Šta je novo?

Microsoft Intellimouse Explorer 4.0 maltene dzabe !!!

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Vracajuci se iz grada sinoc u knjizari na terazijama kad se izadje iz podzemnog prolaza ka Knez Mihajlovoj uocio sam jednu interesantnu stvar - kutiju na kojoj je pisalo Intelimouse Explorer, bez oznake modela, a unutra je bio mis koji se (makar malo) razlikovao od M$-miseva koje sam dosada video. Usao sam unutra i kad sam cuo cenu od 2100 i kusur dinara (32€) uzeo sam ga jer mi je trebao relativno veliki mis, uz nadu da je to neka varijacija intelimausa 3.0 te da ce i optika biti na makar relativno zadovoljavajucem nivou.
Dosavsi kuci ubacio sam misa i kad je windows prijavio da je moj mis u stvari Intelimaus 4.0 mojoj sreci nije bilo kraja !!! Pretpostavljam da se neko zeznuo, ili je u pitanju bila neka mutljavina oko uvoza, ali koliko ja shvatam stvari evo jedinstvene prilike da se dodje do fantasticnog pacova za male pare, jer po toj ceni ovaj odlicni mis apsolutno nema konkurenciju !!! Cak se i tockic skroluje levo-desno, a ne samo gore dole :) Mnogo dobar pacov

Ne rece da te je Geek nagovorio da ucinis pravi korak :D

...

Jel bas ovakav:
http://www.tomshardware.fr/articleperiph.php?IdArticle=436&NumPage=6

Re: ...

lucky2001 je napisao(la):
Jel bas ovakav:

Upravo taj !

Ma mis je zmaj ! Neko se ocigledno *****ao pa turio tu cenu, koliko se secam Intelimaus Eksplorer 3 je startovao od nekih 45-50€. Preporuka svima da pokupuju to, za tu cenu nema ni greske ni konkurencije...ovom misu MX300 nije konkurencija :d

Geek_master je napisao(la):
Ne rece da te je Geek nagovorio da ucinis pravi korak :D

Cime ? :) Ti u nagovaranje racunas "Ne znam, vidi ako hoces pa kupi, ko zna sta je to..." :d ;P

Nego trci ti da zamenis onaj svoj krsh dok ovo nisu povukli ili poskupeli, ovo si cekao, j***s MX500 :D

Na tominom testu kazu kao da je njegova preciznost samo 400 cpi, a kod MXeva 800 cpi. Dali su mu ocenu 3 od 5 za preciznost, ali nisu naveli ni jednu konkretnu manu :)

Jel si ga probao u igrama?
Koliko je osetljiv točkić po levo-desno osi? :)

Filipenko, ne znam zasto mislis da veca cifra mora sigurno znaci da je mis bolji ?
U prevodu, taj 4.0 nije ni do kolena 3.0A, kamoli MX misevima.
On je u klasi 1.0 i 1.1, znaci najobicniji optikaner.
Drugi prevod, dzaba se lozis, nisi kupio nista poseban mis.
Jeb'ga, kad' ne umes da pitas ;)

Geek: nije toliko znacajna cifra dpi, MX tehnologija ima jos nekoliko prednosti zbog cega je 10x bolja od obicnih optikanera kakvi su OEM Logitechi, 1.0 i 1.1 Microsofti i sva ostala boranija tipa A4Tech, Genius ...

Pozdrav!

E moj Filipenko pa sto nisi rekao sta ti treba,juce kada si bio kod nas :mrgreen: .Mogao si za te pare da dobijes isti takav opticko-bezicni :mrgreen: :mrgreen:

Cekajte malo, pa ovaj mis radi savrseno sa cimanjima, kako ima losiju optiku od 3.0 ??? Misem sam izuzetno zadovoljan, prema tome to je to, a inace, Boki, wireless ne bih ni uzimao da se ne smaram sa baterijama...:)
Inace, ne znam, mozda ovaj mis nije bolji od 3.0 ali u poredjenju sa mx500 apsolutno ne vidim razliku...cak mi se dizajnerski i ergonomski vise svidja...

Inace, sad sam gledao cene - Wireless je plasiran u rangu 55€-65€ zavisno od maske (ako se hoce plava, crna itd.) a non-wireless 45-55€. Sad mi vise nista nije jasno :d a pravo da kazem bas me briga...:)
Ko voli - nek izvoli.

