Šta je novo?

Microsoft Lumia 640 , 640XL

Ides u podesavanja kartice i tamo izaberes karticu i iskljucis zastita telefona.
 
Phone->Settings->SIM Settings (ili kako već)->SIM Security On/Off
 
Nije u pitanju softver za kameru već jedna jako prosta opcija "Orientation Lock" koja treba da bude omogućena tj. On.

Neko zna kako ovo uraditi na 640 xl? Ne uspevam da pronadjem to podesavanje.

Jel moguce podesiti kod aparata da se slike okidaju sa nekim drugim dugmetom a ne preko ekrana? Recimo "volume -"
 
Poslednja izmena:
Našao sam lumiu 640 DS na kp kod prodavca iz Subotice za 150e(iz Mađarske je telefon), a na sajtu mobilnishop je cena 157e, zanima me da li je neko uzimao iz mobilshopa i koliko je to "sigurno" u smislu originalnosti telefona i kvarenja istog?
 
Poslednja izmena:
Sumnjam da ima kopija nokie. Sto se tice kvarenja to ti niko ne moze reci, tj. ne moze da prorice sudbinu tvog telefona.
 
Ostvarenje garancijskih prava je u Srbiji uvek macka u dzaku. Narocito u ovim "turbulentnim" vremenima.
 
Poslednja izmena:
A dobro, mislio sam na radnju konkretno da li je neko dobijao DOA uređaje pa mu nisu hteli vratiti novac, ali vidim da na fbu imaju oko 170k lajkova i čitao sam neka iskustva tako da mislim da je to dobra kupovina :) A i dosta je jeftinije u odnosu na druge radnje(u winwinu je recimo 23k)
 
Poslednja izmena:
U ww je sa dve godine garancije, zato je skuplji
 
Jel nekome ne radi vibracija na telefonu? Kod mene je dva dana radila, i sad nista. Odneo sam telefon u servis i cekam da se vrati.
 
Svi telefoni kupljeni na oglasima od Madjara imaju 2 god garancije koja vazi u EU i koja je (za razliku od domace) uvek ostvariva.
Vise puta, u vise tema je o tome pricano.
 
Uzeh i ja Lumiu 640XL. Ženi istekao ugovor u Telenoru još pre nekoliko meseci, pa je telefon uzet preko njenog broja preko Telenorovog korisničkog centra (još joj dali i popust 25% na tarifni paket jer je dugogodišnji korisnik). Ja sam još pre mesec i po dana prodao svoj TCL S720 od 5.5 inča, koji me je lepo služio, ali sam zbog stvarno očajne kamere (za koju se ispostavilo da mi ipak treba) i nekih nedostataka rešio da pređem na Windows 8.1. Nadao sam se da će telefon u Telenoru biti dostupan odmah po prodaji, ali im je baš tada nestajao i bilo ga je teško naći, a ja se u međuvremenu napatih koristeći neki stari skrnavi ZTE. Već sam počeo da gubim nadu, pisao im silne mejlove i raspitivao se da li će ga uopšte biti, oni vrdaju, sve nešto neodređeno odgovaraju. Ja se već spremam da ih sve oteram znate već gde, kad eto juče se javlja momak iz brze pošte i kaže - stiže pošiljka, telefon neki. Sve ovo pišem samo da bih rekao: vredelo je čekati. Telefon je odličan, Windows 8.1 radi kao sat. Treba malo navikavanja, ali je kompletan OS. Po meni mnogo lepše urađen od Androida, dinamičniji nekako, a vidi se i dosta potencijala za napredak, što kod za Androida baš i nisam stekao utisak. Jedini problem koji sam do sada video jeste da aplikacije postoje, ali iz nekog razologa sve mnoge dosta siromašnije opcijama nego kod Androida - čak i one koje dolaze od istog izdavača (npr. Adobe reader, Evernote i sl.) Nije mi baš jasno zašto, naročito sada kada Microsoft daje OS besplatno. Telefon je dosta veliki, ali nije nezgodan za držanje. Za sada sam vrlo zadovoljan, rekao bih da nisam pogrešio što sam ga uzeo.
 
