Šta je novo?

Microsoft Lumia 550

To nije slow insider nego release preview. Na slow ćeš da dobiješ Redstone.
 
E hvala, totalno sam izasao iz insider programa, pa ne pratim.
 
I moj opšti utisak je da je .338 lošiji od .318... Barem kod mene. Lakše se greje telefon, a i za držanje baterije nisam siguran da li je i koliko bolje.
 
Kod mene na 640 .338 radi ok, jedino viber plocica zeza, stoji notifikacija, a poruka procitana. Na .318 je radilo ok.

A na 550 zeza wifi na .318, moraću da probam da stavim .338 pa da vidim
 
Kod mene na 640 .338 radi ok, jedino viber plocica zeza, stoji notifikacija, a poruka procitana. Na .318 je radilo ok.

A na 550 zeza wifi na .318, moraću da probam da stavim .338 pa da vidim

Za viber plochicu problem je bio i kod 318. to je do vibera aplikacije a ne builda windows-a
 
Zato rade na beše 420 build-u koji će biti pušten ovaj ili sledeći utorak svima.
 
Mislim da je ipak problem do telefona, i moj 550 ne radi bas sjajno, dok je 640lte sasvim druga prica.
 
Bas je extra stabilan i po mnogim stvarima daleko ispred konkurencije i to po recima vrsnih poznavalaca i strucnjaka.Zadovoljne korisnike da i ne pominjem.

To mozda u tvom WP/W10m zilotskom svetu jer je ocigledno da nijedan drugi smartfon/OS nisi koristio nikada u zivotu ili bar ne u poslednje 3-4 godine.

Zadovoljne korisnike da i ne pominjem.
Francisco Jeronimo ‏@fjeronimo Jun 1

WW smartphone shipments by OS 2016 (Units|Share):
1. Android: 1.24B|83.7%
2. iOS: 226.8M|15.3%
3. WinPh: 11.2M|0.8%

Cj4GKqhWYAAoElB.jpg:large


Zvanicna statistika, nista vise necu komentarisati.
 
Poslednja izmena:
Pa dobro,ti kao laik i ne moras da imas merodavno misljenje,ja samo cenim misljenje strucnjaka za pomenutu oblast.
 
Kad sam gledao 550 u Telenoru, trebalo joj 6 sekundi da se otkljuca. Par sekundi da udjes u app listu. Dalje nisam hteo. :D
 
hsv, tebra, ne treba ti to u životu. Ja od 20. najverovatnije napuštam Win do daljnjeg. Moram da obnovim ugovor u Vipu da ne bih propustio akciju "3GB neta zauvek" i "za mlađe od 30" dok sam još uvek mlađi od 30. :d I zato, pošto imam ugovor na 2godine bez uređaja, jedini način da dobijem novi ugovor je da uzmem telefon. :D

Pikiram Huawei P8lite ili čak P9 lite ako nađem gde da uzajmim 2000 din dok ne prodam 640ku. :)

Message delivered via unladen European swallow
 
Poslednja izmena:
To mozda u tvom WP/W10m zilotskom svetu jer je ocigledno da nijedan drugi smartfon/OS nisi koristio nikada u zivotu ili bar ne u poslednje 3-4 godine.




Cj4GKqhWYAAoElB.jpg:large


Zvanicna statistika, nista vise necu komentarisati.

Sve je to uredu ko što kažeš ali opet ja imam problem sa android telefonima jednostavno iz nekog razloga zapucavaju i nezadovoljan sam kao ti što si ne zadovoljan svojim win telefonom. Ne želim da učestvujem u raspravi ali svakako bih voleo da izabereš telefon koji želiš i da ga u sreći koristiš. Ja i dalje mislim da je WP sasvim pristojan i za mene odličan telefon, a dok mi ne istekne ugovor imam vremena da razmislim o tome koji sledeći win ću uzeti iskreno sada bi to bio 950 ali kao što rekoh videćemo šta će se pojaviti u međuvremenu. Ne znam da li ti je poznata ona da statistika ima puno brojki koje mogu nesto značiti,a obično ne govore ništa. Nema razloga za flejm po milioniti put na ovom forumu da svi znamo koliko ne voliš ms i kako jedva čekaš da uzmeš drugi telefon sve je to ok ali si već davno prošao onu fazu da si dosadan sad već opasno smaraš i naporan si to ne kažem da bih se sa tobom svađao ali si smor za medalju. Ako ovo shvatiš dobronamerno drago mi je ako i dalje misliš da sam neki fan boj drago mi je kako god drago mi je da ćeš jednog dana i ti biti srećan sa telefonom koji želiš. Na kraju koji bild koristiš da li si na insajderu ili koristiš zvaničnu verziju znam da si imao često problema, a da nisi radio hr telefona tako da ima tu puno grešaka sa tvoje strane ali ne bih da ti stajem na muku jednostavno gledaj što pre da se rešiš telefona jer on loše utiče na tebe.
 
