Šta je novo?

Microsoft Lumia 550

Glavni problem jeste taj sto je Windows Phone 7 i 8 na budget telefonima radio svetlosnu godinu bolje od android telefona slicnih specifikacija, i sve to bez bagova.
To je bila Nokia, zar ne...
Sad je MS...

Sent from my SM-T560 using Tapatalk

Moze li neko da mi kaze, ali ako je 100% siguran, da li je ovaj telefon sa Telenor mreze, otkljucan ili ne? Znam da su sa Telenor mreze svi telefoni zakljucani, ali mi kaze covek da lumie nisu, a ja nemam karticu druge mreze da probam.

Moze li neko da mi kaze, ali ako je 100% siguran, da li je ovaj telefon sa Telenor mreze, otkljucan ili ne? Znam da su sa Telenor mreze svi telefoni zakljucani, ali mi kaze covek da lumie nisu, a ja nemam karticu druge mreze da probam.
Moja jeste, koristim mts karticu

Sent from my SM-T560 using Tapatalk

Pazi za Windows Phone 7 i 8 telefone je generalno vazilo pravilo da nisu zakljucavani na nasim prostoru. Sad ne znam da li je zbog toga sto ti OS nisu mogli da se zakljucaju na operatera ili zbog toga sto nasi operateri nisu imali ljude/tehniku koji bi zakljucavali ne android telefone to ne znam. Zbog toga vrlo su dobre sanse da ni Windows 10 telefoni nisu zakljucavani.

Mada, da se ubacim, s obzirom na to koliko naplacuju svoje telefone uz dvogisnje ugovore, trebalo bi da ih je sramota da zakljucaju telefon.

Svi telefoni, koje je uvezao pin computers su fabrički sim free...

Jos jedno pitanje. Odlucio sam da menjam mrezu, pa gledam kako mi je najbezbolnije da otkljucam ovaj telefon, a da ne izgubim garanciju. Nasao sam neki sajt koji salje neki kod za otkljucavanje, koji se samo upise i telefon je otkljucan. Kazu da se ne gubi tako garancija. Da li je to u redu da uradim? Kosta 1000 dinara.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tako se ne gubi garancija! Nego, vidi na kutiji ko je uvoznik, ako je pin computers ili comtrade, 99% su sim free.

Uostalom, ugasi telefon, stavi drugu karticu, upali telefon... Ako ne traži kod za otključavanje... Sim free je...

Jao ja se izvinjavam. Postavio sam pitanje u pogresnoj temi. Ovde sam to vec pitao, posto imam i ovaj telefon. Pitanje se odnosilo na LG SPIRIT. Izvinjavam se jos jednom.

Zanima me kako radi ovaj telefon sa najnovijim build-om sistema (insider i zvanicnim)? I koliko je pouzdan da se koristi kao primarni telefon za surfovanje netom i za komunikaciju preko Vibera (chat, voice call) i Skype-a (chat i voice i video call) ?

Cena fona je primamljiva pa se razmisljam da ga pazarim u bliskoj buducnosti... 4 godine koristim Android pa se plasim da ne razoracam kupovinom ovog fona... Android telefon najvise koristim za surf (Chrome), chat (Viber), pregled vesti (B92, Blic), Youtube.

Telefon je po meni mnogo pouzdaniji od androida, sto se tice pre svega stabilnosti sistema, lakoce koriscenja i tako dalje. Opet, za razliku od androida, gde mozes da optimizujes sta ti i kako padne na pamet, ovde nije takav slucaj. Imas dosta manje mogucnosti za podesavanje. I naravno mnogo manje aplikacija u ponudi. Ja sam kevi uzeo ovaj telefon, pa posle android jer nije mogla da se navikne na njega i bas sam ih uporedjivao. WP mnogo stabilniji, fluidniji, jednostavniji. Andorid dosta vise moze da se podesava, dosta vise programa, ali je za kratko vreme vec milion puta kresovao, usporavao, blokirao i slicno, sto se na wp ni jednom za tih nekih mesec dana koliko je koristila telefon nije desilo.