Vidim sklonili je sa sajta ovi iz telenora ,telefon nije bio ni mesec dana na sajtu.
 
Vidim sklonili je sa sajta ovi iz telenora ,telefon nije bio ni mesec dana na sajtu.

Pa to su mi i rekli u korisničkom centru, kažu izuzetno tražen model, brzo im se rasprodao. Očigledno nisu očekivali da će tako brzo ići. Mada ja po ovim specifikacijama i sa tom cenom stvarno ne znam šta bih bolje našao, osim možda Nokie 735 ako nekome smeta veličina ekrana 640XL (735-ice, inače, nema na sajtu, ali je npr. ima u poslovnici u Kruševcu, odakle sam ja). Mojoj ženi su iz korisničkog centra rekli da će joj poslati telefon među prvima, čim bude opet na stanju, čak i ako ga ne bude još na sajtu. Zato pretpostavljam da će ga uskoro biti i na sajtu, pa ako neko želi da uzima, ne bih previše čekao jer ne bih rekao da nabavljaju količine kao za Samsung, LG i ostale velike igrače.
 
640 xl lte, moze da se uzme prwko mtsa. Uz xl paket doplata 11400. Bome, nije malo.
 
Narode, treba mi vasa analiza, bas u ovoj formi:
640 ili 640 XL Pros & cons
Puno bi mi znacilo od korisnika da kazu sta im smeta, a sta ne.

Moja neka razmisljanja na temu, posto sam oba samo drzao u ruci, nisam ih koristio:

640
Pros: 1. Velicina - moze da lepo stane u dzep
2. gustina pixela - ista rezolucija na manjoj dijagonali
Cons: 1. generalno slabiji HW u odnosu na xl (kamere, manja baterija... ne znam koliko je baterija slabija, jer je ekran manji, pa da li jednako traju)

640 XL
Pros: 1.velicina - zamena za tablet koji sam planirao da kupim, kako bi cituckao po prevozima i sl.
2. Kamere - zadnja 13MP>8MP; prednja 5MP>0.9MP
Cons: 1. Velicina - realno je velik za dzep :)

Ne znam da li ima jos nekih HW/SW razlika, pa bih cenio da podelite.
Drugo, da li bi Lumi 735 bila bolja kupovina?Gledao sam je uzivo i kvalitet izrade je fenomenalan, boje na ekranu su sjajne, ali se pixeli naziru poprilicno...
 
Ako vidiš pixele na 735, onda će ti pixeli na XL-u biti kao Lego kocke..
Što se tiče 640 vs. XL, sve si sam sebi odgovorio, ti valjda znaš šta je TEBI bitno..
 
Znam sta je meni bitno, ali bas zato sto ne znam detaljne razlike, mozda bi me nesto povuklo na jednu ili drugu stranu. Lupam, da jedan ima dual speaker, pa se bolje kompenzuje buka okloine ili da je nesto u softveru onemoguceno, tipa odredjeni update-i i slicno...
 
Pikseli na L735 se ne vide (kategoricki tvrdim jer sam je imao a sada imam L730)!!! L640XL je za tebe pravi izbor po ovome sto si izlozio, jer si sam pitao i sam davao, sebi potrebne, odgovore. Kupuj L640XL i uzivaj.
 
Moguce je da na L735 primeti (a ne vidi) pixele jer je u pitanju OLED, a na 640/XL je IPS. I ja mogu na SAMOLEDu primetiti pixele na S3 recimo, i primetim koliko je na S4/S5 bolji "pixel", a ja sam legalno slepa osoba cak. Dok na 640/XL ne mogu, nevezano sto meni IPS ne odgovara uopste (posle SAMOLEDa iskreno, ni iPhone nije za gledanje), vec sto prosto ih ne primetim.

