Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

***, planiram da mi traje što duže. 630ku sa urnisao pa se vodim tim iskustvom. :d

Je l' mogu neke nocne slike sa Lumie 640 ? :)

Ja sam pre par dana slikao noćnu panoramu Kalemegdana sa Brankovog mosta i na telefonu slike izgledaju jako dobro.
Ali, čak su i slike u zatvorenom veliki problem, pa se pribojavam šta će biti kada ove prebacim na kompjuter i pogledam na monitoru.

Noćne slike možeš očekivati na skupljim modelima. Mada zavisi šta podrazumevaš pod tim noćnim slikama. Ako je to slikanje objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini pri slabom osvetljenju može biti donekle upotrebljivo ali ne treba očekivati magiju. Ako očekuješ dobru sliku u potpunom mraku slikajući objekat na 5m od toga nema ništa ☺

Poslednja izmena:
A videla sam po nekim sajtovima neke primerke koji su losi, al bih htela ako neko ima da postavi neku dobru sliku, negde gde je izvucen maksimum, ako je moguce. :D Jer evo na primer, na ovom sajtu http://fortheloveoftech.com/photo-a...-archives/microsoft-lumia-640-photo-archives/ , ja ne mogu da verujem da je ovoliko losa slika nocu i to uz blic.

Ne znam kako im je tako lose ispalo, evo jedna moja sa 550, koja ima losiju kameru.. za mene je ovo skroz prihvatljivo.

Poslednja izmena:
Ma jeste ovo ok skroz. Procesljala sam malo prethodne stranice (nisam sve, jer ima puno :D ) i videla neke slike, ali uglavnom su slikane preko dana. Ne ocekujem naravno sad ni ja nesto preterano, al sam sokirana sa ovim sajtom sto sam postavila, pa sam zato i trazila da neko stavi slike, jer ako je onako stvarno, onda...nemam reci :/. Uglavnom, hvala vam. :)

Sasvim korektno

Drugar ima 640 lumiu i ne stize mu jos update win 10...sta da uradi?

Da sačeka update kao i svi ostali jer W10 još zvanično nije izašao. Trebalo bi u toku februara. Ili da se prijavi na Insider program pa da testira preview.

Evo sad bas drug slikao sa 640 poslao mi na wacapp fotku pa je mnogo smanjena ali ono mozes da vidis da nije toliko losa.

photo_2016-01-28_01-31-05.jpg

Ja sad gledam mnogo retko slikam tako da nemam ni jednu fotku nocnu.

Evo mozda ovo je bilo nisko sunce:
https://www.flickr.com/photos/107875605@N04/19888934404/

Ako iskopam jos neku poslacu :D

Nasao jos par bice sad na flickeru pa pogledaj.

Poslednja izmena:
@Micro

Ova prva ok, pitaj ga za iso, ss i ostalo da uporedimo.

Ova druga, sa flickera nije nocna :) ISO 64, SS 1/1000... Ima ovde svetla koliko hoces. To je otprilike i maksimum kvaliteta koji mozes da ocekujes od tog telefona.

Ovo što je Boris postavio je ok, ali vec na ISO 400 se vidi da pegla sum kao lud i da se gube detalji.

Mnogo je to mali senzor da bi bile dobre fotke, nema detalja uopšte čak i na ovoj sa reke, ok su fotke za fb i ekran telefona, možda bi mogao neki manji print.

Opet, kamera je jedno 5x bolja nego na mom starom alcatel idolu.

@Micro

Ova prva ok, pitaj ga za iso, ss i ostalo da uporedimo.

Ova druga, sa flickera nije nocna :) ISO 64, SS 1/1000... Ima ovde svetla koliko hoces. To je otprilike i maksimum kvaliteta koji mozes da ocekujes od tog telefona.

Ovo što je Boris postavio je ok, ali vec na ISO 400 se vidi da pegla sum kao lud i da se gube detalji.

Mnogo je to mali senzor da bi bile dobre fotke, nema detalja uopšte čak i na ovoj sa reke, ok su fotke za fb i ekran telefona, možda bi mogao neki manji print.

Opet, kamera je jedno 5x bolja nego na mom starom alcatel idolu.

Pa jeste mu tanka kamera nema tu sta.

Deluje mi da je 5mp na 550 bolja od ove.

