Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Novine : B92, Blic, N1, Novosti, Mondo.
Rezultati : SofaScore.

Najbolje ti je da odeš na Store i tamo proveriš koje te aplikacije konkretno zanimaju.

Ne da gase, nego da brisu nepotrebne fajlove, recimo ako uslikam nesto sa rich capture i odaberem efekat, on nakon toga zadrzi jos 3 nepotrebna fajla, koja su veca od same slike, ako je slika 3mb lupam ima jos 3 fajla vezana za sliku od tipa 3-8mb i samo zauzimaju mesta.

Imaš opciju u kameri da isključiš live images i na 8.1

Elem buduci da niko jos nije odgovorio ima li krstenog programa za muziku na WP da pomognem onima koji imaju bezbroj kompilacija a koje su prikazane kao hiljade albuma...

U bilo kom tag editoru u ID3 polju information pod ALBUM ARTIST za kompilacije i/ili bilo koji album treba da stoji isti sadrzaj (ja sam poceo da u to polje kopiram ime albuma) to je jedini nacin da se smanji broj albuma na realnu meru...

Jos uvek mi je mucno pravljenje listi pesama ima li neko resenje da se ceo album/kompilacija ubaci u listu ili mora pesma po pesma?

Ovi sto se nerviraju u vezi trajanja baterije, moje iskustvo do sada da izgura 2÷3 dana sa slusanjem muzike ne manje od 5 sati, citanjem knjige u prevozu od kuce do i od posla do kuce... desetak poziva i toliko porukica... uz obavezno jutarnje informisanje od minimum pola sata...

Jos uvek mi je mucno pravljenje listi pesama ima li neko resenje da se ceo album/kompilacija ubaci u listu ili mora pesma po pesma?

U windowsu 7 imas opciju desni klik na pesme, foldere+pesme ili samo foldere i create new playlist i nazoves je nekako i MUSIC ce prepoznati listu i sve pesme sa iste.
Dakle najlakse je sa kompa to raditi, ja pravim razne liste i kombinacije vrlo brzo a MUSIC ih prepozna za minut dva.

Mana je sto kad na Windowsu 7 napravis listu i snimis pod imenom u Windowsu7 se zove new playlist a na telefonu tako kako si je nazvao ;)

Medjutim kada je u pitanju windows 10 mobile ovo nisam proverio, verovatno da moze u groovy playeru.

Kad smo vec kod toga kako se "ubija" app Muzika?Kad jednom pokrenem i kad zaustavim reprodukciju kad dodirnem vol up down pojavi se kontrola plejera gore?

Pokušavam da se naviknem na Windows ali nešto ne ide. Telefon mi je na ovom poslednjem preview buildu i nisam baš zadovoljan. Lumia kamera ne može da snima (ok tu je ona druga). Tapatalk mi je neupotrebljiv (iako mi na desktopu win10 radi sasvim ok). Ovaj mtalk radi ok ali ne prepoznaje citiranje. Moj stari coolpad f1 je vidno brži. Naročito kada je net u pitanju.
Da li je nekome jasno zašto su mi ovakvi rezultati speed testa.
Coolpad
uploadfromtaptalk1446749612873.png

Lumia
uploadfromtaptalk1446749670412.png

S druge strane ovaj tiles izgled mi odgovara, swipe na srpskom radi dovoljno dobro, kamera je veoma dobra (bar meni). Upozoravan sam da je viber kilav ali radi dobro.

Još uvek se nećkam koji od ova dva telefona će na oglase.

Ne znam kako ti na pc radi dobro , baš je očajan tt, još nije izašla tapatalk app za windows 10. Ti vereovatno na telefonu koristiš tapatalk a ne tapatalk classic ?

Poslednja izmena:
Ma probao sam i jedan i drugi. Ne rade praktično nikako. Onaj post malopre je išao sa androida a sad kucam u ovom mtalk-u. A kada otkucam 'tapatalk' u windows prodavnici izađe 15 rezultata sa ukupno desetak ocena. Potpuno sam izgubljen. Nekako sam se nadao da će sve ovo bolje da radi.
A da. Tapatalk na na desktopu mi je ipak upotrebljiv.
A najviše mi bode oči ona razlika u brzinama downloada.