Poslednja izmena:
I da, samo nemojte da me pitate - pa sto ne prodas L550, ako ne resim sve ovo i bice tako u narednih 10-ak dana, samo da nadjem neki fon sa sto boljom baterijom :)
Ali ne nadajte se prerano, mozda i zadrzim 550-icu kao bagtest telefon pa ima da pljujem sve dok ne proradi kako treba :)

Razumem tvoje pritužbe ali počeo si da preteruješ. Dugo pišeš ovde na forumu ali si u zadnje vreme počeo samo da štancuješ postove, čisto da bi nešto napisao. Kačiš tu neke tabele , predlažeš telefone neke polovne, totalno van teme.

Pretvaraš ovu temu u onu telenor temu i sukob stene i alfe, oni banovani i tema prodisala . Napiše se jedan post o 550 a sledećih 50 o androidu, prodaji telefona .

Ne znam kako ne možete lepo i civilizovano da komunicirate , čemu ovo ? Ako se dešava toliko problema kod tebe teško da ti neko može ovde pomoći...

Ovo važi i za Enemoona .
 
Poslednja izmena:
Gari, odustani na vreme jer je stvarno nema istine u tome sto pises, ovo boldovano je prosto smesno :) Pa meni tako nije bagovao ni ICS android iz 2012 a da ne pricam o novijim, danas je potrebno samo 120-200e za odlican polovan android koji radi brzo, fluidno i stabilno, to o cemu ti pises je odlika krsdroida od pre 5+ godina.

I da, samo nemojte da me pitate - pa sto ne prodas L550, ako ne resim sve ovo i bice tako u narednih 10-ak dana, samo da nadjem neki fon sa sto boljom baterijom :)
Ali ne nadajte se prerano, mozda i zadrzim 550-icu kao bagtest telefon pa ima da pljujem sve dok ne proradi kako treba :)
Stariji android mozda ne baguje (i ja se slazem s time da nema nesto mnogo bagova), ali razlika izmedju Windowsa i Androida koja je isticana ranije i dalje postoji - Android kad postane slab za novije verzije aplikacije postaje nocna mora za nekog ko hoce brzo da uradi posao, dok kod Windowsa to nije slucaj. Jedino sto u w10m ima problemcica koji jos treba da se rese, ali problemi se resavaju jedan po jedan.

I suzdrzavam se da kazem da dolazis ovde da pljujes Windows Mobile jer se secam kad si kupio telefon svom ocu, ako se ne varam, pa si ga posle ti preuzeo ili tako nesto. Prosto, ocekivao si da ce to biti super telefon, ali si ti sa svojim uredjajem imao losije iskustvo. Ipak, mislim da si donekle i ti kriv sto si savetovao nekome da kupi telefon sa novim operativnim sistemom, i moj otac je kupovao jesenas telefon, i kupio je telefon sa wp8.1, i i dalje nije na njega stavio desetku. Ti si kriv, mogao si da ocekujes onako nesto, a sa druge strane, i sto smatras da nije OK - pa trebao si to da resavas sa trgovcem, a ne ovde sa nama. Kupio si telefon, imas nedelju dana da im se vratis i da kazes "ovaj konkretno uredjaj koji ste mi dali je djubre" (ne taj model da je djubre, nego konkretno taj uredjaj koji si ti dobio), i uzmi ono sto ti vise odgovara. Kod trgovca koji ti ovo ne omogucava nemoj ni kupovati, i tako treba svi da misle, inace cemo svi nonstop biti ovce za sisanje i samo cemo se zaliti kako je kod nas stanje sr**je.