Ja iskreno tu kameru i ne koristim tako da nisam bas ni kompetentan da pricam o tome :D

Ne verujem da je bolja na 550, isti su senzori, možda samo manje agresivno pegla šum, i pošto je manje mpx deluje za nijansu bolje. Probaj sliku sa l640 da smanjis sa 8 na 5mpx, videces da dobija malo na ostrini.

U svakom slucaju, mislim da su ok kamere za tu klasu telefona.

Ne verujem da je bolja na 550, isti su senzori, možda samo manje agresivno pegla šum, i pošto je manje mpx deluje za nijansu bolje. Probaj sliku sa l640 da smanjis sa 8 na 5mpx, videces da dobija malo na ostrini.

U svakom slucaju, mislim da su ok kamere za tu klasu telefona.

Realno za tel od 150e to je sasvim ok.

Ja sam kamerom na 640 prezadovoljan... Od svih telefona koje sam imao možda je RAZR imao bolju kameru. :)
Ali svakako za ove pare nema bolje. :)

E hvala vam ljudi. A je l' mislite da mi je mozda bolje da uzmem onda 735, zbog kamere, posto koliko vidim ostalo je isto kao na 640? :)

735 ima OLED ekran, u odnosu na IPS kod 640, malo je manji, takodje kamerica ima manje mpx, ali je sira, ima vecu blendu i veci senzor i to je to...ako ti treba bolja kamerica, 735 je bolji izbor, ako ti treba 5 inca, 640 je bolji izbor. :D

735 ima OLED ekran, u odnosu na IPS kod 640, malo je manji, takodje kamerica ima manje mpx, ali je sira, ima vecu blendu i veci senzor i to je to...ako ti treba bolja kamerica, 735 je bolji izbor, ako ti treba 5 inca, 640 je bolji izbor. :D

Istina.

E hvalaaaa mnogo. Ma meni i bolje ako je manji, danas sam bas gledala malo u telenoru 640 i deluje mi prevelik, doduse 735 mi je ruzniji jer mi je previse kockast, al ako kazete da je kamerica bolja onda cu taj. :wave:,)

Evo pomenutih slika sa Brankovog mosta. Sve automatika, a moguće je da su mi ruke malkice mrdale, jer je bilo hladno.
WP_20160123_17_20_24_Pro.jpg
Hm, neće više slika odjednon...

Posto sam citajuci ovaj deo foruma od prve stavke do zadnje evo i sad citam, jos pocetkom septembra prosle godine sam postao vlasnik 640 xl. Ranije sam imao samo ....... Telefone,bio sam malo iznenadjen kako ovo sve radi,e sad kako sam u pustinji Sahari vec duzi period, imao sam vremena na pretek a lako je i bilo naviknuti se na ovako dobru stvar. Nisam uspeo da se prebacim na win10 (jos malo pa cu kuci ) ali 8.1 sasvim korektno zadovoljava sve potrebe i veoma sam zadovoljan telefonom, u startu sam stavio kaljeno staklo i metno mu futrolu Mercury na preklop sa obzirom na moje pentranje na poslu i konstatnj upotrebu telefona par puta je zavrsio u slobodnom padu sa otprilike 12m visine telefon nije ni ogreban. E dragi moji ko se dvoumi za silikon i kaljeno staklo ja kazem da vredi svaku paru neznam sta bi se desilo da toga nije bilo sa mojim telefonom. Za koji dan sam kuci pa cu instalirati insajder pa probati wm10 nadam se da necu biti razocaran.

Poslednja izmena:
Ja imam problem sa zvučnikom. Mislim da je od pada, jer mi je nešto ispao i to dok sam mu vadio bateriju pa je bio bez onog zadnjeg poklopca. Tresnuo je negde u blizini zvučnika i od tad imam probem, ali samo sa armom. Krene da krči u visokim i jakim tonovima, ali sam primetio da se to desava samo kada je okrenut licem ka dole (tako ga okrećem jer mu se desi da nalegne na onaj otvor za zvučnik i ne čujem ga nista). A recimo kad je okrenut normalno nisam primetio da krči. Takodje sam ga testirao sa nekom muziko odvaljenom do kraja, ne krči. Isto sam puštao i sve one melodije za zvono tako je na najjače opet ne krči. Znaci jedino kad sam primetio da krči, jeste kad navijem alarm i ostavim ga s sto okrenutog naopako i onda kad mu dodje vreme za zvonjavu krene da krči. Ne znam sta da radim. Da bar krči stalno znao bih, u neki servis pa popravljaj. Ovako mi se ne nosi kod priučenog Radoice da mi uradi nekog kineza za 3$ sa Alija pa da bude raspad nacisto. A u promobi da ga nosim ko zna kolko ce da i naprate za telefon koji vredi 100€. Ne znam sta mi je činiti. Jel ima da zna neko od vas neki dobar servis koji to moze da popravi kvalitetni, a da pri tom nije mnogo skup? Da napomenem da garanciju nemam tako da nemam potrebe da ga nosim u neki ovlašćeni da je ne bih izgubio. Ali ako neko zna koliko to kost i u prombiu voleo bih da čujem, pa da vidim sta mi je činiti. Da li da ga popravljam ili neka krci na alarmu ko ga j**e.
P.S. Izvinjavam se za pravopis, izludjuje me ova tastatura kad se pravi pametna pa mi svaku treću rec prepravlja, ko da ja ne znam sta sam hteo da kažem. Nikako da isključim to...

Poslednja izmena:
Settings - Time and language - keyboard, kliknu na srpsku tastaturu i isključi sugested text.

Ja imam problem sa zvučnikom. Mislim da je od pada, jer mi je nešto ispao i to dok sam mu vadio bateriju pa je bio bez onog zadnjeg poklopca. Tresnuo je negde u blizini zvučnika i od tad imam probem, ali samo sa armom. Krene da krči u visokim i jakim tonovima, ali sam primetio da se to desava samo kada je okrenut licem ka dole (tako ga okrećem jer mu se desi da nalegne na onaj otvor za zvučnik i ne čujem ga nista). A recimo kad je okrenut normalno nisam primetio da krči. Takodje sam ga testirao sa nekom muziko odvaljenom do kraja, ne krči. Isto sam puštao i sve one melodije za zvono tako je na najjače opet ne krči. Znaci jedino kad sam primetio da krči, jeste kad navijem alarm i ostavim ga s sto okrenutog naopako i onda kad mu dodje vreme za zvonjavu krene da krči. Ne znam sta da radim. Da bar krči stalno znao bih, u neki servis pa popravljaj. Ovako mi se ne nosi kod priučenog Radoice da mi uradi nekog kineza za 3$ sa Alija pa da bude raspad nacisto. A u promobi da ga nosim ko zna kolko ce da i naprate za telefon koji vredi 100€. Ne znam sta mi je činiti. Jel ima da zna neko od vas neki dobar servis koji to moze da popravi kvalitetni, a da pri tom nije mnogo skup? Da napomenem da garanciju nemam tako da nemam potrebe da ga nosim u neki ovlašćeni da je ne bih izgubio. Ali ako neko zna koliko to kost i u prombiu voleo bih da čujem, pa da vidim sta mi je činiti. Da li da ga popravljam ili neka krci na alarmu ko ga j**e.
P.S. Izvinjavam se za pravopis, izludjuje me ova tastatura kad se pravi pametna pa mi svaku treću rec prepravlja, ko da ja ne znam sta sam hteo da kažem. Nikako da isključim to...

Mislim da se to meni desilo jednom sa alarmom , mada mi je više delovalo kao mala distorzija . Ovako nisam primetio. Nije mi padao telefon , možda je neki softverski glič. Samo se jednom desilo , tako da nisam obraćao pažnju , da nisi napisao ne bih ni razmišljao o tome.

Mislim da se to meni desilo jednom sa alarmom , mada mi je više delovalo kao mala distorzija . Ovako nisam primetio. Nije mi padao telefon , možda je neki softverski glič. Samo se jednom desilo , tako da nisam obraćao pažnju , da nisi napisao ne bih ni razmišljao o tome.

Bas sam to i ja pomislio, tj. bas bih voleo da je to, ali cisto sumnjam. Krenulo je da se desava bas od pada. Ali ako se jos nekom javljao sličan problem onda možda i jeste, ko ce ga znati. A isto ako neko ima preporuku za neki servis ili zna koliko bi koštala recimo promena (ili popravka) zvučnika neka javi.

Vrh Dno