Šta je novo?

Microlab Solo and Pro series (official thread)

Zju kakve cene ***.....Secam se da je svojevremeno Microlab Solo 6c bio oko 8k,drugi uvoz koji smo dugo cekali doneo je primetno poskupljenje(ja svoje platio 10 ili 12k,direktno kod uvoznika),ali 160e?Mora da su presli neke teske droge:S:

Ja imam jedan solo sitem, zvuk je stvarno dobar..ali cene su sad preprzili..

Malo sam se igrao sa Titanium HD kartom i Asus DG na Microlab Solo 6C. Integrale daje stvarno OK zvuk po svim standardima i licno sam bio ubedjen da nema cujne razlike u detaljima izmedju recimo STX-a (koji takodje posedujem by the way) i integrale. Izgleda da mnogo zavisi od zvucnika na prvom mestu. Ranije sam se zanosio sa Monitor Audio RX2(kostali 550e i satro best buy(nebitno totalno za celu pricu ne radi se o njima ovde uopste)) i NAD C355 pojacalu i menjao izvor STX/integrale naravno FLAC se slusao, sve ispostovano(kablovi, itd da ne smaram sa audiofilskom sektom sad) ali cujne razlike u detaljima(ne jacini signala ili "zvucnoj boji") nije bilo. Dovodio sam dosta prijatelja da uporedjuju slusajuci detalje i svi smo se slozili oko ovoga sto sam rekao. Cak nam je Altec bolje zvucao zbog kompletnije zucne slike - detalji su nevertheless bili jednaki kao i separacija levog i desnog kanala.

Da ne duzim dalje jer sve to nije bitno u vezi onoga sto sledi dalje. Microlab Solo 6C reaguje na promenu izvora sa Asus DG kartom(znaci najjeftinija moguca audio karta iz Xonar linije). Prvo sam ja primetio ali posto sam skeptican jako po tom pitanju dosao je drugar koji je maksimalno negativan u pogledu cele stvari i sve negira. Malo sam se igrao menjajuci izvore, ne govoreci nista spec i naravno promena je bila primetna u korist Asus DG karte. Govorimo o istoj jacini, dakle o detaljima, zvuk kao da je vise "vibrantan" bukvalno = vise detalja a to ako je lako primetna stvar onda se ne radi o maloj stvari slozicete se. U medjuvremenu mi je stgla Creative Titanium HD karta i trenutno je ona default audio device. Solo 6C opet odlicno reaguje na promenu izvora, prosto ne mogu da verujem . Vlasnik sam i fenomenalnog Altec MX 5021 sistema kojeg prosto obozavam i uvek sam davao njemu prednost nad Solo 6C, sve do sada. Jednostavno fenomenalni Altec ne reaguje na promenu zvuka ako i reaguje to je jedva cujno ili neprimetno u prakticnom smislu tj verovatno cete samo vi to primecivati ako se bas udubite itd ali vas prijatelji i okolina verovatno nece, iskreno mi zao zbog toga ali tako je. Ako hocu recimo drugaciji ton sa ALtec-om onda cu morati da radim heavy koriscenje kristalajzera, ekvilajzera + da ne pominjem stelovanje bass-a i treble-a na njemu samom i opet to nije to dok je SOLO 6C na nuli. Dalje, sa dobrim izvorom(a i bez njega kada malo bolje razmislim i prisetim se) Solo 6C zvuci primetno detaljnije iako nema sub ali ovde je rec o detaljima a ne zvucnom spektru. Sad mozda Altec ima malo siri zvucni spekar jer pokriva i jako niske freq koje Solo 6C ne pokriva jer nema sub i ima fantasticne visoke koje kristalno cisto prste na sve strane prosto nerealno ali je to kako da kazem "njegova boja" i deluje popaljivo dosta na prvo slusanje i za filmove i igre je fenomenalno nema sta. Solo 6C ima fenomenalan srednji opseg i stvarno lepe visoke(realne) ali fali mu taj sub za igre i filmove eto mozda jedina mana. Ja sam kombinovao na jedan izvor oba sistema(oni su se fenomenalno dopunjavali na integrusi - znaci jedan izvor 2 sistema stereo u isto vreme i to svima svuci fantasticno na slepo slusanje koji su slusali kod mene) sve do sada. Misljenja sam da ako vezem bilo sta pored Solo 6C sem nekog ultra preciznog i kvalitetnog suba da samo "mutim" detaljnu zvucnu sliku koju Solo 6C pruza.