Trgovac inace mora da ti odgovori na reklamaciju u roku od mesec dana, ali u roku od tih nedelju dana se ocekuje da ti odgovori ODMAH, a ne sad si kupio telefon, pa cekas mesec dana da ti daju ispravan.:lupko:


I hsv, nemoj da pozivas moderatore da brisu spam samo zato sto odgovaraju na tvoje prozivke. ;)
 
Da se ponovim sa MS 640 teme (mada su ovde poeni vec podeljeni, posto su ucesnici isti, pa nema svrhe opomonjati ih ponovo):
"Ako ko sta ima da kaze neka napise JEDNOM. Ko pokusava da druge ubedi u svoje misljenje dobice nagradne poene. Kazes, obrazlozis i to je ok, a ovo uterivanje "istine" na silu, stvarno nema vise smisla. Kome se tema ne svidja neka je obidje, a ne da se troluje i da postane necitljiva. Ubuduce nema ovakvih opmomena, vec direktno poentiranje. "
 
Možda te L550 u Telenoru dolaze sa 10586.29 (99%), tako da me čudi da je uopšte pokrenula telefon, nemam je, ali...
L650 i L950 rade bez greške i zaglupljivanja...
I da, istina je, došle su sa 10586.29, obe... Nisam ni stigao upaliti update, imao sam restarte... Od 10586.107 na ovamo... Ne mogu da se žalim na rad i fluidnost ova dva telefona...
Ne znam šta da kažem više, osim da uradite update, resetujte telefon i u marketu prvo market app update, pa sve ostalo...
 
Zna li neko za neki sajt/software da otključam Lumia 550 sa mreže? Klinac bi hteo da menjamo telefone, ali je ovaj telefon još pod ugovorom, tako da moram zaobilaznim putem da ga otključam :)
 
Citiram Lozacev post iz w10m teme jer se ovo odnosi na L550 (a i da se pojedinci ne bi bunili tamo kako ''lazem i izmisljam'')

Organizovace mi otkaz ovaj win samo cekam, sreca pa sam na odmoru. Opet se totalno ugasili svi zvukovi, pa se i alarm samo vizuelno oglasio.
Posle restarta sve normalno proradilo. Jel moguce da se ovo desava

Sent from mTalk

Odavno sam pisao o tome, random gasenje zvucnih ''efekata'' je stvarno uzasan problem.

Postoji fix za alarm - koriscenje starog telefona za te ''budilnik'' potrebe. Ne zezam se, to je jedino resenje kome treba 100% pouzdan alarm, sve ostalo je rizicno.

Nego, da li ti se desavalo da propustis poziv zbog tog baga? Ajde da kazem da se ocu to desi par puta nedeljno i stvarno ne mogu da verujem da takvi bagovi postoje na bilo kom OS-u a posebno u 2016. godini.

I jos nesto, posto su obrisani postovi (tj i ti on topic delovi postova jer je bilo i off topic-a pa je sve to obrisano) gde sam pisao o problemima koji su se odjednom pojavili:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?375022-Error-Code-0x80070490-W10M-amp-WP8-1&p=4683488&viewfull=1#post4683488

Ovo je bio neresiv problem zbog kog sam odlepio. Ako se dobro secam bas to vece sam zaglavio do zore pokusavajuci da osposobim telefon prateci sve moguce savete po win forumima (jedno 6,7 ''resenja'') i nista nije pomoglo. Bukvalno sam celu noc izgubio a nista nisam postigao.

I onda sam pre par dana pokusao da instaliram to sto nisam mogao i konacno sam uspeo, greske se vise nisu javljale.

Ocigledno je MS nesto upropastio pa popravio kada je prodavnica u pitanju, nemam drugo objasnjenje.

Od ostalih problema fon je u junu zakucao nekoliko puta pri raznim ''procesima'' (nije do micro sd, vadim je uvek kada testiram stabilnost) ali dobro, na to sam/smo navikli :)

Inace, ume i ovaj slabasni SD210 fino da se zagreje, nisam to ocekivao ali posto su ambijentalne temperature visoke to je mozda i ocekivano za jedan qualcomm soc.
 
