Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

Ja sam prezadovoljan sa mojim Solo 6c, cini mi se da iz dana u dan zvuce sve bolje i bolje :) odkad sam ih dampirao zvuk je fenomenalan i bass i sve...

Hvala. Narucio sam u duocom, preko sajta. Da li neko ima iskustva sa njima.

Cudno pitanje ali me stvarno kopka: da li se zvucnici mogu ostetiti reprodukovanjem nekvalitetnih zvukova? Tipa skype sa nekim ko ima odvratan mikrofon? Levi zvucnik mi ponekad krci, minimalno ali toga pre nije bilo. To mi se cesto desava kad sam sa bratom na skypu, a od skoro je pocelo i u nekim zahtevnijim pesmama. U isto vreme sam ih sklonio sa stalaka privremeno, zbog dorade stalaka, e sad ne znam da li je do toga ili im je polako ali sigurno skype stetio?

U pitanju je solo 6c, nikada nisam glasno pustao muziku a ni skype, cak u poslednje vreme imam vremena samo posle 9 uvece da sednem i odslusam/odigram nesto, i bas sad kad ih drzim na oko 20-25 je pocelo da se desava?!

Ne verujem da je do Skype-a, osim ako nije dolazilo do mikrofonije dok su bili pojačani malo više i sl.

Nije bilo mikrofonije, samo krcanje zbog nekvalitetnog mikrofona iz jos nekvalitetnije web kamere xD Znaci da se ne brinem? Onda verovatno vibrira sve unutra posto se pomeraju ili sta vec, vraticu uskoro na stalke pa se nadam se nece biti problema :). Hvala.

Jel moguce da se Microlab vise ne nabavlja. Svi koje sam zvao za zvucnike nemaju na stanju a na sajtu pise da ima. Kazu da vise nece biti uvoza. Jedva sam nasao Solo 2c. Za 8700. Jeste skuplje malo ali sta da radim.

Stigli! :)

Zvuk mi je nesto novo, u odnosu na SAl i genius. Trebace mi vreme da se naviknem. :)

Stigli meni sto sam narucio. :) Iz Nova computers, i imaju Microlab pro 1 u Imtel-u. Jedan primerak je imao pre neki dan. Sorry, mislio si da je stiglo kod uvoznika? Nisam se lepo izrazio.

E sad ja sam kupio nove kablove ali ne uspevam da cujem razliku u zvuku izmedju kablova. Stavio sam oba kabla na jedan izvor na kompu i prikacio sam ih na zvucnike. I menjao sam izvore na zvucnicima da cujem razliku u kablovima. Ali nista, ne cujem. Ogluveo sam od loseg zvuka, od ranije. :p

Prilozi

• IMG_1449.JPG
    IMG_1449.JPG
    138.9 KB · Pregleda: 79
  • IMG_1450.JPG
    IMG_1450.JPG
    247.6 KB · Pregleda: 89
  • IMG_1451.JPG
    IMG_1451.JPG
    260.7 KB · Pregleda: 76
  • IMG_1452.JPG
    IMG_1452.JPG
    195.6 KB · Pregleda: 72
  • IMG_1443.JPG
    IMG_1443.JPG
    158 KB · Pregleda: 80
U zdravlje da se sluzis! Sto se tice razlike, budi srecan ako je ne cujes. ;)
Nego koji su to Solo.... daj neku fotku otpozadi... zvucnika naravno. :)

Hvala! :) Zvucnici su Solo 2c.

Prilozi

• IMG_1455.JPG
    IMG_1455.JPG
    329.8 KB · Pregleda: 71
  • IMG_1456.JPG
    IMG_1456.JPG
    277.9 KB · Pregleda: 74
Topla preporuka da stavis onu vunu za zvucnike unutra. Kako ti se cini daljinski i da li oba ulaza rade istovremeno tj ako ih pustis istovremeno da li se mesaju signali?

Daljinski je mnogo mali i deluje mi slabo. A nisam probao da popunim oba ulaza (mislim jesam ali sa kompa oba ista sa razlicitim kablovima). Tu ce da dodje xbox, pa cu da probam. A vunu (azmafon ili sl.) necu jos da stavljam. Nemam vremena sad ali kad budem naleteo na materijal obavezno cu da ih dampiram.

Tek sad sam primetio da mi ne radi levi niskotonac. Samo visokotonac. I koliko mogu da primetim nije radio odmah kad sam prvi put ukljucio. Iz pojacala ide kabal sa 4 zice, dve imaju napon, dve nemaju. Sta da radim? Da li da nosim kod nekog majstora. Nisam iz BG-a, ne isplati mi se ad saljem natrag na reklamaciju. 800 dinara kosta postarina samo.

Uffff.... za pocetak pogledaj da li su svi kablovi povezani. Otvori ih i pogledaj da li su sve zice na mestu ili se neka razlemila.

Poslao sam ih nazad na reklamaciju. Prihvatili o njihovom trosku da posaljem. Sad sta ce ad bude ne znam. Ako ne rade vratice mi novac. Ali samo ako utvrde ad stvarno ne radi. E sad ako je kvar u nekom hladnom lemu pa da proradi kod njih, ja mogu da sviram pilicima. Ili da im trazim da poprave pa da mi vrate.

Ne zna sta ad mislim. znam samo da sam se razocarao.

Hladan lem najmanji problem ako su svi delovi unutra ok.

Zovu me danas iz nova computers da mi kazu da su stigli zvucnici koje sam poslao na reklamaciju ali da fale kablovi. Zapravo kazu da nisam poslao kabal koji spaja levi zvucnik sa izlazom iz pojacala. Traze mi neki providni dvozilni kabal. A eno gore na slici se vidi kakav sam kabal dobio za izmedju zvucnika. Jedva sam ih ubedio da nema dvozilni kabal nego onaj sa okruglim prikljucima. Taj dvozilni se koristi na solo 6c ali ne i na 2c. A za neke i bolji ovakav kabal sa okruglim prikljuckom, jer sam ja imao jednog komsiju koji nije umeo da ogoli izolaciju sa onog dvozilnog, nego ga zasrafio preko izlolacije. I nece da mu radi. Trebao da reklamira. :p Tip se inace izdaje za vrsnog poznavaoca tehnike.

Meni za ovo rekli da ce majstor da pogleda u ponedeljak. Zasto imam los predosecaj? Pocelo je sa kablom, sta li je sledece. Kako ja da dokazem bilo sta kad nisam licno otisao u radnju.

Poslednja izmena:
Covece, po novom zakonu ti uopste ne moras da se sekiras! Prvo imas pravo da se predomislis i da vratis kao ti se ne svidja boja, dezen... a njihovo je da ti ponude novac natrag ili zamenu. U prvih 6 meseci uopste ne moras da dokazujes zasto to ne radi jer se ocekuje da mora da radi inace je fabricka greska. Znam da nervira situacija ali moras malo sacekati.

Poslali u servis i ne znaju kad ce da imaju informacije da li moze da se sredi ili ne. Ako ne moze ad se popravi vratice mi novac. I naravno nikom nista sto me postarina kostala skoro 1000 dinara. A gde da kupim zvucnike onda, kad sam jedva ovde nasao, i kod jos jednih. Dok mi vrate pare ovi drugi ce da prodaju i ostajem bez zvucnika.

Vratili mi pare, i to je to. Trazio sam da kupim SOLO 2C ili 6C, ali nema vise nigde. Nijedna prodavnica ih nema vise na stanju. Imao solo 6c ali rezervisan.

Kakve sam ja srece. :)

Kada li se ocekuje novi uvoz?

Prvo treba da neko potpise ugovor sa MicroLabom da im bude distributer pa tek onda da uvezu nesto novo.

Narucio sam PRO 1 model. Nasao sam i SOLO 5c, ali sam se odlucio za PRO 1. Da li sam pogresio? Kakav je pro1?

Nisma ih cuo, na papiru su sasvim ok. Meni licno se svidja ideja ext pojacala i mozes zameniti te shit zvucnicke kablove nekim bakarnim i dobiti malo lepsi tj prijatniji zvuk.

I meni se svidjaju zbog posebnog pojacala. Mogu da koristim to pojacalo i za neke druge zvucnike, a i mogu lako da ga zamenim ako se pokvari. A ne kao na SOLO 2c koji nema cak ni skretnice u zvucnim kutijama nego u pojacalu (odnosno u desnom zvucniku). A nema ni terminale na kutijama.

Vrh Dno