Šta je novo?

Microlab vs Genius zvucnici

MilosZ

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2011
Poruke
211
Poena
169
Imam SW-HF 5.1 4000 5.1 Genius zvucnike koji su prikljuceni na komp I zvuk je uglavnom na centralnom zvucniku, dok se sateliti cuju umereno , u filmovima I igrama gotovo I da se ne cuju.

Interesuje me kakva je firma Microlab, da li to bas pravi PC zvucnici koji oni prave ili su home systemi (kao Genius), I da li imaju surround...
 
I ja verujem da je microlab bolji. Ipak, pošto nisam pile pa se i sećam ponečega, primetio bih da je u zemlji gde se proizvode velika inflacija u evrima te su mnooogo skuplji nego pre koju godinu pa ih nekako zaobilazim.
Da li postoji Genius model koji je uporediv sa npr microlab b73 po kvalitetu?
 
Microlab je obican OEM Kinez na koji lepe Microlab logo (ima par modela koji su bili identicni sa nasim Blueberry-jem), nije on nista specijalan nego je popularnost stekao dok je bio pristupacan (citaj: cena bila realna). Sad mu je cena prenaduvana jer je neko umislio da prodaje Onkyo.

Jaksa, baci pogled na Genius HF1250B zvucnike, to je cini mi se ono sto trazis.
http://www.profesionalreview.com/wp-content/uploads/2012/12/Genius_SP-HF1250B_01.jpg

Ovo ne pricam na osnovu izgleda sa slike, cuo sam svojevremeno B73, cuo sam skoro HF1250B i mogu ti reci da je Genius cak i bolji.
 
Ja imam Microlab Solo 6c. Što se tiče Geniusa, pre 8-9 godina sam imao neke 2.0 dvosistemce koji i dan danas rade kod drugara, a razne 5.1 sisteme sam slušao sporadično, i mogu reći da Mibrolab (bar ovaj koji imam) zvuči bolje od svih njih.
 
Ta 2-3 Solo modela su nesto drugo, ostatak Microlab-a je prosek. Isto tako ja imam Altec Lansing 621 koji oduva bilo koji Microlab, a svojevremeno je kostao "samo" 100e. Ali kad pogledas sadasnje cene Microlab-a ispostavi se da je to stvarno samo 100e.
 
Solo otpada čak i kao polovna opcija, ne želim daljinski.
Ovaj genius je vredan razmatranja, uklapa se dimenzijama i cenom, hvala na preporuci.

Inače, cela tema je aktuelna jer je ovaj:
http://zoszko.hu/wp-content/uploads/2010/03/intro01.gif
prestao da radi kako treba.
 
Poslednja izmena:
Daljinski mozes u fioku staviti komotno, imas potenciometre na poledjini osim ako nije nesto drugo u pitanju.
 
Pa sem cene ništa drugo :)
Inače imam vrlo solidne primarne hi-fi zvučnike (tannoy mx2) povezane sa pojačalom, tako da mi možda nešto što može da menja kućni hi-fi zvuk i ne treba.
 
Microlab je obican OEM Kinez na koji lepe Microlab logo (ima par modela koji su bili identicni sa nasim Blueberry-jem), nije on nista specijalan nego je popularnost stekao dok je bio pristupacan (citaj: cena bila realna).
Pa ko ih pravi, Microlab ili Bluberry? :)
 
Pravi ih Kinez koji ne stavlja nikakav logo. Firme kao sto su Blueberry, Canyon, Prestigio itd. narucuju sta zele, lepe svoj logo i kao oni su brend.
 
Ako slucajno nisi primetio, Prestigio je Asbisov brend. Dakle, ne firma. :)
Isto kao sto je blueberry PINov.
 
Znam ja sve to nista ti ne brini, kao sto je i Vivax Kimtec-ov, ali je to totalno nebitno u celoj prici. Poenta je da se brendira OEM kinez.
 
Mislim da Microlab (ko god ih proizvodi) ima prilicno ozbiljnije zvucnike od pomenutih srpskih brendova.
 
Imaju, vec spomenutu Solo seriju. Ali imaju i kante koje su se poklapale sa nekim Blueberry modelima k'o jaje s jajetom. Uglavnom jesu ok, ali ne da ne vrede ovih para po kojima se sada prodaju nego....
 
Ne samo Solo, vec i H seriju, kao i PRO (to je ono sto je bilo kod nas).
Cuo sam za neke low end Microlab koji lice na neke Blueberry (recimo FC530 i Blueberry SW-G45) ali ispade da daljinac i pojacalo izgledaku isto, ostatak nije isti.
Cena je sada previsok, da li kriviti uvoznika ili sam Microlab, ko zna.
 
oem proizvodjač se takodje zove microlab .

na membranama bluberija, neo i sličnih , koji zaista samo lepe nalepnice , takodje pozadi piše microlab , i zvučnici jesu dobri (projektovao ih je peter larsen / vifa, skenspik i dinaudio/ )
http://microlab.com/?r=AboutMrPeterLarsen
ima brdo foruma gde ih kinezi moduju do neprepoznatljivosti i za pare koje koštaju (kod nas jesu prenaduvani) jesu izuzetno dobri .

jedino što se pojavilo da je bolje po kvalitetu u cenovnoj kategoriji je Junglerex ( u rusiji poznati kao Sven ) .

Genius je 5 klasa ispod .
 
Poslednja izmena:
Za Junglerex pojma nemam kako zvuce, nisam cuo ni jedan, a nisam se ni trudio da im zadirem u sitna crevca, ali recimo Edifier pravi bolje od Solo serije. Odnosno, po utiscima zakljucujem da se razlikuju primetno po karakteru zvuka i zanrovima koji im prijaju, a glavna prednost Edifier modela je sto ima bolje dimenzionisan trafo i rezervu snage, iako na papiru manje vati prikazuju. Njihova izrada je vrlo korektna u tom delu, a i frekventni odziv je vise nego zadovoljavajuci za tu klasu. Da bi Solo mogao da im pridje po pitanju rezerve snage i jos nekih uskih grla u izradi, mora malo deblje da se upgrade-uje, kako bi proporcionalno prevazisao Edifier po tim nekim pitanjima.
A dilema teme Microlab VS Genius... slusao sam gotovo sve sto je imalo da se cuje i od jednih i od drugih, i generalno Microlab je sveukupno znatno bolji, mada i Genius ima ponesto sto moze da udje u razumnu kupovinu, pogotovo sad u vreme nabijenih Microlab cena.
 
Koji konkretno Edifier a da parira i cenovno Solo seriji?

Jel ih ima kod nas?

Znam za ck, nisam siguran da bi donosili... S2000 je meni zapao za oko. :)
 
Poslednja izmena:
Hajde konkretno pitanje onda:
Microlab B-73 (oko 6000 dinara)
ili
Genius SP-HF1250B (oko 4500 dinara)
vredi li razlike u ceni ili ići na nešto treće?

Prenosim sa jednog drugog foruma, dilema mi je skoro identična:
"Microlab B-73 su duplo slabiji i skuplji. Oni su izmedju 5.5 i 7k dinara dok su HF 1250B oko 4.5k , a 1255A oko 6k.
Btw vise mi se svidja izgled 1255A ali je 1250B njegov naslednik i treba da su jako slicni zvucnici al ne daje mi se 1700din vise zbog izgleda i headphone jack-a.

Problem je sto gotovo nemam gde da poslusam ove zvucnike osim mozda B-73 u winwin-u ovde u Vrscu.
B-77 su oko 7k [ako ih uopste i ima u toj radnji] I njih bi uzeo u obzir ako budem uspeo da uporedim B-73 i 1250B pa ako mi se vise svide B73 mozda narucim B77 na "slepo" tj gluvo jer su jaci i i trbalo bi da su bolji od b73
."
 
Poslednja izmena:
Uh, al su nabili cene, ja sam B73 platio 30e. :S:
 
Onaj stariji model, sa crnim a ne srebrenim visokotoncem?

edit, gadno su skupi i u Nemačkoj:

Aktivbox Microlab B73 2.0 Holz
von microlab
4.3 von 5 Sternen Alle Rezensionen anzeigen (10 Kundenrezensionen) Like (3)
Preis: EUR 109,98
 
Poslednja izmena:
Ne, imam bas ovakve kao na linku koji si ostavio.

110e? :trust:
 
Ne znam šta mi je teže, dati 5500 za microlab ili 4500 za genius..:)
 
AF20 su pasivni, već imam bolje :)
 
Poslednja izmena:
B73 ne vrede više od 30-35 evra.
 
Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
B-73 je u normalno vreme kostao oko 3500din, ni tada nisu vazili za zvucnike koji opravdavaju tu cenu ali ajde mogli su da prodju. Sada za 6000din, daju sertifikat da si lud 1 kroz 1 ako das te pare za te zvucnike.
 
Nazad
Vrh Dno