Ne nego si ga ti zbunio, ako primećuješ bio je zbunjen nakon tvog posta.
Primecujem... samo ja to ne vidim tako. Cak naprotiv - rekao bih da samo ti (i ti jedini) to vidis tako.
Naime, ti si coveku rekao da moze da ubaci SD(HC) karticu u telefon... na sta sam mu ja rekao da ne moze, vec mu treba samo i iskljucivo microSD(HC). Nista drugo nece moci da udje. Ni SD, ni miniSD... iskljucivo microSD.
I onda ga ja zbunio... a u stvari sam pomogao coveku da se ne zaje8e.
Osim toga, mi smo sve vreme ovde pricali samo o microSD karticama. Odjednom ti kreces sa pricom o nekim SD karticama, te pominjes neki SanDisk-ov model...
Uostalom, zasto lepo ne bismo pitali Teach-a ko ga je zbunio, te doveo u zabludu? To me zivo zanima...
podrazumeva se da mislimo na Micro kartice, jer se radi o mobilnom telefonu, i da dečko nije lud da kupi veliku SD karticu za telefon. Tu si ti uskočio sa svojim primedbom kako je SD "prevelika", što je očigledno, i što se podrazumeva, ali si u to ubacio i HC, pa je dečko pomislio da ne može nikakva SHDC kartica (ni micro). Elem, nema veze.
Ja znam da mislim na microSD, jer tu karticu koristim, i to bas u tom telefonu za koji je on i pitao. Prema tome - ja vrlo dobro znam o cemu pricam.
A na osnovu njegovih postova, ja sam pak stekao utisak da bi on na kraju i otisao i kupio obicnu SDHC karticu (jer je procitao na forumu da to moze u Wave), pa bi se tek onda ceskao po glavu pokusavajuci da je ubaci u telefon...
I za ovo bih voleo da se Teach izjasni.
P.S. Apropo one price o Kingstonu, TakeMSu i klasama/brzinama... vidim odgovorio si. I to si odgovorio bezveze, naravno.
Ocito je da si probao po
jednu jedinu karticu i izvodis zakljucke i solis pamet. To nije u redu.
Magick pokusava da ti objasni sta ti znaci klasa, te kako se kartica klasifikuje... znaci, nikakav pik (tih tvojih 30MB/s), nikakvo citanje... vec minimalni transfer pri upisu. U svakakvim uslovima.
I na onovu svega ovoga - ti nama pricas da smo se "*****ali" sto smo "bacili pare" na TakeMS, a tvoj cenjeni Kingston je pa neka azdaja od kartice... ispadas urnebesno smesan. I to za 200-tinjak dinara razlike, sto rece magick.
Samo mi jedna stvar nije jasna, i to mi nikako ne ide u glavu - kako ti bre nije palo na pamet da je taj Kingston neki extra primerak, neki mislabeled komad ili tako nesto... nesto sto je, eto, trebalo da ode u klasu 6, ali nije... te da, samo zbog te cinjenice, sigurno ne moze da se generalizuje i izvede zakljucak da je
svaki Kingston klase 4 bolji od
svakog TakeMS-a klase 6?
Vala, ne bi bio ni prvi ni poslednji put da se tako nesto dogodi...
Ali ne, bitno je da se prica da je kartica klase 4 proizvodjaca X brza od kartice klase 6 proizvodjaca Y... i to sve na osnovu "opseznih testova" sprovedenih na uzorcima od po
jednog komada.