Šta je novo?

Microsoft Antispyware Beta - zasto ne ?

• Začetnik teme Začetnik teme djoni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa naglasio sam da je veoma dobar i da je beta. Zadnja recenica je pohvala.

Btw. sta ce ovaj thread u ovoj sobi, pre je za app. software

Stvarno je dobar, meni je skinuo neko cudo iz explorer-a koje mi je izbacivalo pop up-ove, a Spybot & AdAware ga nisu prepoznavali.Preporuka, treba ga probati.

Za MS je beta, vervatno imaju više standarde pa neki softwer da bi dobio etiketu finalni proizvod mora da zadovlji određeni visoki kriteruijum. Zar to nisi već uočio na Windozi?!?! 😀

Ajd da se malo izblamiram: Kako da startujem taj Microsoft Antispyware?
Instalirani su mi svi updejti

Poslednja izmena:
Stvorenje je napisao(la):
Za MS je beta, vervatno imaju više standarde pa neki softwer da bi dobio etiketu finalni proizvod mora da zadovlji određeni visoki kriteruijum. Zar to nisi već uočio na Windozi?!?! 😀
yeah, dude! :d

btw, zasto ne stavis providnu pozadinu na avatar?

Banking Trojan disables MS Anti-Spyware

The first piece of malware to attack Microsoft's new prototype anti-spyware product has emerged. The BankAsh-A Trojan disables Microsoft AntiSpyware Beta in an attempt to suppress any warning messages the package might display. It also deletes files within the program's folder. Unlike other items of malware, BankAsh-A makes no attempt to turn off anti-virus apps.

http://www.theregister.co.uk/2005/02/09/banking_trojan/

Calibra 4WD je napisao(la):
Ajd da se malo izblamiram: Kako da startujem taj Microsoft Antispyware?
Instalirani su mi svi updejti

Kliknes dvaput na .exe fajl... :d

Zezam se, drugar, ne razumem u cemu je problem.
Update-ove mi je nudio tek kad sam vec pokrenuo program. Posle samo ides na Tools -> Spyware Scan -> Run a Scan Now.

poz.

p.s. Program je skroz OK.

Delija je napisao(la):
Kliknes dvaput na .exe fajl... :d

Zezam se, drugar, ne razumem u cemu je problem.
Update-ove mi je nudio tek kad sam vec pokrenuo program. Posle samo ides na Tools -> Spyware Scan -> Run a Scan Now.

poz.

p.s. Program je skroz OK.

Gde se nalazi taj exe,tj link ka njemu?
Ceo start-all prorgrams sam prosao i nema ga nigde?

Pa ne znam gde si ga instalirao.
Meni se nalazi u C:\Program Files\Antivirus\Microsoft AntiSpyware

Cak je i exe fajl GIANTAntiSpywareMain.exe, toliko o dripcima iz Microsofta! :d

U Start meniju je napravio grupu Microsoft AntiSpyware

p.s. Probaj ponovo da instaliras, mozda se nesto zablentavio. 🙂

ZoNi je napisao(la):
btw, zasto ne stavis providnu pozadinu na avatar?
Avatar je OK i to tako treba i da ostane. 😀

Ma šta mu bre fali? Nemam vremena da se još i sa tim stvarima zamaravam. 🙂

Ali ako ti smeta ovako, ti slobodno obradi ovaj moj avatar pa mi pošlji fajl na mejl. Veruj mi da neću ni malo da se naljutim na tebe, dapače. ,)

Delija je napisao(la):
Pa ne znam gde si ga instalirao.
Meni se nalazi u C:\Program Files\Antivirus\Microsoft AntiSpyware

Cak je i exe fajl GIANTAntiSpywareMain.exe, toliko o dripcima iz Microsofta! :d

U Start meniju je napravio grupu Microsoft AntiSpyware

p.s. Probaj ponovo da instaliras, mozda se nesto zablentavio. 🙂

Nemam ga instaliranog,ali se dobro secam da sam ga skinuo sa Win updejta?!?!
JEl se instalacija sama pokrece prilikom svlacenja sa Win-updejta ili treba rucno?

