sto je Android vec zato sto ga je LG unistio ocajnim fabrickim softverom/interfejsom i modifikacijama + losom podrskom, u prevodu to je telefon koji je u startu otpisan, losa je kupovina od samog pocetka i nikako ne predstavlja mogucnosti Android OS-a iz 2014. godine jer svaki iole krsten 2014. android moze da sahrani svaku aktuelnu W10m lumiju u smislu kvaliteta/mogucnosti os-a i aplikacija, to je (po w10m) surova istina. Mozete ovo da negirate koliko hocete (uglavnom napamet) ali je tako.

Probao sam L90 odavno, ne radi nista losije od Lumie 550 sa ocajnim W10m buildovima (mada je sada malo fluidnija Lumia ali i dalje nestabilnija + losije aplikacije u svakom smislu) toliko o tome.

@ Marezz

Srecno sa odlukom i kupovinom, trebace ti ako se oslanjas samo na ovaj podforum, to ti pricam iz iskustva.

Inace upravo ovakvi prelasci i jesu problem, ljudi sa kojekakvih krsdroida 2010-2014 od 20-50-100e koje su softverski unistile kineske/j.korejske fabrike predju na WP 8.1 npr i naravno da ce se oduseviti (da se razumemo WP8.1 je pojam stabilnosti/fluidnosti za takve kina/koreja djubrivodroide) samo sto je onda dodatni problem sto sebe ubede da je A os krsina a WP vrh. a istu pogresnu ''ideologiju'' sire i po netu.

Mislim surovo sve ovo zvuci ali je tako.

Poslednja izmena:
Jedino se plasim da necu doci u situaciju kao sa ovim trenutnim androidom da "moram" da menjam telefon pre 2 godine upotrebe zbog nevidjenih lagova..
To niko ne može da ti garantuje pa čak ni sami proizvođači...
Tehnologija se rapidno menja i na svakih 3-6m izbacuju se tehničko/tehnološke inovacije (već usvojene) tako da je tvoj budući fon već zastareo.
Pogledaj neki fon sa više i RAMa i "ROMa" jer kod mene, npr, na L640LTE od kada se instaliralo w10m imam samo 2GB slobodnog prostora od 8. Hteo ja to, ili ne. O zauzeću RAMa ni nemam pojma ali vidim da se ljudi žale na igrice (fonovi koji imaju 1GB).
Ja nisam zahtevan korisnik pa mi je ovo sada 1GB/8GB u načelu OK.
Ni sam više nisam pametan :(

Srecno sa odlukom i kupovinom, trebace ti ako se oslanjas samo na ovaj podforum, to ti pricam iz iskustva.
Da potvrdim ovo, u pravu si.

U temi o 830 su pisali kako im baterija traje 1,5-2 dana, što je apsolutno nemoguće,
čak i da ne diraš telefon sa popaljenim sinhronizacijama i glanceom ne može da traje toliko,
pisali su da kamera jede malu decu, ni to nije tačno,
iako skuplji i viši broj mob radi isto kao 735 recimo, za nijansu brže, ali ne vredi razliku u parama.

Ljudi, sve zavisi kakve neko ima standarde, šta mi je super baterija, šta mi je super kamera, i tako dalje...

Neka čovek kupi šta mu se sviđa, a problema može imati sa svakim telefonom. Neka razjasni sa prodavcem da ga lako zameni ako mu se nešto ne svidi u tih prvih nedelju dana, i tačka. ;) Mnogima je prosto teško da budu objektivni.

Da potvrdim ovo, u pravu si.

U temi o 830 su pisali kako im baterija traje 1,5-2 dana, što je apsolutno nemoguće,
čak i da ne diraš telefon sa popaljenim sinhronizacijama i glanceom ne može da traje toliko,
pisali su da kamera jede malu decu, ni to nije tačno,
iako skuplji i viši broj mob radi isto kao 735 recimo, za nijansu brže, ali ne vredi razliku u parama.