Sa Titanium HD kartom prosto ne mogu da verujem sta izlazi iz ovih kutija, igram trenutno Sleeping Dogs-e i zvuk iz menija recimo i selektovanje na mapi me dira pravo u srce dok recimo sa Altex MX 5021 sistemom ja nemam slican osecaj. Imam jos STX da slusam kao i Asus Xonar DX kartu sa Solo 6C i Altec MX 5021 i naravno zvacu drustvo koje nema pojma o cemu se radi da mi kaze sta misli ;)

Sad meni je sve ovo jako cudno jer sa RX2 i NAD-om nisam primecivao promenu izvora i detaljniju zvucnu sliku, meni je sve izgledalo kao klasicna prevara i zaludjivanje do besvesti, kako je onda moguce da su Solo 6C onda toliko drasticno precizniji(cim recimo svako moze da primeti razliku u audio svetu danas to znaci drasticnu razliku) od MX 5021(koji su by the way fenomenalni i bolji od svega drugog sto se moze kupiti manje vise za PC) i da tako dobro reaguje na promenu izvora. Sad malo sam guglao i evo sta sam nasao:

Larsen's role at Microlab--Chief Consultant--allowed him the opportunity to design for us a speaker driver considered by many to be the very best in the industry.
Read more at [url]http://www.tweaktown.com/reviews/4112/microlab_solo6c_powered_stereo_speakers_review/index3.html#9zfMMfEuFxUfhuUb.99
[/URL]

http://www.loudsoft.com/index.php/en/about-loudsoft/about-loudsoft-4

http://www.loudsoft.com/index.php/en/products/consulting-2

apparently Solo 6 speaker dynamics have been designed Peter Larsen
and membrane of the high-frequency speaker was designed by Dr. Kurt Mueller.

Oko ovih stvari nema nadmudrivanja, postujem samo slepe testove i realne stvari oko detalja u zvucnoj slici. Moracu jos dosta da slusam da pa da svedem utiske definitivno ali eto mali preview ,)

PS Vrednost Altec Lansing MX 5021 sistema zbog gore navedenog ni najmanje nije umanjena jer taj sistem zvuci "out of the box" punim sjajem, tj samo treba da ga prikacite na integrale i vozi dok Solo 6C trazi malo vise experimentisanja(audio karta koja vama odgovara i eventualno extra precizan sub jer bi sve drugo sto nije u tom kvalitetu samo upropastilo vrlo detaljnu sliku) da bi pokazao svoj pun potencijal ali se trud ulozen i novac u to definitivno visetruko isplati(moje skromno misljenje). Utisci opisani su umanjeni u odnosu na stvarno stanje ali dok ne budem 100% siguran necu da dajem "falsh" informacije :wave:

Poslednja izmena:
Zju kakve cene ***.....Secam se da je svojevremeno Microlab Solo 6c bio oko 8k,drugi uvoz koji smo dugo cekali doneo je primetno poskupljenje(ja svoje platio 10 ili 12k,direktno kod uvoznika),ali 160e?Mora da su presli neke teske droge:S:

2008 su Solo 7C bili 110 evra, koji evro gore dole, da preteram pa da kazem da su cene istih kretale od 108 evra a da ih je bilo do 112 na vise mesta. Do kraja leta te godine, kada se ta tura rasprodala, odmah posle toga su podigli cene i nastavili kansije u toms smeru.

2008 su Solo 7C bili 110 evra, koji evro gore dole, da preteram pa da kazem da su cene istih kretale od 108 evra a da ih je bilo do 112 na vise mesta. Do kraja leta te godine, kada se ta tura rasprodala, odmah posle toga su podigli cene i nastavili kansije u toms smeru.