Da li koristite zaštitu za masku telefona, mislim na tanku zaštitu za poklopac?
Ja je koristim jer mi je 640 XL crne boje i mat plastičan i klizi iz ruke. Ali naravno daleko je lepši bez te silikonske zaštite ,)

Ja je koristim jer mi je 640 XL crne boje i mat plastičan i klizi iz ruke. Ali naravno daleko je lepši bez te silikonske zaštite ,)

Moja je glossy (bela) i klizi iz ruke, tako da bas lepo lezi silikonska. Dok ne stigne mat.

Imam problem sa konektovanjem telefona na racunar. Instalirao sam bio Windows Phone 10 i imam problem da prikacim telefon na racunar. Hocu da vratim sistem na 8.1 i ne mogu nikako to da uradim jer windows ne prepoznaje uredjaj. Ne znam sta da radim, sve sam pokusao?

Imam problem sa konektovanjem telefona na racunar. Instalirao sam bio Windows Phone 10 i imam problem da prikacim telefon na racunar. Hocu da vratim sistem na 8.1 i ne mogu nikako to da uradim jer windows ne prepoznaje uredjaj. Ne znam sta da radim, sve sam pokusao?

Proveri u Device manager da li vidi telefon? Ako vidi probaj update drivers... Imao sam problem, izbacivao neki MTP USB driver error, nazalost meni je jedino reinstall Windowsa pomogao.

Imam problem sa baterijom. 640 xl lte u pitanju. Nov uredjaj. Prvi put napunjen do 100% i posle pola sata padne na 97% bez koriscenja. Neki savet kako popraviti trajnost baterije?

Poslednja izmena:
Uživaj, ako je telefon nov, treba mu vremena dok se baterija stabilizuje. Meni sada drži ladno 2 dana, telefon kupljen u maju.

Sent from mTalk

Ma imam ga od avgusta ,jedva dan preguram doduse bas ga koristim :)

kozna fotrola na preklop nista ne kliza lepo ga cuva, preporuka.

Prilozi

• 20150924_103115.jpg
    20150924_103115.jpg
    992.1 KB · Pregleda: 274
Lep koznjak ;)

Meni 640 DS drzi skoro dva dana...Zadovoljan sam telefonom. Par puta je znao da pobrljavi kada kucam poruke, ne pritiska ono sto pritisnem... Sve u svemu za ove pare telefon je stvarno dobar. Kamera je odlicna, s obzirom da ima samo 8 Mpix pravi odlicne slike. Jos ako se malo razumete u neke detalje oko podesavanja kamere, stvarno ume da napravi i vise nego solidne fotografije. Sada nameravam da uzmem Lumiju 950, cekam da se pojavi u prodaji. Gledao sam negde da ce cena biti 550e. To uopste nije mnogo za takav hardver, naravno ako ta cena ostane.

Jedino sto fali jesu aplikacije. Dosta njih izgleda nedovrseno. Nadam se da ce se i to popraviti dolaskom win10.

Poslednja izmena:
Meni tera dan i po, mozda malo duze, imam telefon evo 2 nedelje tacno. Nikad nisam pustio da se isprazni do nule, obicno na 10% stavim na punjac, i uglavnom je punim preko noci. Slike su onako, nevira me sto kad hocu da slikam, prikaz je lep, ostar, boje su ok, a kad zavrsi sa obradom slike to nesto ispadne bezveze. Doduse slikam na auto podesavanjima, ako bih se igrao malo verovatno bih dobio bolju sliku.