@Vojkan
Probao u igrama (DeusEx2, Neverwinter, Call Of Duty, Cs, Morrowind), radi savrseno glatko, nema nikakvih problema sa cimanjima, naprotiv !

Ovo se pojavilo jos pre mesec dana u Srbiji...Jel izlazite vi uopste iz kuce ikada :)

OptiPlex je napisao(la):
@Vojkan
Probao u igrama (DeusEx2, Neverwinter, Call Of Duty, Cs, Morrowind), radi savrseno glatko, nema nikakvih problema sa cimanjima, naprotiv !
TNX, na cimanja sam mislio.

Sasa je napisao(la):
U prevodu, taj 4.0 nije ni do kolena 3.0A
Zašto?

Mis je fantastican, ja uzeh isto to samo Wireless :), za iste pare :beat:
Ladno nisam ni provalio da je wireless, cora coravi, dobio sam Wireless Intelli 2.0. Koliko ja znam, 1.0 je bio u klasi explorera 3.0.
Jedva cekam da ga isprobam :happy:

OptiPlex je napisao(la):
Inace, sad sam gledao cene - Wireless je plasiran u rangu 55€-65€ zavisno od maske (ako se hoce plava, crna itd.) a non-wireless 45-55€. Sad mi vise nista nije jasno :d a pravo da kazem bas me briga...:)

Wireless kosta oko 40, a zicni je jeftiniji.

Pozdrav!

Geek_master je napisao(la):
Mis je fantastican, ja uzeh isto to samo Wireless :), za iste pare :beat:
Ladno nisam ni provalio da je wireless, cora coravi, dobio sam Wireless Intelli 2.0. Koliko ja znam, 1.0 je bio u klasi explorera 3.0.
Jedva cekam da ga isprobam :happy:

Momci, sorry, ali vi bas pojma nemate :)

MS dakle jos uvek nema nista u rangu MX700, pa ni taj Wireless 2.0 nema veze sa time.
4.0 je malo poboljsan 1.1, dok je 2.0 Wireless verzija 1.1 samo bezicni.
Nista od toga nema veze sa 3.0A koji je bio i ostao najbolji MS mis.
Ne kazem da je svakome potreban 3.0A i da ce neko biti nezadovoljan sa bilo kojom drugom verzijom, ali ipak, mojne sirite deinformacije.

Bottom line: Filipenko je preplatio 4.0, dok si ti OK prosao za Wireless varijantu. Oba misa su normalni optikaneri, nista ultraprecizno niti po cemu posebno. Ok misevi, ali nista preko toga.

Pozdrav!

simpson H je napisao(la):
E moj Filipenko pa sto nisi rekao sta ti treba,juce kada si bio kod nas :mrgreen: .Mogao si za te pare da dobijes isti takav opticko-bezicni :mrgreen: :mrgreen:

Meni treba Microsoft wireless desktop elite komplet< jel moze to da se dobije ?

kolko sam ja cuo od onih koji su ga probali mis ne vredi te pare, ipak je MX500 zakon, a nije nesto ni skuplji.

Vredi Wireless, jer toliko kosta najjeftiniji Logitech.
Ali zicni stvarno nije nista spec.
Logi tu vec ima konkurenciju, MX310 je blizu, a oni Click! bas toliko kostaju a bese se 800dpi/
MX500 je ipak daleko, MP cena je i dalje 50tak, sto je 20+ vise od tog MS 4.0.

Pozdrav!

MX500 je 10€ skuplji od ove cene koju OptiPlex pominje...
Koliko košta explorer 3.0A i gde je najjeftiniji?

Pa dobro sto mi vi ne rekoste da sve to imate u firmi kad sam pitao :mrgreen: ? Koliko se secam Bane je rekao da 3.0 nema a da treba da se pojavi 4.0 ?

Nego ovo sa misevima u toj knjizari je definitivno neka mutljavina. Ajde da je nesto cudno sa cenama modela pa jos djene djene, ali u toj knjizari moj mis i Geekov bezicni kostaju potpuno isto ? 2180 din ? To je izgleda nesto pokradeno :) pa se prodaje na djuture :D

Osim toga ne vidim koji Logitech moze da parira toj ceni (32€) sem MX300 koji zaista ne spada u ovu klasu, ne po optici vec po dizajnu, ergonomiji i sl.