Mozda je i njemu tako.

Ja bi 640/XL birao samo u Dual SIM varijanti, inace definitivno L735!
 
Samo da dodam da sam i ja corav :d (tj. nosim cvike)
On topic, nasao sam zanimljivo poredjenje
 
Poslednja izmena:
Kamera 5 puta bolja na xl modelu, dobra skoro kao L 830...

pa i ne bas...ovo pisem kao neko ko se zanima sa fotografijom i navikao je na dslr, ne znam koja su tvoja iskustva sa fotografijom.
i ja sam u rebusu koji da uzmem, a posto mi je kamera jedan od najbitnijih detalja, imao sam prilike na poslu da istestiram i jedan i drugi, znaci iste scene, uslovi, itd.
znam da ce sad odmah neko da se javi sa teorijom u vezi CZ optike na XL i da ima veci senzor (a takodje i vise MP, pa tu odmah pomalo i nestaje ta prednost), realna razlika je jako mala.
poredio sam fotke u lightroom-u na 1:1 i razlike su marginalne, cak je na momente bilo vise detalja na obicnoj 640ci. kolicina suma isto. na momente deluje kao da XL ima vise detalja, ali nisam siguran da bih na nekom "blind" testu provalio koji je koji.
ukratko, uporedjujuci fotke razlike koje sam video su takve, da nisam bio siguran da li je falilo detalja zbog toga sto sam bio malo nemirniji prilikom kliktanja ili je zbog hw-a...i prilicno me je bacilo u rebus da li vredi razlike u novcima, po pitanju kamere.
krastavac, i meni odzvanja u glavi CZ+veci senzor, ali jedno je papir, a drugo je realno stanje.
rezime bi bio jos i to, posto sam rekao da hocu da menjam GS3, 640 obicna je u najmanju ruku dobra kao S3, ali vise naginje ka tome da je bolja. jedino sto mi se kod lumie ne dopada, tj bolje je kod samsunga, shutter lag. kog S3 je zaista kao sto je bilo i reklamirano davnih dana, zero shutter lag (koliko je to vec moguce na mobilnom), nema ga. dok kod lumie, onako. brzo jeste, ali lag postoji. ne znam da li menja nesto situaciju lumia camera pro app (ili kako li se vec zove), ovo sam sve probao sa "fabrickim" sw.
 
Primetio sam da na drugaricinoj 640 kad pricas s nekim cujes kao iz bureta, kao da ima neki eho...ne znam ni ja al mi nije prijao zvuk uopste, jel ima neko isti problem ili je tako na svim modelima? I kako radi navigacija, da li moze da se koristi navigacija koja stize uz telefon bez neta, da li se skidaju mape, da li ima glasovne komande na srpskom, da li su besplatne mape....? Posto mi je navigacija dosta bitna.
 
Navivigacija radi odlicno cak bolje od mio moov 300 koju sam imao, brze nalazi satelit, nikad ga ne gubi... pokrece se za 3-4 sekunde... mape su besplatne, skines ih koristis offline bez neta, ima srpski glas takodje
 
A u poredjenju sa iGo posto sam ja jos na Androidu kakvi su utisci ako si koristio iGo?
 
A u poredjenju sa iGo posto sam ja jos na Androidu kakvi su utisci ako si koristio iGo?