Kada si vec pomenuo Solo 7C - evo jednog skorijeg rivjua Inace ja ne mislim da su Solo zvucnici(svuda u svetu ista cena) precenjeni. Jednostavno ljudi ukapirali da imaju vrhunsku seriju i povecali malo cenu, ne branim ali po onoj ceni su bli obezvredjeni realno a i sad su dzabaka ako hocemo posteno za ono sto pruzaju nego sad ono sto muci nas narod je sto da ih kupim za 150e kada sam mogao(a nisam) za 90e. Posle toliko zadovoljnih zaljubljenika u zvuk i svih pohvala i rivjua ne verujem da ce Microlab da spusta cenu na svoje zvucnike, sad imaju brand a kada su se pojavili bili su "Tajvanci". Pogledaj sta je skupo na slici koju sam slikao pre mesec dana u Gigatronu u Plazi u Kragujevcu, nisam mogao da verujem koliko kostaju(ne vidi se na slici najbolje cena jer je slika mutna inace cena je 23 300,00 RSD-a) :hair:

PS To je i jeftina cena a pazi koliko su ovde

Prilozi

• Slika0039.jpg
    Slika0039.jpg
    422.3 KB · Pregleda: 385
Poslednja izmena:

i ja sam tad uzeo 6C
pa....proculi se kao dobri male pare i to je to!

Slazem se....nerealno su bili dobri za tih 8k ...kada sam ih i ja kupio....sada...uh cena je "malcice" visa :)

Da li je neko probao kako radi logitech wireless bluetooth adapter za zvucnike. Povezuje se npr.sa tabletom, laptopom ili mobilnim. Kakav je kvalitet zvuka?

Poslije 3+ godine koriscenja solo7c zvucnika doslo do manjih problema. Naime o cemu se radi. U posljednjih mjesec,mozda i dva sam poceo da tripujem kako mi zvucnici povremeno krce. I u to sam se uvjerio prije 15-ak dana kad sam shvatio odakle dolaze te anomalije,iz lijevog zvucnika. Povremeno se desi da pocne da krci i daje deformisan i znatno slabiji po intenzitetu zvuk. Prvo sam pomislio da se zvucnicki kabl izvukao pa da zbog toga dolazi do anomalija ali sipak. Nakon izvlacenja kablova i ponovnog namjestanja problem ostaje prisutan. Nakon toga sam pokusao jos stosta da bih na kraju shvatio da se problem rijesi tako sto zvucnike ugasim,upalim i sve radi kako treba. No medjutim poslije nekog vremena opet dodje do istog problema. Ne znam samo koliko vremenski prodje od povratka u normalan rad do ponovnog vracanja na krcanje,dal dan,dva ili par sati.
Sad me interesuje kako to da rijesim da duze staze. Dal treba da se zabrinem da ce uskoro skroz da otkazu ili sta vec? Dal je pojacalo pocela da otkazuje? Mada ne vjerujem da je do pojacala posto desni zvucnik radi najnormalnije. Svi savjeti su dobro dosli, i zahvalan sam unaprijed!
Samo jos da dodam da ih nikad nisam silio i odvrtao na max,izuzev mozda u prvih mjesec dana kad sam se jos igrao sa njima. :d Od tada pa do dana danasnjeg 90% vremena rade pojacani na 20,+/-5. Ostalih 10%,ako ne i manje je period kad mi dodje drustvo da se zagrijemo pred grad i u tim varijantama nisam isao dalje od 40-45.

Moj dragi fc330 je počeo opasno da zuji kad je računar isključen, što se više pojača zujanje je izraženije.

Sta bi mogao da bude problem, ima i mu spasa?

Možda su počeli da se suše elektrolitski kondenzatori u pojačalu (lošija filtracija napona, pa dolazi do zujanja), ako si vešt sa lemilicom, zamena nije teška, i ne košta puno.
Ako si siguran da nije do kablova ili konektora (oštećenje, prekid), vredi prekontrolisati elektrolitske kondenzatore. Pogledaj da li su se naduli (ili neki od njih), ili možda čak iscureli.