@Vojkan Explorera 3.0 pitanje je da li uopste ima :( I ja sam se raspitivao na 3-4 mesta i uvek isti odgovor - "nema 3.0, ceka se 4.0."

Sasa je napisao(la):
...

Momci, sorry, ali vi bas pojma nemate :)

MS dakle jos uvek nema nista u rangu MX700, pa ni taj Wireless 2.0 nema veze sa time.
4.0 je malo poboljsan 1.1, dok je 2.0 Wireless verzija 1.1 samo bezicni.
Nista od toga nema veze sa 3.0A koji je bio i ostao najbolji MS mis.
Ne kazem da je svakome potreban 3.0A i da ce neko biti nezadovoljan sa bilo kojom drugom verzijom, ali ipak, mojne sirite deinformacije.

Bottom line: Filipenko je preplatio 4.0, dok si ti OK prosao za Wireless varijantu. Oba misa su normalni optikaneri, nista ultraprecizno niti po cemu posebno. Ok misevi, ali nista preko toga.

Pozdrav!

Pa ako zicani kao sto kazes kosta 40€ a wireless je malo skuplji, a obojica smo platili po 32€ i za zicani i za bezicni, kako sam ja uspeo da preplatim misa :d :mrgreen:

Dalje, ja nisam rekao da je mis najbolji u klasi, vec da je najbolja kupovina u klasi za te pare, a pri tome sam ga uporedio sa MX500 i to ne objektivno vec po subjektivnom dozivljaju kao neko ko je probao obe stvari.

Trece da wireless nije u rangu MX700 apsolutno stoji i to niko nije ni pokusao da tvrdi :) Uostalom wireless se ni po cemu ne razlikuje od mog zicanog sem po kablu. Ali zato qpis 2 ovakva i jos ti ostane para ;)

Ne znam kakva je 1.1 (pogotovo zbog mesanja oznaka nisam siguran vise sta je bolje od cega :)) ali video sam i probao 2.0, on je imao problemcica sa cimanjem, dok ovaj radi perfektno i prosto ne mogu da verujem da je samo obican optikaner 1.0 koji je samo malo poboljsan, em zbog cenovnog ranga u koji je plasiran em sto mi nije logicno da sad izbacuju gori mis u seriji koja je dosad isla samo nabolje

Mi smo samo hteli da podelimo jedno lepo i pre svega jeftino iskustvo sa kolegama sa foruma, nemojte nas razapeti :d Prosto sam video cene koje su, kao sto kaze Sasa 40€ pa navise a mi nadjosmo za 32€.

Pozdrav svima !

Sad vise ne mogu da skapiram koje vi to miseve imate.
Daj linkove sa www.microsoft.com

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Sad vise ne mogu da skapiram koje vi to miseve imate.
Daj linkove sa www.microsoft.com

Pozdrav!

Evo linka sa microsofta

http://www.microsoft.com/products/info/product.aspx?view=22&pcid=f918997d-8a10-49a2-86d4-350fc658f447&type=ovr

a dao je i lucky2001 gore

E sad fora je sto ovde pise samo Intellimouse explorer, kako na sajtu tako i na nasim kutijama, ali na samom misu eksplicitno pise Intellimouse Explorer 4.0 a tako ga i windows prepoznaje.
Zato sam i ja zbunjen :) Ne znam da nisu mozda iskoristili dizajn ovog obicnog i u njega tutnuli samo novu optiku...ali definitivno pise Intellimouse explorer 4.0

OptiPlex je napisao(la):
...

Zato sam i ja zbunjen :) Ne znam da nisu mozda iskoristili dizajn ovog obicnog i u njega tutnuli samo novu optiku...ali definitivno pise Intellimouse explorer 4.0

Ili su se Kinezi opet zaigrali?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

simpson H je napisao(la):
...
Ili su se Kinezi opet zaigrali?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Apsolutno me nista ne cudi :d

Evo i slike iz device managera...ili kako pise nama koji imao srpski win, upravljaca uredjajima :)

Au ala ste se prosrali oko jednog misa od 30e :d Ajde bataljujte vise smorili ste za medalju :)

Pa Filipenko bio presrecan za cenu, a mogao je pazari za 41E MX500.
A IE 4.0 ni do kolena MX-u, mislim to znaju i "vrapci na grani" :)

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno