Šta je novo?

Microsoft Courier - Booklet računar

F.L.C.X.

Čuven
Učlanjen(a)
03.11.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X3D
Matična ploča
Gigabyte Aurus Pro X570
RAM
Kingston HyperX Fury DDR4 4000 4x8GB
GPU
Gigabyte Aurus Elite RX 7900XTX
Storage
Samsung 970 EVO 1TB + Samsung 1TB HDD + Samsung 750GB HDD
Zvuk
FiiO DAC + Altec Lansing 621 / SteelSeries Arctis Pro Wireless
PSU
Corseir HX850
Kućište
Thermaltake Core V71
Monitor
LG ULTRAGEAR 27" QHD FreeSync
Miš & tastatura
SteelSeries Rival 650 Wireless
Laptop
ROG Zephyrus G14 2023 AMD 7940HS + RTX 4060
Tablet
AYANEO 2S
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S22
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dok se Apple sprema da predsavi svoj Tablet, Microsoft radi na nešto drugačijem konceptu. Juče su na Gizmondu procurele informacije o Microsoftovom prenosnom računaru u obliku sveščice/rokovnika, koji ima dva 7" ekrana osetljiva na dodir.

500x_courier8.jpg

Courier: First Details of Microsoft's Secret Tablet
Codex and InkSeine -- the roots of Microsoft's Courier?

Na osnovu promotivnog video klipa reklo bi se da je računar prilagođen havatanju beležaka, kao i čitanju e-knjiga.

Courier, Microsoft-ova inovacija koja će postaviti nove standarde ili ipak još jedna ideja osuđena na propast, pitanje je sad? :)

malo je to 7" ali Ok za pocetak, rastice to k'o netbookovi ;)

u svakom slucaju izgleda kao jako zanimljiv koncept.

bože... pa dokle više... ?

sad su uzeli DVA pen računara i sklopili ih u jedan... FANTASTIČNO!
(šta je sledeće "Mira take 2" :D :D)

ajde sad nek se ponovo javi neko i kaže:
"ma otkud vam ideja da se Microsoft cima oko Apple i da planira predstavljanje novih uređeja baš u vreme kad i Apple treba da predstavi novi uređaj?" :D

ma jok.

btw i to mi je super "procurele informacije" ;)

Poslednja izmena:
malo je to 7" ali Ok za pocetak, rastice to k'o netbookovi ;)

u svakom slucaju izgleda kao jako zanimljiv koncept.

7" deluje Ok za ono zašta su ga evidentno prvenstveno namenili, svaki ekran je od prilike veličine lista sveske A5 formata.

S druge strane, surfovanje na jednom ekranu veličine 7" i još postavljenom vertikalno mi ne deluje da će biti prijatno iskustvo. Ali bez obzira šta mu je primarna namena, web browser je danas prosto "must have". Međutim, ko zna možda za potrebe surfovanja uposle nekako oba ekrana.

@kovacm
Štopovao sam koliko će proći od postavljanja teme dok ti ne okačiš odgovor u tako nekom tonu. :)

Poslednja izmena:
@kovacm
Štopovao sam koliko će proći od postavljanja teme dok ti ne okačiš odgovor u tako nekom tonu. :)

pusti ga, on da ne bi bio u zaostatku za nama mora imati instaliran Windows pored Mac OSa i to ga muči. Samo me zanima koliko ima obratnih slučajeva... :)

a ja samo gledam ko ce jos da se javi i da poveruje da ce M$ izbaciti ovako nesto (uz to da bude upotrebljivo) :D

elem, kad vec spominjes kako se danas ne moze bez web browsera pogledaj i temu o HTML5 link i poslednju vest :)

EDIT ajde i tebi da odgovorim dexx - muci me sto moram imati instaliran Windows jer Raiffeisen online banking zahteva Microsoftov ActiveX...

i pazi ti tu nebulozu: "da ne bi bio u zaostatku" - meni windows treba da bi pokrenuo praistorijski ActiveX. sigurno mi ne treba da bih imao: Expose, Dock, TimeCapsule, Smart Foldere...
da, windows mi treba bas da ne bih bio u zaostatku! :D :D

Poslednja izmena:
Arstechnica: Microsoft Courier tablet prototype reminds us of Codex

Now that we've covered everything we know so far on Courier, let's talk about Codex, the Microsoft Research project we first heard about in October 2008. At the time, the dual screen device had a moleskine-style knitted elastic strap to hold it securely shut, a loop for the pen, and a mesh pocket so you wouldn't lose small items you wanted to bring with you. It weighed just over two pounds.

codex_microsoft_research.png

Microsoft Codex from 2008

Codex used InkSeine, a prototype inking application also developed for Microsoft Research and released in February 2008 for Tablet PC and UMPC devices. We covered InkSeine's infrequent updates once or twice, including in March 2009 when Microsoft improved the software's support for Windows 7. It's not clear if Courier runs some form of InkSeine, but we'd be surprised if it didn't.