Kablovi su bili problem, neko od ukućana je zakačio kabl i oštetio ga. Zamenio sam kabl I sad je ok.

kupih i ja pre neki dan ove najnovije Solo 7C i karticu Xonar DX i mogu reci da sam zadovoljan .... malo im fali bass al dobro nije strasno.... onaj kablic njihov sam bacio i uzeo cordial-ov (RCA) pozlaceni :D , e sad me zanima dal i onaj "medju" zvucnicima da zamenim nekim boljim...... slusam ih na jacini izmedju 25-27 ispod toga mi je slabo, jedan je blizu mene a drugo je od mene 5.5m mozda zato..... :)

Nisam preterano odusevljen Solo kutijama, ali sviraju za sve novce. Posebno sto se izbegne kupovina pojacala/kablova itd. Zvuk je subjektivna stvar i usi se ponasaju kao ekvilajzeri, kada se navikne na sub-bass 2.1 zvucnika potrebno je navikavanje na bolji realniji bass, koji zaista svira bez onog "thump" zvuka na koji su korisnici navikli. Posle nekog vremena ces ceniti sto cujes bass gitaru i sto ne dolazi do preklapanja bubnjeva/bass deonica.

Isplati li se dati ~120€ za SOLO-6C?

Ja bi gledao polovno pojačalo i kutije, a ako možeš da uzmeš sve na jednom mjestu odnosno da upariš i probaš to je najbolje.
Dobit ćeš bolji zvuk sasvim sigurno.

Nemam ja iskustva sa Hi-Fi opremom, mogao bi svako da mi uvali nešto :)

Ovde sam video u temi da generalno hvale ljudi celu Solo seriju.

Imam ove Microlab A-6201 sa izdvojenim pojačalom i jednom prilikom mi je 1 zvučnik pao i sa džeka što ide u pojačalo odlomio se metalni deo koji ide preko plastike , kako to rešiti? Radi i sada ali mora baš da se namesti.

Upravo si mu crkli Microlab Solo 2 (model bez daljinskog). Da li kod nas postoji ovlašćeni servis za njih, ili ako ne postoji - da li neko može da mi preporuči neki servis?

Teško... I meni je otišao, al' sam svakako planirao da kupim Logitech Harmony i sad mi on kontroliše i Microlab (između ostalog).

^
Znaci Logitech Harmony daljinac moze i za Microlab?
Neki trag vec imamo...

pozdrav svima! .Zanima me jel ima neko iskustva sa ovim malim aktivnim zvucnicima 2.0 microlab b73 i b77,kakve utiske imate u vezi nih,jel vrede te pare okvirno 8.000 din.
Meni bi sluzile samo da ukljucim u nih profi klavijaturu koja je za sad najbolja WORKSTATION "KORG KRONOS" da nebi morao stalno da vucem sa sobom u sobi ogromno i tesko bass pojacalo,rado bi uzeo neke studiske monitore,u sustini takav zvuk bi mi i trebao da cujem sto prirodniji ali zbog manjka budzeta nisam u mogucnosti da kupim ni naj jeftinije studiske monitore,tako da trazim neke male aktivne zvucnike koje su dosta jeftinije od studiskih monitora,koje kolko tolko bi mogle imati i dati neku sto prirodniju boju tona i sto kvalitetniji zvuk.
u uzi izbor upala su ova dva modela microlaba,neku uoclivu razliku primetio sam sto jedan model ide od 35HZ-20KHZ a drugi od 55HZ-20KHZ,zapravo pitanje i kolko je ta razlika zvucno uocliva na tako malim zvucnicima.sta vi mislite o njima?

http://www.microlab.com/?r=Stereosystemen&st=full&id=571
http://www.microlab.com/?r=Stereosystemen&st=full&id=210

ps.ove MICROLAB B 77 2.0 nasao sam polovne za 4.500 din nove su okvirno 8.000 din

Poslednja izmena:
U Madjarskoj moze da se pazari nova verzija solo 7c za nekih 150e.Vredi li to tih para?
Nisam bio u prilici da ih cujem tako da se vodim iskljucivo recenzijama sa neta.

Nazad
Vrh Dno