Šta je novo?

Microsoft Lumia 550

Uzela je devojka coolpad, ja sam imao 550...realno, uzmi coolpad i ne razmisljaj..meni 550 baguje kao blesava, evo sad je drzim i baguje bez aplikacija... :)

Uzela je devojka coolpad, ja sam imao 550...realno, uzmi coolpad i ne razmisljaj..meni 550 baguje kao blesava, evo sad je drzim i baguje bez aplikacija... :)

Šta baguje napiši konkretno, nek uzme čovek šta god hoće ali nekako taj kulped mi je loš izbor.

Gledao sam ih oba. Mislim da je coolpad bolji izbor. Nije mublosa kamera a devojka u prodaji kaze da su jako malo reklamacija imali na coolpad u odnosu koliko se prodao.

Sent from my SM-J710F using Tapatalk

Nekako sam stekao utisak da i podosta ljudi uzima Coolpad u obzir. Jeftiniji od konkurencije, i dobar deo korisnika je zadovoljan. Primera radi, ako neko zeli telefon sa vecim ekranom, mislim da tu ima neki Coolpad sa 5.5" dosta jeftiniji od Lumije 640 XL recimo...

A ja ne uzeh takav Coolpad za neku sicu, reko zayebi - slaba baterija i cajniz droid, dalje to od mene, MS i L550 su daleko sigurnija opcija i fon samo bolje moze da se pokaze od vec odlicne 520.

Jos kad mi je B.Lozac preko PP rekao da cak i na .00-.29 buildovima sve radi stabilno samo eto, ima malo laga ali nista strasno.. Pa eliminisah kulped al' na kraju.. :d [emoji23]

Sent from my D6503

Nisam, cale na letovanju pa ne mogu da odradim to na tel.

Kako radi tvoj primerak na RS-u?

Sent from my D6503

Mnogo bolje. Još se nije zakucao i brži je, ako nastavi tako da radi ja sam zadovoljan. Ne može da se očekuje da bude brži od ovoga sa slabim SoC i sporom memorijom.

E pa odlicno ako je tako, upravo to i ocekujem od ovog tel. i w10m (stabilnost, rad bez bagova) i naravno da nikada nisam racunao na performanse L950 sa daleko brzim hardverom.

Sent from my D6503

Ja sam i dalje sumnjičav, i sve čekam kad će da zakaže. [emoji14]

Nece valjda vise, posle toliko meseci raspada i bagovanja red je da proradi normalno.

Sent from my D6503

Jel moze mala pomoc?

Treba uskoro da obnovim ugovor u mts-u, pa me zanima sta je best buy od ovih. Ispodprosecan sam korisnik, tako da su i ovi overkill za mene.
Mislio sam da uzmem Lumia 550, ali mi pomozite da suzim izbor na jos dva android telefona.

Samo mi je bitno da fabricki fino i fluidno radi bez bagova (koliko god je to moguce), posto ionako nece biti rootovan niti koriscen za igrice i ostale zezancije. Drugi kriterijum neka bude kamera.

Smanjio sam spisak na:
Acer Liquid Zest
Coolpad Modena
Huawei Y5II
Lenovo A6010
Microsoft Lumia 550

Mozete mi i ovde odgovoriti: http://forum.benchmark.rs/showthread.php?383423-Koji-telefon-za-dinar-od-ovih-ponudjenih

Nemoj Lumiu ni pod razno, taj Huawei Y5 ce pojesti lumiu bez problema a verujem i coolpad. Imam Lumiu i nikom je ne preporucujem.

I dobro, ima nas par ovde koji smo probali/imamo te low end androide i tvrdimo da je Lumia bolji izbor. I šta sad?

Sent from my A0001 using Tapatalk

I dobro, ima nas par ovde koji smo probali/imamo te low end androide i tvrdimo da je Lumia bolji izbor. I šta sad?

Ti tvrdis tvoje ja tvrdim moje ... i sta sad ? Moje licno misljenje je da je 550 gxxxo i da je bilo koji android od 1 gb ram-a bolji izbor ...

Pa ništa upravo to... Nego je ono "nemoj ni pod razno", " poješće bez problema" itd trebalo da bude aksiom pa na osnovu toga idemo u dalju diskusiju a sve je samo ne tako.

Za sve lumie koje nisu na redstone, moja lumia 820 je podivljala sa 10586.545, Bruce Lee, osetno ubrzanje telefona! Zato ovo i pišem ovde...
L950 i L650 upravo instaliraju...

Au kakva lista, DeRadicci nemoj da me razumes pogresno ali od tih nabrojanih ne znam koji pre ne bih uzeo :d

Imam 550 i sw-ski se pokazala stvarno ocajno pa ne mogu da je preporucim ali Dark Magician napisa da tel radi mnogo bolje sa poslednjim softverom pa ako ostane tako 550 ce postati ok izbor.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Za sve lumie koje nisu na redstone, moja lumia 820 je podivljala sa 10586.545, Bruce Lee, osetno ubrzanje telefona! Zato ovo i pišem ovde...

L950 i L650 upravo instaliraju...

Nisam hteo da trujem jer bi rekli da opet izmišljam ali i ja sam primetio da 625 bolje radi. Ej, 512 rama, a priča se onda da li sa 1gb radi ok :)

Šta da ti kažem kad čitam forum sa nje a OPO sedi pored :D

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Koristiš ekran 480x800 umesto FullHD? Mazohisto. :D

Ovde su sve ravne linije pa se ne primećuje toliko :d

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

Ja bih rekao windows pre android ali izbor je tvoj.

I jeste ali više volim win :)

Jesam dosadan ali taj 625 je nepravedno zapostavljen uređaj, svi su nosili 520 i 630,
a ovaj ih pobeđuje samo tako.

@dare
Nakon instalacije 10586.545, vidno poboljšanje.
I da naglasim, tvoj sud o nekom uređaju, bez obzira na os, uvek smatram realnim, da ne kažem konačnim. ☺

Poslednja izmena:
Jesam dosadan ali taj 625 je nepravedno zapostavljen uređaj, svi su nosili 520 i 630,
a ovaj ih pobeđuje samo tako.

Slažem se. Mada i 1320 je isto prošao. Ja sam ovo bio uzeo matorom kao poklon. Rekoh malo će da drami što je spor al šta da mu radim, dinar je dinar :) Međutim ne da se nije žalio nego je uzeo moju 550 tek kad je video da ovo neće dobiti Redstone. I tako je ovo čudo završilo kod mene. Prvo u fioci, a sada ga i aktivno koristim jer Homtom HT3 koji sam koristio sam dao majci kojoj je crkao Samsung neki tamo. I uopšte se ne kajem.

Eto i da se vratim na temu. HT3 je MTK6580/1GB rama, 5.1 Lollipop. Sve radi ok i korektno lagao bih kada bih rekao da je drugačije. Ali 550 jednostavno lepše radi, tečnije. Zato sam i rekao, ako nedostatak nekih aplikacija nije problem ja bih išao na 550. Ne lože se svk na root/exposed/nešto treće i ne vole svi da čačaju i menjaju sve. Kao entry level uređaj, uz ono sa željenim app, mislim da je 550 super izbor.

Nazad
Vrh Dno