Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Ponašaš se kao da sam juče kupio telefon, a ne da sam već godinama na WPu... Wtf?

Možda se i srede malo u tom periodu dok ne sakupim para. ***, 640ka je odličan telefon i ne bih ga menjao, ali trenutno ne vidim neki napredak platforme...

Ako ništa, gledam bar to sa pozitivne strane što nemam para pa se nadam nekoj promeni na pozitivno u tom periodu.

Sent from mTalk

To je pozitivan stav podržavam

Ja se izvinjavam sto sam potpalila vatru... Nisam znala da ima ovoliko problema sa Windows-om. Ja cu svoj da prodam. Ako budem uspela. Nije bas na dobrom glasu. Hvala na pomoći, t.j na pojasnjenu kako radi-ne radi Windows.

Ja se izvinjavam sto sam potpalila vatru... Nisam znala da ima ovoliko problema sa Windows-om. Ja cu svoj da prodam. Ako budem uspela. Nije bas na dobrom glasu. Hvala na pomoći, t.j na pojasnjenu kako radi-ne radi Windows.

Daco,
Ne žuri sa prodajom. Mnogi korisnici android platforme koji su naglo prešli na Windows telefone doživeli su blaga razočarenja po pitanju aplikacija i brzini rada, što je samo rezultat neprilagođenosti i nespremnosti individue da se odrekne starih ustaljenih navika.
Recimo...moja supruga i ja kada izađemo negde na večeru, ona uvek (ali uvek) naručuje jedno te isto, dok ja volim da experimentišem i da probam svaki put nešto drugo sa spiska. Elem, tako je i sa ovom tehnikom...ljudi su se vezali za android i misle da je to vrh sveta, da se bolje od toga ništa neće pojaviti, a zaboravljaju da se pre tog operativnog sistema promenilo mnogo drugih. Takođe, niko ne obraća pažnju na bagove i svakodnevne apdejtove koje prate android pa makar to bila i zadnja verzija (beše 5.5???...nema veze). Niko, ko ima android, ne govori to kako se redovno telefon guši jer sam OS guta RAM memoriju mnogo više nego što to čini Win OS (pa zašto bi to i govorili kada su dali veeelike pare za telefon koga sada treba da blate). Ono što je 1gb RAM-a za Android to je 512mb za Win...ono što je 2gb za Android...to je 1gb za Win...itd!
Samo malo strpljenja, sve će uskoro doći na svoje...možda su ti opcije loše podešene posle apdejta pa ti se čini da sve ide kontra od tvog očekivanja. Inače....svi kupuju telefone zbog ogromnih mogućnosti koje pružaju, ali na kraju (većina ljudi) ih koristi samo za poruke i pozive...eventualno whatsup ili viber...

Kao što reče moj drugar... Android je kao Golf II - ustalio se kod nas jer svi misle da je to auto za naše uslove, dok je Windows telefon Mercedes koji pruža i daje sve i omražen je zbog realnog kvaliteta.

Razmisli još jednom pre prodaje...Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ljudi zasto trcite pred rudu. Windows 10 je jos nedovrsen sistem pun bagova. Verujte mi ti bagovi postoje samo oni koji ih nemaju jos nisu naisli na njih (kako mi programeri volimo da kazemo niste uboli corner-case) i zbog toga se nekome javljaju a nekome ne. Takodje neki ljudi uopste ne urade hard reset nakon nadogradnji pa imaju brdo problema (kao neki od mojih kolega sa posla) neki i urade pa imaju isto problema (ali je veci broj problema ako niste uradili hard reset). Problemi su nasumicni zato sto zavise verovatno od kombinacije instaliranih programa, podesavanja istih i podesavanja unutar samog windowsa kao i nacina koriscenja. Sve u svemu Windows 10 je jos 'zelen'.

Zato je tu windows 8.1 koji je stabilan i radi kako treba, jeste da je ruzniji i manje funkcionalan ali je u ovom trenutku stabilniji i brzi. Za nekoga ko prelazi sa Androida (kao ja) a pogotovo sa nekog jeftinijeg Androida (uvek sam imao jeftinije Androide tako da dobro znam sta je patnja u Android svetu) Windows 8.1 je pravo osvezenje. Jeste da je u nekim stvarima manje funkcionalan i fale neke opcije ali brzina i stabilnost za ulozene pare...Windows 10 ce popraviti stvari ali jednostavno jos nije spreman sistem i ne treba preko njega ocenjivati celu platformu.

Sa druge strane kad prelazite sa jednog telefona na drugi a pogotovo ako koriste razlicite platforme uvek, ali uvek treba probati telefon pre kupovine (mts, telenor, vip, prijatelji, poznanici...), procitati komentare ljudi, pogledati testove na youtubu pa onda se odluciti da li uzeti telefon.

@ Pegazbre

+1 !

Moja Lumia 640 xl dual sim

Prilozi

• wp_ss_20160406_0005.png
    wp_ss_20160406_0005.png
    799.3 KB · Pregleda: 142
Meni isto rade I fb I fb beta, u oba stoje feedovi od pre par sati, kad refreshujem pojave se jos stariji. Preko IE radi ok

Pitanjce za sve vas, ali potrebnan HITAN odgovor:

- Da li je L640LTE dobila OTA W10M apdejt ili nije?!?!?

tnx

Nemoj ovo da pričaš van kuće, smejaće ti se ljudi.

Pročitaj šta sam napisao...pa onda postavljaj odgovore...
To je rekao moj kolega, a ne ja...samo sam citirao. Ali i nije daleko od istine.

Pitanjce za sve vas, ali potrebnan HITAN odgovor:

- Da li je L640LTE dobila OTA W10M apdejt ili nije?!?!?

tnx

Instaliraj "SAVETNIKA ZA NADOGRADNJU" i on ce ti sve olaksati tj. odgovoriti na tvoje pitanje...

Ili na Engleskom Upgrade Avisor (ako se ne varam) :)
Sutra stiže, kako god pa ćemo videti.
tnx

Ovim što sam napisao ispod želim da pomognem velikoj većini vas koji imate problema sa w-10
Naime moj 640xl dual radio je na 8,-ci odlično ali sam ispoštovao par stvari i isti tel mi već 15-tak dana radi bez i jednog problema na w-10

1. izvadite ako imate sd karticu , bekapujte podatke i ponovo je formatirajte ali je neubacujte u tel
2. skinte sa neta “Windows Phone Recovery Tool” instalirajte ga i vratite tel na w-8,1
3. po podizanju w8,1 odmah bez skidanja ostalih aplikacija skinite samo Upgrade advisor , i pokrenite update na w-10
4. po podizanju w-10 odmah uradite update phone
5. uradite hard reset
6. sada ubacite sd karticu i krenite sa ubacivanjem aplikacija koje inače koristite

nadam se da ću ovim bar nekima pomoći
ali ja se ne vraćam na android pogotovo štom i za iole dobar android trenutno treba bar 300evra, a moj 640XL dual nov košta 155evra
Pozdrav

P.S. jedino mi eksel otvara fajl veličine 35mb teže - treba mu oko 15-20sek , predpostavljam da je do veličinefajla

Poslednja izmena:
Bra-vo!!!
Koristan savet pre svega, a evo i ja se upravo vratih na w10m sa L640LTE kja mi sutra stiže...
"Svuda prođi ali kući dođi" reče narodna i živa je istina.

