Šta je novo?

Microsoft Courier - Booklet računar

^ lol!

vi i dalje verujete da M$ ima neke sanse da udje na trziste gde postoji konkurencija? :D
nije ni kraj 2010 tako daleko... ;)

btw ja nisam pravio tisinu za problematicne ekrane na iMac-u ;) mislim da sam bio previse glasan za neciji ukus pa su mi cak i nestajali postovi na tu temu. ...ali da se vratim nazad na piece of junk kakav je Windows - to jednostavno nema cenu! :D

Poslednja izmena:
Jedini problem sa tom konkurencijom je sto nema sta da plasira na profesionalno trziste kada su ovakvi uredjaji u pitanju. Courier bi sa integracijom u ostale MS proizvode (SBS i slicni) bio veoma dobar i mocan proizvod.

Da ljudi biraju šta će da kupuju po profesionalnom tržištu, svi bi furali neki Intel C2D 5200, hardove do 320 GB, integrisane ili low profile grafike, HP/Lenovo brend mašine, periferije od 3 evra, telefone poput cigle sa moćnim Windows Mobile OS-om i printere veličine fotelje. Naravno, sve to bi žestoko preplaćivali.

Srećom, obični korisnici su pametniji od biznis korisnika, koji su dobri za uvaljivanje i prodaju marketinške magle mnogo više nego smrtnici.

Otkad je to uopšte "profesionalno tržište" cilja grupa Apple proizvoda? Ja ne čuh još uvek za tako nešto, osim nešto malo kada se radi o dizajnu i muzici, gde opet postoje vrlo ciljani softverski proizvodi.

Da si procitao moj post i malo porazmislio sta sam napisao shvatio bi da sam rekao isto sto i ti samo malo drugacije.

Apple nema proizvod(e) koji zadovoljava srednja i velika preduzeca (moguce da to nije ciljna grupa), sa druge strane M$ ima, i samo kazem da je to u startu prednost u odnosu na iPad. Naravno, pod uslovom da M$ ne pokusa da "kopira" Apple, sto mi se cini da ovog puta nije slucaj.

A sta je to potrebno srednjim preduzecima sto apple nema u ponudi? Osim sto su im masine "skuplje" od neke kante koja moze da sluzi office svrsi? Vecina bitnog softwera postoji. Na iPhone OS-u takodje. Cak su neke velike kompanije poput Disney-a pisale svoje aplikacije kojim povezuju aposlene itd. ...

najverovatnije cilja na Exchange, SharePoint... i ko zna sta jos iz M$ kuhinje. - to su profi stvari.

A sta je to potrebno srednjim preduzecima sto apple nema u ponudi? Osim sto su im masine "skuplje" od neke kante koja moze da sluzi office svrsi? Vecina bitnog softwera postoji. Na iPhone OS-u takodje. Cak su neke velike kompanije poput Disney-a pisale svoje aplikacije kojim povezuju aposlene itd. ...
Bolje pitaj šta to Apple ima što bi trebalo nekom preduzeću, a što drugi nemaju i koji bi bi razlog da preduzeće plati više za skuplji Apple proizvod.
Zabole ih ćoše što iPhone ima strava efekte, bitno im je da zaposleni što lakše pronađe telefonski broj kupca u imeniku sa 2.000 kontakata.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
koju funkciju (u spotlightu)?

i to takmicenje je bas merodavno... ;)
u svakom slucaju je i dalje: (ni ne znam koliko virusa ima za win) vs. cinimi mi se 3 trojanca za Mac OS X (koji se brisu bacanjem u kantu a instaliraju ukucavanjem admin passworda)

Koliko ja znam, iPhone nije imao Contact search dugo vremena, gotovo 2 godine od pojavljivanja (u najsvetlijoj Apple tradiciji forma ispred suštine).

Spotlight je dosao tek sa predstavljanjem verzije 2 OS-a i bio je prilicno beskoristan kao sto je i sada ;)

hehe... kad si rekao "palm" ja sam pomislio na Palm III, m105... ;)

bas bih voleo da cujem, kutija, zasto je spotlight na iphoneu beskoristan... ? meni svakodnevno zavrsava posao.

Poslednja izmena:
I sta mozes da uradis sa njim? :) Da pretrazis pesme, kontakte, programe, notes, mail, kalendar? A sta je sa pretragom Interneta, SMS poruka?
Na Androidu imas global search koji moze da trazi i po Internetu. Ne moram da palim browser koji je ionako ultra spor. Da je toliko dobar ne bi napisali 10 dodataka i modifikacija za isti :)

Da ne pricamo o tome koliko je NEMOGUCE naci ono sto zelis ako imas 600 pesama, 500 kontakata, 4500 mailova i jedno 100 poruka u Notes aplikaciji. Ko god da ga je osmislio treba mu dati otkaz, uzasno je nepregledan i nefunkcionalan.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Molim vas da vise ne navodite iProizvode kao reper za ocenjivanje bilo cega sto je tek predstavljeno kao koncept. Nema smisla, pogotovo sa ovako dobrim 'napadom' kao sto ga ima kovacm :D

Zbooooog toga sto uopste nema veze sa temom i zbooooog toga sto samo vodi u dalje prepucavanje tipa "jeste/nije".

Ja proizvode ne 'gotivim', ja ih koristim ;)

ti bas mislis da je moj cilj puko napadanje...?
nema ovde sta da se poredi, lepo izgleda Courier u onoj animaciji... :D

i btw nije "tek predstavljeno kao koncept" vec Microsoft to mulja vec par godina... link

ti bas mislis da je moj cilj puko napadanje...?
nema ovde sta da se poredi, lepo izgleda Courier u onoj animaciji... :D

i btw nije "tek predstavljeno kao koncept" vec Microsoft to mulja vec par godina... link

Ključna reč u naslovu "podseća nas na...". Prema onome što znamo na osnovu "glasina" OS i hardware ta dva uređaja se bitno razlikuju.

Na stranu što taj R&D projekat očito nikada nije ni bio namenjen da ide u produkciju takav kakav je. Tako da ovo kao koncept jeste nešto novo, jer do sada još nismo videli nijedan takav proizvod ni u najavi. ;)

raspali kovacm... :)

hvala, hvala :) ...ali samo kratko:

"Well this is depressing." ...nema sta tu da bude depresivno; svako ko nije poceo juce da prati racunarsku scenu lako moze, naravno ako hoce, da vidi na koji nacin M$ funkcionise i onda mu ovo sigurno onda ne bi bilo nesto neocekivano... ,)

Nazad
Vrh Dno