Za bateriju je dovoljno da izdrzi od budjenja do polaska na spavanje...
Meni moja L640 XL DS gura dva dana sa mojim stilom koriscenja...

Sve ostalo je stvar licnih afiniteta...

Zato telefon treba birati prema licnim potrebama a ne cisto prema specifikacijama...

Tako je, ali pisano je da baterija drži 1-2 dana, možda sa svim pogašenim i upaljenim saverom,
drugačije nema trika da izdrži toliko, ako se koristi telefon normalno.
Da ne gušimo temu, svako svoga hvali, malo je realnih i objektivnih, to sam hteo da kažem.

Covek ima jedan od najjeftinijih LG telefona koji je kao model star 2 godine i koji radi lose ne zato sto je Android vec zato sto ga je LG unistio ocajnim fabrickim softverom/interfejsom i modifikacijama + losom podrskom, u prevodu to je telefon koji je u startu otpisan, losa je kupovina od samog pocetka i nikako ne predstavlja mogucnosti Android OS-a iz 2014. godine jer svaki iole krsten 2014. android moze da sahrani svaku aktuelnu W10m lumiju u smislu kvaliteta/mogucnosti os-a i aplikacija, to je (po w10m) surova istina. Mozete ovo da negirate koliko hocete (uglavnom napamet) ali je tako.

Probao sam L90 odavno, ne radi nista losije od Lumie 550 sa ocajnim W10m buildovima (mada je sada malo fluidnija Lumia ali i dalje nestabilnija + losije aplikacije u svakom smislu) toliko o tome.

@ Marezz

Inace upravo ovakvi prelasci i jesu problem, ljudi sa kojekakvih krsdroida 2010-2014 od 20-50-100e koje su softverski unistile kineske/j.korejske fabrike predju na WP 8.1 npr i naravno da ce se oduseviti (da se razumemo WP8.1 je pojam stabilnosti/fluidnosti za takve kina/koreja djubrivodroide) samo sto je onda dodatni problem sto sebe ubede da je A os krsina a WP vrh. a istu pogresnu ''ideologiju'' sire i po netu.

Mislim surovo sve ovo zvuci ali je tako.

Čovek pitao za utiske i ja mu rekao moj utisak da sam prezadovoljan ja nisam imao đubre od androida tako da sam moje mišljenje bazirao na ličnom iskustvu. Možemo da se sporimo ti i ja do sutra ali čemu kada neću promeniti mišljenje niti ćeš ti takođe. Kažem da w10 radi sasvim okej i da je to moje mišljenje na osnovu iskustva a to što vozdižeš android u nebesa je tvoj problem.

Da ,mi smo mucenici koji su imali androide od 20 evra pa nista ne znamo,smejem se kad citam sta covek pise i kako generalizuje sve.Imao sam skupi galaxy note(koji sam ja kupio,znaci ne polovan jer nikad polovne telefone ne kupujem) koji je vremenom postao krs zahvaljujuci os-u a ni ovaj kome sam ga poklonio nije se usrecio,izmedju ostalog je kupio novu bateriju pa mu i ona traje pola dana iako uopste nije neki zahtevan korisnik.

hsv.stoned, rekao si sta imas, i mi smo rekli sta imas, mislim da je coveku sto je postavio pitanje jasno da imamo drugacije misljenje. Cuo je sta sam ja rekao, sta Tosa, sta ti, sta ostali, i sad ga pustimo da odabere sam telefon koji mu se svidja. Prihvati cinjenicu da ljudi hoce ono sto im se svidja, a ne ono sto neko drugi misli. Ako neko hoce iPhone, ja cu reci da mislim kosta vise nego sto vredi, i tu stajem - ako se toj osobi ipak vise svidja iPhone, neka ga kupi. I tako za sve ostalo.

PS. Btw, nisam procitao pazljivo celu tvoju poslednju poruku, procitacu je skroz malo kasnije. Napisao sam ovu poruku samo da ne bismo svi gobili energiju, jer mislim da je coveku jasno sta je svako od nas hteo da kaze. :)

Poslednja izmena:
Ako nadje M2 Note, ima ga po oglasima za cca. 150 evra, sa ovim novim Flyme-om telefon **** za sve pare.

Sta mislis zasto ja nikada nisam kupio Samsung/LG/China droid? Da li zbog toga sto je A os los ili zato sto su ga pomenuti proizvodjaci upropastili? To sto je Note bio skup ne znaci da je imao dobar softver (osim s-pen i jos par korisnih TW dodataka, ostalo je drasticno losije od cistog droida).
Steta sto te tada nisam pitao za savet,daleko bih dogurao ;)
Opet ponavljas kako papagaj istu pricu,da li mozes da razumes da mene posle loseg iskustva sa sistemom ciji si vatreni fan,taj sistem vise ne zanima a znas li zasto?Zato sto sam konacno pronasao ono sto mi najvise odgovara i za sad to ne bih menjao a ponajmanje zbog nekih trivijalnih i nebitnih stvari koje meni uopste ne smetaju jer su u odnosu na probleme koje sam imao sa tvojim obozavanim os-om ,stvarno nikakvi.Samo mi je zao godina mucenja sa onim (po meni) stvarno glupavim i inferiornim OS-om,jer ovo sad mi je bas uzivanje(al ti ionako meni to neces verovati).Jednostavno,mozda mi vise lezi ova platforma nego ona,mozda mi je takva karma a mozda i planetarna konstelacija utice na to sta ce da mi se svidja a sta ne ;)

Ja se ne sladim kad nekog zeza telefon. I realan sam, dobra si pa sistema. Da je android toliko baš loš svi ne gledali kako da sad reše svojih telefona. Ali nije mi Windows loš. Nego je imao loše iskustvo da jednim sistemom, a nego je imao loše iskustvo da nekim drugim... Samo zapažam da trošiš suviše mnogo energije na tu temu.:)

Dzaba se predstavljate kao neki ''realisti'' :)

I ja sam za to da svako uzme ''sta 'oce'' i u skladu sa zahtevima ali je ocigledno da vi ovde jedva cekate da dodje neko sa veoma losim LG/Samsung lagdroidom od pre par godina pa da se sladite, pljujete A os i hajpujete WM (evo vec ima nekoliko primera na poslednje dve strane). Onda je logicno da ce takav korisnik misliti da su svi androidi krsine kao taj L90 a to ne da nije istina nego je situacija nikada bolja i za 130-200e je moguce kupiti polovan droid koji je daleko bolji uredjaj od krsdroida (samsung/LG, kinezi) slicne cene a realno i od svake Lumie tog cenovnog ranga.

Cilj je dati sto bolji savet a ne usmeriti korisnika koji nije bas informisan ka os-u koji licno najvise volite. Evo ja mu kazem da opusteno moze da uzme i polovan ajfon 4s/5 pre androida a posebno W10m i bice prezadovoljan posle L90 koji radi veoma lose.

Nije to stvar nekakvog fanbojizma vec realnog stanja na trzistu, jednostavno vi ste zadovoljni sa W10m (pre svega zbog ocajnog iskustva sa losim androidima od pre par godina) i to razumem ali nikako ne mogu da razumem toliku ostrascenost i hejt prema necemu sto ocigledno niste ni probali (mislim cak i na krstene androide 150-200e kao sto su Nexus 5, M8, Z2, kada biste ih probali odusevili biste se kako rade).

O tome ja pricam a Marezu predlazem da proba sto vise telefona koji kostaju do 200e po oglasima (novi-polovni, ios/w10m/android) pa jednostavno neka sam proceni, ne mora da veruje ''na rec'' ni meni ni vama :)

Necu vise nista pisati, sve je jasno a Marez neka sam odluci, u svakom slucaju i Lumia 640 je bolji fon od L90 koji sada koristi ali zasto da ne uzme jos bolji za samo malo vise para ;)

I da, ovakve polemike nisu za ovo mesto, neka lepo otvori temu u ''sta da kupim'' jer na ovaj nacin samo nastaje spam i flejm.

Čovek je pitao za WP a ne android u čemu je tvoj problem čoveče? Da je pitao nešto u vezi sa androidom ja bih ga uputio na tebe da mu pojasniš koliko je to dobar OS, a pogotovo da obavezno uzme nexus za te pare ali njega nije interesovao android nego WP tako da nemam pojma što si naseo ko smrt na babu da smaraš sa android OS kada to nije tema, da shvatio sam tvoju priču kako je sve bzvz osim naravno nexus androida ali opet kažem nije to tema.

Postoji jedna lepa poslovica"pametan covek se uci na tudjem iskustvu".Ne samo da sam imao lose iskustvo sa najzastupljenijim os-om koji "dominira" na trzistu(kako pojedini vole da kazu kad nemaju vise nikakvih argumenata za odbranu istog),nego su i mnogi oko mene,pocev od ljudi sa kojima zivim,druzim se,saradjujem u poslu itd. imali identicne probleme pa stoga mislim da nije bilo potrebe da menjam non stop telefone ne bih li dosao do "krstenog" ,dovoljno mi je bilo moje i njihovo iskustvo da vidim o cemu se radi i da generalno s tim os-om nije bas sve u redu,koliko god ga neki hvalili i koliko god telefon kostao.Da ne pricam sto su se korisnici androida vec saziveli toliko sa tim nedacama da im je postalo potpuno normalno da svaki cas iskljucuju telefon kad zakoci,svakih par meseci rade fabricke resete,povremeno vade bateriju ne bi li uspeli da ga iskljuce i jos mnogo,mnogo toga.Cak i kad kupuju telefon oni ocekuju takve stvari .sto je najzalosnije od svega.I onda mi neko ovde soli pamet o(ne) fluidnosti win 10 ,o nedovrsenosti sistema ,o nedostatku aplikacija i da ne nabrajam vise kakvih sve stvari nisam ovde procitao i zapitao se,da li je moguce da je ovaj telefon toliko los a meni radi odlicno a uz to mi nije prvi smartfon u Zivotu pa da ne znam kakvi su ostali pa se eto ,jadan,zadovoljavam sa nekim krsem jer nemam pojma koliko su oni drugi bolji i savrseniji .

Poslednja izmena:
vi ste zadovoljni sa W10m (pre svega zbog ocajnog iskustva sa losim androidima od pre par godina
Ja nisam nezadovoljan Androidom, kupio sm Lumiju jer mi je smor da nosim Note4 i G2,
ovako bar malo drugačije nešto, a sad uzmi pročitaj moje postove gde sam pljuvao i MS i Gugl i kako mi je hebe za sve njih,
pišem tj trudim se da budem max realan i objektivan.
I realno, zadovoljan sam Lumijom, samo mi krivo što nisam kupio 930, iskreno.

Baterija na 640 ds traje dva dana bez problem, wifi non stop upaljen, svjetlina ekrana na automatsko, glance iskljucen, preko dana viber, instagram surf. Eto ako nekome moze pomoci :) p.s. win 8.1

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Au, opet ste izvadili lenjire. :D

Elem, ontopic... Da li je normalno kad se tel koristi kao wi-fi hotspot da ode baterija 50-75% za sat vremena? 2 puta dnevno mora da ide na punjac, XL DS.

Au, opet ste izvadili lenjire. :D

Elem, ontopic... Da li je normalno kad se tel koristi kao wi-fi hotspot da ode baterija 50-75% za sat vremena? 2 puta dnevno mora da ide na punjac, XL DS.

Ja sad ne sećam da mi je toliko cedio bateriju.

NIJE!
Ja ga koristim na poslu stalno i stuče mi od oko 23h do 4h nekih 40 - 50% baterije što i dalje smatram da je puno. :)

Nazad
Vrh Dno