Dakle ako ti je bitna stabilnost, fluidnost - wp, ako ti je bitnija kastomizacija i programi - androdid. A ako hoces sve u jednom, onda iOS. :)

Poslednja izmena:
Najbitnije mi je da Viber, Skype i web browser rade pouzdano, kao i to da je sistem fluidan i stabilan. :) Citao sam ovde svasta o ovom telefonu pa me bas zanima da li je konacno sredjen softver.

Ovo malo sto je ona koristila telefon, oko mesec dana, viber i skype su radili odlicno. Notifikacije trenutne, veza stabilna i kvalitetna. Dakle nikakvih problema nije bilo.

Najbitnije mi je da Viber, Skype i web browser rade pouzdano, kao i to da je sistem fluidan i stabilan. :) Citao sam ovde svasta o ovom telefonu pa me bas zanima da li je konacno sredjen softver.
Otvori temu u "sta da kupim" i napisi budzet, dobices dobre i objektivne savete.

Od Lumia nista ispod L640 ne razmatraj, ako bas iz nekog razloga to mora da bude Lumia a moj savet je da izbegavas w10m, posebno ove jeftine Lumie.

Na mojoj L550 osnovne app. kao vb, fb, skype i svaki pretrazivac koji sam probao cesto rade ocajno, pisao sam vec o tome.

Ovo sto je bad habbit napisao mozda je vazilo do pre 2-3 godine, sada i vecina jeftinih androida radi malo brze, cesto i fluidnije od jeftinih Lumia a stabilnije i uz dosta bolji os i aplikacije.

On topic

Inace juce je L550 naprasno odlepila.
Navikli smo na bagove, kocenja, random restarte ali juce se do 15h restartovala jedno 15-20 puta?!

Lista se fb - restart.
Surf i zumiranje w2u grafika prognoze - restart!
Citanje vesti u UC browseru - restart, ovo se inace ne dogadja tako cesto kao prva 2 baga.

Da napomenem da nije do micro sd.

Da bi danas radila iole normalno - koci vb, fb ali do sada samo 1 restart pri koriscenju fb ali radi stabilnije nego juce.

Ali ovo moram opet da pomenem jer je jedan od najgorih bagova - random gasenje zvona i svih zvucnih upozorenja.

Stari i dobro poznat, nebulozni bag na wp8/w10m koji je najcesci na L5XX seriji.

Zbog toga se za alarm koristi stari telefon jer se sa ovim nikada ne zna kada ce da odlepi.

Juce popodne dolazi cale i psuje, nekoliko bitnih poziva je propustio zbog tog uzasnog baga koji se na 550 desava cesto. Ima dosta zalbi po netu a i Boris Lozac je primetio to na L520 i L550.

Od jutros se taj bag nije javljao ali samo postojanje istog je morbidno.

Danas ili sutra fon ponovo ide na sw "servis" (u pravi servis kod jednog prijatelja) mada nema tu spasa, ko zna koliko vremena je izgubljeno do sada i nista ali ajde da se proveri i taj najnoviji build.

I da napomenem samo jos jednom da nemam nameru da se raspravljam sa kojekakvim win advokatima, sve ovo je istina i naravno da cu da pisem utiske o uredjajima koje koristim kakvi god oni bili.

Dakle batalite flejm, nekakve pokusaje prozivanja itd.
Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Ja, odnosno keva, za ovih mesec dana koliko je koristila, nije imala nikakve probleme. Android je LG SPIRIT, kupljen pre mesec ipo dana. Za otprilike isto vreme koriscenja, WP nije ni jednom zastekao, a androdi mnogo puta.