Poslednja izmena:
@kovacm
U vezi one poslednje vesti iz teme o HTML 5 mogu samo reći, razumljivo i očekivano. Ako se pojavi neka sigurnosna rupa u tom plugin-u, MS nema kontrolu nad tim, pa ni načina da izda patch i time spreče zloupotrebu, sve je u rukama Google-a. Sa druge strane korisninik će za štetu koju mu neko nanese zloupotrebom te rupu pre kriviti IE nego taj plugin i Google, što definitivno ide na štetu Microsoftu.

Generalno gledano moj utisak je da se Microsoft trgao iz sna u kome je bio zadnjih par godina i da sada pokušava da utvrdi svoju lidersku poziciju koja je uzdrmana na mnogim poljima. Paralelno sa tim kao da pokušavaju da izgrade novi cool imidž firme pomoću nekih novih i osveženih starih proizvoda, na primer: Project Natal, Bing, Zune HD, pa što da ne i Courier.

uuu...! CGI im je sve bolji :D

Neka pola od ovoga bude realizovano, iPad ce biti samo skup ram za fotke...

Ova naprava ako bude stvarno radila kako pokazuje prvi video kupujem sigurno (ako bude razumne cene razume se). Mada sam jako skeptican jer jos nisam video nijedan MS proizvod da radi na onako elegantan nacin.

axa "Ako Windows NT bude stvarno toliko dobar cekacu ga!" :D mantra iz 90tih...

milane, ti si stvarno nepopravljiv :D i dalje verujes da MS pored toliko nakaradnih stvari moze da izvede nesto smisleno??

...evo, ako ovoj proizvod (u CGI fazi) bude uspesnije od iPada (prodat u vise primeraka) ja cu pojesti svoj iPhone :d

gde li su se denuli oni touch misevi iz Microsofta predstavljeni nedelju dana pre Magic Mousa... ? :d M$ = mnogo smesna kompanija koja polako dolazi na pravu meru...

Poslednja izmena:
Pa Apple je pokazao da je isto tako krvolocna i nemilosrdna kompanija kao i M$, ne vidim razlog zasto M$ ne bi mogao da pokaze da je makar malo 'UberMegaCool' kompanija kao Apple.

Kako nisu, a Balmer? :D

Ako se ne zavrsi sve na CGI slicicama, ovaj proizvod moze da bude zaista dobar (ili cak bolji od Ipada) :)

Pre zato sto nije uvecani MP3 player.

gde li su se denuli oni touch misevi iz Microsofta predstavljeni nedelju dana pre Magic Mousa... ? :d M$ = mnogo smesna kompanija koja polako dolazi na pravu meru...
Ala si našao "najsvetliji" primer inovacija iz Apple-a, magic mouse. Ne znam šta će biti sa M$ touch miševima, verovatno ništa pošto je u pitanju čista demonstracija tehnologije. Međutim znam da je prodao verovatno sto puta više miševa nego što je Apple svojih Magic + Hockey puck miševa.

Zbog multitaskinga? :D

Pa i zbog toga. Ne znam u cemu je fazon sa svima vama, cim neko spomene rec multitasking, odmah se nadje 20 zagorelih likova da brane svoju platformu kojoj je to jedan od glavnih nedostataka. Ili jos gore, da nas ubedjuju kako je polovicni stani-upamti-kreni_odakle_si_stao multitasking znacajan napredak.

Ajde da se ne lazemo, to je sve ******. Ja na Androidu imam full multitasking i znaci mnogo. Onaj ko kaze da je to nevazno ocito ne koristi telefon za ozbiljne stvari sem da izigrava profi blejaca u centru grada. I ne znam sto ovaj uredjaj unapred mora biti oznacen kao FAIL samo zato sto dolazi iz MS kuhinje? Koncept je inovativniji od onog preuvelicanog iPod-a. Ako bude dobro izbalansiran i osmisljen, zasto ne bi bio dobar proizvod? Nisu svi MS proizvodi losi ma sta neke dezurne Mileve i MS hejteri na ovom forumu rekli.

E sad izvini sto cu biti malo (vise) vulgaran ali - **** Magic Mouse. Kad sam ja lepo pricao u MacOS sobi da ce to biti obicno fensi ***** od misa, svi ste rekli da sam najkgori hejter i kako nemam pojma. Sad kad se pojavio i kad se vecina osvedocila da to ne vredi nicemu onda kao 'pa ****ga mi se zeznuli'. Da li si ti probao MM? Mozda i jesi i verujem da je za tebe i nekolicinu ovde to otkrovenje, mouse reinvented po drugi put od strane Apple-a. Za nas ostale koji mis drzimo 20 sati u rukama je vrlo nepraktican.