I meni smeta to sto kada slikam i vidim da slika izgleda super, ali onda pojavi se "obrada u toku" i slika bude dosta lošija, boje bledunjave. To se dešava i kod XL verzije. Pored manjeg broja aplikacija ovo je jedina zamjerka na ovaj inače odličan telefon.
P.S. ovo se dešava kod snimaka gdje se koristi blic

Hvala na odgovoru. Bolje stanje sa baterijom sada. Moze neka preporuka za neke pristojne slusalice, ove od htc-a mi ne rade. I da li je sigurno koristiti punjac od drugog telefona . Brze puni nego original, ali da ne osteti bateriju na neki nacin?

Hvala na odgovoru. Bolje stanje sa baterijom sada. Moze neka preporuka za neke pristojne slusalice, ove od htc-a mi ne rade. I da li je sigurno koristiti punjac od drugog telefona . Brze puni nego original, ali da ne osteti bateriju na neki nacin?

Što se tiče sluški preporučujem ti Piston 3 mada vidim da već imaju neki noviji model pa možeš proveriti, ali najbolje da pročitaš mišljenja ljudi na ovom linku: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?55553-Bubice&p=4416964#post4416964
ili proveri na ovom linku: https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-piston-iron-dual-audio-driver-edition-earphones-7155.html

A što se tiče baterije ne bi trebalo da ima nekog uticaja na nju ali ipak iz nekog razloga ja koristim njegov originalan punjač.

Poslednja izmena:
Ljudi dvoumim se izmedju 640 i Sony Xperia M4 Aqua ? Zanima me koji je bolji ? Prvenstveno mi treba da rade perfektno viber i slicne osnovne aplikacije. Takodje me zanimaju muzicke aplikacije tj za pustanje muzike koje su kvalitetne za ovaj tip telefona posto nikako nisam upoznat sta nudi windows store ?

I meni smeta to sto kada slikam i vidim da slika izgleda super, ali onda pojavi se "obrada u toku" i slika bude dosta lošija, boje bledunjave. To se dešava i kod XL verzije. Pored manjeg broja aplikacija ovo je jedina zamjerka na ovaj inače odličan telefon.
P.S. ovo se dešava kod snimaka gdje se koristi blic

Kamera na XL je ocajna...Imao sam priliku oba da koristim. Pricam za automatska podesavanja. Inace kada manuelno podesavas slike su mnogo bolje. Poigrajte se malo sa otvorom blende, kada je slabija osvetljenost otvor blende treba da traje malo duze tipa 1s i jace...naravno za to treba jako mirna ruka da bi slike bile ostre...ali boje i sve ostalo je mnogo bolje.

Ispao mi povoljno lumia 640 dual sim u Saturnu za 110 e pa rekoh sestri da mi uzme. Još samo da sačekam da stigne :)

Nikad nisam koristio dual sim telefon , ne verujem da ću stavljati drugu karticu . Ako se ubaci samo jedna kartica da li postoji neka signalizacija kao no sim ili ikonica gore u baru ?

Najverovatnije mu odmah stavljam win 10 . Kakav je ta mat crna , vidim da se razlikuje od ove na lumia 630 . Može neko da uporedi kvalitet plastike između lumie 630 I 640 , ako je koristio oba.

Uvek stoji ikonica u baru za drugi sim.

Ispao mi povoljno lumia 640 dual sim u Saturnu za 110 e pa rekoh sestri da mi uzme. Još samo da sačekam da stigne :)

Nikad nisam koristio dual sim telefon , ne verujem da ću stavljati drugu karticu . Ako se ubaci samo jedna kartica da li postoji neka signalizacija kao no sim ili ikonica gore u baru ?

Najverovatnije mu odmah stavljam win 10 . Kakav je ta mat crna , vidim da se razlikuje od ove na lumia 630 . Može neko da uporedi kvalitet plastike između lumie 630 I 640 , ako je koristio oba.

Meni se mat na 640 nije svidela kada sam drzao tel, nekako je gruba i deluje jeftino...Mada to je bilo u prodavnici, izlozen model, koji sam sam pogledao na brzinu da vidim na sta lici telefon.

Nazad
Vrh Dno