Sa tom 550 definitivno nešto nije u redu. Ja sam moju dao mom ocu, čak je ostala na Redstone i prezadovoljan je. Baš sam ga juče pitao da li ima ikakvih problema u radu u smislu, pucaju app, alarm ne radi, koči nešto, restartuje se šta god. Kaže ništa. Jedino što se nekad desi je da se ne konektuje na kućni wifi kad dođe sa posla a tamo je bio na wifi. Nije primetio neko pravilo već da se nasumično to dešava.

Sent from my A0001 using Tapatalk

Licno ne podnosim low end androide a posebno ne lg, samsung ali jos pre 6m sam podesio jedan LG Leon coveku koji je posle 7 dana doneo fon koji se raspada, ko zna sta je radio sa njim.

Odradio sam HR, objasnio mu sta ne sme da instalira na androidu itd i od tada fon radi stabilno, kako treba mada ume da stuca zbog slabog hw ali bar radi stabilno.

Sto ne znaci da se taj Leon ne raspada posle xx dana u rukama nekog korisnika koji ko zna sta sve instalira..

Sent from my D6503

Nije ni bitno, a i off je. Ja koristim iskljucivio iOS, od 2008. do danas. Android, wp i ostalo posmatram vise sa neke fenomenoloske strane. Igrom slucaja koristio sam dva low end telefona, wp i android, posto sam kevi kupio i podesio i zato sam ih uporedio. Doduse to je moje iskustvo. Ne mora da znaci da svi imaju isto iskustvo.

@hsv.stoned

2.8. izlazi finalni Redstone build. Bas me zanima kako ce raditi kod tebe. Bagovi koje si naveo su katastrofalni, ubijaju osnovne funkcije uredjaja!!! :(

Sa tom 550 definitivno nešto nije u redu. Ja sam moju dao mom ocu, čak je ostala na Redstone i prezadovoljan je. Baš sam ga juče pitao da li ima ikakvih problema u radu u smislu, pucaju app, alarm ne radi, koči nešto, restartuje se šta god. Kaže ništa. Jedino što se nekad desi je da se ne konektuje na kućni wifi kad dođe sa posla a tamo je bio na wifi. Nije primetio neko pravilo već da se nasumično to dešava.

Nemam nameru da se raspravljam, sa ovom 550 je hw sve u redu ali ono najbitnije ne valja - softver.

Pricao sam sa serviserom koji mi je potvrdio da sve w10m lumie imaju veliki broj cudnih bagova i da 550 prednjaci sto moze da se vidi i po netu.

Isto tako mi je rekao i da je 640 dosta bolji telefon, probao sam na kratko i stvarno radi bolje a po recima vlasnika nije imao ove hardkor bagove vec uglavnom one manje koji nisu za veliko nerviranje.

Cak razmisljam da kupim polovnu L640 (non XL) i pa da vidim kako radi.
Bila bi neko prelazno resenje do 5x i sl. droida a ako se pokaze dobro sa zadovoljsvom cu je zadrzati.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Niko se ne raspravlja samo kažem kakvo je ovde stanje. Čak i ovde na forumu je situacija mnogo više u korist onih kojima radi kako treba. Ili lažu, moguće je i to. Da li je sa HW sve u redu ti to ne znaš. Možda procesor nije ok i kada dođe do nečeg zahtevnog on puca. Karikiram ali shvataš poentu.

Kao što rekoh imam W10m na 625 koji je hardverski slabiji i opet sve radi bez ikakvih problema na njemu.

Naravno i da 950 radi bolje od svih njih i da 550 nije flagship i treba biti realan. No kažem, koristio sam taj telefon poprilično aktivno, znam šta može i jednostavno ne mogu da prihvatim tvoje tvrdnje. Ne kažem da bilo šta izmišljaš ali prosto i ti moraš da prihvatiš ovo što ja a i neki drugi ovde pišu. A sad, da li se konkretni problemi dešavaju zbog neke loše app, zbog nekog hw problema ili nečeg trećeg, ne znam.

Vrh Dno