I opet se vracamo na istu stvar - zasto svaka stvar koja dolazi iz MS labs mora biti tema za podsmeh s tvoje strane? Po cemu su prikazani prototipovi losi? Samo zato sto su prikazani 10 dana pre uber Apple misa? Kakav je to nakaradni stav uopste?

Pre zato sto nije uvecani MP3 player.

Neeee opet...

Pa i zbog toga. Ne znam u cemu je fazon sa svima vama, cim neko spomene rec multitasking, odmah se nadje 20 zagorelih likova da brane svoju platformu kojoj je to jedan od glavnih nedostataka. Ili jos gore, da nas ubedjuju kako je polovicni stani-upamti-kreni_odakle_si_stao multitasking znacajan napredak.

Ajde da se ne lazemo, to je sve ******. Ja na Androidu imam full multitasking i znaci mnogo. Onaj ko kaze da je to nevazno ocito ne koristi telefon za ozbiljne stvari sem da izigrava profi blejaca u centru grada. I ne znam sto ovaj uredjaj unapred mora biti oznacen kao FAIL samo zato sto dolazi iz MS kuhinje? Koncept je inovativniji od onog preuvelicanog iPod-a. Ako bude dobro izbalansiran i osmisljen, zasto ne bi bio dobar proizvod? Nisu svi MS proizvodi losi ma sta neke dezurne Mileve i MS hejteri na ovom forumu rekli.

1. Nista te ja nisam ubedjivao :)
2. Ja ne koristim telefon tako profi kao ti :) Zaista ne vidim nikakvo opterecenje u tome sto nemam pravi multitasking na iPhone-u. ***. (a stalno se spominje drzanje nekog chat programa u pozadini dok se surfuje, slusa muzika i sl. radnje. Pa ko je onda blejac? :) )
3. Moras priznati da "imamo" puno pravo da budemo jaaaaako skepticni na sve sto izlazi i MS-a.
4. Slazem se da nisu svi MS proizvodi los. Intelli mish je ekstra (i dan danas ga koristim) MS sidwinder joy je neprevazidjen :) Ostalo ... hm.

Ala si našao "najsvetliji" primer inovacija iz Apple-a, magic mouse. Ne znam šta će biti sa M$ touch miševima, verovatno ništa pošto je u pitanju čista demonstracija tehnologije. Međutim znam da je prodao verovatno sto puta više miševa nego što je Apple svojih Magic + Hockey puck miševa.

Mislim da je poenta bila u tome da je zaista komicno gledati ih kako se trzaju na sve sto jabucari izbace. "Joooj novi mish, KOPIRAJ! ODMA! HAJDE! POZURI!" ... bukvalno je tako. Za mnoge stvari unazad...

Poslednja izmena od urednika:
3. Moras priznati da "imamo" puno pravo da budemo jaaaaako skepticni na sve sto izlazi i MS-a.
4. Slazem se da nisu svi MS proizvodi los. Intelli mish je ekstra (i dan danas ga koristim) MS sidwinder joy je neprevazidjen :) Ostalo ... hm.

Mislim da je poenta bila u tome da je zaista komicno gledati ih kako se trzaju na sve sto jabucari izbace. "Joooj novi mish, KOPIRAJ! ODMA! HAJDE! POZURI!" ... bukvalno je tako. Za mnoge stvari unazad...

Slazem se za skepticizam ali se moras sloziti i da je preterani pesimizam takodje poprilicno pogresan :)

Apple ima ziv proizvod koji krece u prodavnice 3 aprila MS ima animacije, mislite o tome.
Dok MS izbaci Kurijer Apple ce usavrshiti svoj iPad.

o tome i ja pricam sve vreme - Microsoft kasni na svim poljima (tablet, telefon, digitalni sadrzaji...) toliko da mislim da nema sanse da stigne Apple, Google, RIM... (mada ne vidim ni kako RIM planira da zadrzi ovu sadasnju poziciju...)

bild1.jpg-46a81b0f91e197ca.jpeg

mislim Balmer koji se smejao iPhoneu posle 3 godine predstavlja istu stvar... katastrofa.

Poslednja izmena:
iPhone zaljubljenici su cekali koliko na MMS? Koliko na 3G? To nije bio problem? :)

Kada se na piratskom Windowsu desi BSOD, svi pljuju M$ kako ne zna da napravi OS. Kada se na Apple igracki od ~1000eur istopi ekran, Apple korisnici kupuju Apple care i prave tisinu.

Zbog svega gore navedenog, nemojte trolovati temu sa bespotrebnim Apple fanboyizmom, ako volite njihove igracke - idite u vasu kutiju sa peskom i tamo ih obozavajte.

Poslednja izmena:
Meni se cini da ce ipak biti nesto od MS Kurira cim kovacm ovako snazno pljuje po njemu (napad je najbolja odbrana). Ako izadje kada je najavljen a to je do kraja 2010. onda tesko da ce Apple stici da usavrsi iPad.

Vrh Dno