Ovim što sam napisao ispod želim da pomognem velikoj većini vas koji imate problema sa w-10

Naime moj 640xl dual radio je na 8,-ci odlično ali sam ispoštovao par stvari i isti tel mi već 15-tak dana radi bez i jednog problema na w-10

1. izvadite ako imate sd karticu , bekapujte podatke i ponovo je formatirajte ali je neubacujte u tel

2. skinte sa neta “Windows Phone Recovery Tool” instalirajte ga i vratite tel na w-8,1

3. po podizanju w8,1 odmah bez skidanja ostalih aplikacija skinite samo Upgrade advisor , i pokrenite update na w-10

5. uradite hard reset

6. sada ubacite sd karticu i krenite sa ubacivanjem aplikacija koje inače koristite

ali ja se ne vraćam na android pogotovo štom i za iole dobar android trenutno treba bar 300evra, a moj 640XL dual nov košta 155evra

Pozdrav

P.S. jedino mi eksel otvara fajl veličine 35mb teže - treba mu oko 15-20sek , predpostavljam da je do veličinefajla

Da li posle ovoga u podešavanjima/dodaci imaš sve stavke, glance i ostalo.

Da li posle ovoga u podešavanjima/dodaci imaš sve stavke, glance i ostalo.

Naravo pod ,,Extras,, su ta podešavanja
da napomenem još jednom, osim na mog telefona, ovom metodom, radi još 4-5 telefona mojih kolega i drugara

Poslednja izmena:

5. uradite hard reset

Pozdrav

Ja sam tako sve i odradio sad kad sam sa insajdera prešao na public build i opet sam morao neke stavke iz extras da instaliram preko SysApp Pushera i glance nikako ne mogu da instaliram. Na store mi za glance prijavljuje da nije kompatibilan sa mojim uređajem... Znači glance radi, ali nemam podešavanja tako da nemam datum i drži ga po difoltu na 15 minuta.

Sent from mTalk

5. uradite hard reset

Pozdrav

Kao sto sam i rekao u mom postu. Mnogi ljudi uopste nece da urade hard reset odnosno da ispostuju proceduru clean updejta i onda imaju razne probleme, neki imaju vise neki manje problema dok neki tvrde da nemaju nikakvih problema. Jest da je Microsoft zeznuo updjet i uradio ga nakaradno (prvo na stariju ultra nestabilnu verziju pa tek onda na .164), ali ako ljudi sirom interneta govore da ce se najmanje problema ispoljiti na novom Windows 10 Mobile sistemu ako se odrade hard reseti nakon svake nadogradnje ne znam zasto ljudi nece da odrade taj reset i preduhrite mnoge probleme...

Ja sam tako sve i odradio sad kad sam sa insajdera prešao na public build i opet sam morao neke stavke iz extras da instaliram preko SysApp Pushera i glance nikako ne mogu da instaliram. Na store mi za glance prijavljuje da nije kompatibilan sa mojim uređajem... Znači glance radi, ali nemam podešavanja tako da nemam datum i drži ga po difoltu na 15 minuta.

Sent from mTalk

Pa naravno da ne mozes da instaliras Glance kada je on na W10M deo OS-a a ne poseban program...
Ni meni ne moze da se instalira famozni Glance ali ga ima pod extras...

Pa naravno da ne mozes da instaliras Glance kada je on na W10M deo OS-a a ne poseban program...
Ni meni ne moze da se instalira famozni Glance ali ga ima pod extras...

A touch? Equilizer? Rate us? Sve to ja nisam imao u exstras i instalirao sam ga sa store. Šta su zakomplikovali sa Glance onda?
Ja ga i dalje nemam pod extras i nervira me što mi sija 15 minuta...

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Kad je vec neko spomenuo Glance. Ja u podesavanjima imam da namestim vreme. Stoji mi na 15min ali da li moze da se namesti u nedostatku led lampice za notifikacije da se on samo pali kad dodje poruka ili propusteni poziv a ne uvek kad ga zakljucam? Mislim da trosi bateriju ovako brze ili sam se istripovala?

Ne troši mnogo bateriju, ali mene lično nervura kad stalno sija. Inače ga držim na 30 sekundi i samo pređem rukom preko senzora da se uključi kad hoću da pogledam sat ili da li imam neku notifikaciju.

Nazad
Vrh Dno