Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Pardon...ne dve stranice iza...već dve stranice ispred ove :)

Nisam bas zadovoljan baterijom na ovom telefonu. Jedva da moze da mi izdrzi dan. Dok sam sa 720 ladno na kraju dana bio na 60% . Ne znam da li je to nesto problem sa mojim uredjajem ili je generalno na njemu baterija losija. Tj na njemu je baterija 500 mA veca ali veci ekran vise rama jaci procesor verovatno dosta vise i trosi ?

Mislim da je do tvog telefona, ili ako si ga tek kupio daj mu 10 tak dana tj. Nekoliko punjenja da se baterija "stabilizuje".

Mislim da je do tvog telefona, ili ako si ga tek kupio daj mu 10 tak dana tj. Nekoliko punjenja da se baterija "stabilizuje".

Pa da kupio sam ga pre par dana. I malo sam ga jace forsirao odmah jer sam bio na nekom festivalu pa sam ga tu punio kad sam stigo i koliko sam stigo sve po 10-20min . Dacu mu jos malo da vidim kako ce da se ponasa.

Žena koristi lumiu i evo za otprilike mjesec dana korištenja nije ni jednom zablokirao dok je to na mom samsungu s3 mini cesta pojava, nema aplikacija i igara kao android i ios ali je koliko vidim ovo dosta pouzdan telefon sa solidnom baterijom

Žena koristi lumiu i evo za otprilike mjesec dana korištenja nije ni jednom zablokirao dok je to na mom samsungu s3 mini cesta pojava, nema aplikacija i igara kao android i ios ali je koliko vidim ovo dosta pouzdan telefon sa solidnom baterijom

Jeste.

A imace i igrica i aplikacija na windows 10 mobile. Tako da stvarno ne vidim koji razlog ce ljudi da imaju da ne prelaze polako na Windows.

koje aplikacije konkretno bi tvoja zena koristila da ih ima na wp?

(mozda postoji neka alternativa..)

Ona koristi ove osnovne sto i sve žene :) fb, instagram, viber, mail, vrijeme i sl. recimo ja sam vidio da ima sofascore koja je odlična za praćenje rezultata a nema clash od clans koju igram na android. Isto tako pretpostavljam da ce sa desetkom polako doći i veći br aplikacija a kontam da ce i cijena ovim telefonima polako da skače.

Kakva su vam iskustva sa držačima za auto za Lumiu 640 XL?

Do sada sam koristio original držače za sve telefone koje sam imao, tako da mi univerzalni kineski koje sam na brzinu pogledao ne ulivaju poverenje... a ne vidim da postoji originalni držač za Lumiu 640 XL?
Da li ima neki koji vam se dobro pokazao? Bitno mi je da bude kvalitetan i da ne klapara u vožnji.

Povlacim rec za bateriju na 640 . Evo sad vec mnogo bolje stanje . Baterija u 21h 70% . Sto je odlicno uz neko normalno koriscnje.

I jos jedna stvar i ako kazu da 640 ima jednu od losijih lumia kamera eno ubacio sam fotke na temu okacite slike sa vasih mobilnih telefona i dosta njih su rekli da su slike vise nego dobre. Neki su se cak i odusevili.

Evo i ja postadoh danas vlasnik l640 lte :)

60aa9c2b0df8bb09769878361a069149.png

c6daae3a050539b23581bc4fe014331f.png

Razlika u glancu ,l620 gore l640 dole

Poslednja izmena:
Evo i ja postadoh danas vlasnik l640 lte :)

60aa9c2b0df8bb09769878361a069149.png

c6daae3a050539b23581bc4fe014331f.png

Razlika u glancu ,l620 gore l640 dole

E , da to sam i ja primetio u odnusu na 720 , sada nema datum da moze da prikaze. A ni ono detaljno nesto .

Ali ja mislim da je to zbog osvetljenja i baterije . Jer primetio sam da sada mnogooooo manje svetli ekran kad radi glance nego pre. Pre se u mraku bas videlo da ceo ekran svetli da bi prikazao taj glance ekran . A sada je to osvetljenje skoro potpuno neprimetno.

Pozdrav drustvo, posto sam narucio L640 Lte, zanima me kako na njemu rade FB, Instagram, Viber, WA...
Svi pricaju kako losije rade ove app na WP u odnosu na Android, pa me zanima konkretno za ovaj model sta imate da kazete.
Hvala.