Poslednja izmena:
Strefice me slog vise od ovog telefona.Od kako sam ga uzeo nikakav apdejt ne pomaze i dalje izbacuje gresku kad se pokusa otkljucavanje ekrana izbaci nastavljam dalje... i nista dok se ne iskljuci-ukljuci ponovo i tako vise puta u toku dana,moj drugar je imao isti taj problem pa su mu zamenili plocu i sad sve radi kad sam ja pitao ove u pro mobiju zasto posle 2 odlaska u servis to nije uradjeno kazu da je tzv. problem resuminga ispeglan i da ne mora vise da se menja ploca sutra idem po telefon ali znam da nista opet nije sredjeno...
 
To više zvuči kao da te zavlače u servisu.
 
Ti njima budi dosadan, i ne zanima te. Ti si platio da bi imao ispravan telefon, ostalo te ne zanima. Treci put ako problem nije resen valjda, treba da ti daju novi uredjaj, ili tako nesto mislim da ima?
 
Strefice me slog vise od ovog telefona.Od kako sam ga uzeo nikakav apdejt ne pomaze i dalje izbacuje gresku kad se pokusa otkljucavanje ekrana izbaci nastavljam dalje... i nista dok se ne iskljuci-ukljuci ponovo i tako vise puta u toku dana,moj drugar je imao isti taj problem pa su mu zamenili plocu i sad sve radi kad sam ja pitao ove u pro mobiju zasto posle 2 odlaska u servis to nije uradjeno kazu da je tzv. problem resuminga ispeglan i da ne mora vise da se menja ploca sutra idem po telefon ali znam da nista opet nije sredjeno...
Nema sanse da je resuming do ploce, sta ti je.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
 
Pozdrav svima. Potrebno mi je da saznam viewport rezoluciju za telefone: Lumia 530, 540 i 550.
Ako bi neko od vas vlasnika nekog od ovih telefona bio ljubazan, da sa telefona ode na sajt: http://mydevice.io/
i procita koje su dimenzije CSS device-width i CSS device-height . I naravno da mi napise ovde, bio bih mu veoma zahvalan.

Unapred hvala na razumevanju.

Poz
 
Eo...
Lumia 550
0fd0fb02af89edc41db938c693250598.jpg


Sent from my SM-T560 using Tapatalk
 
Pozz ljudovi,
Eo i ja da se javim, kupio sam ovaj telefon sestri i na kraju je dospeo do mene...
Skontao sam da brljavi, ali to sve prepisujem operativnom sistemu pošto sam skontao i da sa svakim update-om radi po malo bolje, osim kad ga zase*ru ali krastavac, ipak je to samo Microsoft. Sve u svemu koncept Windows OSa za ove "jeftine telefone" mi se svidja, iako sva moja naklonost ide ka Google i Android OSu, nije ovo ni tako loše. Samo da reše probleme sa stabilnošću i biće to ok. Za godinu dana biće to stabilan i pouzdan telefon i tada ću preporučiti kupovinu istog svakom.

Sent from my SM-T560 using Tapatalk
 
Pozdrav svima. Potrebno mi je da saznam viewport rezoluciju za telefone: Lumia 530, 540 i 550.
Ako bi neko od vas vlasnika nekog od ovih telefona bio ljubazan, da sa telefona ode na sajt: http://mydevice.io/
i procita koje su dimenzije CSS device-width i CSS device-height . I naravno da mi napise ovde, bio bih mu veoma zahvalan.

Unapred hvala na razumevanju.

Poz

Lumia 550 kod mene
wp_ss_20160701_0001.png
 
Pozz ljudovi,
Eo i ja da se javim, kupio sam ovaj telefon sestri i na kraju je dospeo do mene...
Skontao sam da brljavi, ali to sve prepisujem operativnom sistemu pošto sam skontao i da sa svakim update-om radi po malo bolje, osim kad ga zase*ru ali krastavac, ipak je to samo Microsoft. Sve u svemu koncept Windows OSa za ove "jeftine telefone" mi se svidja, iako sva moja naklonost ide ka Google i Android OSu, nije ovo ni tako loše. Samo da reše probleme sa stabilnošću i biće to ok. Za godinu dana biće to stabilan i pouzdan telefon i tada ću preporučiti kupovinu istog svakom.

Sent from my SM-T560 using Tapatalk

Glavni problem jeste taj sto je Windows Phone 7 i 8 na budget telefonima radio svetlosnu godinu bolje od android telefona slicnih specifikacija, i sve to bez bagova.
 
Vrh Dno