Šta je novo?

Microsoft Avalon -> 3D desktop

jox

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
680
Kao sto je bilo u vestima, Microsoft je pusti preview-alpha verziju AVALONa u "promet". Ja skidam... ako je neko vec isprobao, nek javi.LINK_KA_AVALONU

Ajde postuj screenshotove ako probas to cudo....

Pozdrav
Turbo
:wave:

Prvo ti uradi jedan ghost image te particije, pa onda instaliraj Avalon koliko hoces.
A posle javi utiske da se i mi ne zaj***emo :d

ja skidam neki AVI fajl sa demonstracijom Avalon 3d okruzenja, ali izgleda da je ovo bolje :) Neka javi utiske onaj ko prvi skine.

" ..."Avalon" requires a Beta 1 build of .NET Framework 2.0 to be installed. This can be the original Beta 1 build (40607.16) or the Beta 1 Refresh (40607.47) that was distributed with the Whidbey August CTP drop...."

To su deknuli od Suna. Gledao sam filmic u kome je Sun jos odavno to demonstrirao.

Boyce je napisao(la):
ja skidam neki AVI fajl sa demonstracijom Avalon 3d okruzenja, ali izgleda da je ovo bolje :) Neka javi utiske onaj ko prvi skine.
Može link?

drugari potreban vam je win 2k3 za to chudo :D samo da javim

Ajd i za nas neuke (koji čučimo u žbunju i čekamo da vidimo šta će biti sa vama), šta je to Avalon?

O tome se prica odavno. Kao spremaju da ubace u Longhorn neki 3D Desktop (koji su nazvali Avalon). Eto sad su ga skrpili malo i dali u narod.

Ovde imas sve vesti na jednom mestu.

Skinuo Avalon. Sada skidam .NET Framework v2.0 (Beta1). Mada, nisam previse zainteresovan - koristim P3.
Hoce neko CD sa obe ove munje?

E da... a sad da pocne merenje FPS-a u Word-u :D

E ova ti valja. Kada se ti novi operativni budu pustili, i onako cemo svi imati najmanje x700, zar ne?Treba da radimo samo da bi kupovali novu gvozdjuriju, ali redovno na svakih 15meseci.

Evo Sun-ove varijante, "Project Looking Glass":

ss12.jpg

Ako ste u mogucnosti, pogledajte ceo film-prezentaciju, odlicna je.
http://wwws.sun.com/software/looking_glass/demo.html

EDIT: Ova slika nece da se prikaze direktno, tako da eve vam link:
http://photos1.blogger.com/img/37/941/640/sun_3d_desktop_3jpg.jpg

Poslednja izmena:
Lepo sam vam ja rekao pre par godina da je sledeca stvar koliko fps-a imate u wordu, excelu i powerpointu :d

Baš zabavno, zar ne?

Sam Avalon – 267MB.

Na ovoj strani piše:
“"Avalon" requires a Beta 1 build of .NET Framework 2.0 to be installed. This can be the original Beta 1 build (40607.16) or the Beta 1 Refresh (40607.47)...”

Odeš da skineš ( link ) .NET Framework 2.0 SDK Beta 1 x86, (235MB), a tamo piše:
“You must install the .NET Framework Redistributable Package version 2.0 Beta 1 prior to installing the Microsoft .NET Framework SDK version 2.0 Beta 1.”

A to se skida odavde , i za promenu, teško je samo 25MB.

Pa još skineš i šatro promo film odavde (74MB), prst u uvo, i pevaš!

Gora se, vidim, trese ….

Lepo je ovo ali da li će ovo biti jedino radno okruženje u budućim operativnim sistemima ili će moći da se koristi 2D,mogu samo da zamislim koliko ovo jede RAM.
Polako pa PC počinje da liči na one iz Minority-ja ili zvezdanih staza.

Odgledao sam video i čini mi se da su malo preterali sa tim 3D u OS-u, al ajde ima ko voli takve stvari. Ono jes da sve to izgleda fensi i da može da bude zanimljivo ali ipak...:S: Kako su krenuli SLI će biti potreban da bi se vrteo Longhorn, mislim ako ne budu omogućili varijantu bez tih 3D šareniša biće jako zanimljivo za nas koji nemamo ultra-mega-giga-power grafičke i 2GB RAM-a.

Bas tako: ko voli - nek izvoli.
Sta ce sad ovi na filmovima da smisle novo?

Ovo je probna verzija AVALON-a u Longhornu 4074. Deluje prilicno jadno ali ....dobro...za pocetak :)

PS : Seckalo je i na 1GB RAM-a !!!

Prilozi

• Longhorn 4074 - DWM 3D Windows Effects.JPG
    Longhorn 4074 - DWM 3D Windows Effects.JPG
    181.6 KB · Pregleda: 254
faxcool je napisao(la):
Ovo je probna verzija AVALON-a u Longhornu 4074. Deluje prilicno jadno ali ....dobro...za pocetak :)

PS : Seckalo je i na 1GB RAM-a !!!
Baš su ti nazubljene ivice prozora,uključi antialiasing
:D

Pa i meni kao i kod Thunderdome radi samo sa full prozorima, a i ide na nerve sto ne pamti tj uvek sliku tj prozore vraca na istu poziciju (na vrh desktopa) a ne tamo gde su bili :( (nadam se da ovo nije samo kod mene :) ). A ako je sredina full prozora pri rotaciji malo ispod sredine desktopa on prikaze prozor u ogledalu. To su stvari koje meni smetaju ali posto je ovo samo n-beta verzija mozda ga i naprave malo boljim ;)

ZAP je napisao(la):
Pa i meni kao i kod Thunderdome radi samo sa full prozorima, a i ide na nerve sto ne pamti tj uvek sliku tj prozore vraca na istu poziciju (na vrh desktopa) a ne tamo gde su bili :( (nadam se da ovo nije samo kod mene :) ). A ako je sredina full prozora pri rotaciji malo ispod sredine desktopa on prikaze prozor u ogledalu. To su stvari koje meni smetaju ali posto je ovo samo n-beta verzija mozda ga i naprave malo boljim ;)
Smanji prozor, pomeri ga u levo i bacice ga uz levu ivicu.

Nazad
Vrh Dno