Meni sve to radi odlicno na L730. Odnosno, ja sam zadovoljan radom pomenutih aplikacija. Za njihov rad odgovoran je iskljucivo MS koji drnda sopstvenu platformu odredjenim sablonima koje kao developer moras da koristis a koji uticu na funkcionalnost aplikacija... Trenutno Viber lose radi (po meni)...

Neogeo hvala na odgovoru. Uhh meni zao sto nisam mogao da nadjem L730, vise mi se svideo taj model nego li L640, ali sta da se radi.

Neogeo hvala na odgovoru. Uhh meni zao sto nisam mogao da nadjem L730, vise mi se svideo taj model nego li L640, ali sta da se radi.

L730 nova je 170 a L640 je 145˜155 nova... jako mala razlika

Napominjem da je L735 kvalitativno bolje odtađena od L730...

mozete li mi reci vasa iskustva sa nocnim slikama ? sinoc situacija sljedeca, slikam a iza 2 prijatelja je izvor svijetla lumia fokusira uz pomoc jedan put sto je blicnula i uzima(snima) sliku tokom drugog "blicanja" medjutim prijatelji su podeksponirani pretamni dok je taj izvor svijetla iza njih normalno eksponiran (osvijetljen), probam ista situacija sa samsung s3 mini isti nema tih problema prijatelji su odlicno osvijetljeni pomocu blica...je li ima neka caka u podesavanjima, inace sam koristio onu njegovu lumia cameru koja je dosla instalirana uz telefon

Izmereno je svetlo iz sredine, pa je zato tamna, ako ima neka detekcija lica, treblalo bi da onda odradi kako treba, ili da prstom pritisnes na lice, tu da fokusira, pa onda da ufotkas. :)

Pozdrav drustvo, posto sam narucio L640 Lte, zanima me kako na njemu rade FB, Instagram, Viber, WA...
Svi pricaju kako losije rade ove app na WP u odnosu na Android, pa me zanima konkretno za ovaj model sta imate da kazete.
Hvala.

Whats up radi dobro, čak je i govorni poziv dobar, samo je viber katastrofa... Npr, prikaže ti u noifikacijama viber poruku, ti klikneš ali ti ne otvara taj chat nego neki ranije, koji si poslednji kucao. Ponekad mu treba da refreshuje. Generalno, jako sam viberom nezadovoljan.

Ostale aplikacije, ako izuzmemo googlove, rade odlično.

Facebook jedan bug ima, barem kod mene - ako je recimo dvema ljudima rodjendan, i ti kikneš na notifikaciju, on otvara događaj i to prazan i zabaguje :D

Poslednja izmena:
hvala....probacu veceras, ali nekako imam osjecaj da je blic slabe jacine....ima li negdje da se podesava jacina blica? i da li ima neka alternativna verzija za kameru?

Al uz tel su mi dali samo punjac i to onaj na koji ne mozes da izvadis samo usb kabal,pa mogli su barem i slusalice da stave .
@gorantz ne mozes da pojacavas blic ,a sto se tice druge allikacije za kameru ,samo ukucaj u store camera i vidi sta sve ima .

Poslednja izmena:
Al uz tel su mi dali samo punjac i to onaj na koji ne mozes da izvadis samo usb kabal,pa mogli su barem i slusalice da stave .
@gorantz ne mozes da pojacavas blic ,a sto se tice druge allikacije za kameru ,samo ukucaj u store camera i vidi sta sve ima .

Moze da se pojaca blic malo kad slikas sa rich capture. Uglavnom ne stoji na najjace osvetljenje blica.

Kako to da imam dva puta facebook?

Prilozi

• wp_ss_20150817_0001.png
    wp_ss_20150817_0001.png
    144.1 KB · Pregleda: 206
I eto...pre neki dan zovu me iz MTS-a, stigla Lumia 640 xl lte. Ali nema u plavoj već samo u narandžastoj boji. Ma ybesh boju, samo daj telefon već jednom. Ja odem tamo, sve lepo sednemo da popunimo formulare, da odredimo popust za određeni tarifni paket, donese ženska onu kutiju....kad ono obična 640!!! Nije čak ni Dual Sim! Ja stao, gledam, odbijam da je preuzmem, ona počela da traži neke papiriće gde je ranije zapisivala podatke i nađe ono čega se plašila: njenim rukopisom lepo napisano Lumia 640XL LTE!!! Jao, pa izvinite, pa šta da radimo itd??!! Rekoh, vraćajte nazad i poručite onu koju treba...javite mi se uskoro (nadam se do oktobra :) ).

Nazad
Vrh Dno