Prostija je here navigacija, meni je ok, melo me jedino smara nacin unosenja adrese gde zajedno unesec i broj ulice i onda ponekad kad ti da listing ulica ne vidis jel prihavtio i broj kuce... takodje kad ukucas rute nemozes ubacivat medju odrediste, ali isto se moze odraditi sa kompa preko nokia naloga pa detaljno napraviti putanja (mada nisam probao)

Naravno nokia nalog dobijas besplatno da se registrujes iz here mape sa telefona, tu pamti tvoje fevorites, itd, mape se non stop updatuje pa dobijas obavestenje da se skine nova za offline koriscenje

Ja sam se pre svega zapanjio kako brzo nalazi satelit!, skoro trenutno, daleko bolje od mio moov 300 i 10x bolje od Alcatel OT995 kojeg sam imao

Da isto sam primetio nebulozu, ukucas radnicka 40, on ti prikaze samo rumenku i veternik ali ne i novi sad jer fali broj?? pa ukucas br 20 on da ponudu i za ulicu u nvom sadu, iako oba broja postoje, naravno kad ukucavas bez broja problema nema
 
Poslednja izmena:
Ja mislim da proizvodjaci telefona mnogo preteruju s rezolucijom ekrana.... Pa pogledajte prosecan laptop sa 15" ekranom, on ima gotovo istu rezoluciju kao uredjaj 3x manji, da ne pricamo o recimo lg g4... Cemu to?
 
Manjkaju im ideje sta bi mogli da unaprede na novijim modelima telefona, pa onda forsiraju ekrane sa sto vecom gustinom iako je korisnicima i vise nego dovoljna 1080p rezolucija na 5-6" ekranu.
 
pa i ne bas...ovo pisem kao neko ko se zanima sa fotografijom i navikao je na dslr, ne znam koja su tvoja iskustva sa fotografijom.
i ja sam u rebusu koji da uzmem, a posto mi je kamera jedan od najbitnijih detalja, imao sam prilike na poslu da istestiram i jedan i drugi, znaci iste scene, uslovi, itd.
znam da ce sad odmah neko da se javi sa teorijom u vezi CZ optike na XL i da ima veci senzor (a takodje i vise MP, pa tu odmah pomalo i nestaje ta prednost), realna razlika je jako mala.
poredio sam fotke u lightroom-u na 1:1 i razlike su marginalne, cak je na momente bilo vise detalja na obicnoj 640ci. kolicina suma isto. na momente deluje kao da XL ima vise detalja, ali nisam siguran da bih na nekom "blind" testu provalio koji je koji.
ukratko, uporedjujuci fotke razlike koje sam video su takve, da nisam bio siguran da li je falilo detalja zbog toga sto sam bio malo nemirniji prilikom kliktanja ili je zbog hw-a...i prilicno me je bacilo u rebus da li vredi razlike u novcima, po pitanju kamere.
krastavac, i meni odzvanja u glavi CZ+veci senzor, ali jedno je papir, a drugo je realno stanje.
rezime bi bio jos i to, posto sam rekao da hocu da menjam GS3, 640 obicna je u najmanju ruku dobra kao S3, ali vise naginje ka tome da je bolja. jedino sto mi se kod lumie ne dopada, tj bolje je kod samsunga, shutter lag. kog S3 je zaista kao sto je bilo i reklamirano davnih dana, zero shutter lag (koliko je to vec moguce na mobilnom), nema ga. dok kod lumie, onako. brzo jeste, ali lag postoji. ne znam da li menja nesto situaciju lumia camera pro app (ili kako li se vec zove), ovo sam sve probao sa "fabrickim" sw.

Ne razumem se uopste u fotografiju i bez uvrede svi ti detalji koje si naveo me ne zanimaju :) jedino sto mene zanima jeste ono sto vidim na ekranu bez ikakvog photoshopa i cropovanja i ne znam ni ja cega :) Slike koje pravi 640 sam video i veoma su lose, nije nista strasno za neko obicno fotkanje, bez zuma, dobro osvetljenje i sl, ipak razlika ogromna u korist L 830 koju imam. 640 xl nisam video uzivo, jedino sto videh su testovi po netu i po njima, kamera je blizu L 830.
Ako po tebi kamera nije dovoljno bolja da bi uzeo xl model, onda ti ostaje jos da razmislis o ekranu, nije mala razlika u velicini...
Sto se tice mikrofona i ostalih sitnica, mislim da nema neke razlike.
 
Nazad
Vrh Dno