Kalibra ti si bre najjači lik, ovdi. 😀 :wave:

Kalibra ti si bre najjači lik, ovdi. 😀 :wave:

PA rekoh ja lepo da cu da se izblamiram :d .Meni i dalje nije jasno sta treba da uradim :wall:

Preuzmeš lepo fajl sa MS sajta a zatim ga instaliraš tako što klikneš na preuzeti fajl. Nemo se uzbuđavaš, samo napred. 😀

Verovatno zato sto je beta , ali obavezno blokira kada posle njega pokrenem i neki drugi program, a navikao sam da surfujem ili gledam TV, dok skeniram komp. nekim antispy/virus programom.

Preuzeh, instalirah i mogu reći da mi se dopada kako radi. Pronašao je i uklonio nešto što ostali programi ove namene nisu uspeli da detektuju!

Program se može direktno preuzeti >>> ODAVDE (6.22MB)

Pronašao je i uklonio nešto što ostali programi ove namene nisu uspeli da detektuju!
znas li sta to? I da li vazi obrnuto: pokrenes M$ AntiSpy, pa onda Spybot ili AdAware - da li bi oni tada pronasli nesto? I zar tebi nije FF default?

(mada, meni u poslednje vreme ni SpyBot ni AdAware ne nalzae nista bitno - neke kukije, ali to mi ne smeta uopste)

Al, pazi kad sam znao da ćeš ovo da pitaš. 🙂 Pre nego što sam instalirao ovaj MS AS pokrenuo sam Spybot i ništa nije našo, kaže sve je OK. Zatim sam instalirao... i kaže da imam dve malicioozne pojave u sistemu. Odaberem opciju za eliminaciju istih i sve se završi lepo i bez problema. Ne znam zašto ali ne volem opciju da se svakojaki kodovi smeštaju u karantin, eliminacija-brisanje i ćao.

Da, FF mi je difolt browser ali može čovek da pokupi svašta na razne strane a ne samo preko neta. Instalirao sam neke programe....

ZoNi je napisao(la):
Calibra, ovaj, hm... da li ti pricas o M$ Antispyware (cca. 6MB) ili onom malom M$ blb-bla Remowal Tool-u (cca. 300kB), koji se skida sa Win Update??? 😛 😀

Pa da u tome ja caka,definitvno sam se izblamirao :S: :wave:

Sad cu da skinem ovaj od 6MB pa cu javiti utiske

Jeste da umeš lepo da nasmeješ čoveka ali si ISKREN, što je jako pozitivno, pa ti se zato sve oprošta. 🙂

Poslednja izmena:
Strava je programce, samo mu se update malo baguje. Inace sve ostalo je okej, svakakva cuda mi je pronasao.

ZoNi je napisao(la):
znas li sta to? I da li vazi obrnuto: pokrenes M$ AntiSpy, pa onda Spybot ili AdAware - da li bi oni tada pronasli nesto? I zar tebi nije FF default?

(mada, meni u poslednje vreme ni SpyBot ni AdAware ne nalzae nista bitno - neke kukije, ali to mi ne smeta uopste)

Upravo se to i meni desavalo pa mi je bilo sumnjivo i onda pustih pitbula ...tj MS antispy...a onda sam se zapanjio

Vrlo konkretno ...izbacio mi je 3 dialera, na primer ...ukupno preko 50 stvari / ne racunajuci kukije/ koje ova dvojica uopste nisu konstatovali ....zato mi je i bilo sumnjivo - to sto adaware i spybot nista ne nalaze ....jer mi je bilo prosto NEMOGUCE.. s obzirom da sam koristio IE6 i jurio neku muziku po netu ....bilo je tu pop upova , uskakanja banera ....ne pitaj....i nije bilo sanse da nisam nesto zakacio ...osim toga komp se ponasao krajnje DEBILNO . pa je to bio dodatni razlog za sumnju

ZoNi je napisao(la):
ali, STA vam to M$AS pronadje, sto ne pronadju Spybot i AdAware? Samo kukije ili nesto konkretno???
moze to i iz druge perspektive
npr.ali, STA vam to Spybot i AdAware pronadju, sto ne pronadje M$AS? Samo kukije ili nesto konkretno???

Nazad
Vrh Dno